Premature Bebekler prematüre bebekleriniz kaç haftalık doğdu kaç gün küvezde kaldı??

• Konu Sahibi Konu Sahibi mhtp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benim oğlumda 34 haftalık doğdu 5 gün yoğunbakım küvezinde kaldı Akciğerleri yetersizdi çok hızlı nefes alıyordu Allaha şükür atlattık çok zor günlerdi. Yaşıtlarından zayıf ve küçüktü iri bebek görünce ağlıyodum benim yavrum hep böyle küçükmü kalıcak diyodum ama 2 yaşından sonra sonra toparladı şimdi 7 yaşında ve yaşıtlarından uzun ve kilolu hemde çok zeki ....

29 +1 haftalıkken doğdular.Birini ertesi gün kaybettik.Diğeri 930 gram doğdu, 44 gün yoğunbakımda kaldı. Şimdi 4 yaşına girecek, sadece gözünde sıkıntı var ve ben bu mucizeye sık sık şükrediyorum.

benim oğlumda 32 haftalık dünya ya geldi benim durum biraz daha farklı ben 36 haftalık hamileydim ama bebek 32 haftalığa denk geliyordu 1660 kg doğdu hem premütre hem düşük doğum ağırlığındaydı tam 30 gün küvezde kaldı solunum makinasına da bağlandı kalbindeki delik için adp diye bir ilaç uygulandı 15 günde gene küvezde çocuk yoğun bakımında kaldı yani toplam 45 gün ayrı kaldım yavrumdam

ogluşum , 36 haftalık dünyaya geldi. önce kuvözde yatmasının gerek olmadıgı söylenildi. çünkü dogum kilkosu güzeldi, 3300gr dogdu aglamasındada sorun yoktu. fakat bir süre snr morarmaya başlamış bu yüzden kuvöze aldılar tam 10 gün yattı . cıktıgında 2000gr kiloya düşmütü ama şuan cok şükür herşey normal. rabbim bütün bebişleri korusun anneciklerini üzmeden zamanında gelsinler dünyaya. kuvöz kolidorlarında beklemek cok zor.

benim ikizlerim var bende 32 haftsalık dogum ettim.benim hamileliligm sonlarda bira sorunluydu tansiyoonum yüksekldi gebelik zehirlemesinden dolayı 32 haftalık dogum yapmak zorunda kaldım . bebegşimin biri 1 hafta yattı kuvezde digerşi 15 gün yattı. ama şuan çok şükür iyiler ikişside .bebegimin biri 1880 dogdu digeri 250 dogudu şimdi 5 buçuk kilolar ..
çok şükür şuan saglık durumları ii ... allahım herkerzin bebegfine saglık sıhhat versin açil şifa VERSİN İNŞ..

merhaba bende 2 kere erken doğum yaşadım ilk bebeğim 22 haftalık doğdu zorla doğum yaptırdılar hiç çabalamadılar durdurmak için ve bebeğimi doğumda 22.haftada serklaj yapıldı ama artık doğum başlaması yaklaşmış doktor gerek yok diye diye geçkalmış o saatten sonra yapılan serklajın bişeye faydası olmadı kaybettim ikinci oğlumuda 23 haftalık doğum yaptım çok zor bi doğum oldu ne küvez hazırladılar ne yenidoğan yoğun bakım hemşiresi stajerlerin elinde zaten yaşamaz diyerek canlı doğan yarım saat yaşayan bebeğim için hiç bir çaba harcanmadı şuan 27+4 haftalık hamileyim bu oğlumda 15 haftalıkken serklej oldum hamile olduğumu öğrendiğim günden beri yatıyorum iğne ve ilaçlarım var şükürler olsun bu haftalara kadar geldik bebişimin gelişimi 1 hafta önde gidiyor bundada erken doğum riskim devam ediyor hala sadece lavobaya kalkıyorum ama bu sefer umudum var bu haftada yaşar diyolar Allahım hepiimizin bebişlerini bizlere bağışlasın.

bende 28+4 günlük 23 şubatta doğum yaptım. oğlum 15 gündür küvezde.. henüz solunum cihazına bağlı. ara ara cihazdan çıkararıp kendi başına nefes aldırıyorlar. daha önümüzde uzun ve meşakatli günler var sanırım. bu konuda bana da bilgi verirseniz sevinirim.. daha bebeğimimi ve beni ne gibi sıkıntılar bekliyor yardımcı olursanız sevinirim. eminim benim durumumda olanlar neler hissettiğimi anlıyorlardır.. Allah herkesin evladına sağlık versin inşallah...

