- 26 Mart 2019
- 59
- 63
- 8
- Konu Sahibi Uykusuzponi
-
Konumu okudunuz mu bilmiyorum ama daha önce psikiyatrik destek aldığımı belirttim bu da demek oluyor ki süreci biliyorum daha önce ki tedavimde uzun ve tekrarlı seanslar sonunda ilaç tedavisine gerek olup olmadığına karar verilmişti. Yanıldığınız konu psikiyatristlerin psikoterapi yapmadığı düşünceniz. Konumda zaten hangi alanda destek almam değil sorunlarımı hangi sıralamada anlatmam.valla sabrınıza hayran kaldım. Psikiyatristlerin dert dinlediğini zannedenlere uzun uzun anlatmışsınız. Konu sahibinin psikiyatrik bir durumu yok, 10-15 dakika sürede ciddi nörolojik bozukluklar veya sağlığını etkileyecek ağır depresyon bulguları olup olmadığına bakılacak. Yazdıklarına bakılırsa terapi desteği ile uzun uzun konuşarak, kendisini rahatsız eden her konuyu belki haftalarca tek tek masaya yatırarak çözüme kavuşabilir, bu da psikologla olur
Cok tesekkur ederim. Begenilerinizi görüp anlayan biri cıktı diyordum yazdınız daha da mutlu oldumvalla sabrınıza hayran kaldım. Psikiyatristlerin dert dinlediğini zannedenlere uzun uzun anlatmışsınız. Konu sahibinin psikiyatrik bir durumu yok, 10-15 dakika sürede ciddi nörolojik bozukluklar veya sağlığını etkileyecek ağır depresyon bulguları olup olmadığına bakılacak. Yazdıklarına bakılırsa terapi desteği ile uzun uzun konuşarak, kendisini rahatsız eden her konuyu belki haftalarca tek tek masaya yatırarak çözüme kavuşabilir, bu da psikologla olur
Teşekkür ederim devlet memuru olma planım yokPsikiyatristler genel duruma bakip sadece ilaç yazar.yazilan ilaç sicilinize işler. Devlet memuru olmak istiyorsanız eğer konuyu dikkate alın
Konumu okudunuz mu bilmiyorum ama daha önce psikiyatrik destek aldığımı belirttim bu da demek oluyor ki süreci biliyorum daha önce ki tedavimde uzun ve tekrarlı seanslar sonunda ilaç tedavisine gerek olup olmadığına karar verilmişti. Yanıldığınız konu psikiyatristlerin psikoterapi yapmadığı düşünceniz. Konumda zaten hangi alanda destek almam değil sorunlarımı hangi sıralamada anlatmam.
Maddiyatim yetmiyor ozel klinik ya da psikologa diyorsunuz. Devlet psikolugunu bu sebeple önerdik...Evet sürenin çok kısıtlı olduğunu biliyorum ama konuda bahsettiğim gibi maddi sorunlardan dolayı maalesef şu an özel kliniğe ya da psikologa gidemem
Apaynısını yaşıyorum. Bütün sorunlarımın temeli bile annemin bana karşı davranışı oldugunu farkettim. Hep ona yaranmak için büyük kararlarımda, kendi istemediğim onun istediği seçimler yaptım. Şimdi işin içinden çıkamıyorumAnnem çok büyük yaralar açtı açmaya da devam ediyor bende yine başımızdan eksik olmasın ama bazen çok yoruluyorum. Kıskançlık değil ama kardeşlerime bakışını onlara olan yaklaşımını gördükçe beni niye sevmedi sevmiyor niye benim değerim yok diye düşünmeden edemiyorum. Benim arkadaşım çoktur ama dost diyebileceğim kimsem yok kimseye anlatamam güvenemem ailem bile böyleyse başkaları nasıldır diye düşüne düşüne tüm arkadaşlıklarım arkadaşlıktan öteye geçmiyor. Umarım sizde en yakın zamanda çözüm yolu bulursunuz.
