psikolojik rahatsizligi olan insanlari nasil anlarim

Aynısı, ama bunu yapan çoğunlukla annesiydi, benimki o kadar zeki değildi, hep annesi yönetiyordu. Söylediği cümlelere kadar annesinindi.

Aynen öyle, geçti gitti. Geçmişimizi unutturacak kıymetimizi bilenleri Rabbim yazsın bize inşallah.

En tehlikelisi sinsilik. Çünkü saman altından su yürütüyorlar ama sizin ruhunuz duymuyor. Çok profesyonel rol yapabiliyorlar.

Amin...Ben de senin gibi çok çektim...Çok....

Yorumlardan sonra benim de kafamda bu oluştu , yani gerçek sebebi ben hastalığına veriyordum ama hayır sanırım gerçek sebep KÖTÜ OLMASI. Bu kadar basit aslında. Bunu bana bir arkadaşım daha söyledi, tek sorun onun kötü olması ve kötülerin iyi insanları sevmemesi anlasana işte dedi. Düşünüyorum da evet, hastalık şu bu bahane belki de.

Biz tanıştığımızda 24 yaşındaydım, kötü bir ilişkiden çıkmıştım ve sevgi ve ilgi arıyordum. O da bunları gayet de anladı eminim ki, çünkü 37 yaşında koskoca bir adamdı (yaşını bana küçük söylemişti başta). Evet sanırım körkütük aşık oldum o zaman, yapı itibariyle çabuk kanan biriyim zaten, bunu aşmaya çalışıyorum.

Tam da bu tarz insanlardan bahsediyorum ağzınıza sağlık.

6 sene yaşadım bunları ben, nişan vs ile toplam 6,5 sene...

Eleştiriyi saldırı gibi algılama huyu da var mıydı? Egosu çok kırılgandı benimkinin.Mesela ben bir şey söylemişim, bunu büyütmüş içinde.Sonra bunun hıncını almak için kısasa kısas yapardı. Bilerek beni üzmek, incitmek için. Şakayı ciddiye alma da vardı.

Yine aynı...Ben normalde çok çok sakin biriyim, beni bile sinirli bir hale sokmuşlardı ve üstüne üstlük sinirlisin diye beni psikiyatra götürmüşlerdi :) Şaka gibi değil mi:) Orda doktorla başbaşa kaldık adam acıdı herhalde kızım dedi ayrıl böyle evlilik olmaz.

Hepsini yaşadım.....

Bana sen bana bağımlısın gidemezsin boşanamazsın ne de olsa diyerek psikolojik eziyet ediyordu. Kendimi asla anlatamıyordum, anlaşılamıyordum, kendimden şüphelenmeye başlamıştım.

İletişim berbattı, hiç bir konuyu açıkça konuşamıyorduk. Cinsel problemleri vardı ve bunun için beni cezalandırıyordu, kendi eksikliğini beni görmezlikten gelerek, kadınlığımı aşağılayarak, beni reddederek beni kötü hissettiriyordu.

Çok pisti, sinsiydi ve evet huzursuzluktan besleniyorlardı ailecek.

Sorunu olmak ve olmamak siyah beyaz değil ki. Herkesin sorunları vardır. Bu sorunlar günlük hayatı etkilemeye başlayınca doktorlar etiket koyup tedaviye başlıyorlar.

Bu kadar tesedüf olur. Ayrılmadan önce bana demişti ki "Senin psikolojin iyi değil, istersen psikoloğa götüreyim seni" destek al. Ben de, "Hayatındaki kadınları psikolojik olarak problemli diye etiketlemeye alışmışsın, bu numara bana sökmez canım, bir problemli varsa o da sensin " dedim. Çünkü artık eski eşinin psikolojisini de bunun bozduğunu ya da bunun bir yalandan ibaret olduğunu düşünmeye başlamıştım. O taktiği bende işe yaramadı yani. Ama adım gibi eminim ki amacı, , bunun psikolojisi bozuk, diye laf çıkarmak, olası ayrılık durumunda haklı çıkmaktı.

Tabi ki, hiç bir şey söyleyemiyordum ki. Tam boşanma konuşması yaparken bana ne dedi biliyor musunuz? O zaman arkadaş gibi yaklaşıyordu bana, eski sevgilimden ayrılmıştım istemiyorum diyordum, yok aranızı yapayım falan diyordu...Bak sen eski sevgilini istemiyordun ya o zaman, ben de seni istemiyorum artık dedi. Şok oldum ben öyle bir anda bunu hatırlamam bile adam 6,5 yıl içinde saklamış düşünün...

Benim güçlü olmam ona dokunuyordu. Sürekli aşağılamaya çalışıyordu. Benim üstümdü işyerinde aynı zamanda, herkesin içinde bana çalışmıyorsun vs gibi laflar söylüyordu, insanlara kopuk olduğumuzu bariz belli ediyordu. Dengesizdi, inanılmaz dengesiz. 2 farklı uçtaydı hep.

Uzun bir süreymiş arkadaşım. Destek aldın mı hiç? Çünkü bunların etkisinden tek başına kurtulmak zor olabiliyor.

Evet psikayatra gittik 2 kez, onlar beni götürdü İlaç kullandım bir süre, sonra kendi kendime ayıktım. Maneviyata sarıldım, uyanmaya başladım. Şimdi de toparlıyorum kendimi Allahın izniyle.

Bitanem bunu anlamanın tek bir yolu var o da uzunca zaman tanışmak

Ah ah bizim babalarla da ne kolay değil mi Bir aile dostumuz dedi bana haftasonu kızım senin baban seni kimseyle görüştürmez, anneme dedi ya sen idare edeceksin ya bu kız çeker gider...Bir hata yaptırdınız tekrar yaptırmayın tanımadan olmaz bu işler dedi.

Babam 2 saat görüşmemize izin veriyordu haftada 1-2 kere, toplasan 6 ay içinde de evlendim. Ne tanıyabilirdim ki?

Teşhisli hastalığı nedir eski eşinin, kvnin? Merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…