• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik olarak hasta mıyım yoksa sadece vesvese mi?

gurbetellerde94

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2015
264
75
98
31
Herkese Merhaba;
Öncelikle daha önce bir konu açmıştım ona yoğunluktan cevap veremedim. Konuma yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Bana çok yardımcı oldunuz.
Şu anda çok mutlu bir birlikteliğim var çok şükür. Ancak sorun bende. Kısa bir özet geçeyim size hemen erkek arkadaşım askeri öğrenci ve kendisiyle yaşıtız. Kendisi çok beyefendi nazik şimdiye kadar ağzından bana karşı en ufak bir yanlış söz çıkmamış bir insan ki ben sinirlenince biraz laflar söylemiş olan bir insanım. Kendisi fiziksel olarak çok çekici yeşil gözlü kumral 6pacli falan bir adam. Ayrıca çok becerikli. Elektirik su tesisat tamirat saç kesme börek açma hepsinden anlar. Önceki konumda ben yapabilir miyim işte tayin dolayısıyla taşınmayı falan becerebilir miyim korkularım vardı. Ancak ben bu adama aşık oldum. Onun için herşeyi yaparım. Burada bir sürü sorun okuyorum eşler sevgililer arasında. Bazen diyorum ki bir derdi olsun şu adamın bi halt yesin ya. Ailesi ile benim aramda mükemmel bir denge kuruyor. Hiç kıskanmama yada benim ezilmeme izin vermiyor. Annesi için o benim canım annem diyor ama o eşiyle kalacak sen benim başımın tacı olacaksın diyor. Bizi gören herkes siz ne kadar iyi arkadaşsınız diyor. Yeri geliyor bana babalık yapıyor. Birlikte gülmekten ölüyoruz. Yeri geliyor kız arkadaşım gibi muhabbet ediyoruz. Adam 6 ayda herşeyim oldu aklım almıyor. Beni kıskanıyor ama kıskançlığı bile öyle nazik ki... Şimdi benim derdim kaybetme korkum ve aşırı vesvesem. Psikologdan randevumu aldım 4 aralıkta ama o zamana kadar dayanamayacağım ağlamaktan bir hal oldum. Ben bu adama bu kadar aşıkken sevdiğim adamın parçalanmış bedenini bana getirirler al şehit gurur duy derler diye çok korkuyorum. Herkes boşuna endişelenme herkesin ölüm saati belli. Başka mesleklerde tehlikeli desede kendime hakim olamıyorum. Mesela şu yazıyı (http://www.hakanevrensel.com/guneydogudan-oykuler-2/) 2 hafta önce okudum. Aklıma geldikçe ağlıyorum. Ve daha garibi acı çekmekten zevk alır gibi ne kadar hüzünlü hikaye varsa okuyup kendime işkence ediyorum resmen. Ben ona yapma askerliği gerekirse işsiz kal ben çalışırım diyorum. Bana gurbetellerde gerekirse vatan için ölürüm sen dik dur diyor. Hanımlar asker olsun lafım yok. Ama ben o ne zaman uçuşa gidiyorum dese aklıma gelen senaryolara hakim olamıyorum. Kendisi de bir cesur. En tehlikeli yerlerde görev yapmak istiyor. Yanımda biri varsa önce onu korurum diyor. Ben iki kişilik dikkatli ol dedikçe o zaten ben önlemimi alıyorum ama korkaklık yapamam geride duramam diyor. Şimdi kötü birşey söyleceğim belki bana kızacaksınız ama bazen gazi olsun da tehlikeli yerlere gitmesin diyorum. Ben mi çok kötüyüm yoksa sizce bu normal mi? Lütfen lütfen bir fikir.

Not: hakan evrenselin bu yazısını okuyup duygulanmayanınız var mı? Sizce ben mi çok abartıyorum.. Uzun olduğunu biliyorum ama okursanız bir yandan korkularımı anlarsınız diye umut ediyorum.

