Psikiyatriste Ne Anlatacağım?

Annem çok büyük yaralar açtı açmaya da devam ediyor bende yine başımızdan eksik olmasın ama bazen çok yoruluyorum. Kıskançlık değil ama kardeşlerime bakışını onlara olan yaklaşımını gördükçe beni niye sevmedi sevmiyor niye benim değerim yok diye düşünmeden edemiyorum. Benim arkadaşım çoktur ama dost diyebileceğim kimsem yok kimseye anlatamam güvenemem ailem bile böyleyse başkaları nasıldır diye düşüne düşüne tüm arkadaşlıklarım arkadaşlıktan öteye geçmiyor. Umarım sizde en yakın zamanda çözüm yolu bulursunuz.

Kesinlikle burdan başlamalısınız. Yıllardır hissettiğiniz mutsuzluk ve değersizlik hissini, Bunu hallederseniz diğer bütün sorunları yarıyarıya halletmiş olacaksınız.
Haklısınız her şeyin başlangıcı bu galiba
Evet ama şu an başka seçeneğim yok ilaç gerekiyorsa onu da deneyebilirim
Rica ederim Umarım en kısa zamanda daha iyi hissedersiniz. Eğer olur da ilgi göremezseniz ya da gerekli uyumu yakalayamazsanız lütfen denemekten vazgeçmeyin :)
Tekrar teşekkür ederim muhakkak çözmeye çalışacağım.

Ay acaba siz ben misiniz
Bende ailem bile böyleyse arkadaş dediklerimiz ne yapmaz kafasindayim. O yüzden bende kimselere anlatamam derdimi..
Bende kıskançlık değil ama bu duyguları da yaşıyorum yaşadım. Diğer kardeşimle hiç aynı olamadım. Ya da Ona da yeterince anne olamadı galiba. O kismi tam bilemiyorum. Kucuklugumden beri beni cook yoran bi anne oldu . Bu zamana kadar diğer kızlar gibi annesine derdini anlatabilen biri hiç olamadım. Ona hic derdimi anlatamadım ama hep onunkileri dinledim. Şimdilerdede geçmişten beri onun yüzünden ya da onunla yaşadığım ne varsa kafanın icin de dönüp duruyor. Çok rahatsızım

Terimlerin farkını biliyorum. Siz iyisine denk gelmemişsiniz ya da 10 dk'da bir hasta baktırılan devlet çalışanına denk gelmişsiniz.
Terimlerin farkini biliyorum diyorsunuz ama psikaytri icin psikolog tanimlamasi yapmaya devam ediyorsunuz.
Neyse ben konu sahibi boşuna hayal etmesin diye yazdim zaten. Dediginiz belki kucucuk bir ilcede konusmayi seven bir doktora denk gelirse olabilir insallah diyelim

Devlet hastanesinde zaman aslında yok ancak covidden dolayı randevuların geneli boş ben tüp bebekte şuan çok aşama kaydettim. Psikiyatri de dinler ama ruh halinizden ve buna nelerin sebep olduğunden temel başlıklarla bahsedin detay isterse sorar zaten

Maalesef çoğu şanssız kız çocuğu gibi aynı kaderi yaşıyoruz. Anneme sorsanız benim için neler yapmıştır ben nankörümdür ondan iyi anne yoktur ama öyle değil. Bende hiçbir zaman derdimi anlatamadım ne zaman anlatmak istesem ya hafife aldı ya da sen kötü? olduğun için başına bunlar geliyor daha çok çekeceksin. Başıma niye bunlar geliyor diye ağlama daha kötülerini göreceksin diyor. O yüzden artık ne olursa olsun gece ağlıyorum sızlıyorum sabah yüzümü gözümü yıkayıp bir şey olmamış gibi devam ediyorum. Kendisi yıllardır babamla olan sorunlarını anlatır en ufak şeyde söylenir aynı konu defalarca konuşulur. En çok kendisi dert tasa görmüştür. O kadar yorgunum ki bazen dinliyorum ama ne konuştuğunu anlamıyorum bile

Galiba psikologsunuz bu kadar takıldığınız için bunu söylüyorum yanlış anlamayın hanımefendi ben istediğim için tavsiye verdi. Konuda da belirttiğim gibi psikiyatristin tam anlamıyla isteğimi karşılamayacağını biliyorum çünkü bende benzer bir disiplinde eğitim aldım. Ancak şu an ki durum da sadece tek bir seçeneğim var. Teşekkür ederim yorumlarınız için iyi geceler diliyorum.

