- 8 Mart 2018
- 1.386
- 1.833
- 63
- 28
Birkaç satır okudum.gerisine gerek duymadım bunun adı olsaydı el alem ne der sendromu olurdu sanırım. Bu durum aşırı eleştirel ve toplumu çok önemseyen aile çocuklarında ortaya çıkıyor cocuk hep elalem için yaşıyor hep suçlu kendisi duygularını dogru yansitmayi beceremeyip öfkesini sürekli kendine yöneltip kendine zarar verir. Bi terapi destegi öneririm. Ank da beyhan budak netten takip ettigim.kadariyla alanında çok iyi maddi olarak yormazsa bi bakın. Ama sizin ciddi bi terapi sürecine ihtiyacınız var bence. Umarım en kisa sürede asarsiniz
Şöyle canm basta insanlara iyi niyetli güleryüzlü yaklasırım karakterini cözene kadar laf soksalar bile alttan alırım daha sonra koşarak uzaklaşırım. Ama eskisi gibi herseye susmuyorum biri laf söyleyip susarsam niye konusmadım diye günlerce stres yapıyorum arada espiriylede olsa lafımı söylerimÇok kişide vardır bence ama bilmiyoruz.Kötü biri olduğun zaman hakaten saygı duyuyor insanlar deneyimledim çok garip ama sıcakkanlı ve güleryüzlüysen bittin bunu yapanlar yine gelişememiş kitle tabi.
Muhtemelen çocuklukta karşılanmayan duygusal ihtiyaçlarınız ve ebeveynlerinizden şartlı sevgi-onay gördüğünüz için bu durumdasınız.
Psikolojik destek almanızı tavsiye ederim.
Bu da gelişme bende artık anlık veriyorum tepkimi eskiden donup kalırdım biri bişey söylediğinde beklemiyosun ya o an kalakalıyor insan ama bana da geldiler artık yani yeterŞöyle canm basta insanlara iyi niyetli güleryüzlü yaklasırım karakterini cözene kadar laf soksalar bile alttan alırım daha sonra koşarak uzaklaşırım. Ama eskisi gibi herseye susmuyorum biri laf söyleyip susarsam niye konusmadım diye günlerce stres yapıyorum arada espiriylede olsa lafımı söylerim
Bana karşı değil canm bahsettiğim bikac kişi özünde art niyet VS kötülük yok ama onlara göre iyiliğimi düşünüyorum adı altında paldır küldür konusurlar, suratımı assam veya mesafe koysam alıngansın diyorlar ama yine beni umursamıyor lar bildiklerine devamOnlar için bunun adı laf sokma değil şakalaşma sohbet muhabbet. Siz alışkın olmadığınız için bu tür konuşmalar size iğneleyici ve vasat geliyodur. Bende aynı sizin gibiyim insanların şaka diye birbiriyle sürekli dalga geçmesi bana da hiç hoş gelmez belki de hazır cevap biri olmadığım ve iğnelemeyi aşağılamayı şaka da olsa yapmayı sevmememden. Kendimi hep özgüvenli zannederdim ama iğneleyici şakaları kaldıramadığımı farkedince özgüven olayımı baya sorguladım, belki de sandığım kadar umursamaz değilim ve incinmekten korktuğum için bu tür sohbetlerden kaçınıyorum.
Bu hadsizlikleri samimiyet olarak görüyolar çünkü. Süzen bakışlarından yargılayan çekiştiren sohbetlerinden o kadar rahatsız oluyorum ki yine de gelip giydiğim elbisenin kumaşına kadar merak edip dokunabiliyolar. Onlara göre bu içli dışlı kaynaşık falan olmak.. Bu bi karakter meselesi, neden böyleler diye kafana takacağına olduğu gibi kabul et. Belki de onlar gibi değiliz diye bizde vardır problem.
