Psikolojim bozuldu, yediğimiz her şey çöp mü gerçekten?

Sizler hiç sosyal medyada her türlü gıdayı analize gönderen ve raporları yayınlayarak halkı uyaran hesaplara denk gelmediniz mi?
Haklarında türlü türlü davalar açılıyor gıda firmaları tarafından, ben de o sebeple çok yazmayayım ama evde yapabileceğiniz bazı şeyleri dışarıdan almayın, hele çocuklarınıza abur cubur kesinlikle almayın, içlerinde zararlı yağlar, tatlandırıcılar, renklendiriciler vs var, sadece skt‘lerine bakmayın, içeriklerini okuyun.

Tek sorun sadece bakliyattaki böceklenme olsa keşke, biraz daha fazla ödeyip işini düzgün yapan bir markanın ürünleri alınır sıkıntı kalmaz ama maalesef artık sağlıklı ürün bulmak samanlıkta iğne aramak gibi.

Hani derler ya kıl arayan bulur diye. Biraz hassas olduğunuz için üst üste gelmiş hepsi. Bende pirinç alıyorum az alıp güzel muhafaza edince bir sorun olmuyor. Bir ara Japonya'da eylem yapılmıştı kurtlu elma istiyoruz ilaçlı bitki istemiyoruz diye. Yani böceğin ona gelmesinin bile iyi bir sebebi olduğunu düşünüyorum. Kendi kendinizi yemeden içmeden tiksindirmeyin sonra kolay geçmiyor inanin

Köy sütüne su katsalar yine iyi, ömrünü uzatmak için antibiyotik bisru katiyorlarmis diyetisyen söylemişti.

Hazır gıdaların içeriği çok kötü gerçekten, tam da o hesapların paylaştığı gibi “kimyasal laboratuvar” tüm gıdalar. Marketten süt, yoğurt dahi alamaz oldum ama bari tahıllar bakliyatlar düzgün olsaydı

Olaydaki eş kişisiyim buluttan nem kaparım ben Bir ara da malum hamburger şirketinin kırmızı et ürünlerinde sıkıntı vardı bir iki lokma alınca ben de fark ettim, sonra düzelttik falan dediler ama daha da yemez oldum oradan

Onlarda da sanırım paketlenmeden önce veya sonra saklama sorunu var, ben böcekli ürüne hiç denk gelmedim ama maalesef bir marketten aldığım unun rengi normaldi lakin çok ağır bir küf kokusu vardı komple çöpe attım.
Süt, yoğurt, peynir marketten almam, içine bir şey karıştırmadığına, hileli olmadığına emin olduğum bir çiftlikten süt siparişi veriyorum yoğurdumu o sütten mayalıyorum, aynı çiftlikten kendi yaptıkları peyniri alıyorum, biz birçok insana göre şanslıyız çünkü bulunduğumuz yer köy statüsünden yeni çıkmış o yüzden hala hayvancılık ve çiftçilik yapanlar var, kahvaltılık, meyve, sebze vb onlardan alıyoruz, bakliyat, çay, şeker, temizlik ürünleri için de mecburen market kullanıyoruz.

Bende geçen pirinç alıyorum marketten,ambalajın üzeri nasıl toz nasıl toz ne yapıyorlar biliyomusunuz saklıyorlar sonrada zam gelince piyasaya sürüyorlar.Onların umrundamı tarihi geçmiş geçmemiş yesin millet boşver para gelsin mantığındalar.Allah bunlara fırsat vermesin inşallah.

Nasıl oluyor bu anlatır mısınız
İçtiğimiz çayların içinde salçada salamda maydonozda vs mikroskonik incelemede böcekler bakteriler gözüküyor ve ordalar
Soluduğumuz havada bile varlar
Şunuda ekliyeyim şuan derinin üzerinde milyonlarca canlı yaşıyor
İnsanların derileri dökülür
Beraber olduğumuz insanların derilerini yutuyoruz biliyorsunuz
Bunlar gözle görünmeyen zararsız olaylardır genelde

Son düzenleme:
Toplamda 10 kilo iki paket pinç almıştı eşim paketlerin içi daha açmadan kurtlanmıştı. İlk paketin yarısında yoktu sonra fark ettik. İkinci paketide attım komple. Un almıştı eşim beş kilo oda böceklendi. Birde pirinçten böyle tuhaf siyah sinek ölüleri çıktı uzun ince kanatlı. Birde makarna almıştım ondanda makarnaya yapışık bir garip şey vardı onuda attım. Şimdiye kadar başımıza hiç böyle bir durum gelmemişti. Biz şunu düşündük tarihi geçen kurtlu böcekli bakliyatları tekrar yeni etiketlere fabrikada paketlediler. Başka açıklaması olamaz. Stokçuluğun sonucu sanırım. Allah sonumuzu hayr etsin benimde midem bulandı pirinç yemek istemiyorum artık. Çok sevdiğim halde.

Bu arada çevremdede bu marketten aldık kurtlu böcekli çıktı muhabbetini çok duyuyorum. Yani bu bize özgü değil. Ellerinde olanı kakaladılar bir şekilde.

Ah hele o tavuklar.. kaç kere alıp çöpe attım. Kasaba gittim marketten daha güvenilir diye düşünüp. Adam dedi ki yenge sana yenilerden vereyim. Eve geldim açınca bi koku aldım zaten pişirmeye koydum ama içim kalktı . Görünüşte bişey yok ama kokuyor . Eşim geldi koku yok diyor . Dedim çocuğa da yedircem kusura bakma risk alamam kedilere verelim. Sonra pakete baktım bir gün sonrası son kullanma tarihi. Be adam ne diye yenilerden vereyim dersin madem . ? Yaklaşanlardan mı demek istedi ne dedi artık bilemiyorum zincir marketten aldığım yeşillenen tavuktan bahsetmek bile istemiyorum..

Ayy evet denk geliyorum ara sıra onlara. Ama aşırı aşırı küçük oldukları için gerçekten göz görmeyince gönül katlanıyor. Görünenler daha fena kımıl kımıl böyle

Kuru meyve mesela en basiti. Sodyum metabisülfit var içinde sülfür vs vs . O sodyumu koklayamazdım iş yerinde yanından geçerken ciğerim solardı. Şimdi yediriyorlar bize …

Kuruyemiş ve kuru meyve alamıyorum. Çok sevmeme rağmen içinde ne var nasıl kurutuluyor nasıl saklanıyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Kuruyemişçiye gidiyorum her şey koca koca kutuların içinde açıkta bekliyor. Kim bilir bozulmasın diye neyle ilaçlıyorlar, orda beklerken ne kadar çok toza pisliğe maruz kalıyor.
Kuru meyve özellikle nasıl kurutuluyor diye düşünüyorum sürekli.
Daha önceki yıllarda alırdım ama son dönemlerde sürekli olumsuz şeyler duya duya iğrendim.

Kesinlikle bu sene bir sorun var internetteki şikayetler bile hep bu seneye ait. Allah sonumuzu hayır etsin, bütün marketler aynı şeyi yapıyor üstelik

Ne yiyor nasıl besleniyorsunuz bir düzen tutturduysanız bilmek isterim çünkü ben onu yeme bunu yeme derken bağışık sistemimin çöktüğünü hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…