Premature Bebekler prematüre bebekleriniz kaç haftalık doğdu kaç gün küvezde kaldı??

• Konu Sahibi Konu Sahibi mhtp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ya bırak sen bazı bebekleri olmayacak benim bebeğim de ben oğlum hastaneden çıkana kadar nete falan girmedim kovdular hastaneden nerde ise gitmem dedim yer ayarladılar sağolsunlar orda bekledim oğlumu benim oğlumda olmadı çok şükür senin oğlundada olmayacak merak etme neden olsun ki zamanla kabul eder 1cc 3cc 5cc ile çıktık biz hastaneden emiyor diye bıraktı doktor ben hergün kilo aldımı diye soruyordum amacımız kilo değil mideye deneme yapmak dedi sütümü sağıp veriyordum 3 saate bir hemşirelere onlarda çok çok az veriyorlardı doktor bana sakın ümitlenme bak çocuğu alır giderim falan düşünme bugün iyi yarın ölür birşey diyemem dedi.çok ağladım çok üzüldüm inan...gözleri görmeye bilir kulakları duymaya bilir dedi çok şükür hiçbir sıkıntısı yok rop muyanesi falan yapıyorlar sakın ihmal etmeyin bir sıkıntı olursa lazerle falan tedavi ediyorlar.Birde kayınvalidem vardı inan benim başımda çok morallimi bozuyordu yaşarmı yaşamazmı nasıl büyr aman emzirince kucağımda tutmama bile izin vermezdi aman yatır yatır diye hiç doyamadım kuzuma sen sakın bunlara izin verme ben çok salaklık etmişim bir prof demişti arkadaşa bol bol göğsne yatır senin tenine ihtiyacı var öyle iyi gelişecek demişşşkimseyi dinleme kulağını tıka senin bebeğin sen bildiiğin gibi yap kimsenin seni üzmesine izin verme önemli olan bebeğin ve sensinnn hep bunları düşünnn Allahım acil şifalar versin izmirdemiydin hangi hastane hoşçakallll

canım benim teşekkür ederim iyi gliyor bana da iyi şeyleri duymak... evet izmirdeyim medikal parkta bebişim. hergün gidiyorum bebişimi görmeye.. inşallah benim bebişimde iyi olacak. henüz damardan besliyorlar oğlumu. en son 8cc di. ne zaman ağızdan besleyecekler bilmiyorum. henüz nefesini ayarlamaya çalışıyorlar. dün başında fanus gibi birşey vardı oksijen desteği veriyormuş. oğlum ağlayıp sürekli onu kafasından attırıyordu elleriyle. o ağladıkça benim içim gitti. ona dokunamamak derdine çare olamamak inan çok zor geldi. doktorumuz çok iyi Allaha şükür.. Önce Allahıma sonrada onlara emanet... Allahım bütün çocuklara sağlık versin inşallah...

slm tekrar nerde bu medikal park izmirin evet benim oğlumdada fanus vardı ve küvezin en hareketli çocuğu idi giderdik bakmaya benim oğlum kıpır kıpırdı inan hala öyle sen şimdiden enerji depola bizde kıbrıstayız ama perşembe İzmire geleceğizzz oğlumla çok görmek isterimmm oğlunu ama fırsatım olur mu bilmemmm özelden msj at sen facenii.İyi olacak olmaz mııı bebeğin hiç merak etme sennn

canım bu arada sen nerede doğum yaptın? bebeğin hangi hastahane de? Allah sana ve bebeğine acil şifalar versin inşallah...

ben buca kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinde doğum yaptım bebeğim 36 gün kaldı yoğun bakımda daha sonrada 15 gün kaldı

