- Konu Sahibi Muzlu kurabiye
-
80 yaşındaki kv de var bak temizlik yapanların içinde asıl o öğrenecekHayır görümce temizlik yapacak ve cinsiyetçi kalıpları görümce ile birlikte yıkacaklar. Yaşasın özgürlükçü toplum
O zaman bırakın yapsın. Siz yapmayın siz de kendi ailenize yardım edersiniz gidince. Gorumceyi veya annesini değiştirmeniz çok zor. Onlar öyle düzeni kurmuş. Siz sadece laf soktuğunda ayağını denk alması gerektiğini hatırlatın yeter.Tamam da eşim yapıyor ://
Koca süpürge ve kova miGelin diye ucuz işçi aldiklarini saniolar çünkü. Kadin her sana dediginde eşin kalkip atilmali anne bana de senin cocugun benim ben dururken ona is yaptiramazsin diye. Ama nerde öyle adam ara ki bulasin. Kaldi ki ev temizlemek agir is bence kesinlikle erkek yapmali nazik bi kadin neden koca supurgeyi kovalari kaldirmaya cabalasin bi de lohusayken diyosun. Sen bilmezsen kendi kıymeti baskasi hic bilmez. Ben sana biz gidince temizlikci yollarim de hatta cagir eve gelsin ertesi gün yapma temizlik falan ne münasebet ya. Sen yokken ne yapiolar onu anlamış degilim?
Yapmam ben. Çay bile koymam. Normalde evde istediğim kadar severek yapayım, suistimal ediliyorsam yapmam, çifte standart görüyorsam yapmam. Kendi kızını oğlunu dana gibi yatırıp, geline lohusa hali ile laf sokan birine çay şekeri uzatasım gelmez.Yani durup durup genel temizlige gelini beliyorsa her seferinde evde kizi ya da baska cocugu varken gelini bekliyorsa evet cok hatali..yani dedim ya gunluk temizlige bulasik yemek bunlara kesinlikle ederim.. kendi evimdede yapiyorum sonucta oturmak adetim degildir
Ya evet büyük diiller mi bi bana mi agir gelio çekele çekele insan terlio süpürgeyi bi kova su aliyim derken muslugun önünde iki büklüm belim agrio. Egil kalk cam sil falan aman yarabbi. Erkek diye kas gücüyle adamim diye salinan bi tip öküz öküz oturacak orda narin kadın bu isleri yapacak sonra o öküz yatakta gündüz temizlikten cani cikmis kadindan bi de karilik bekleyecek. Bundan daha adaletsiz bisey var mi ya.Koca süpürge ve kova milohusayken tabii yapmasın bebeğiyle ilgilensinler ama şu koca sıfatınız baya komik.
Ben normal bir kv ya da normal bir yerden bahsetmistim ama evet lohusa birine merhamet etmeyene edilmezYapmam ben. Çay bile koymam. Normalde evde istediğim kadar severek yapayım, suistimal ediliyorsam yapmam, çifte standart görüyorsam yapmam. Kendi kızını oğlunu dana gibi yatırıp, geline lohusa hali ile laf sokan birine çay şekeri uzatasım gelmez.
Çünkü KV laf söyleyemiyor yaşlı diye. KV hırsını görümceden çıkarıyor
Benim süpürge çok hafif belki ona alıştığım için abartı geldi. Kovam da küçücük.. cam silmek işi gerçekten zor. Kadın, erkekten bağımsız tehlikeli bir şey zaten ben korkarım. Is bölümü guzeldir maddi, manevi yapmak lazım. Sadece bir kişiye yıkilmaz tabii.Ya evet büyük diiller mi bi bana mi agir gelio çekele çekele insan terlio süpürgeyi bi kova su aliyim derken muslugun önünde iki büklüm belim agrio. Egil kalk cam sil falan aman yarabbi. Erkek diye kas gücüyle adamim diye salinan bi tip öküz öküz oturacak orda narin kadın bu isleri yapacak sonra o öküz yatakta gündüz temizlikten cani cikmis kadindan bi de karilik bekleyecek. Bundan daha adaletsiz bisey var mi ya.