Seni gerçekten çok iyi anlıyorum. Yani söylediklerinde çok abarttığını düşünenler olabilir ama benim sevgilim askerde şu an güneydoğuda ve gazi olmasıyla ilgili düşünceni bile yaşadım, çok ciddi olmasa da insanın aklından bi anda geçebiliyor çünkü çok çaresiz kalıyor. Tamamen kendi erkek arkadaşımı gördüm onda senin için dönmek istiyorum ama vatan için ölürüm de der her zaman ve ayrılma şansı olduğu halde ben korkak değilim diye bile isteye gitti oraya. İçindeki bu vatan sevgisi duygusu çok güzel ama çok korkuyorum da güzel bi hayat geçirmek istiyorum çünkü onunla beraber. Bu yüzden seni çok iyi anlıyorum yani bence bu normal kafamızda bin türlü şey kuruyoruz bazen ama yardım alman çok iyi olacakır bu konuda psikologa gitmekle iyi yaparsın. Elimizden malesef bir şey gelmiyor Allah öyle uygun görmüş onları oralara göndermiş diyoruz yapmamız gereken tek şey sabretmek bu gerçekten özellikle son zamanlarda çok zor olsa da Allaha sığınmamız gerek hüzünlü şeyler okuyup kendini daha kötü etme, hep sürekli onun için dua et kendi içinde de biraz olsun ferahlıyorsun. Hakan evrenselin yazısını cesaret edip okuyamadım bile ama deneyeceğim senin için de her şeyin gönlünce olmasını dilerim bütün dualarım sizinle Allahım erkek arkadaşını sana bağışlar inşallah canım :110:

Seni gerçekten çok iyi anlıyorum. Yani söylediklerinde çok abarttığını düşünenler olabilir ama benim sevgilim askerde şu an güneydoğuda ve gazi olmasıyla ilgili düşünceni bile yaşadım, çok ciddi olmasa da insanın aklından bi anda geçebiliyor çünkü çok çaresiz kalıyor. Tamamen kendi erkek arkadaşımı gördüm onda senin için dönmek istiyorum ama vatan için ölürüm de der her zaman ve ayrılma şansı olduğu halde ben korkak değilim diye bile isteye gitti oraya. İçindeki bu vatan sevgisi duygusu çok güzel ama çok korkuyorum da güzel bi hayat geçirmek istiyorum çünkü onunla beraber. Bu yüzden seni çok iyi anlıyorum yani bence bu normal kafamızda bin türlü şey kuruyoruz bazen ama yardım alman çok iyi olacakır bu konuda psikologa gitmekle iyi yaparsın. Elimizden malesef bir şey gelmiyor Allah öyle uygun görmüş onları oralara göndermiş diyoruz yapmamız gereken tek şey sabretmek bu gerçekten özellikle son zamanlarda çok zor olsa da Allaha sığınmamız gerek hüzünlü şeyler okuyup kendini daha kötü etme, hep sürekli onun için dua et kendi içinde de biraz olsun ferahlıyorsun. Hakan evrenselin yazısını cesaret edip okuyamadım bile ama deneyeceğim senin için de her şeyin gönlünce olmasını dilerim bütün dualarım sizinle Allahım erkek arkadaşını sana bağışlar inşallah canım :110:
Size ne kadar teşekkür etsem az. Herkes benim sorunlu olduğumu düşünüyor. Kabul ediyorum biraz abartıyorum. Ama bunlar gerçek. Bu adamlar tehlike altındalar. İnananın bazen onun mesleğinidüşündükçe karnıma ağrılar giriyor. Sizin sevgilinizin mesleği askerlik değil galiba? İnşallah allah tüm askerlerimiz korur. Hem sizin sevdiğinizi hem benim sevdiğimi. En büyük derdim sevdiğimle hiç bir problem yok iken aşkın en dolu dizgin zamanındayken bu korkulardan mutlu olamıyorum. Ağlamaktan yine helak oldum sabahtan beri

Size ne kadar teşekkür etsem az. Herkes benim sorunlu olduğumu düşünüyor. Kabul ediyorum biraz abartıyorum. Ama bunlar gerçek. Bu adamlar tehlike altındalar. İnananın bazen onun mesleğinidüşündükçe karnıma ağrılar giriyor. Sizin sevgilinizin mesleği askerlik değil galiba? İnşallah allah tüm askerlerimiz korur. Hem sizin sevdiğinizi hem benim sevdiğimi. En büyük derdim sevdiğimle hiç bir problem yok iken aşkın en dolu dizgin zamanındayken bu korkulardan mutlu olamıyorum. Ağlamaktan yine helak oldum sabahtan beri
Hayır mesleği değil sadece askerlik yapıyor ve daha 9 ayı var gerçekten ne kadar zor olduğunu anlayabildiğim için yazdım, en azından elimden bişey gelmese de acını paylaşabileceğim için. Ağlayama yapma diyemiyorum ama çok üzülüyorum gerçekten bi faydası olmadığını bildiğim halde kendime bile söz geçiremiyorum bu durumda çevreden destek beklerken onu da göremeyince insan daha kötü oluyor. Keske insanlar empati kurabilseler kimse başına böyle birşey gelmemişken sizi çok ciddiye almıyor bazen çok abarttıgınızı düşünüyorlar ama merak ediyorum kendileri bu durumda olsalar ne yaparlar. Keşke bir çıkış yolu olsa da size söyleyebilsem ancak sadece destek olmaya çalışabiliyorum.

