- Konu Sahibi Muzlu kurabiye
-
Muhtemelen çocuğunuz var.Cocugunuzla ilgilenin izin vermiyor iş yapmama filan diyin.Benim görümcek de 41 yaşında çalışmıyor ama bir halt bildiği yaptığı da yok allahtan kusüs de aynı zamanlarda gitmiyorum kv gile yoksa elimde kalacak.Arkadaşlar benim bir görümcem var, benden 6 yaş küçük, kariyer yapıyorum ayağına evde hiç bir iş yapmıyor..inanılmaz şımartmışlar, yumurtasını bile 80 yaşındaki babası kırıyor. Tabi bu benim sorunum değil, benim sorunum kayinvalidemin kendi prenses kızı hiç bir şey yapmazken ben eşimle onları ziyarete gittigimde benden ev temizliği vs konularında yardım beklemesi ve istediği kadar yapmadığımda bana tatlı tatlı laf sokması. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, aramızda 8 saat mesafe var, sık sık görüşemiyoruz ama her görüşmede laf yiyorum. Kızı odasında takılırken benden kırk yılda bir gittigim yerden hizmet bekleniyor, hatta lohusayken bile! Bir kaç kez yaptım da ama bu sefer de eşim çok tepki gösterip kardeşine sinirleniyor. Kendi anneme sordum, ne düşündüğünü merak ederek ancak o kayinvaliden yaşlı, sen bosver onun kızını yardım et, temizlik falan muhakkak yap diyor. Şimdi yine ziyarete geldik, bir gün oldu, yarın itibariyle baslar laf sokmalar, tacizler... bu arada kızıyla benim eğitim düzeyimiz aynı. Aynı meslek grubundayiz, akademisyeniz ikimiz de... yani o elinde kitap, önünde bilgisayar büyük işler başarirken benim akademik emeğim yok sayılıyor, sıradanlastiriliyor. Bana saygı duymuyor gibiler. Belki de abartıyorum..abartıyor muyum?
Aile evine gidip, orada kalıp masa hazırlayıp kaldırmayı,onları yerleştirmeyi hizmet etmek olarak algılamak fazla geliyor bana açıkçası.Valla bu da isgenelde onu dizen benimdir ve gercekten is yapmayanlar her zaman ayni kiisler oldugu zaman baya irrite oluyosun. Cunku yeyip kaciyolar ee biraksan annen yapacak.. en iyisi yapayim diyorsun
Dedim ayol, pahaliymis:)))Birincisi görümceniz sizi ilgilendirmiyor ister yapar ister yapmaz onların problemi
ikincisi siz de yapmak zorunda değilsiniz. Yaptığınızda görümcenize bilenip ben yapıyorum o neden yapmıyor demeniz de saçma. Çok temizlik takıntıları varsa "anne sana temizlikçi çağıralım" dersiniz olur biter
E oğluyla kızı ortaklaşa versin olmuyor mu öyle?Dedim ayol, pahaliymis:)))
Görümcenin iş yapıp yapmama durumu sizi ilgilendirmiyor.Arkadaşlar benim bir görümcem var, benden 6 yaş küçük, kariyer yapıyorum ayağına evde hiç bir iş yapmıyor..inanılmaz şımartmışlar, yumurtasını bile 80 yaşındaki babası kırıyor. Tabi bu benim sorunum değil, benim sorunum kayinvalidemin kendi prenses kızı hiç bir şey yapmazken ben eşimle onları ziyarete gittigimde benden ev temizliği vs konularında yardım beklemesi ve istediği kadar yapmadığımda bana tatlı tatlı laf sokması. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, aramızda 8 saat mesafe var, sık sık görüşemiyoruz ama her görüşmede laf yiyorum. Kızı odasında takılırken benden kırk yılda bir gittigim yerden hizmet bekleniyor, hatta lohusayken bile! Bir kaç kez yaptım da ama bu sefer de eşim çok tepki gösterip kardeşine sinirleniyor. Kendi anneme sordum, ne düşündüğünü merak ederek ancak o kayinvaliden yaşlı, sen bosver onun kızını yardım et, temizlik falan muhakkak yap diyor. Şimdi yine ziyarete geldik, bir gün oldu, yarın itibariyle baslar laf sokmalar, tacizler... bu arada kızıyla benim eğitim düzeyimiz aynı. Aynı meslek grubundayiz, akademisyeniz ikimiz de... yani o elinde kitap, önünde bilgisayar büyük işler başarirken benim akademik emeğim yok sayılıyor, sıradanlastiriliyor. Bana saygı duymuyor gibiler. Belki de abartıyorum..abartıyor muyum?