Yahu eşim yapar ev temizliği:)) bizim evde toplumsal cinsiyetçi iş bölümü kaliplarının yeri yoktur. Ben öyle bir şey hissettiğim an müdahale ederim. Bence kadınlar arasi dayanışma eksikliği asil sorun. Ben bundan şikayetçiyim. Kadin benden sürekli iş bekleyip laf sokarken kızı oldukça sessiz. Prenses muamelesi görmeye alışmış yani, isine geliyor. Kadınlar her koşulda hakli degil, üzgünüm.
Annene sorma kendi aklın yok mu ne yapmak istiyorsan öyle davranArkadaşlar benim bir görümcem var, benden 6 yaş küçük, kariyer yapıyorum ayağına evde hiç bir iş yapmıyor..inanılmaz şımartmışlar, yumurtasını bile 80 yaşındaki babası kırıyor. Tabi bu benim sorunum değil, benim sorunum kayinvalidemin kendi prenses kızı hiç bir şey yapmazken ben eşimle onları ziyarete gittigimde benden ev temizliği vs konularında yardım beklemesi ve istediği kadar yapmadığımda bana tatlı tatlı laf sokması. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, aramızda 8 saat mesafe var, sık sık görüşemiyoruz ama her görüşmede laf yiyorum. Kızı odasında takılırken benden kırk yılda bir gittigim yerden hizmet bekleniyor, hatta lohusayken bile! Bir kaç kez yaptım da ama bu sefer de eşim çok tepki gösterip kardeşine sinirleniyor. Kendi anneme sordum, ne düşündüğünü merak ederek ancak o kayinvaliden yaşlı, sen bosver onun kızını yardım et, temizlik falan muhakkak yap diyor. Şimdi yine ziyarete geldik, bir gün oldu, yarın itibariyle baslar laf sokmalar, tacizler... bu arada kızıyla benim eğitim düzeyimiz aynı. Aynı meslek grubundayiz, akademisyeniz ikimiz de... yani o elinde kitap, önünde bilgisayar büyük işler başarirken benim akademik emeğim yok sayılıyor, sıradanlastiriliyor. Bana saygı duymuyor gibiler. Belki de abartıyorum..abartıyor muyum?
Konunun görümcenizle ne ilgisi var? Sizin probleminiz kayınvalide ile. Yapmak istemiyorsanız yapmayın. Görümcenizi işin içine karıştırmadan kayınvalideniz ile eşiniz görüşsün.Rahatsız olduğunuzu belirtsin. Kayınvalideniz kalabalık olunca temizlikte yoruluyorsa yardımcı birini almayı da teklif edebilirsiniz. Siz lohusa iken iş yaptınız diye eşiniz niye çok tepki gösterip kardeşinize sinirleniyor. Kendisi de kız kardeşi gibi o ailenin çocuğu. Çok düşünüyorsa kendisi yardım etsin annesine. Siz daha çok görümceye bilenip görümceyi hedef göstermişsiniz.Arkadaşlar benim bir görümcem var, benden 6 yaş küçük, kariyer yapıyorum ayağına evde hiç bir iş yapmıyor..inanılmaz şımartmışlar, yumurtasını bile 80 yaşındaki babası kırıyor. Tabi bu benim sorunum değil, benim sorunum kayinvalidemin kendi prenses kızı hiç bir şey yapmazken ben eşimle onları ziyarete gittigimde benden ev temizliği vs konularında yardım beklemesi ve istediği kadar yapmadığımda bana tatlı tatlı laf sokması. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, aramızda 8 saat mesafe var, sık sık görüşemiyoruz ama her görüşmede laf yiyorum. Kızı odasında takılırken benden kırk yılda bir gittigim yerden hizmet bekleniyor, hatta lohusayken bile! Bir kaç kez yaptım da ama bu sefer de eşim çok tepki gösterip kardeşine sinirleniyor. Kendi anneme sordum, ne düşündüğünü merak ederek ancak o kayinvaliden yaşlı, sen bosver onun kızını yardım et, temizlik falan muhakkak yap diyor. Şimdi yine ziyarete geldik, bir gün oldu, yarın itibariyle baslar laf sokmalar, tacizler... bu arada kızıyla benim eğitim düzeyimiz aynı. Aynı meslek grubundayiz, akademisyeniz ikimiz de... yani o elinde kitap, önünde bilgisayar büyük işler başarirken benim akademik emeğim yok sayılıyor, sıradanlastiriliyor. Bana saygı duymuyor gibiler. Belki de abartıyorum..abartıyor muyum?