Sizin psikiyatriste degil psikologa gitmeniz gerektigini düşünüyorum. Ne Anlatacaginiza gelince once kendinizi tanitirsiniz. Su an sizi en cok yoran sıkıntıyı anlatirsiniz. Konunun gidisatina gore çocuklukla ilgili sorular sorabilir. Daginik anlatmanızın bir mahsuru yok. Anlamasi gereken noktalari anlar.Merhaba hanımlar, gece gece daha doğrusu uzun süredir düşündüğüm sizlerden fikir almak istediğim bir konu var.
Uzun zamandır psikiyatriste gitmek istiyorum bir kaç defa da randevu almama rağmen başlıkta yazdığım gibi ne anlatacağımı nereden başlayacağımı bilmediğim için hep randevuları mı iptal ettim. Ancak bu defa gerçekten gitmek ve sorunlarıma çözüm bulmak istiyorum. Sıkıntım hangi derdimi önce anlatacağımı nereden başlayacağımı bilmemek. Yıllar önce gittiğimde spesifik bir sorunum olduğu için direkt o konuyla başlayıp devam etmiştik. Şimdi bir sürü birbiri ile bağlantılı bağlantısız sorunum var.
Önceliğim hangisi olmalı ailem ile özellikle annem ile olan sorunlarım mı, işsizlik yüzünden yaşadığım sıkıntılar mı, erkek arkadaşım ile olan sorunlarımız mı yoksa yıllardır hissettiğim derin mutsuzluk, değersizlik hissi mi?
Maddi durumlardan dolayı devlet hastanesine gitmek zorundayım tüm bu sorunlarımı anlatacak zamanım olacak mı onu da bilmiyorum.Sizce hangisinden başlamalıyım.
Aynı şeyleri yaşayan ne çok insan var umarım bundan sonra farklı olurApaynısını yaşıyorum. Bütün sorunlarımın temeli bile annemin bana karşı davranışı oldugunu farkettim. Hep ona yaranmak için büyük kararlarımda, kendi istemediğim onun istediği seçimler yaptım. Şimdi işin içinden çıkamıyorum
Çok teşekkür ederim iyi olmanıza sevindim. Umarım yan etkilerini de en kısa zamanda atlatırsınız.Ben psikiyatriste gittim. Çok iyi durumda değildim. Bir ilaç verdi 5 mg. Ilaci yuttugum gün beynimde elekrik çarpması gibi bir his oldu. Kabuslar gördüm. Çentikli bir ilaçtı. Ben de dozu yarıya düşürerek kullanmaya başladım. Çok memnun kaldım.. 15 gün içinde beni normallestirdi.. prospektuste kendinizi iyi hissetseniz dahi en az 6 ay ilacı kullanmalısınız yazıyordu. Hiç aksatmadan kullandım..yan etkisi var...kilo aldiriyor... sekeri yukseltiyor ve adet duzensizligi yapti..şu an 6 ayi gecti...kademeli sekilde bırakma asamasindayim.. dozunu 1.25 gr a dusurdum..
Size de geçmiş olsun
Aslında istediğim iyi hissetmekten çok sorunu kökeninde çözmekBir psikolog arkadaşım bana psikologlar kaportayı cilalarlar, psikiyatristler ise motoru (beyni) tamir eder demişti...
Teşekkür ederim umarım faydası olurSiz gelişigüzel girin onlar istedikleri gibi yönlendirerek temel sorunu bulur.
Inşallah fayda görürsünüz.
Burda bahsettiğiniz şekilde başlıkları verin. Zaten psikolog nereden başlayacağını bilir. En temeldeki sorun zaten " mutsuzluk" . Mutsuzluğa vardiran nedenler mutlaka irdelenecektir. İyi olmanız dileğimleMerhaba hanımlar, gece gece daha doğrusu uzun süredir düşündüğüm sizlerden fikir almak istediğim bir konu var.