Bir bakıma siz yine şanslısınız sadece 9 ay sonra tüm endişeleriniz bitmiş olacak en azından bu konuda. Siz kendinizi böyle rahatlatabilirsiniz belki? Belki dediğiniz gibi insanlar empati kurabilseler en azından rahatlarız. Şimdi ise psikolojik olarak hasta olduğumu düşünüyorum.

Bence çok normal düşündüklerin ama biraz kontrol altında tutmalısın. Çok zor dönemlerden geçiyoruz dünya olarak ama bizim ülkemiz daha çok etkileniyor maalesef.
Ne güzel sevebileceğin bir adam çıkmış karşına bu devirde anlattığın gibi birini bulmak imkansıza yakın.
Sevgilin çok kutsal kıymetli bir görev yapıyor, sen de onunla birlikte zorluklara göğüs gerdiğin için karşılığını alacaksın mutlaka.
Kötü düşünceleri kafandan atmaya çalış kendinden uzak tut. Çok etkileniyorsan okuma mesela mümkünse yazıları.
Ölümü sakatlığı düşünme, herkes kaderinde yazanı yaşıyor sizlere ne yazılmış bilemezsin kimse bilemez...
Yaşadığın güzel duyguların tadını çıkar.

Bir bakıma siz yine şanslısınız sadece 9 ay sonra tüm endişeleriniz bitmiş olacak en azından bu konuda. Siz kendinizi böyle rahatlatabilirsiniz belki? Belki dediğiniz gibi insanlar empati kurabilseler en azından rahatlarız. Şimdi ise psikolojik olarak hasta olduğumu düşünüyorum.
Psikolojik hasta değilsin ama kendini sakin tutman rahatlatman için bir uzmandan destek alman yararlı olacaktır. Size göre bizim zamanımız evet çok az ancak biz bir gün bile görüşmeden durmazdık bu yüzden bana seneler gibi geliyor, herkes için her durum için zor. Herkesin hayallerindeki arayıp bulamadığı güzel kalpli bir sevgilin var ne kadar güzel umarım endişesiz çok güzel günleriniz başlar.

Bence çok normal düşündüklerin ama biraz kontrol altında tutmalısın. Çok zor dönemlerden geçiyoruz dünya olarak ama bizim ülkemiz daha çok etkileniyor maalesef.
Ne güzel sevebileceğin bir adam çıkmış karşına bu devirde anlattığın gibi birini bulmak imkansıza yakın.
Sevgilin çok kutsal kıymetli bir görev yapıyor, sen de onunla birlikte zorluklara göğüs gerdiğin için karşılığını alacaksın mutlaka.
Kötü düşünceleri kafandan atmaya çalış kendinden uzak tut. Çok etkileniyorsan okuma mesela mümkünse yazıları.
Ölümü sakatlığı düşünme, herkes kaderinde yazanı yaşıyor sizlere ne yazılmış bilemezsin kimse bilemez...
Yaşadığın güzel duyguların tadını çıkar.
Dediğiniz gibi çok şükür çok iyi bir hayat arkadaşı. İşte biraz da bundan korkuyorum bir daha onun gibisini bulamam zaten. Ve herkes şu yaşadığın güzel duyguların tadını çıkar diyor. Sizin cümlenizin aynısı. Kendime de ençok kızdığım nokta bu. Kavga yok kötü söz yok. İlişki mükemmel ilerliyor. Ama ben sadece ağlamak istiyorum onu kaybederim diye. Rahat batıyor gibi bir durum :(

Psikolojik hasta değilsin ama kendini sakin tutman rahatlatman için bir uzmandan destek alman yararlı olacaktır. Size göre bizim zamanımız evet çok az ancak biz bir gün bile görüşmeden durmazdık bu yüzden bana seneler gibi geliyor, herkes için her durum için zor. Herkesin hayallerindeki arayıp bulamadığı güzel kalpli bir sevgilin var ne kadar güzel umarım endişesiz çok güzel günleriniz başlar.
Biz konuşamıyoruz biliyor musunuz. Günde bir iki mesaj belki... Bir de bir çok gizli şey var bazen sorularıma cevap veremiyor. Kendimi kötü hissediyorum. Bana güvenmiyor mu diye. Seninle ilgili değil söylemem yasak diyor. Bir de olayın bu yönü var :(

