ya bırak sen bazı bebekleri olmayacak benim bebeğim de ben oğlum hastaneden çıkana kadar nete falan girmedim kovdular hastaneden nerde ise gitmem dedim yer ayarladılar sağolsunlar orda bekledim oğlumu benim oğlumda olmadı çok şükür senin oğlundada olmayacak merak etme neden olsun ki zamanla kabul eder 1cc 3cc 5cc ile çıktık biz hastaneden emiyor diye bıraktı doktor ben hergün kilo aldımı diye soruyordum amacımız kilo değil mideye deneme yapmak dedi sütümü sağıp veriyordum 3 saate bir hemşirelere onlarda çok çok az veriyorlardı doktor bana sakın ümitlenme bak çocuğu alır giderim falan düşünme bugün iyi yarın ölür birşey diyemem dedi.çok ağladım çok üzüldüm inan...gözleri görmeye bilir kulakları duymaya bilir dedi çok şükür hiçbir sıkıntısı yok rop muyanesi falan yapıyorlar sakın ihmal etmeyin bir sıkıntı olursa lazerle falan tedavi ediyorlar.Birde kayınvalidem vardı inan benim başımda çok morallimi bozuyordu yaşarmı yaşamazmı nasıl büyr aman emzirince kucağımda tutmama bile izin vermezdi aman yatır yatır diye hiç doyamadım kuzuma sen sakın bunlara izin verme ben çok salaklık etmişim bir prof demişti arkadaşa bol bol göğsne yatır senin tenine ihtiyacı var öyle iyi gelişecek demişşşkimseyi dinleme kulağını tıka senin bebeğin sen bildiiğin gibi yap kimsenin seni üzmesine izin verme önemli olan bebeğin ve sensinnn hep bunları düşünnn Allahım acil şifalar versin izmirdemiydin hangi hastane hoşçakallllcanım benim ne mutlu sana. inan çok sevindim senin adına. zaten böyle olumlu şeyler duyunca insan kendini daha rahat hissediyor. oğlum nefesini ayarlamaya başladığında beslenme sorunu olursa diye korkuyorum bu seferde. çünkü bazı bebeklerde sorun oluyormuş. bebek mamayı kabul etmiyor sürekli kusuyormuş. ne bileyim işte zaten iki üç gündür iyice paniğim. çok şükür iyiye gidiyor bebişim ama birşey oluverecek diye çok korkuyorum. Allahıma emenet tabiii biliyorum ama işte yine de kalbim pırpır. bu arada ilk günler göğüslerim çok şişti ateş yaptı saatlerce makina ile sağdık sıcak sularla masaj yaptık ama bir türlü sütüm akmadı. artık süt bezeleri oluşmaya başladı. doktor da ilaç verip geri çektirdi sütümü. o yüzden mama ile beslenecek bebişim...
ya bırak sen bazı bebekleri olmayacak benim bebeğim de ben oğlum hastaneden çıkana kadar nete falan girmedim kovdular hastaneden nerde ise gitmem dedim yer ayarladılar sağolsunlar orda bekledim oğlumu benim oğlumda olmadı çok şükür senin oğlundada olmayacak merak etme neden olsun ki zamanla kabul eder 1cc 3cc 5cc ile çıktık biz hastaneden emiyor diye bıraktı doktor ben hergün kilo aldımı diye soruyordum amacımız kilo değil mideye deneme yapmak dedi sütümü sağıp veriyordum 3 saate bir hemşirelere onlarda çok çok az veriyorlardı doktor bana sakın ümitlenme bak çocuğu alır giderim falan düşünme bugün iyi yarın ölür birşey diyemem dedi.çok ağladım çok üzüldüm inan...gözleri görmeye bilir kulakları duymaya bilir dedi çok şükür hiçbir sıkıntısı yok rop muyanesi falan yapıyorlar sakın ihmal etmeyin bir sıkıntı olursa lazerle falan tedavi ediyorlar.Birde kayınvalidem vardı inan benim başımda çok morallimi bozuyordu yaşarmı yaşamazmı nasıl büyr aman emzirince kucağımda tutmama bile izin vermezdi aman yatır yatır diye hiç doyamadım kuzuma sen sakın bunlara izin verme ben çok salaklık etmişim bir prof demişti arkadaşa bol bol göğsne yatır senin tenine ihtiyacı var öyle iyi gelişecek demişşşkimseyi dinleme kulağını tıka senin bebeğin sen bildiiğin gibi yap kimsenin seni üzmesine izin verme önemli olan bebeğin ve sensinnn hep bunları düşünnn Allahım acil şifalar versin izmirdemiydin hangi hastane hoşçakallll