Uzun zamandır psikiyatriste gitmek istiyorum bir kaç defa da randevu almama rağmen başlıkta yazdığım gibi ne anlatacağımı nereden başlayacağımı bilmediğim için hep randevuları mı iptal ettim. Ancak bu defa gerçekten gitmek ve sorunlarıma çözüm bulmak istiyorum. Sıkıntım hangi derdimi önce anlatacağımı nereden başlayacağımı bilmemek. Yıllar önce gittiğimde spesifik bir sorunum olduğu için direkt o konuyla başlayıp devam etmiştik. Şimdi bir sürü birbiri ile bağlantılı bağlantısız sorunum var.
Önceliğim hangisi olmalı ailem ile özellikle annem ile olan sorunlarım mı, işsizlik yüzünden yaşadığım sıkıntılar mı, erkek arkadaşım ile olan sorunlarımız mı yoksa yıllardır hissettiğim derin mutsuzluk, değersizlik hissi mi?
Maddi durumlardan dolayı devlet hastanesine gitmek zorundayım tüm bu sorunlarımı anlatacak zamanım olacak mı onu da bilmiyorum.Sizce hangisinden başlamalıyım.
Ne hissettiğinizden ve bu duyguların günlük hayatınızı ne derece etkilediğinden başlayabilirsiniz bence. Yani "Kendimi mutsuz ve değersiz hissediyorum ve bu duygular kronik bir hal aldı, yıllardır devam ediyor" diyebilirsiniz. Bu duygular sebebiyle yaşadığınız somut problemler varsa (örneğin uykusuzluk çekiyorsanız) bunları da belirtin. Son olarak da kısa bi şekilde bu sorunlara sebep olduğunu düşündüğünüz olayları başlıklar halinde özetleyin. "Annem ve erkek arkadşım ile birtakım sorunlarım var, ayrıca işsizlikle mücadele ediyorum. Hissettiğim olumsuz duygularda bunların da etkisi olabileceğini düşünüyorum ama tam bir sebep bulmakta zorlanıyorum. Bu duygularla nasıl baş edeceğimi ve nasıl pozitif hissedebileceğimi bilmiyorum." gibi bi şey olabilir.Merhaba hanımlar, gece gece daha doğrusu uzun süredir düşündüğüm sizlerden fikir almak istediğim bir konu var.
Öncelikle feraha çıkmanızı tavsiye ederim. 5 sene önce devlet hastanesine gittim toplam 20 sn de yüzüme bakmadan ilaç yazdı gönderdi terapi tavsiye edecek misiniz dedim imkanınız varsa alırsınız dedi. O yüzden beklentiniz büyük olmasın devlet hastanesinden.Merhaba hanımlar, gece gece daha doğrusu uzun süredir düşündüğüm sizlerden fikir almak istediğim bir konu var.
Teşekkür ederim umarım faydalı olurBurda bahsettiğiniz şekilde başlıkları verin. Zaten psikolog nereden başlayacağını bilir. En temeldeki sorun zaten " mutsuzluk" . Mutsuzluğa vardiran nedenler mutlaka irdelenecektir. İyi olmanız dileğimle
Doğru söylüyorsunuz kendimizi kabullenmek en önemlisihangi sorun şu an sizi daha çok geriyorsa onla başlayın. zaten onlar derine inerler. asıl sorun kendimizle olan mutluluğumuz ve kendimizi kabullenişimiz. aslında bunu başardığımızda her şeyi çözmeye başlıyoruz.
Teşekkür ederim bunu da not ediyorum deneyeceğimBence bir kağıt alın içinizi güzelce dökün.Yazarak daha iyi ifade edersiniz kendinizi ve nereden başlayacağınız da kendiliğinden gelir.Psikiyatriste o kağıtla gidin oradan bakarak başlarsınız konuşmaya,tıkandığınız yerlerde de kağıdı referans alır devam edersiniz.Ben gittiğimde yapmamıştım ama bir daha gidersem mutlaka bunu deneyeceğim.
Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun içimi ferahlattınız. Umarım benim içinde faydalı bir görüşme olur.Kesinlikle artık ertelemeyin,bende devlet hastanesinde psikiyatriste ve psikologa gidiyorum.suandada tedavim devam ediyor,başından savmiyor bir kere,sizi dinliyo, sorular soruyo. Süren doldu diye birseyde yaşamadım ben. Hep rahatlamış ve kafamdaki soruların cevabını almış olarak ayrıldım. Bir yerden başlayın anlatmaya, zaten sizi yönlendirecek ve çorap söküğü gibi gelecek herşeyi anlatmış olacaksınız. Işe yarayacağına inanın önyargılarınızı bir kenara bırakın, yeterli süreyi tanıyorlar. Çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim tam olarak aklımda toplayamadığım cümleleri yazmışsınız. Yol göstermiş oldunuz tekrar teşekkür ederim. Aradığım tam olarak böyle bir cevaptı.Ne hissettiğinizden ve bu duyguların günlük hayatınızı ne derece etkilediğinden başlayabilirsiniz bence. Yani "Kendimi mutsuz ve değersiz hissediyorum ve bu duygular kronik bir hal aldı, yıllardır devam ediyor" diyebilirsiniz. Bu duygular sebebiyle yaşadığınız somut problemler varsa (örneğin uykusuzluk çekiyorsanız) bunları da belirtin. Son olarak da kısa bi şekilde bu sorunlara sebep olduğunu düşündüğünüz olayları başlıklar halinde özetleyin. "Annem ve erkek arkadşım ile birtakım sorunlarım var, ayrıca işsizlikle mücadele ediyorum. Hissettiğim olumsuz duygularda bunların da etkisi olabileceğini düşünüyorum ama tam bir sebep bulmakta zorlanıyorum. Bu duygularla nasıl baş edeceğimi ve nasıl pozitif hissedebileceğimi bilmiyorum." gibi bi şey olabilir.
Zaten gittiğiniz kişi bu alanın uzmanı olacak, en kötü "Ben geldim buraya ama nereden başlamam, ne anlatmam lazım bilmiyorum." deyin. O sizi yönlendirecektir. Kendi kendinizi tedavi etmek zorunda olmadığınız gibi teşhisi de kendi kendinize koymak zorunda degilsiniz. Bu gideceginiz insanın işi. Bunun için tedavinizi ertelemeyin.
Merhaba kendisine sinirlenmedim aksine sabırla kibarlıkla cevap verdim ama maalesef kendisi ısrarla polemik yaratmaya çalıştı. Konunun başında da belirttim psikologa gidecek maddi duruma şu an için sahip değilim tek seçeneğim var devlet hastanesinde psikiyatriste gitmek. Uzaktan yardım almayı doğru bulmuyorum benim için konuştuğum kişinin mimikleri duruşu vs çok önemli yine de öneriniz için teşekkür ederim.1sadekahve ye sinirlenmişsiniz ama çok doğru konuşmuş. Psikoloğa gitmeniz sizin açınızdan çok daha iyi olur bence. Burada psikolog arkadaşlar da mevcut belki biri size yardımcı olabilir. Adım adım sağlık kısmında pskiloji bölümü var. Oradaki bir psikolog sizi yönlendirebilir. Ben psikolog değilim ama şunu söyleyebilirim. Ne zaman ki insanlara haddinden fazla değer vermeyi bıraktım o zaman mutlu oldum. Buna babam da dahil. Artık sadece evdeki bir silüet olarak görüyorum onu, başka bir şey değil.
Teşekkür ederim korkum da bu kısa bir görüşmede ne ben kendimi anlatabilirim ne de doğru bi yol çizileceğini düşünüyorum. Umarım zaman ayırabilecek bir uzmana denk gelirimÖncelikle feraha çıkmanızı tavsiye ederim. 5 sene önce devlet hastanesine gittim toplam 20 sn de yüzüme bakmadan ilaç yazdı gönderdi terapi tavsiye edecek misiniz dedim imkanınız varsa alırsınız dedi. O yüzden beklentiniz büyük olmasın devlet hastanesinden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?