Kız yine bizim zararımıza oluyor işin içinden çıkamıyoz sonra. Şöyle inceden inceden sokucaz lafımızı, o da bizde yok işteBu da gelişme bende artık anlık veriyorum tepkimi eskiden donup kalırdım biri bişey söylediğinde beklemiyosun ya o an kalakalıyor insan ama bana da geldiler artık yani yeterKök söktürücem bundan sonra haddini aşana
Terazi burcunu birebir anlattınız. Kararsızlık dengesizlik. Burcun açılımını yaptınız. Beni de anlattınız aynı zamanda.Yıllardır içimde sanki başka bir ruh tasıyormus gibiyim, mesela bişeye karar verecegim zaman insanların beni onaylamasını bekliyorum onaylanmazsam ya yapacağım seyden vazgecıyorum yada kendimi kötü hissediyorum. Bir diğer özelliğimse sürekli insanlarla gülerek konusurum genelde kırmamaya calısırım diğer türlü beni kötü bilmesinler diye, hem sıcakkanlı davranıyorum hemde insanlara karsı korkularım var samimi davranırsam eger hadini aşarmı, keske fazla yüz vermeseydim gibi. Kötü bir huyum ise aniden parlıyorum öfke kontrolu yasıyorum haklıyken kendimi haksız duruma düşüyorum. Mesela bir ortamda bi insan bana laf soktu diyelim karsılık veremediysem günlerce onu kafama takar kendimi ezik gibi hissederim. Gel gelelimki dışarıdan daha farklı görünüyorum beni tanıyan insanlar, sen dışarıdan cok rahat gözüyorsun, senin ne derdin olsun, veya derdimi anlatsam dinlemezler beni yargılarlar, bu sefer daha cok strese giriyorum, içimde yasadıgım duygularla tam tersini yasıyorum. Birinin bana yanlısı oldu diyelim ben onu hayatımdan sildim diyelim o kişinin hala benden özür dileyip gönlümü almasını beklerim eger o da direk beni silerse aklım o kişide kalıyor yine ben yaklasıyorum. Mesela en basitinden kıyafet alacagım zaman bile zevkimi bilemiyorum. Birsey cok cabuk karar veremiyorum. Hep sunu yapsam mı benim için dogru olur benu yapsammı diye ye içim içimi yiyor. Yıllardır bu şekildeyim dış görüntüm cok farklı mesela içinde karar veremediğim olayları ben sunu yapıcam bunu yapıcam diye anlatıyorum bana akıl veren insanlar cok dik baslısın kendi bildiğini yapıyorsun derlerken bile ben yine onların dediklerini yapıyorum. En kötü huyum biri beni eleştirdiği zaman kendimi savunsam bile, günlerce beynimin içinde bi şeyler konusuyor hayattan zevk almıyorum. Bir kac sayfadan bipolar hastalıgını duyduktan sonra kendi piskolojimle cok bagdastırdım. Piskoloj im hiç iyiye gitmiyor yıllarca bu şekildeyim artık bir doktora gitmek istiyorum ama bir türlü gidemiyorum devlete gitsem Ankara da bildiğiniz piskolog varmı
Genetik falan mı bu zımbırtı acaba zorlasak da olmuyorKız yine bizim zararımıza oluyor işin içinden çıkamıyoz sonra. Şöyle inceden inceden sokucaz lafımızı, o da bizde yok işte
Tebrik ederim sizi bende değiştirmeye çalışıyorum kendimi ilaçlar fayda sağlamadı zor bir süreç ama insanın kendini keşfetmesi aynı zamanda Keyifli de bir süreç umarım bende başarırım bunuTerazi burcunu birebir anlattınız. Kararsızlık dengesizlik. Burcun açılımını yaptınız. Beni de anlattınız aynı zamanda.
Siz rahatsız değilsiniz, siz iyi bir insansınız o kadar. Hassas, vicdanlı, kırıcı olmaktan çekinen ve bu yüzdende bazen yok yere kendi kendini yargılayan kaygılı bir insansınız.