Hıkayeyı tuylerım dıken dıken okudum..Allah rahmet eylesin.. Benım aılemde de askerler var.. Yuregımız agzımızda yasadıgımız zamanlar oldu...Cogunu dogru duzgun tanıyamadık bile.. Ziyarete geldiklerinde yapmak zorunda oldukları ılk ıs sılahlarını saklamak olurdu.. Cocukken oyun gibi gelirdi.. Benım babamın silahı var dıye ogunen cocuklar buyunce anladılar ne demek oldugunu.. Cocukluk arkadasım gazi oldu.. Yanında yurumeye, gozlerının ıcıne bakmaya korkardım.. Gozlerımdekı uzuntuyu gorur dıye.. Kısa donem askerlıge gıden kuzenımın bulundugu bırlıkte bomba patlatıldıgı sehıt haberlerınden ogrenınce bırlıge ulasamayınca yasadıgımız kucuk kalp krızlerını.. Ben kucukken sehıt olmus Buyuk amcamızın oglu sut kuzusu canı cıgerı.. Bizim evden cıkıp babamın amcasına kosarak aglaya aglaya gıderken pesınden kostugumuz gunleri... Hepsı sızı gıbı yuregımıze ıslemıs..

Sizin yapmanız gereken dik durmak.. Esinizin aklının sızde kalmaması ıcın.. Daha güçlü durabilmesi için.. Sanki günlük normal işlere giden normal hayatlar yasayan ınsanlarmıs gıbı .. Nasıl olacaksa..

Hıkayeyı tuylerım dıken dıken okudum..Allah rahmet eylesin.. Benım aılemde de askerler var.. Yuregımız agzımızda yasadıgımız zamanlar oldu...Cogunu dogru duzgun tanıyamadık bile.. Ziyarete geldiklerinde yapmak zorunda oldukları ılk ıs sılahlarını saklamak olurdu.. Cocukken oyun gibi gelirdi.. Benım babamın silahı var dıye ogunen cocuklar buyunce anladılar ne demek oldugunu.. Cocukluk arkadasım gazi oldu.. Yanında yurumeye, gozlerının ıcıne bakmaya korkardım.. Gozlerımdekı uzuntuyu gorur dıye.. Kısa donem askerlıge gıden kuzenımın bulundugu bırlıkte bomba patlatıldıgı sehıt haberlerınden ogrenınce bırlıge ulasamayınca yasadıgımız kucuk kalp krızlerını.. Ben kucukken sehıt olmus Buyuk amcamızın oglu sut kuzusu canı cıgerı.. Bizim evden cıkıp babamın amcasına kosarak aglaya aglaya gıderken pesınden kostugumuz gunleri... Hepsı sızı gıbı yuregımıze ıslemıs..

Sizin yapmanız gereken dik durmak.. Esinizin aklının sızde kalmaması ıcın.. Daha güçlü durabilmesi için.. Sanki günlük normal işlere giden normal hayatlar yasayan ınsanlarmıs gıbı .. Nasıl olacaksa..
Oda bana öyle diyar asker eşi güçlü olur gurbetellrde diye. Gel de yüreğime söyle. Mesela ben çocuk sevmem pek. Yaşımda küçük. Çocuk istemiyorum 20 lerin sonuna kadar dedim. Bana bişey olursa belki dedi devamını getirmedi. Biz ölümü konuşuyoruz aramızda ama o kadar mükemmel bir insan ki bulamam onun gibisini :(

Biz konuşamıyoruz biliyor musunuz. Günde bir iki mesaj belki... Bir de bir çok gizli şey var bazen sorularıma cevap veremiyor. Kendimi kötü hissediyorum. Bana güvenmiyor mu diye. Seninle ilgili değil söylemem yasak diyor. Bir de olayın bu yönü var :KK43:
Kesinlikle telefonlar çoğu zaman dinleniyor bu yüzden bilgi vermeleri yasak göreve giderlerken söyleyemiyolar bile biz de kendimizi yiyip duruyoruz. Konuşamıyor olmanız da çok fena ama inançlı ve güçlü olmalısınız Allahın bir bildiği vardır elbet eğer sabrederseniz mutlaka karşılıgını alacaksınız unutmayın onun için de çok zor hemde o öyle bir yerde çogunlukla motive edici konuşmaya dikkat edin ona yansıtmamaya çalışın

