Premature Bebekler prematüre bebekleriniz kaç haftalık doğdu kaç gün küvezde kaldı??

• Konu Sahibi Konu Sahibi mhtp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

selam canım Ağrıda doğum yapmışsın bende 1,5 aydır Ağrı dayım eşimin tayininden dolayı geldik hamileyim ve hastane konusunda tavsiyelerine ihtiyacım var yardımcı olursan çok sevinirim

Kardeşim Aralığın ilk günlerinde 27 haftalık 870 gr doğum yaptı. Doktor İlk günler kritik demiş ama hamdolsun atlattı. Başta bir süre solunum cihazına bağlı kaldı. İlk 1 ay pek kilo almadı ama 2. ayda normale döndü. Hastanede 60 gün kaldı.Ufak tefek sorunları oluyor ama çok şükür şimdilik gelişimi iyi. Kilosu şu anda 3200 gr oldu.

bnm ikizlerim 34 haftalık dogdu kızım 2080 dogdu 43 cm oğlum 1790 41 cm doğdu
20 gün küvezde kaldılar çok sıkıntılı geçti am çok şükür yanımdalar....

ilk kızımı 2yıl önce 23.5 haftalık iken erkendoğdu. 540 gr idi 3 gün yaşayabildi. 10 gün önce oğlum da 35-3haftada doğdu
2500 gr hala hastanede küvezde dualarınızı bekliyorum.inşallah yakın zamanda çıkartırız hastaneden..

Mevlam evladınıza şifa versin en kısa sürede inşallah evinize gelir evladınız geçmiş olsun

İnşallah en yakin zamanda oğluşuna eve getirirsiniz.Alaah büyüktur.Benim eltim 26,5 haftalik doğum yapti,kiz 37 sm 950 gr doğudu.Küvezde 35 gün kaldi.Eve gitirdik kimsenin onun yaşamasini umudu yoktu,o kadar küçuktuki,teni rengi mosmordu.Ama Şimdi kizimiz 2yaşinda oldu ve Maşallah var 98 sm 15 kg.

kizlar selam. benim arkadasimin cocugu erken dogdu ve kuvezde sakliyorlar. ama cocugu her yedirdiklerinde cocuk goyeriyor. gom goy oluyor. bu neden ola bilir? yasam tehlikesi var mi boyle cocugun lutfen acik soyleyin?

kizlar selam. benim arkadasimin cocugu erken dogdu ve kuvezde sakliyorlar. ama cocugu her yedirdiklerinde cocuk goyeriyor. gom goy oluyor. bu neden ola bilir? yasam tehlikesi var mi boyle cocugun lutfen acik soyleyin?

ne demek istedin anlamadım daha detaylı sorabilirmisin belki yardımcı oluruz

25+3 günlük 840 gr.doğdu oğlum..600 gr.a düştü sonrasında..83 gün küvezde kaldı..çıktıktan sonra 3 ay evde oksijen aldı....şu an 2.5yaşında....çok şükür sağlığı yerinde.....

kızlar merhaba ben 25+3 te 17 aralıkta doğum yaptım ikizlerimin biri 740 diğeri 737 gr.doğdu.bugün 20.gün hala yaşıyorlar çok şükür ama sıkıntıları çok fazla çok acı çekiyorlar.çok korkuyorum engelli ,özürlül olacaklar diye,onları kaybedeceğim diye çok korkuyorum hala şoktayız ne yapacağımı bilmiyorum dr hiç iyi şeyler söylemiyor.ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresizim

Merhaba,
Ben 22 Kasımda, 33 haftalıkken hiçbir sorunum yokken birden bire erken doğum yaptım. Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki bebeğimin hiçbir sorunu yok. 1990 gr doğdu ve hiç küveze girmedi. Küçük doğduğu için ememedi, ilk 2 gün sütüm gelmedi hastanede biberonla mama vermeye başladık. sonrasında sağdım ve sütümü biberonla verdim.
sarılık oldu ve uzayan sarılık denildi 1 ay sürdü. bu süreçte 2 gece hastanede kaldı.
atlatabilmek için dr. sıksık beslenmesi gerekiyor dedi. sütüm 2.haftadan sonra azaldı ve 150 ml sağdığım göğsüm artık 40 ml çıkıyor. sürekli biberonla verdiğim için biberona alıştı, göğsümü tutmuyor zorladığım zaman ağlıyor, çıldırıyor.
bebeğime sürekli mama veriyorum sadece günde 1 kez sütümü verebiliyorum. emerse geleceğini çoğalacağını söylüyor herkes. çaresizim ne yapmalıyım göğsümü tutturabilmek için yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba canım bende 34 haftalık doğum yaptım 1950 dogudu kızım.benımde 1 hafta gelmedı sonra gelmeye başladı ama senın degın gıbı 30-40 cc kadar günde 1 cok zorlarsam 2 defa gerısı mama sonra gıt gıde azaldı ve sonra kesıldı bızde mamayla 16 ayı gerıde bıraktık canımm

30+3'te 1200 gr doğdu 50 gün küvezde kaldı şu anda düzeltilmiş 24 günlük. Herkes bebeğine kavuşur inşallah çok zor biliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…