Ben bu anlattıklarınızın üzerine bir de zor bir hayat yaşayınca işte o zaman hastalandım. Taşıyamadım. Psikologlara gittim bana ilaç tedavisi başladılar. Sana da başlayacaklar. Anlatıyorum dinliyor sağolsun, ama bakıyorum ki bana benim bildiğimin dışında bir şey söylemiyor. "Öyle baksan nasıl olur, şöyle baksan nasıl olur" belki sende durum farklı olur ama bana psikolog hiç yaramadı.
Ben bunun üstesinden şu şekilde geldim,
Kendi kendimi tedavi ettim. Sana senden fayda var. Çünkü insanları değiştiremeyiz. Sana senden fayda var. İlaç da kullanmadım.
"Ben kararsız bir insan olabilirim. Ama ben mantıklı bir insanım. İyi şekilde düşündüğüm için uzun düşünürüm. Sonunda içime neyin sindiğini bilirim." Dedim. Kaygılanmadan kendime zaman tanıdım. Sonra baktım ki kim ne derse desin ben yine ilk içime sinen durumda kalmışım. İnsanlara boşuna sordugumu anladım ve bıraktım.
Önce kendini iyi tanimak gerek. Ne istediğini bilmek gerek. Her konuda bu şekilde. Neyi sevdiğini neyi sevmediğini bilmek gerek. Zaten biliyoruz diyebilirsin, ama hayır çoğu zaman bilmiyoruz.
Sonra bu kaygilar zamanla ozguven eksikligini doguruyor. Kendine guveni olmayan, birii bir laf etse kabuguna gizlenen kaplumbaga oluyorsun. Kendi kendini yiyorsun. Ben yedim. Seni cok iyi anladigim icin uzunca yazmak istedim.
Ben baktım ki 11 yasımdan beri önümde iki kutu hap, evet 11.. O kadar yaşanmışlık üstüne.. Herkes hayatına bakıyor, gelmişim 20 yaşına ve bitiriyorum kendimi. Şuan 24 yasındayım. 4 yıl önce buna son verdim. Kendimi bir daha ezdirmedim. Aslında ne kadar mantıklı hesaplarını yapabilen bir kadın oldugumu fark ettim. Kendimi savunurken düşündüğüm şeyi ifade ederken heyecanlanmamaya başladım. Çarpıntm olmuyordu yüzümü ateş basmıyordu. Değiştiğimi söylediklerinde bu onların canını sıkıyor benim kendi içimde zaferim oluyordu. Ne istediğini bilmenin yolu kendini sevmekten, kendi benliğinle ilgilenmekten geçiyor. İstediğin zaman bu konuyu konusabiliriz. Çünkü sanki 4 yıl önceki kendimle konusuyorum
Kendimi okudum bu satırlarda. Küçükken anne ya da babanız tarafından baskı, psikolojik şiddet gördünüz mü? Azarladılar mı sizi. Mesela fikirlerinizi önemsemeden küçümsediler miYıllardır içimde sanki başka bir ruh tasıyormus gibiyim, mesela bişeye karar verecegim zaman insanların beni onaylamasını bekliyorum onaylanmazsam ya yapacağım seyden vazgecıyorum yada kendimi kötü hissediyorum. Bir diğer özelliğimse sürekli insanlarla gülerek konusurum genelde kırmamaya calısırım diğer türlü beni kötü bilmesinler diye, hem sıcakkanlı davranıyorum hemde insanlara karsı korkularım var samimi davranırsam eger hadini aşarmı, keske fazla yüz vermeseydim gibi. Kötü bir huyum ise aniden parlıyorum öfke kontrolu yasıyorum haklıyken kendimi haksız duruma düşüyorum. Mesela bir ortamda bi insan bana laf soktu diyelim karsılık veremediysem günlerce onu kafama takar kendimi ezik gibi hissederim. Gel gelelimki dışarıdan daha farklı görünüyorum beni tanıyan insanlar, sen dışarıdan cok rahat gözüyorsun, senin ne derdin olsun, veya derdimi anlatsam dinlemezler beni yargılarlar, bu sefer