Ne masa kaldırması ayol, kızının pis bıraktığı wc ye kadar temizliyorum.Aile evine gidip, orada kalıp masa hazırlayıp kaldırmayı,onları yerleştirmeyi hizmet etmek olarak algılamak fazla geliyor bana açıkçası.
Görümce yapmasa da eşimle beraber yaparım ben onları.
Gidersin senden özellikle temizlik bekler, ayrıntılı şeyler ister orası ayrı.
Ben böyle düşünmüyorum ya.
Evde herkes can hıraş temizlik yaparken, kenara çekilip izlemek olmaz.
Ama eğer evin kızı odasında keyif çatıyorsa ve benden temizlik bekleniyorsa, o zaman ben de yapmam yani. Hele hele ayda yılda bir geldiğim yerse, hiç yapmam.
E gitmeyin o zaman bunun aslında basit bir çözümü var çok eahatsız oluyorsam gitmem en azından benim yiyeceğim yemek de eklenmesinNe masa kaldırması ayol, kızının pis bıraktığı wc ye kadar temizliyorum.
Aynen aynen bencede oyle zaten aynisini kendi evindede yapiyorsun.. ama detayli temizlige bekliyorsa sknti benceAile evine gidip, orada kalıp masa hazırlayıp kaldırmayı,onları yerleştirmeyi hizmet etmek olarak algılamak fazla geliyor bana açıkçası.
Görümce yapmasa da eşimle beraber yaparım ben onları.
Gidersin senden özellikle temizlik bekler, ayrıntılı şeyler ister orası ayrı.
Temizlemeyin neden temizliyorsunuz. Madalya mı takıyorlar size temizlik yaptınız diye. El kadar bebeniz var sizinNe masa kaldırması ayol, kızının pis bıraktığı wc ye kadar temizliyorum.
Asıl mesele görümce bence. Ona kinlenilmiş ama neden?Görümcenin iş yapıp yapmama durumu sizi ilgilendirmiyor.
Kayınvalideyi boşverin, evinde kaldığınız 70-80 yaşında bir kadının size hizmet etmesine, yemeğinizi önünüze koyup yatağınızı toplamasına, arkanızdan temizlik yapmasına gönlünüz razı oluyorsa yapmayın siz de.
Ya işte sorun para değil, altı yıldır çözemedim ben bu kadını. Dese ki hadi üçümüz yapalım, hiç sorun değil. Yahu ben niye kırk yılda bir gittiğim yerde komple temizlik yapayım.E oğluyla kızı ortaklaşa versin olmuyor mu öyle?
Yahu komple temizlikten bahsediyorum.. büyük küçük fark etmeden, iki dakika oturmasam mutlu olur. Görümcem yapı olarak aşırı mesafeli zaten, özel bir sorunumuz yok ama o odasında müzik dinlerken ben neden kırk yılda bir geldiğim yerde laf yiyeyim temizlik meselesi yüzünden.Size evi kaldırıp dip köşe temizlik yaptırdıklarını sanmıyorum. Günlük sofra kaldırma bulaşık dizme süpürgeye çekme gibi işler mi? Bunlar normal. Ama ben de görümceyim, biz küçük gelinimle beraber yapıyoruz o işleri. Aranız nasıl görümcenizle? Aranız iyi değilse belki o yüzden siz gelince odasına çekiliyordur.
Gitmeyin o zaman huyu buysa onu diyorumYa işte sorun para değil, altı yıldır çözemedim ben bu kadını. Dese ki hadi üçümüz yapalım, hiç sorun değil. Yahu ben niye kırk yılda bir gittiğim yerde komple temizlik yapayım.
Eşim yapıyor, mesele kayın validemin bakış açısı..onun bakış açısına göre kadin yapar. E tamam o halde kızın da yapsın.Şeyi anlamıyorum ben herhalde kocanız ev işine baya yardım ediyor bir tek görümce batmış göze
Ben ben annesine yardım ederken oturan kocayı sevmem asıl senin annen baban ben nezaketen yardım ediyor
E sen de et hatta ön sırada etmelisin
o niye rahatsız etmedi
Evet gelin diyoruz ama bizde de kadın yapar algısı var hani
Görümceye daha büyük saygı duyulduğunu düşünğyorsunuz yaptığınız işler de aynı muhtemelen evde övülüyor da rahatsız oluyorsunuz
Bence olay bu
Ben, kızı, kendisi ya da ben eşim görümce... ama görümce olacak illa, netim bu konuda.Gitmeyin o zaman huyu buysa onu diyorum
Yapmak zorunda değilsiniz de
80 yaşındaki adamlara ne diyeceksiniz?
Üçümüz kim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?