oğlum için şuana kadar gerek duymadı doktoru götürmedim fizik tedaviye

arkadaşlar ben de 29+2 de 1160 gr olarak doğurdum kızımı.18 gün oldu hala küvezde.ilk hafta 1080 gr a düştü.sonraki hafta 1120 oldu.bugün de 1190 oldu.haftada bir tartıyorlar.normal mi bilmiyorum.arayınca bebeğiniz iyi diyorlar.solunuma bağlı değil.küvez içi oksijen alıyormuş.çok korkuyorum.buradaki yazıları okuyunca bazen umutlanıyorum.bazen de çok kötü oluyorum.yaşayan bilir ancak.çok zor bir durum.dualarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Merhaba benim oğlumda 21.10.2012 de dünyaya gözlerini açtı. 32+6 günlüktü daha aniden suyum geldi doğumu durduramadılar acil sezeryana alındım. 2.540 gram 48 cm boyunda doğdu. Ciğer gelişimi için 9 gün küvezde kaldı. Sadece anne sütü verildi oğluma. 6. gün ancak emzirmeme izin verdiler ilk kez o gün kucağıma alabildim. 9 gün boyunca günde 4 kez hastaneye gelip gittim. Doktorum mutlaka gelin sizi hissetsin çünkü bebekler annelerini hissederler size ihtiyacı var dedi. 10. günde hastane odasına alındık oğlumla benimle birlikte nasıl kaldığını nasıl emdiğine baktılar ertesi günde evimize geldik. Hastaneden çıkarken 2.360 a kadar düşmüştü kilosu ödemleri gitmişti vücudundan.Annemler bile ellemeye korkuyorlardı bir yerine birşey olacak diye. Sağ olsun dünya tatlısı bir hemşire oğluma çok iyi bakmıştı ve bana bütün herşeyi öğretmişti. Herşeyini kendim yaptım evde annem bile ben bakamazsın diye düşünmüştüm dedi:) Premature doğan bebeklerde rop muayenesi ve işitme testi çok önemli mutlaka yaptırın ihmal etmeyin.

Son düzenleme:
mrb,benim ikizlerim,28 11 2012 de 33 haftalık doğdu.birisi 865 gr digeri 2200 gr doğdu,diğer bebeğim hafta olarak çok geri kalmıştı büyük olan 1800 e düştü 15 gün küvezde kaldı ve eve çıktık,diğeri 760 a kadar düşmüştü bugün 41.günü ve 1726 gr oldu,inş az kaldı,buradan çıktığı günün müjdesinide veririm

31+4 olarak doğum yaptım,

kızım 1.530 kg. olarak doğdu, 1.200 kg kadar düştü, 34 gün küvezde kaldı ve 2 kg olarak eve çıktı,

oğlum 1.670 kg. olarak doğdu, 1.500 kg. düştü, solunum problemi vardı, kalp atışları düşüktü, 30 gün küvezde kaldı, 2 kg olarak eve çıktı.

şimdi 8 aylık oldular ve çok şükür bir sağlık problemleri yok, ben de çok ağlamıştım ama inanın iyi bakımla, normal gününde doğan çocuklardan bile daha hızlı gelişiyorlar.

cnm inş çıkmıstır kızın kuvözden. o bekleyiş öldurur insanı. ben 6 eylulde sezaryenle dogum yaptım. 12 gun tutundu sadece yawrum kaybettim. 4.5 ay oldu. 30 haftalıktı 1410 gr dogdu kızım.1520 grdı kaybettigimizde