daha cok strese giriyorum, içimde yasadıgım duygularla tam tersini yasıyorum. Birinin bana yanlısı oldu diyelim ben onu hayatımdan sildim diyelim o kişinin hala benden özür dileyip gönlümü almasını beklerim eger o da direk beni silerse aklım o kişide kalıyor yine ben yaklasıyorum. Mesela en basitinden kıyafet alacagım zaman bile zevkimi bilemiyorum. Birsey cok cabuk karar veremiyorum. Hep sunu yapsam mı benim için dogru olur benu yapsammı diye ye içim içimi yiyor. Yıllardır bu şekildeyim dış görüntüm cok farklı mesela içinde karar veremediğim olayları ben sunu yapıcam bunu yapıcam diye anlatıyorum bana akıl veren insanlar cok dik baslısın kendi bildiğini yapıyorsun derlerken bile ben yine onların dediklerini yapıyorum. En kötü huyum biri beni eleştirdiği zaman kendimi savunsam bile, günlerce beynimin içinde bi şeyler konusuyor hayattan zevk almıyorum. Bir kac sayfadan bipolar hastalıgını duyduktan sonra kendi piskolojimle cok bagdastırdım. Piskoloj im hiç iyiye gitmiyor yıllarca bu şekildeyim artık bir doktora gitmek istiyorum ama bir türlü gidemiyorum devlete gitsem Ankara da bildiğiniz piskolog varmı
Her türlü hersey gördüm canm, ailem aslında özünde cok iyi insanlar, annem yıllarca kendini ezdirmis insanlar için yasayan birisi, toplum içinde onun hosuna gitmeyen bişey yapsam gözleriyle yer bitirirdi beni, ergenlik cagında erkek arkadasımın olduğunu öğrendi özgüven imi kırıcak bir dünya hakaret ediyordu, bir süre sonra bende ona onun yaptığı tepkileri vermeye basladım, sevgi desen her istediğimizi alırdı hasta olsam VS ilgilenirdi içinden seviyordu ama dışındam yansıtmıyordu bende tam tersi insanlara karsı cana yakın sevdiğim insanlara sarılan öpen bir insandım ama yıllarca annemden intikam aldım ona hiç sarılmadım öpmedim, düğünüme yakın benimle yatmak istemişti kactım ondan, beraber oturmadım hep ayrı odaya cekildim, daha da kinleşti bana karsı, suanda evliyim aile sorunum olsa ben dayanamayıp anlatırım, bana sinirlendiğinde suratıma anlattıklarımı su sekilde vurur, sen zaten kimseyle anlasamıyorsun, herkes haksız bir sen haklısın, birazcık alttan al VS diyerek. Ha normal davranısı dısarıya karsı beni savunur laf söyletrmez yüzüme karsı evliliğimle ilgili güya gaz vermemek için bana teselli vermez, olur böyle seyler der alttan al der aman söyle yapma kaynanalar problem olur der, ben üzüldüğüm zamanda kendine stres yapar günlerce hasta olur ben bunları da biliyorum. Ve annemle aramızda bu sekilde mesafe olması bi süre sonra insanı hissizlestiriyor bende içimden seviyorum onları düşünüyorum ama dışarıdan annem nasıl tepki veriyorsa ben de ona o sekilde yaklasıyorumKendimi okudum bu satırlarda. Küçükken anne ya da babanız tarafından baskı, psikolojik şiddet gördünüz mü? Azarladılar mı sizi. Mesela fikirlerinizi önemsemeden küçümsediler mi
