- 26 Mart 2019
- 59
- 63
- 8
- Konu Sahibi Uykusuzponi
-
Sen baslayamasan bile onlar bi sekilde baslatir gerilme bence onlarin isi bu emin ol cogu kisi ayni endise ile gidiyor ve doktorlar bunun bilincinde seni rahatlatip sen farkina bile varmadan konulara giris yapmani sagliycaktir. Kafanda plan kurma o an nasil geliyosa icinden o sekilde konusursunMerhaba hanımlar, gece gece daha doğrusu uzun süredir düşündüğüm sizlerden fikir almak istediğim bir konu var.
Uzun zamandır psikiyatriste gitmek istiyorum bir kaç defa da randevu almama rağmen başlıkta yazdığım gibi ne anlatacağımı nereden başlayacağımı bilmediğim için hep randevuları mı iptal ettim. Ancak bu defa gerçekten gitmek ve sorunlarıma çözüm bulmak istiyorum. Sıkıntım hangi derdimi önce anlatacağımı nereden başlayacağımı bilmemek. Yıllar önce gittiğimde spesifik bir sorunum olduğu için direkt o konuyla başlayıp devam etmiştik. Şimdi bir sürü birbiri ile bağlantılı bağlantısız sorunum var.
Önceliğim hangisi olmalı ailem ile özellikle annem ile olan sorunlarım mı, işsizlik yüzünden yaşadığım sıkıntılar mı, erkek arkadaşım ile olan sorunlarımız mı yoksa yıllardır hissettiğim derin mutsuzluk, değersizlik hissi mi?
Maddi durumlardan dolayı devlet hastanesine gitmek zorundayım tüm bu sorunlarımı anlatacak zamanım olacak mı onu da bilmiyorum.Sizce hangisinden başlamalıyım.
Haklısınız bende bazen tüm sorularımın kökeninin bu olduğunu düşünüyorum.Hissettiğiniz derin mutsuzluktan başlayın zira bütün dertlerimizin sonucu ona varıyor.. gerisi çorap söküğü gibi gelir
Süre maalesef çok kısıtlı 10 15 dakika maksimum. Dediğiniz gibi erteledikçe büyüyor bu defa ertelemek istemiyorum.Siz boyle erteledikce dertleriniz daha cok buyuyor bir yerden baslayin gerisi gelir zaten devlette olsa randevu sureleri ona goredir diye dusunuyorum
Umarım öyle olur sadece ilk cümle ne olmalı onu bilmiyorum.Sen baslayamasan bile onlar bi sekilde baslatir gerilme bence onlarin isi bu emin ol cogu kisi ayni endise ile gidiyor ve doktorlar bunun bilincinde seni rahatlatip sen farkina bile varmadan konulara giris yapmani sagliycaktir. Kafanda plan kurma o an nasil geliyosa icinden o sekilde konusursun
selam.psikiyatr bu kadar ayrıntılı anlattırmaz ki hastalarına hele ki devlet hastanesinde.siz psikolog bulun benceMerhaba hanımlar, gece gece daha doğrusu uzun süredir düşündüğüm sizlerden fikir almak istediğim bir konu var.
Uzun zamandır psikiyatriste gitmek istiyorum bir kaç defa da randevu almama rağmen başlıkta yazdığım gibi ne anlatacağımı nereden başlayacağımı bilmediğim için hep randevuları mı iptal ettim. Ancak bu defa gerçekten gitmek ve sorunlarıma çözüm bulmak istiyorum. Sıkıntım hangi derdimi önce anlatacağımı nereden başlayacağımı bilmemek. Yıllar önce gittiğimde spesifik bir sorunum olduğu için direkt o konuyla başlayıp devam etmiştik. Şimdi bir sürü birbiri ile bağlantılı bağlantısız sorunum var.
Önceliğim hangisi olmalı ailem ile özellikle annem ile olan sorunlarım mı, işsizlik yüzünden yaşadığım sıkıntılar mı, erkek arkadaşım ile olan sorunlarımız mı yoksa yıllardır hissettiğim derin mutsuzluk, değersizlik hissi mi?
Maddi durumlardan dolayı devlet hastanesine gitmek zorundayım tüm bu sorunlarımı anlatacak zamanım olacak mı onu da bilmiyorum.Sizce hangisinden başlamalıyım.
Kesinlikle destek almak zorunda olduğumu hissediyorum eminim sizde bu aşamaya gelene kadar çok şeyler yaşamışsınızdır. Bi yerde zincirleri kırmak gerekiyor lütfen sizde geç olmadan destek alın. Onun dışında ne zaman isterseniz buradan yazın konuşmak iyi gelir.Daha önce randevu almış olmanız dışındaki yazılanları ben yazdım sandım..
Daha önce de düşündüm fakat bu ara daha çok düşünüyorum gitmeyi..