bende daha önce 24 haftalık erken doğum yaptım. o zaman küvez bulamamıştık koca izmirde.. bursaya özel bir hastahaneye gitmişti ambulansla ama malesef bebeğim 1 gün yaşayabilmişti bebeğim. bu kez 4 hafta daha fazla tutabildim ki serklaj yapılıp sürekli yattığım sadece lavobaya gittiğim halde... zor bir hamilelik geçirdim şimdi ise bebeğimin sağlığı için dua ediyorum.. Allahım kimseye böyle zor günler yaşatmasın.. Allah bebek isteyenlerin kucağını boş bırakmasın... bu arada bu benim 3. gebeliğim. ilkinide 9 haftalıkken kaybetmiştim. sonra da çok zor gebe kaldım. yumurtalık rezervim çok azdı, hatta 2 tüp bebek denememden sonra artık olmaz yumurtan yok demişlerdi. ben çok şükür Allahın izniyle hamile kalbildim. inşallah Allahım bu bebeğime uzun ömürler verir..

öncelikle Allah şifa versin inşallah bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız sizde mı izmirlisiniz bende izmirde doğum yaptım erken doğum ve çok sıkıntı çektim doktor konusunda hala da çekmekteyim siz hangi hastanede doğum yaptınız

evet canım izmirde doğum yaptım. medikal parkta zekeriya beydi doktorum. hastahaneden ve özellikle bebeğimin küvezdeki bakımından oldukça memnunum. zekeriya bey de iyi bir doktor. benim ilk zamanlar sermet sağol du doktorum hatta rahim dikişimi de o yaptı ve heyet raporu filan verdi ege ünv.den. ama sonra benim kasılmalarım başladı 23. hafta gibi sermet bey beni ege ünv. yönlendirdi ben de daha önceki bebeğimi orada kaybettiğim için kesinlikle oraya gitmek istemedim ve medikale başvurdum küvezi olduğu için. zaten başka hiçbir özel hastahane onların hastası olmadığım için kabul etmedi beni. medikalde kaldım 6 gün. kasılmamaı durdurdular sonra çıktım. 10 gün sonra tekrar kasılma olunca 3 daha yattım. işte en son 28+4 de kasılma oldu bu kez çok fazlaydı ve durdurulamadı ve doğum yaptım. işte böyle canım.

canım bu arada sen nerede doğum yaptın? bebeğin hangi hastahane de? Allah sana ve bebeğine acil şifalar versin inşallah...

bende 30 haftalık doğum yaptım arkadaşlar 16 martta oğlum bir yaşına girecek yardımcı olacağım her konuda burdayım büyük bir zekle bildiklerimi paylaşırımmm

bende 30 haftalık doğum yaptım arkadaşlar 16 martta oğlum bir yaşına girecek yardımcı olacağım her konuda burdayım büyük bir zekle bildiklerimi paylaşırımmm

canım ne mutlu sana... darısı başımıza inşallah... benim oğlum da 28 haftalık doğdu bu gün 19. gün küvezde. şuan burnundan destekle solunum alıyor. 8 cc mama veriyorlarmış. 1100gr doğmuştu şuan 1200 olmuş. ne zaman kendi nefes alıp ne zaman ağızdan beslenecek çok merak ediyorum. daha çok uzun kalır mı hastahanede. senin oğluşun kaç gün kalmıştı? 2 hafta bile çok önemli, keşke benim oğluşum da biraz daha bekleyebilseydi... rabbimden hayırlısı böyleymiş,dua ediyorum şimdi... Allah bütün annelere sağlıkla bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin inşallah.

bu arada oğlunun herhangi sağlık sorunu oldu mu hastahaneden çıkınca. ben şimdi onu da kafaya takmaya başladım. inşallah sağlıklı bir şekilde çıkar hastahaneden...