görunen o yapacak bişy yok.. ben nişanımı bekliyorum abimi karsımı alıp konusacagım .. kötu olmamak için kaybetmemek için ama yok dersen demekki öyle olması gerek. o da halayı bahane edecek kbakmasın diyecem kime payını verdiyse ondan istesin bana bişy vermediki benden bi hak istiyo.. hakkımı alıyorum diye kusecekse hala kuseceksenız tavır alacaksanızda siz bilirsinz diyeceğim. köy,tarla dedin borcum var dedin araba alacaz dedin ses etmedm ama bu kadar fedakarlık yeter.. halayı yengeyı geçtim madem ben kızınım yada nasl goruyosan bacınım senn dusunmen lazımdı diyeceğim senn demen lazımdı millete bu kız yeterınce fedakarlık yaptı yuva kuruyo artık o da onun hakkı daha fazlası nankörlüktur haksızlıktır demen lazımdı ama sen baskalarının laflarına doldurusna gelerek hareket ediyosun .. 40 yasındasn 33 yasındayım ikimizde çocuk değiliz aklımz var fıkrımz var diyeceğim. ve ben seni kaybetmemek için bu konusmayı yapıyorum 2 kişiyiz sadece 2 kardesz . Babam olsaydı ayırmazdı bizi sen çocuklarının hangisini birbirinden ayırırsın söyle.. milletin babasına diyosun kızını everdi sonra bakmadı bile arkasına dedin konusmadıgını söyledin senn ne farkın kalıyo ondan.. kısacası yani ; ya beraber gidelim destek ol arkamda ol kiracıyla konusalım ya da ben kendm konusacagım snra kardesm bacım bana sormadan hareket etti deme haberim yok deme diyeceğim. baktım ya dur bekle diyecek yeterınce bekledim abi kbakma diyeceğim evin kirasınn tamamı benm hesabıma yatacak.. isteyen konussun bu saaten snra isteyen konusmasın isteyen dugunume gelsın istemeyen gelmesın. .Bence sizin halanizla artik araniz acilsin ya ..
Yıllarca içimden söylemek istemediğim sey vardi ben kendimi sevmiyorum sanırım, bunun en büyük etkendir kendi ailem, yıllarca hatalarım yüzünden, seni zaten kimse sevmiyor, sen iöylesin sen böylesin bana cocuklugumu degil koskaca insanlar gibi davranmamı bekledi, hayatında bir kez olsun herhangi bir konuda benim kızım yapar biz kızımıza güveniyoruz demediler, ikili ilişkilerde hep beni sucladılar kesin bunda bir problem vardır karsı taraf durduk yere niye böyle davransın dediler, ailemle bu konuyu cok konustum kendimi anlatamadıkca, dışarıya karsı cok sevecen saygılı, cocuk gibi degilde koskaca insan gibi davranıyordum ama aileme zamanla onların yaklastıgı gibi hertürlü saygısızlığı yapıyordum annem hakaret etse ben de ediyordum. Suanda evliyiz zamanla ikimizde birbirimze duvarlar ördük ben annemin bana davranışlarından kinlestim, oda bana kinlesti, bende haksızım ne olursa olsun hakaret etmemem lazımdı, bana öyle bir laflar ediyordu ki öl de kuryuluyum artık diyordum. Suanda cok pişmanim ara ara o da yaptıklarımı yüzüme vuruyor.Terazi burcunu birebir anlattınız. Kararsızlık dengesizlik. Burcun açılımını yaptınız. Beni de anlattınız aynı zamanda.
Siz rahatsız değilsiniz, siz iyi bir insansınız o kadar. Hassas, vicdanlı, kırıcı olmaktan çekinen ve bu yüzdende bazen yok yere kendi kendini yargılayan kaygılı bir insansınız.
Ben bu anlattıklarınızın üzerine bir de zor bir hayat yaşayınca işte o zaman hastalandım. Taşıyamadım. Psikologlara gittim bana ilaç tedavisi başladılar. Sana da başlayacaklar. Anlatıyorum dinliyor sağolsun, ama bakıyorum ki bana benim bildiğimin dışında bir şey söylemiyor. "Öyle baksan nasıl olur, şöyle baksan nasıl olur" belki sende durum farklı olur ama bana psikolog hiç yaramadı.