inşşşşşşş kızın çıkmıstır ewinizdesinizdir

hayır canıım henüz çıkmadık.dua et

Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

Bende prematüre bebek annesiyim ve diğer annelere ışık tutması açısından yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. Öncelikle herkese geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim. Dualarımız hep sizinle.
33 haftalıkken bana preklemsi teşhisi kondu. 33+5 haftalıkken aniden suyumun patlaması sonucu acil sezeryana alınıp ikiz doğum yaptım. Kızım 1860 gr, oğlum 2320 gr doğdu. İkiside 43 cm idi. Kızımın ciğerlerinde bir sorun yoktu oğlumun hafif taşikardisi vardı. İkisinide hemen küvöze aldılar. Kızımı 1750 gr, oğlumu 2200 gr ile 5 gün sonra hastaneden çıkardım. Oğluma 1 gün oksijen taktılar 3 günde küvözden oksijen verdiler. Kızım hiç hareket etmiyordu sadece bakıyordu. Serumları vardı. Mememden ememiyorlardı mecburen süt sağıp biberonla besledim 7 ay. Ancak ben doğumdan önce 4 tane ciğer geliştirici iğne olmuştum. 2 sini bir arada 29. haftada 2 sinide preklemsi teşhisi konduktan sonra 33. haftada yapmışlardı. İlk günler çok zor geçti. Kızım sanki hiç büyümeyecek gibi geliyordu. Bacakları parmaklarım kalınlığında, poposu hiç yoktu elime sadece leğen kemiği geliyordu. Doktor 3 kg olana kadar odalarına senden başka kimse girmesin dedi. Ancak benim sütüm besleyiciydi. 1. ayın sonunda kızım 3 kilo oğlum 3.5 kiloya ulaştı çok şükür. 2. düzey işitme testlerinde ultrasonlarında sorun yokken oğlumun 1 aylıkken yapılan rop muayenesinde sağ göz kısmi, sol göz hiç gelişmemiş çıktı. doktorumuz bizi rop muayenesi için cerrahpaşa ya yönlendirdi en iyisi orası demişti. Doktorlar 2. ayın sonuna kadar bekleyelim ona göre tedaviye başlarız dedi. Zaten oğlumun gözleri şaşı gibi yada kayıyor gibiydi. Sık sık süt verdimki çok önemli ve dua ettim. 2 ay muayenesinde gözleri tamamen gelişimini tamamlamıştı. Bebeklerim daha küvözdeyken bile sarıydılar doktor prematüre sarılığı dedi ama kızımın hafif sarılığı 2 ay devam etti. Tenlerindeki sarılığı atmada sık beslemek çok önemli olduğu için ben gece gündüz uyumadan 2,5 saatte bir besledim yavrularımı. Kızım gece 4-5 kez kalkarken oğlum hiç kalkmıyordu. Onunda uyurken ağzına biberonu verip içmesini sağlıyordum. Neyse çok uzattım şu anda 22 aylık oldular ve çok sağlıklılar. Maşallah.

Benden 2 yıl önce eşimin yengesi 23 haftalık 600 gr bir bebek dünyaya getirdi. 3,5 ay küvözde kaldıktan sonra 1750 gr ile hastaneden çıkardılar. 6 ay rop muayenesine devam etti ve gözlerinde herhangi bir problem yok. Ancak gelişme geriliği var 3 ay sonra 4 yaşında olacak devamlı rehabilitasyon görüyor ama henüz tam olarak yürümeye başladı. Herşeyi anlıyor ama tam olarak konuşamıyor. Yinede o mucize bebeklerden bir tanesi.

28 haftalık doğdu 600 gr, su anda 36 gündür kuvezde umudumuzu hiç kaybetmedik, inşallah en kisa zamanda saglikli şekilde evimize goturecegiz

Benim minigimin de durumu seninkine benziyor, 28 haftalik 26ya uyumlu 600gr dogdu, 36 gundur hastanede,inşallah sonuda benzer,allah uzun omur versin yavruna, insallah bizler de çocuğumuzun 5. yaşını görürüz

28 haftalık doğdu 600 gr, su anda 36 gündür kuvezde umudumuzu hiç kaybetmedik, inşallah en kisa zamanda saglikli şekilde evimize goturecegiz
canım benim de 29 haftalık doğdu.58 gün yoğun bakımda kaldı.çok şükür iyi şimdi.güçlü olmalısın ki bebeğin iyi olsun.Allah yardımcın olsun.

Benim miniğim de 31 haftalık doğdu ve 23 gün küvözde kaldı.. Allah bu durumda olan herkese yardımcı olsun, çok zor..

slm anneler, benim bebişim de 27 haftalık, 1050gr doğdu, 27 gn küvezde kaldık, çok şükür atlattık, şimdi 3,5 yaşında sadece rop kontrollerimiz senelik devam ediyor, tüm pre annelere sabır diliyorum, zor bir süreç, sağlıklı sıhatli tüm anneler bebişlerini alırlar kucağına inş. küvezde olan bebeği beklemek çok çok zor...

Benim minigimin de durumu seninkine benziyor, 28 haftalik 26ya uyumlu 600gr dogdu, 36 gundur hastanede,inşallah sonuda benzer,allah uzun omur versin yavruna, insallah bizler de çocuğumuzun 5. yaşını görürüz

amin canım inşallah sende görürsün umudunu asla kaybetme herşeyin iyi olacağına inan canım hastaneden çıktığı günleride yazacaksın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…