Bu konu ile ilgili özel bildirim aldım. Neden acaba.
Acil şifalar diliyorum sevgili konu sahibi

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Benzer durum bende de vardı. Hatta 6 Şubat depremlerinden sonra ayyuka çıkmıştı. İki depremi de komşu ilde olduğumuz için çok şiddetli hissetmiştik. Depremlerle ilgili travma sanıp psikolojik olduğunu düşünerek terapiye başladım. Bir ara ilaç tedavisi de uygulandı ve daha da kötü olunca doktor kesti. Sonra başka bir şikayetten dahiliyeye gittim. B12 neredeyse tükenmiş. Üç ay her gün iğne yaptırdım ve şuan çok şükür çok iyiyim.

B12 ye baktırın belki de ondandır.

Gecmis olsun kesinikle bir nörolojiye görünün fiziki bir sebebi yoksa vagus sinirine müdahaleler uygulayan terapistler de oluyor şema terapide duymuştum. Vagal sisteme müdahale bu donma halinde kalmanıza bir çözüm üretebilir. Çok yaygın değil iyice araştırmak lazım. Bu tarz bi müdahaleyi de ruh sağlığı çalışanı olmayan birinden almamaya dikkat edin diye özellikle uyarayım. Ne olur ne olmaz

Konu dışı;
Keşke böyle konularda bana bildirim gelmese ben zaten kendi çapımda yeterince manyağım
Umarım konu sahibi internetten bakıp bakıp kendine etiketler uydurmuyordur,
Sonu yok çünkü bunun.
Keşke ülkemizde herkes eşit şartlarda terapi ve psikolojik anlamda tedavi alabilse.
Malesef ki bazen imkanlar dahilinde değil.
Çok yazık, geçmiş olsun, tosbik kaçar iyi günler.

Kesinlikle katılıyorum

Homeopati daha çok yurtdışında kullanılıyor. Bizde deneyimleyeni bulmanız zor zannediyorum.

Nörolojiye gitmediyseniz oraya bir görünün. Birde aromaterapi uygulayıcısı bir doktor bulabilirseniz onu denemenizi tavsiye ederim. Kokuların beyinle güçlü bir ilişkisi vardır. Aromaterapi de homeopati gibi bir yan tedavi. Ben aromaterapiye çok güveniyorum.

Umarım şifa vesilenizi bulursunuz. Çok geçmiş olsun.

Bende de var donma. Ama ben buna donakalma diyorum. Çünkü tamda böyle birşey. Asgari düzeyde sorumluluklarını yapıyorum ama usulen. Beynim tehlikeyi algıladığı anda durup öyle kalıyorum. Kendimi sıkıyorum ve vücudum olabildiğince cenin pozisyonunda konumlandırıyorum. Çevremdeki insanların söyledikleri önemsizleşiyor.
Bu yaşadığımız şey aslında kaygı bozukluğu. Bir çeşit anksiyete atağı.
Söylediğiniz tekniği bilmiyorum maalesef. Ama siz nasıl çıkıyorsunuz bu cendereden derseniz. Donakalma bir zaman sonra çözülmeye başlıyor gibi oluyor. Ya savaş konum aktive oluyor. Beynim açılıyor gibi oluyor. Bir şeyler üretmeye, çözüm yolları aramaya başlıyorum yada olumlu birşeyler gelişiyor. Kafamdaki toz bulutları dağılıyor. Tetikte olma halim bitiyor.

Yıllar önce yasadım bu anlattığınız durumu o kadar iyi anlıyorum ki durup bakıyordum donuk donuk herkes anı yaşarken gülerken eğlenirken benim kafamda başka şeyler geçiyordu bu herkeste olur diyebilirsiniz ama sürekli böyleydim sebebi ağır bir depresyon geçirmeme sebep olan bir haber almıştım sanki ben ölmüştüm herkes nasılda mutluydu ben neden bunu beceremiyordum ne zaman geçecekti ilaçta alamadım bebeğim vardı düşünün bebeği sevemiyorum kafam başka yerde kitap okumaya başladım odağımı topladım bir nevi arkadaş oldum zamanla gitti ama tabi biraz zaman aldı ve malesef üç yılım gitti kitap tavsiye ederim

Alerjik astım hastasıyım, homepati desteği alıyorum, remedy ve vitamin takviyesi… palesomo olduğunu zaman zaman düşünsemde gerçekte bende işe yaradı. Ama bu demek değil ki tüm ilaçlarımı kestim. Onlara destek olarak kullanıyorum. Vitamin takviyeleri de ayrı veriyor. Balık yağı gibi bilindik şeyler…

Psikiyatri desteği de almalısınız, ilaç veriyorsa kullanın, bitkisel desteğe ilave olarak başlarsınız. Yaşadığınız bir olayın sonucu mu ana problemi bulamamış olabilir. Terapiyi işin Ehl-i kişilerden alın.

Panik bozukluğum var ve bu durum bende de oluyor arada. Sistem çok yüklenmekten kendini kapatıyor. Bilmiyorum daha önce duydunuz mu sinir sistemi tamiratı diye bir şey var. Hatta instagramda bir sayfa var bununla ilgili nedenini anlatıp çok güzel bilgiler ve tavsiyeler veriyor. Tavsiye ederim. Bu konuyla ilgili vucut duruşunuzu düzeltmenizi tavsiye ederim. Çünkü biz fark etmiyoruz ama bu durumlarda vucut kendini kapatıyor omuzlar gergin ve gogusu kapatıyor. Bol nefes egzersizi tavsiye ederim. Ve vucut taramayı başlattığınız anda bunları fark edip evet şu an odaklanamıyorum şu an böyle biliyorum ama güvendeyim gibi kelimeleri hayatınıza odaklamaya çalışın. Sevdiğimiz bi koku yanında taşı mesela. Dikkat kendine ve bedene kaydiginda kokla. Ama en önce kendine zaman ver. Şu böyle ama geçici gibi kendinle konuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…