Ben bunun üstesinden şu şekilde geldim,
Kendi kendimi tedavi ettim. Sana senden fayda var. Çünkü insanları değiştiremeyiz. Sana senden fayda var. İlaç da kullanmadım.
"Ben kararsız bir insan olabilirim. Ama ben mantıklı bir insanım. İyi şekilde düşündüğüm için uzun düşünürüm. Sonunda içime neyin sindiğini bilirim." Dedim. Kaygılanmadan kendime zaman tanıdım. Sonra baktım ki kim ne derse desin ben yine ilk içime sinen durumda kalmışım. İnsanlara boşuna sordugumu anladım ve bıraktım.
Önce kendini iyi tanimak gerek. Ne istediğini bilmek gerek. Her konuda bu şekilde. Neyi sevdiğini neyi sevmediğini bilmek gerek. Zaten biliyoruz diyebilirsin, ama hayır çoğu zaman bilmiyoruz.
Sonra bu kaygilar zamanla ozguven eksikligini doguruyor. Kendine guveni olmayan, birii bir laf etse kabuguna gizlenen kaplumbaga oluyorsun. Kendi kendini yiyorsun. Ben yedim. Seni cok iyi anladigim icin uzunca yazmak istedim.
Ben baktım ki 11 yasımdan beri önümde iki kutu hap, evet 11.. O kadar yaşanmışlık üstüne.. Herkes hayatına bakıyor, gelmişim 20 yaşına ve bitiriyorum kendimi. Şuan 24 yasındayım. 4 yıl önce buna son verdim. Kendimi bir daha ezdirmedim. Aslında ne kadar mantıklı hesaplarını yapabilen bir kadın oldugumu fark ettim. Kendimi savunurken düşündüğüm şeyi ifade ederken heyecanlanmamaya başladım. Çarpıntm olmuyordu yüzümü ateş basmıyordu. Değiştiğimi söylediklerinde bu onların canını sıkıyor benim kendi içimde zaferim oluyordu. Ne istediğini bilmenin yolu kendini sevmekten, kendi benliğinle ilgilenmekten geçiyor. İstediğin zaman bu konuyu konusabiliriz. Çünkü sanki 4 yıl önceki kendimle konusuyorum
Canim sen ailen oldugu için fazlaca güvenmişsin,, naparlarsa yapsın onların bir bildiği vardır düşüncesindesin, malı mülkü almaları bile aslında zoruna gitmiyor ailen oldugu için yumuşak davranıyorsun ve yeni yeni senin yaptığın iyiliğin karsılıgını alamadagın için gözün acılıyor. Benimde erkek kardesim var yıllarca aileme karsı yapamadığım setleri ona yaptım, doya doya öptüm sarıldım sevgimi gösterdim cocuklugunda hep bana vurdu öpme sarılma diye ozaman lar 8 yasında anca, suan evliyim erkek kardesim 20 yasında daha hala bayram harclıgı verir her görüsümde hediye alırım ama bana insan gibi davranmaz tersler, birgüne birgüne derdimi sormaz, banadüşünüp hediye almaz, cok sevdıgım icın karakteri böyle diyordum ama yeter artık bu bayram da elim boş gittim garclıkta vermedim suratına da bakmadım hemen peşimde dolanmaya basladı bazen s.. can yaranıyor gercektengörunen o yapacak bişy yok.. ben nişanımı bekliyorum abimi karsımı alıp konusacagım .. kötu olmamak için kaybetmemek için ama yok dersen demekki öyle olması gerek. o da halayı bahane edecek kbakmasın diyecem kime payını verdiyse ondan istesin bana bişy vermediki benden bi hak istiyo.. hakkımı alıyorum diye kusecekse hala kuseceksenız tavır alacaksanızda siz bilirsinz diyeceğim. köy,tarla dedin borcum var dedin araba alacaz dedin ses etmedm ama bu kadar fedakarlık yeter.. halayı yengeyı geçtim madem ben kızınım yada nasl goruyosan bacınım senn dusunmen lazımdı diyeceğim senn demen lazımdı millete bu kız yeterınce fedakarlık yaptı yuva kuruyo artık o da onun hakkı daha fazlası nankörlüktur haksızlıktır demen lazımdı ama sen baskalarının laflarına doldurusna gelerek hareket ediyosun .. 