Kesinlikle telefonlar çoğu zaman dinleniyor bu yüzden bilgi vermeleri yasak göreve giderlerken söyleyemiyolar bile biz de kendimizi yiyip duruyoruz. Konuşamıyor olmanız da çok fena ama inançlı ve güçlü olmalısınız Allahın bir bildiği vardır elbet eğer sabrederseniz mutlaka karşılıgını alacaksınız unutmayın onun için de çok zor hemde o öyle bir yerde çogunlukla motive edici konuşmaya dikkat edin ona yansıtmamaya çalışın
Zaten onunla konuşamıyorum diye buraya yazdım. Ona çok nadir bahsederim hele böyle konuşamadığımız zamanlarda hiç bu tarz şeylerden bahsetmem. Ama bu gün tutamadım kendimi haber yok ses yok özlüyorum merak ediyorum. Ona ihtiyaç duyuyorum. Son noktaya gelince buraya yazdım. Sağolun sizde çok anlayışlı oldunuz. Askeriye kocaman bir aile herkes bir biri için dua ediyor buna şükür en azından.

Zaten onunla konuşamıyorum diye buraya yazdım. Ona çok nadir bahsederim hele böyle konuşamadığımız zamanlarda hiç bu tarz şeylerden bahsetmem. Ama bu gün tutamadım kendimi haber yok ses yok özlüyorum merak ediyorum. Ona ihtiyaç duyuyorum. Son noktaya gelince buraya yazdım. Sağolun sizde çok anlayışlı oldunuz. Askeriye kocaman bir aile herkes bir biri için dua ediyor buna şükür en azından.
Tabiki dua edilmeli bütün askerlerimiz o kadar kıymetli ki hepimiz için orda görev başındalar bütün sıkıntılara katlanıyorlar onlara da bekleyenlerine de kolaylık versin Allah.

Evet, gelelim fasülyenin faydalarına...

Bugüne kadar sizin yaşadıklarınızı hatta kat be katını yaşayan binlerce güçlü, dimdik duran kadın var.
Bizler burada rahat oturalım diye, aslanlar kendilerini feda ediyor.
Siz hayatınızda olunca bunu anlayabildiniz, ama hep böyleydi.
Hayatınızı gözünüzün önüne getirin, o hayatı yaşabilmeniz için kimlerin kimlerin ne cefa çektiğini düşünün.
Kaç kadının eşinin bihaber yaşadığını, kaç çocuğun babasını görmeden kocaman olduğunu...
Sadece sizin sevgiliniz olunca bunun farkına varmanız oldukça üzücü.
Zamanla alışır, başınız gökte, her şeyi göğüsleyebilecek duruma gelirsiniz.
Bir askerin sevdiğine yakışan budur, daha azı değil...

(http://www.hakanevrensel.com/guneydogudan-oykuler-2/)

Canım okumadım bile bunu çünkü etkilenirim mutlaka.
Bence sende kendine eziyet etme.
Üzülmen normal endişe etmen normal ama işkenceye çevirme bunu.
tamamen vesvese bu doğum ve ölüm değişmez. Takıntı yapmış zihnin.
Rabbim hayırlı ömürler versin hayırlı ölümler versin cümlemize hep böyle dua ederim.
Dr dan randevu almakla iyi etmişsin yardımcı olacaktır sana...

Bugüne kadar sizin yaşadıklarınızı hatta kat be katını yaşayan binlerce güçlü, dimdik duran kadın var.
Hayatınızı gözünüzün önüne getirin, o hayatı yaşabilmeniz için kimlerin kimlerin ne cefa çektiğini düşünün.
Kaç kadının eşinin bihaber yaşadığını, kaç çocuğun babasını görmeden kocaman olduğunu...
Elbette bunların farkındayız yaşamadan önce de aynı hassasiyetteydim ben hatta başına gelmediği için bizi anlamayanlardan dert yandık. Şükürler olsun ki eskisi gibi aylarca haber alamama durumumuz yok bu yüzden şanslıyız bile bence.

Aksine ben hep farkındaydım. Her haberde kim bilir kimin evine ateş düştü diye düşünürdüm. Ama şu bir gerçek ki ateş düştüğü yeri yakıyor. Ben öyle zorluk görmüş hastalık ölüm görmüş bir insan değilim. Sevdiğim adamın tehlikede olması beni korkutuyor. Öyle başı dik olacak kadar güçlü değilim işte henüz. Ancak kendisi asla askerliği bırakmayı asla düşünmüyor. Sonuç olarak alışacağım.

Back
X