- 5 Eylül 2020
- 97
- 61
- 38
- Konu Sahibi Uykusuzponi
-
Umarım bana da iyi gelir sizin içinde her şey en kısa zamanda yoluna girer umarım.Bende ilk gittiğimde aynı düşüncedeydim. Ve o koltuga oturdum neden geldiniz neyiniz var dedi doktorum aglamaya başladım. Sonrasi geldi ama ben ondan bile utandim beni kınar diye çoğu seyi anlatamadım. Ama bu sefer gittigimde herseyi bastan anlatacagim. Inanin cok iyi anliyorlar
Çok teşekkür ederim cesaret verdiniz. Kesinlikle kaçmak ertelemek sorunların büyümesine sebep oluyor. Umarım siz çözebilmişsinizdir3 aydır ben de depresyon tedavisi görüyorum. Benim de buraya açtığım sizinkine benzer bir konum var. Konuyu anlatırken ben de sormuştum ne anlatacağım diye.
Gitmeden 2-3 gün önce diyeceğin her şey hazırdı ama gideceğim gün aklımda hiç bir şey yoktu. Ama yine de o odaya girdim, sorularına cevap verdim. Doktorunuz sizi yönlendirecek zaten. Bence randevunuzu alın ve iptal etmeden bir an önce gidin.
Düzeltmek istediğiniz durumdan kaçmayın. Kaçmak sadece durumu daha da kötü hale getirmekten başka bir işe yaramıyor. Hadi bi cesaret!
Yorumlardan farketmişsinizdir, her ilk kez kişi “neden geldin?” sorusundan sonra ağlar. Aynı benim gibi :)
O yüzden gidin ve aksın gitsin içinizdeki dert.
Teşekkür ederim size de geçmiş olsun iyi olmanıza çok sevindim. Düzenli gitmeyi düşünüyorum umarım sizin doktorunuz gibi bir doktora denk gelirimAilevi sorunlar yüzünden 2 yıl kadar önce Devlet hastanesininkine gitmiştim. 1 yıl ilaç tedavisi gördüm bayağı iyi geldi. şu da var ben dediklerini hep uyguladım. İlaç tedavisi uygularsa dediklerini dinle ve sana iyi gelmez ya da yan etkisi olursa mutlaka doktoruna söyle, kendi başına bırakma. Ben doktorumla kanka gibi olmuştum, benimki öyle bazılarının dedikleri gibi 5 dk dinleyip yollamıyordu. Çok geçmiş olsun
En kötüsünden başlamak en doğrusu olacak galibaDevlet hastanesinde gorusme suresi 15 dk diye biliyodum en son. Tabi olcukca yetersiz. Siz yine de bir gidin, en agir basan duygunuz ne ise onu ifade edin. Sonrasi bir sekilde gelisecektir.
Doktor neyi uygun görürse yapmaya uygulamaya hazırım. Teşekkür ederim umarım faydalı olurŞunuda söylemek ıstiyorum doktorunuzun her dediğini harfiyen uygulayın sorgulamayın. Zaten o gerek görürse psikolog randevusunu da ayarlıyor. Yine aynı hastanedeki psikologa gidiyorsunuz. Psikolog randevusu da 45 dakika sürüyo ve bir kerede kestirip atmiyorlar diğer randevuları da veriyorlar. Hatta sorunlu olduğunuz kişileri de görüşme için talep ediyorlar. Ben fayda göreceğinize inanıyorum
Geçmiş olsun öncelikle umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz. Tv de olduğu gibi olmadığını elbette biliyorum bende çok yakın bir alanda eğitim aldım ancak şu an kısabileceğim bir gelirim olmadığı için bu yolu denemek zorundayımBen de şu dönem devlet hastanesine gidiyorum, daha once uzun sure psikoterapi deneyimim var, bi kere asla devlette bir psikiyatristten o tv de gordugunuz tarzda bir psikoterapi seansi beklemeyin.
Ben ilaclarimi yazdirmak ve gerektiğinde doz degisikligi icin gittigimden devlete devam ediyorum.
Muayeneler genelde 5-10 dk suruyor, sikayetiniz nedir? Bidibidi oldu (max 3 kelime) bidibidi sorunlar yaşıyorum (uykusuzluk, sinir ataklari, ağlama nobetleri vs gibi somut seyler bekliyorlar burda) hmm peki kullandığınız ilacin dozunu arttiralim/azaltalim vs güle güle.