Elimden bu kadarı geliyor dersiniz yaptığınız ev işleri beğenilmiyorsa. Temizlikçi değilsiniz sonuçta dip köşeye girecek kadar.Arkadaşlar benim bir görümcem var, benden 6 yaş küçük, kariyer yapıyorum ayağına evde hiç bir iş yapmıyor..inanılmaz şımartmışlar, yumurtasını bile 80 yaşındaki babası kırıyor. Tabi bu benim sorunum değil, benim sorunum kayinvalidemin kendi prenses kızı hiç bir şey yapmazken ben eşimle onları ziyarete gittigimde benden ev temizliği vs konularında yardım beklemesi ve istediği kadar yapmadığımda bana tatlı tatlı laf sokması. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, aramızda 8 saat mesafe var, sık sık görüşemiyoruz ama her görüşmede laf yiyorum. Kızı odasında takılırken benden kırk yılda bir gittigim yerden hizmet bekleniyor, hatta lohusayken bile! Bir kaç kez yaptım da ama bu sefer de eşim çok tepki gösterip kardeşine sinirleniyor. Kendi anneme sordum, ne düşündüğünü merak ederek ancak o kayinvaliden yaşlı, sen bosver onun kızını yardım et, temizlik falan muhakkak yap diyor. Şimdi yine ziyarete geldik, bir gün oldu, yarın itibariyle baslar laf sokmalar, tacizler... bu arada kızıyla benim eğitim düzeyimiz aynı. Aynı meslek grubundayiz, akademisyeniz ikimiz de... yani o elinde kitap, önünde bilgisayar büyük işler başarirken benim akademik emeğim yok sayılıyor, sıradanlastiriliyor. Bana saygı duymuyor gibiler. Belki de abartıyorum..abartıyor muyum?
Sorun tabi ki para değil. Amaç gelin faydası görmek, sağa sola gelinim yapıyor diyebilmek. Kızına kıyamaz, ama el kızına içi yanmaz. Ona herşeyi rahatlıkla buyurur. Böyle bu işler.Ya işte sorun para değil, altı yıldır çözemedim ben bu kadını. Dese ki hadi üçümüz yapalım, hiç sorun değil. Yahu ben niye kırk yılda bir gittiğim yerde komple temizlik yapayım.
Esiniz yalniz ziyarete gitsin bence siz de geçerli bir bahane uydurun:)Arkadaşlar benim bir görümcem var, benden 6 yaş küçük, kariyer yapıyorum ayağına evde hiç bir iş yapmıyor..inanılmaz şımartmışlar, yumurtasını bile 80 yaşındaki babası kırıyor. Tabi bu benim sorunum değil, benim sorunum kayinvalidemin kendi prenses kızı hiç bir şey yapmazken ben eşimle onları ziyarete gittigimde benden ev temizliği vs konularında yardım beklemesi ve istediği kadar yapmadığımda bana tatlı tatlı laf sokması. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, aramızda 8 saat mesafe var, sık sık görüşemiyoruz ama her görüşmede laf yiyorum. Kızı odasında takılırken benden kırk yılda bir gittigim yerden hizmet bekleniyor, hatta lohusayken bile! Bir kaç kez yaptım da ama bu sefer de eşim çok tepki gösterip kardeşine sinirleniyor. Kendi anneme sordum, ne düşündüğünü merak ederek ancak o kayinvaliden yaşlı, sen bosver onun kızını yardım et, temizlik falan muhakkak yap diyor. Şimdi yine ziyarete geldik, bir gün oldu, yarın itibariyle baslar laf sokmalar, tacizler... bu arada kızıyla benim eğitim düzeyimiz aynı. Aynı meslek grubundayiz, akademisyeniz ikimiz de... yani o elinde kitap, önünde bilgisayar büyük işler başarirken benim akademik emeğim yok sayılıyor, sıradanlastiriliyor. Bana saygı duymuyor gibiler. Belki de abartıyorum..abartıyor muyum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?