slm tekrar nerde bu medikal park izmirin evet benim oğlumdada fanus vardı ve küvezin en hareketli çocuğu idi giderdik bakmaya benim oğlum kıpır kıpırdı inan hala öyle sen şimdiden enerji depola bizde kıbrıstayız ama perşembe İzmire geleceğizzz oğlumla çok görmek isterimmm oğlunu ama fırsatım olur mu bilmemmm özelden msj at sen facenii.İyi olacak olmaz mııı bebeğin hiç merak etme sennncanım benim teşekkür ederim iyi gliyor bana da iyi şeyleri duymak... evet izmirdeyim medikal parkta bebişim. hergün gidiyorum bebişimi görmeye.. inşallah benim bebişimde iyi olacak. henüz damardan besliyorlar oğlumu. en son 8cc di. ne zaman ağızdan besleyecekler bilmiyorum. henüz nefesini ayarlamaya çalışıyorlar. dün başında fanus gibi birşey vardı oksijen desteği veriyormuş. oğlum ağlayıp sürekli onu kafasından attırıyordu elleriyle. o ağladıkça benim içim gitti. ona dokunamamak derdine çare olamamak inan çok zor geldi. doktorumuz çok iyi Allaha şükür.. Önce Allahıma sonrada onlara emanet... Allahım bütün çocuklara sağlık versin inşallah...
canım bu arada sen nerede doğum yaptın? bebeğin hangi hastahane de? Allah sana ve bebeğine acil şifalar versin inşallah...
canım inan ben de bilmiyorum böyle bir hastahane var mı? insan başına gelmeyince hiç haberi olmuyor böyle şeylerden. ama bundan sonra bu tür şeyleri araştırmaya başlarım. birşeyler öğrenirsem paylaşırım. bu arada prematüre bebeklerin fizik tedavi görmesi gerekiyormuş onu da buradaki forumda yazılanlarda gördüm. siz fizik tedaviye gidiyor musunuz?
arkadaşlar ben de 29+2 de 1160 gr olarak doğurdum kızımı.18 gün oldu hala küvezde.ilk hafta 1080 gr a düştü.sonraki hafta 1120 oldu.bugün de 1190 oldu.haftada bir tartıyorlar.normal mi bilmiyorum.arayınca bebeğiniz iyi diyorlar.solunuma bağlı değil.küvez içi oksijen alıyormuş.çok korkuyorum.buradaki yazıları okuyunca bazen umutlanıyorum.bazen de çok kötü oluyorum.yaşayan bilir ancak.çok zor bir durum.dualarınızı bekliyorum.
cnm inş çıkmıstır kızın kuvözden. o bekleyiş öldurur insanı. ben 6 eylulde sezaryenle dogum yaptım. 12 gun tutundu sadece yawrum kaybettim. 4.5 ay oldu. 30 haftalıktı 1410 gr dogdu kızım.1520 grdı kaybettigimizde
inşşşşşşş kızın çıkmıstır ewinizdesinizdir
hayır canıım henüz çıkmadık.dua et
geçmil olsun canım ben 26 haftalık olması gerekirken gelişim geriliğinden 24 haftaya uyumlu 780 gr ağırlığında doğum yaptım.75 gün yoğun bakımda kaldı.1500 grda taburcu olduk hiç anne sütü almadı geldiği ilk günde itibaren biberonla besledim 5 ccde başlamıştık 5 ccyi içmesi bile yarım saati bazen 1 saati bile buluyordu hiç sorun yaşamadık canım 3 saatte bir beslerdim çok titiz davrandım allahıma şükürler olsun hiç sağlık sorunumuz olmadı şu an 5 yaşında allahım senin ve tüm küvözde olan annelerin yardımcısı olsun inşallah kısa sürede evinize çıkar
canım benim de 29 haftalık doğdu.58 gün yoğun bakımda kaldı.çok şükür iyi şimdi.güçlü olmalısın ki bebeğin iyi olsun.Allah yardımcın olsun.28 haftalık doğdu 600 gr, su anda 36 gündür kuvezde umudumuzu hiç kaybetmedik, inşallah en kisa zamanda saglikli şekilde evimize goturecegiz
Benim minigimin de durumu seninkine benziyor, 28 haftalik 26ya uyumlu 600gr dogdu, 36 gundur hastanede,inşallah sonuda benzer,allah uzun omur versin yavruna, insallah bizler de çocuğumuzun 5. yaşını görürüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?