40 yasındasn 33 yasındayım ikimizde çocuk değiliz aklımz var fıkrımz var diyeceğim. ve ben seni kaybetmemek için bu konusmayı yapıyorum 2 kişiyiz sadece 2 kardesz . Babam olsaydı ayırmazdı bizi sen çocuklarının hangisini birbirinden ayırırsın söyle.. milletin babasına diyosun kızını everdi sonra bakmadı bile arkasına dedin konusmadıgını söyledin senn ne farkın kalıyo ondan.. kısacası yani ; ya beraber gidelim destek ol arkamda ol kiracıyla konusalım ya da ben kendm konusacagım snra kardesm bacım bana sormadan hareket etti deme haberim yok deme diyeceğim. baktım ya dur bekle diyecek yeterınce bekledim abi kbakma diyeceğim evin kirasınn tamamı benm hesabıma yatacak.. isteyen konussun bu saaten snra isteyen konusmasın isteyen dugunume gelsın istemeyen gelmesın. .
Doktorun bilgilerini söylermisiniz, birde tahminen fiyat ücreti nedirpsikolojik sıkıntıdan z,yade özgüven ve özsaygı eksikliği gibi geldi bana..
terapi alabilirsiniz...
Psikiyatrilik bi durum var mı bilemedim belki bi 6 ay çöküntü hali için ilaç başlanabilir...
onun içinde eryamanda bi doktor önerim olabilir size...
yok mal mülk almaları zoruma gitmio ben verdim zaten köy tarla kira eyw dedim . sadece suan yuva kuruyorum istedim.. o da kendi evimn kirasını istiyorum ekstre bişiy de değil.. evet çok haklısın Canim sen ailen oldugu için fazlaca güvenmişsin,, naparlarsa yapsın onların bir bildiği vardır düşüncesindesin, malı mülkü almaları bile aslında zoruna gitmiyor ailen oldugu için yumuşak davranıyorsun ve yeni yeni senin yaptığın iyiliğin karsılıgını alamadagın için gözün acılıyor söylediğinde canım.. işte benmde son durumum artık ve bende gereken ne yapacağım konusucam yine en azından arkamdan biz verecektikte kendisi böyle yaptı demesinler diye. en azndan diyecm ki bişiy oldugunda ben abimle konustum. .Canim sen ailen oldugu için fazlaca güvenmişsin,, naparlarsa yapsın onların bir bildiği vardır düşüncesindesin, malı mülkü almaları bile aslında zoruna gitmiyor ailen oldugu için yumuşak davranıyorsun ve yeni yeni senin yaptığın iyiliğin karsılıgını alamadagın için gözün acılıyor. Benimde erkek kardesim var yıllarca aileme karsı yapamadığım setleri ona yaptım, doya doya öptüm sarıldım sevgimi gösterdim cocuklugunda hep bana vurdu öpme sarılma diye ozaman lar 8 yasında anca, suan evliyim erkek kardesim 20 yasında daha hala bayram harclıgı verir her görüsümde hediye alırım ama bana insan gibi davranmaz tersler, birgüne birgüne derdimi sormaz, banadüşünüp hediye almaz, cok sevdıgım icın karakteri böyle diyordum ama yeter artık bu bayram da elim boş gittim garclıkta vermedim suratına da bakmadım hemen peşimde dolanmaya basladı bazen s.. can yaranıyor gercekten