Imkansizliklar bende maddi manevi buna zamanımda yok malesef.
Aradığımda belki de sadece anlatmak rahatlamak hemde herşeyi.oldugu gibi. Anlatacak, anlatsam dahi beni anlayabilecek kimse olduğunu düşünmüyorum. Uzun yazdım galiba fakat bu cümleleri bile kurmaya ihtiyacim var iste. Çıkmazdayım.
Rahatsız olduğum bir çok konu var ve en güçlü hissettiğim değersizlik galiba bundan başlamam lazım.Siz rahatsız olduğunuz durumu anlatın yeter. O sizi yönlendirecek rahatlatacaktir. Ben gittiğimde nasil hissettigimden bi basliyom çocukluğuma kadqr
Evet bu da olabilir hangisinden başlayacağımı bilmiyorum diyerek cümleye giriş yapabilirim çok teşekkür ederim.Bence aynen böyle mesajınızdaki gibi başlayın. Psikiyatrist size sorularla yardımcı olacaktır. Birkaç seans alabilir sıraya koyup odaklanmak.
Bazen hastaların kendince önemli değil dediği şeyler aslında yardımcı oluyor. O yüzden mümkün olduğunca söyleyin.
Evet sürenin çok kısıtlı olduğunu biliyorum ama konuda bahsettiğim gibi maddi sorunlardan dolayı maalesef şu an özel kliniğe ya da psikologa gidememselam.psikiyatr bu kadar ayrıntılı anlattırmaz ki hastalarına hele ki devlet hastanesinde.siz psikolog bulun bence
Kesinlikle.Kesinlikle destek almak zorunda olduğumu hissediyorum eminim sizde bu aşamaya gelene kadar çok şeyler yaşamışsınızdır. Bi yerde zincirleri kırmak gerekiyor lütfen sizde geç olmadan destek alın. Onun dışında ne zaman isterseniz buradan yazın konuşmak iyi gelir.
Rahatsız olduğum bir çok konu var ve en güçlü hissettiğim değersizlik galiba bundan başlamam lazım.
Evet bu da olabilir hangisinden başlayacağımı bilmiyorum diyerek cümleye giriş yapabilirim çok teşekkür ederim.
O zaman sorunlariniza nerden baslasam anlatsam diye kafa yormayin. Iki cumle ilac bitti gitti.Evet sürenin çok kısıtlı olduğunu biliyorum ama konuda bahsettiğim gibi maddi sorunlardan dolayı maalesef şu an özel kliniğe ya da psikologa gidemem
Kesinlikle destek almak zorunda olduğumu hissediyorum eminim sizde bu aşamaya gelene kadar çok şeyler yaşamışsınızdır. Bi yerde zincirleri kırmak gerekiyor lütfen sizde geç olmadan destek alın. Onun dışında ne zaman isterseniz buradan yazın konuşmak iyi gelir.
Rahatsız olduğum bir çok konu var ve en güçlü hissettiğim değersizlik galiba bundan başlamam lazım.
Evet bu da olabilir hangisinden başlayacağımı bilmiyorum diyerek cümleye giriş yapabilirim çok teşekkür ederim.
Bu dediginiz psikiyatrist degil psikologBence aynen böyle mesajınızdaki gibi başlayın. Psikiyatrist size sorularla yardımcı olacaktır. Birkaç seans alabilir sıraya koyup odaklanmak.
Bazen hastaların kendince önemli değil dediği şeyler aslında yardımcı oluyor. O yüzden mümkün olduğunca söyleyin.
Kesinlikle burdan başlamalısınız. Yıllardır hissettiğiniz mutsuzluk ve değersizlik hissini, Bunu hallederseniz diğer bütün sorunları yarıyarıya halletmiş olacaksınız.yıllardır hissettiğim derin mutsuzluk, değersizlik hissi mi?
Galiba öyle yapacağımDevlet hastanesinde zaten maksimum 5 dk gorusme yapiliyor, onda da direk mevzuya girmeniz isteniyor. O yuzden bence sizi en cok yoran en agir basan duygunuzu paylasin.
Aslında mesleğim insan psikolojisi ile iç içe olan bir meslek ama gelin görün ki terzi kendi söküğünü dikemiyor. Bende psikolog desteği almayı tercih ederdim ama maddi durumlardan dolayı şu anda devlet hastanesinde psikiyatrist ile maksimum verim almak istiyorum. Başka alternatifim yok çünküO zaman sorunlariniza nerden baslasam anlatsam diye kafa yormayin. Iki cumle ilac bitti gitti.
Kesinlikle destek almak zorunda olduğumu hissediyorum eminim sizde bu aşamaya gelene kadar çok şeyler yaşamışsınızdır. Bi yerde zincirleri kırmak gerekiyor lütfen sizde geç olmadan destek alın. Onun dışında ne zaman isterseniz buradan yazın konuşmak iyi gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?