Yani sizin yerinizde olsam biraz diger ihtiyaclarimdan kısar en azindan ilk etapta psikoterapiye giderdim.
Kesinlikle devlet hast kronik hastalara ilaç yazıyor ilacı biten gidiyor yazdiriyor bana göre dinleyen hele ki uzun uzun hiç sanmiyorum üstün körü yaz geçselam.psikiyatr bu kadar ayrıntılı anlattırmaz ki hastalarına hele ki devlet hastanesinde.siz psikolog bulun bence
Psikiyatriste gidecekseniz hele ki devlet hastanesi ise tek söyleyeceğiniz şey mutsuzluk ve değersizlik hissinizin olduğu varsa uyku probleminiz.. Vs.. Yani yaşadıklarınızdan çok sonuç önemli onlar için devlet hastanesinde direk buna bakıyorlar ona göre ilaç yazıp sizi gönderecekler.. Yani uzun uzun sizi dinleyip anlamaya çalışmayacak size tavsiye falan vermeyecek sadece ilaç verecek bu kadar.. Devlette çoğu psikiyatrın da işini düzgün yaptığını zaten düşünmüyorum.. özelde bilemiyorum nasıl oluyor ama bence sizin iç dökmeye ihtiyacınız var yakınlarınızdan maddi destek alıp iyi bir psikoloğa gidin bence.. Konuşmanın anlatmanın anlaşılmanın gücü bazen ilaçlardan daha iyidir diye düşünüyorum..Merhaba hanımlar, gece gece daha doğrusu uzun süredir düşündüğüm sizlerden fikir almak istediğim bir konu var.
Uzun zamandır psikiyatriste gitmek istiyorum bir kaç defa da randevu almama rağmen başlıkta yazdığım gibi ne anlatacağımı nereden başlayacağımı bilmediğim için hep randevuları mı iptal ettim. Ancak bu defa gerçekten gitmek ve sorunlarıma çözüm bulmak istiyorum. Sıkıntım hangi derdimi önce anlatacağımı nereden başlayacağımı bilmemek. Yıllar önce gittiğimde spesifik bir sorunum olduğu için direkt o konuyla başlayıp devam etmiştik. Şimdi bir sürü birbiri ile bağlantılı bağlantısız sorunum var.
Önceliğim hangisi olmalı ailem ile özellikle annem ile olan sorunlarım mı, işsizlik yüzünden yaşadığım sıkıntılar mı, erkek arkadaşım ile olan sorunlarımız mı yoksa yıllardır hissettiğim derin mutsuzluk, değersizlik hissi mi?
Maddi durumlardan dolayı devlet hastanesine gitmek zorundayım tüm bu sorunlarımı anlatacak zamanım olacak mı onu da bilmiyorum.Sizce hangisinden başlamalıyım.
Geçmiş olsun. Bir yerden başlada evde durup düşünmekten iyidir. Zaten konuya giriş yapınca konu konuyu açıyor merak etme. Ve devlet hastanesi olduğu için mak. 20 dakika dinler seni ama en azından rahatlarsın. İç dökmek iyidir.Merhaba hanımlar, gece gece daha doğrusu uzun süredir düşündüğüm sizlerden fikir almak istediğim bir konu var.
Uzun zamandır psikiyatriste gitmek istiyorum bir kaç defa da randevu almama rağmen başlıkta yazdığım gibi ne anlatacağımı nereden başlayacağımı bilmediğim için hep randevuları mı iptal ettim. Ancak bu defa gerçekten gitmek ve sorunlarıma çözüm bulmak istiyorum. Sıkıntım hangi derdimi önce anlatacağımı nereden başlayacağımı bilmemek. Yıllar önce gittiğimde spesifik bir sorunum olduğu için direkt o konuyla başlayıp devam etmiştik. Şimdi bir sürü birbiri ile bağlantılı bağlantısız sorunum var.
Önceliğim hangisi olmalı ailem ile özellikle annem ile olan sorunlarım mı, işsizlik yüzünden yaşadığım sıkıntılar mı, erkek arkadaşım ile olan sorunlarımız mı yoksa yıllardır hissettiğim derin mutsuzluk, değersizlik hissi mi?
Maddi durumlardan dolayı devlet hastanesine gitmek zorundayım tüm bu sorunlarımı anlatacak zamanım olacak mı onu da bilmiyorum.Sizce hangisinden başlamalıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?