Psikoterapi yöntemleri psikolog tekelinde değildir. Psikiyatristler uygulayabilir. Gerektiğinde yapmıyorlarsa onların kalitesizliği. Açın Türkiye Psikiyatri derneğini öğrenin ne diyeyim... Sırf yapmayanına denk geldiniz diye tüm mesleği ateşe verdiniz. Değişik Neyse moral isteyen birinin konusunu meşgul etmek istemiyorum iyi günler size

Umarım süreler uzamıştır tam konuyu açıp odaklanmışken bitmesi verim alamama daha çok geri çekilmeye sebep oluyor. Sizin adınıza çok sevindim umarım en kısa zamanda sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz

Ahh ahh.. benimkide aynı böyle. Yalniz değilmişim demek. Benim gibi anne der hep ve gülerim. Ona göre harika anne dır ve çok çekmiştir yine de ayaktadır ben nankör ise yaramazın tekiyim. Meslek sahibi olmadigim için de kimse tarafından çokta bi önem arz edemeyecek olmamdan dem vurur. Param olsaymış herkes beni sever sayarmış ve kendisi de..

Buna takilmam icin psikolog olmam gerektigine nereden vardiniz??
Derdiniz konusarak, paylasarak destek almak belli ki sadece ilac almak degil .Bu sebeple size oneride bulundum psikiyatriden rica edip devlet psikologuna yonlendirsin dedm.
Kusura bakmayin hosunuza giden bir yorum olmadi bu ara konu acanlar fazla alingan geliyor bana. Eskiden dogru ve yardimci yorum onemsenirdi şimdilerde kafa yapisina uyan yorumlar.

Keşke sadece biz olsaydık bu sorunları yaşayan ama o kadar çok var ki annesinden ailesinden yara alan. Evet maddi özgürlüğünüz olduğunda biraz daha kıymet görüyorsunuz ama o kadar zorlama ki daha kötü hissettiriyor. Çalıştığım dönem sadece para kazandığım için farklı davranılması daha çok üzmüştü beni. Şu an çalışmıyorum işe yaramaz olarak görünüyorum. Neresinden tutarsam elimde kalıyor.

Derdimin konuşarak çözüleceğine karar verdiğinize göre bu konuda bi yetkinliğiniz olmalı? Hoşuma giden gitmeyen diye bi ayrım yapacak olsaydım bu kadar çok kişinin olduğu bi platformu kullanmaz yakın çevreme danışırdım.

Zaten bu onun düşüncesi. Beni param olduğu için bi nebze daha seven sayan insanlarla bir arada olmayı asla istemem. Bana dürüst samimi insan lazım beni olduğum gibi kabul eden. Parasızlık hoşuma gidiyor böylece yanımda para severler bulunmuyor.
Diğer konulardan bakarsak anne olan benmisim gibi geliyor ilişkimizde. Bana çok zararlar verdiği kanaatindeyim. Insan çocuğunu hiç mi önemsemez

Yorumunuz için teşekkür ederim

Tabii uygulayabilir ama bircogu uygulamiyor Yapmayanina denk gelerek genelleme yapmayi sevmem bir iki örnekle , isin temeline bakarak yorumumu yaptim. bu sebeple devlet psikolugu da varken ona görünmek icin cabalamak bana daha mantıkli geliyor. Bazilari randevu bazilari psikiyatri yonlendirmesiyle çalışıyor devlet psikologlarinin.
Bu dedigim gerçekliğin moral bozmakla ilgisi yok. Yardim isteyip konu acan birine ve doktoruyla konusmak isteyen birine devlet psikologuna yonlendirmek daha mantikli.Gittiginde iki cumle ile donmesi buradan aldığı gazla birlikte hayaller kurmasj emin olun daha cok moral bozar.
size de iyi geceler 🖐

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…