merhaba canımmm önceliklee hiç merak etme 15 gün kaldı benim oğlum küvezde ve Ağrıda görev yapıyorduk acil hastaneye kaldırıldım 4 gün dayanabildi kuzum karnımda sonra acil doğum çok şükür hiççç hastalık falan olmadan verdiler kucağımıza ve 1 yaşına girecek cuma günü hiç hastalanmadı (maşallah)nerde ise çok şükür bakım çok önemli 7 ay zorla emzirdim emmedi çok üzüldüm ama olsun şükür büyüdü fotoğraflarını görsen inanamazsın şuan kilo olarak 50 persentili yakaladı boyu geçti bileee hiç merak etme bende giredim nisan gibi buraya bi umut medet umardım banada teselli ediyorlar benim oğlum onlar kadar büyüyemez derdim inan öyle büyüyorlarki birde erken doğan çocuk daha çabuk toparlıyorkendini buna inan şimdi emekliyor tutunup kalkıyor sıralıyor ayşegül anne mama dede diyor yakındada yürüyecek inş hiç merak etme hele bir gelsin eve al kucağına sonra nasıl büyüdüğünr sende inanamayacaksın kimseyi takma sakın benim oğluma portakal kadar kafası var deyip gülen bile oldu geçen tekrar gördü inanamadı sevecekti valla müsade edesim gelmedi inannnn hiçç üzülme hertürlü sorun içi ben burdayım benim yaramazdan fırsat buldukça girer yazarım.Kendi kendine nefes almak çocuktan çocuğa değişiyor canım bol bol dua et sütün varsa sağ bol bol sakla dolaba mama prematil verdik ama biz geç öğrendik acayip kilo aldırıyor.anne sütüne katılan birde euprotin var biraz pahalı ama bazı üniv hastaneler karşılıyormuymuş neymiş çok bilmiyorum bunlar toparlamasına yardım ediyor
birde facede acetin2008@hotmail.com tanıtıp eklersen kabul ederim orda bir sürü arkadaşımız var senle doğum yapanlar çocukları 4-5 yaşında olan mı arasın ben gruplara ekletirim seni ok öptüm byeeeee

ben aslen istanbulluyum orda mesela semiha şakır hastanesinde prematüre bebek olarak doğan bebekleri iki yıla kadar takip eden prematüre bölümü var ama malesef izmirde öyle bir hastanede bulamadım senin bildiğin varmı öyle bir hastane bende bebeğimi özel bir doktora götürüyorum fatih tepe ye canım kilosu boyu gelişimi çok iyi ama genede kafam biraz karışık çok hereketli bir bebek aç kalınca dilini çıkartıyor ellerini emmeye çalışıyor ayakları da çok hereketli ama göz teması pek yok aslında var ama tam yok doktor sorun yok diyor ama ben endişe ediyorum

canım inan ben de bilmiyorum böyle bir hastahane var mı? insan başına gelmeyince hiç haberi olmuyor böyle şeylerden. ama bundan sonra bu tür şeyleri araştırmaya başlarım. birşeyler öğrenirsem paylaşırım. bu arada prematüre bebeklerin fizik tedavi görmesi gerekiyormuş onu da buradaki forumda yazılanlarda gördüm. siz fizik tedaviye gidiyor musunuz?

canım benim ne mutlu sana. inan çok sevindim senin adına. zaten böyle olumlu şeyler duyunca insan kendini daha rahat hissediyor. oğlum nefesini ayarlamaya başladığında beslenme sorunu olursa diye korkuyorum bu seferde. çünkü bazı bebeklerde sorun oluyormuş. bebek mamayı kabul etmiyor sürekli kusuyormuş. ne bileyim işte zaten iki üç gündür iyice paniğim. çok şükür iyiye gidiyor bebişim ama birşey oluverecek diye çok korkuyorum. Allahıma emenet tabiii biliyorum ama işte yine de kalbim pırpır. bu arada ilk günler göğüslerim çok şişti ateş yaptı saatlerce makina ile sağdık sıcak sularla masaj yaptık ama bir türlü sütüm akmadı. artık süt bezeleri oluşmaya başladı. doktor da ilaç verip geri çektirdi sütümü. o yüzden mama ile beslenecek bebişim...

canım bu arada face adresinden ulaşamadım sana..

benim oğluşum 32 haftalık doğdu teyzeleri 1300gr 27 gün kaldı kuvezde sounum desteği almadı 2090 çıktı hastaneden...ama sağ böbrek giriş kanalında daralma vardı 1 yaşında ameliyat oldu malesf çoğu erken doğumlarda çocukta bir rahatsızlık meydana gelebiliyor ama bunun aksine çok sağlıklıda olabiliyorlar..çok şükür oğlum şimdi çok iyi ve resimdeki yakışıklı paşa oğlum teyzeleri..rabbim kimseyi evladıyla sınamasın hep iyi düşünün ve dua edin prematüre bebekler çok güçlü oluyorlar bunu unutmayın şimdi paşam 2 yaşında koca adam oldu bana seviyom diyo oysa ilk kucağıma aldığımda bu nasıl büyüyücek demiştim çok küçüktü çok allahıma çok şükür dielerim herkesin yavrusu biran önce kavuşsun anneciğine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…