Sizi tebrik ediyorum daha konusmayi deniyorsunuz kötü olmamak icin ben coktan silip atmistim .. neden ben ugrasayim ki kötü olmamak icin onlar hic kötü olma yolunda ilerlemesin diye düsünürdüm .. sizin hakkinizi gasp ermek isteyen akrabalariniz var ve ben buna coktan dur derdim ve konusmayi keserdim .. onlar düsünsün derdimgörunen o yapacak bişy yok.. ben nişanımı bekliyorum abimi karsımı alıp konusacagım .. kötu olmamak için kaybetmemek için ama yok dersen demekki öyle olması gerek. o da halayı bahane edecek kbakmasın diyecem kime payını verdiyse ondan istesin bana bişy vermediki benden bi hak istiyo.. hakkımı alıyorum diye kusecekse hala kuseceksenız tavır alacaksanızda siz bilirsinz diyeceğim. köy,tarla dedin borcum var dedin araba alacaz dedin ses etmedm ama bu kadar fedakarlık yeter.. halayı yengeyı geçtim madem ben kızınım yada nasl goruyosan bacınım senn dusunmen lazımdı diyeceğim senn demen lazımdı millete bu kız yeterınce fedakarlık yaptı yuva kuruyo artık o da onun hakkı daha fazlası nankörlüktur haksızlıktır demen lazımdı ama sen baskalarının laflarına doldurusna gelerek hareket ediyosun .. 40 yasındasn 33 yasındayım ikimizde çocuk değiliz aklımz var fıkrımz var diyeceğim. ve ben seni kaybetmemek için bu konusmayı yapıyorum 2 kişiyiz sadece 2 kardesz . Babam olsaydı ayırmazdı bizi sen çocuklarının hangisini birbirinden ayırırsın söyle.. milletin babasına diyosun kızını everdi sonra bakmadı bile arkasına dedin konusmadıgını söyledin senn ne farkın kalıyo ondan.. kısacası yani ; ya beraber gidelim destek ol arkamda ol kiracıyla konusalım ya da ben kendm konusacagım snra kardesm bacım bana sormadan hareket etti deme haberim yok deme diyeceğim. baktım ya dur bekle diyecek yeterınce bekledim abi kbakma diyeceğim evin kirasınn tamamı benm hesabıma yatacak.. isteyen konussun bu saaten snra isteyen konusmasın isteyen dugunume gelsın istemeyen gelmesın. .
Canm ben bu konularda cok fevrı hareket ediyorum ama sana su sekilde tavsiye verebilirim, sen ailene fazlaca iyi niyetli davranıp karsılıgında mal mülk için sana nankörlük eden insanlar ailen bile olsa sesini cıkarmanın vakti geldi, kesinlikle kendini ezdirme ha onlar sen sesini cıkarıyorsun gözün acıldı diye daha bir beter sekilde seni suclamalar kendilerini savunmalar her türlü kozu deniycekler bu durumlara karsı güçlü durman gerekiyoryok mal mülk almaları zoruma gitmio ben verdim zaten köy tarla kira eyw dedim . sadece suan yuva kuruyorum istedim.. o da kendi evimn kirasını istiyorum ekstre bişiy de değil.. evet çok haklısın Canim sen ailen oldugu için fazlaca güvenmişsin,, naparlarsa yapsın onların bir bildiği vardır düşüncesindesin, malı mülkü almaları bile aslında zoruna gitmiyor ailen oldugu için yumuşak davranıyorsun ve yeni yeni senin yaptığın iyiliğin karsılıgını alamadagın için gözün acılıyor söylediğinde canım.. işte benmde son durumum artık ve bende gereken ne yapacağım konusucam yine en azından arkamdan biz verecektikte kendisi böyle yaptı demesinler diye. en azndan diyecm ki bişiy oldugunda ben abimle konustum. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?