- 12 Temmuz 2006
- 58.924
- 225.098
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Köy sütüne su katsalar yine iyi, ömrünü uzatmak için antibiyotik bisru katiyorlarmis diyetisyen söylemişti.Günlük alıp tüketeceğiz bundan sonra umarım bu sefer de bağırsak kurdu falan oluşmaz çok korkunçYağ salça biz de el yapımı alıyoruz, bir ara köy sütü alıyorduk onlar bile hileci olmuş su katıyolar içine, ondan yapılan yoğurt da bir işe yaramıyor
Bu gidişle köye yerleşip her şeyi kendim yetiştiricem gerçi bu sefer de tohum yapay çıkar kesinKöy sütüne su katsalar yine iyi, ömrünü uzatmak için antibiyotik bisru katiyorlarmis diyetisyen söylemişti.
Hazır gıdaların içeriği çok kötü gerçekten, tam da o hesapların paylaştığı gibi “kimyasal laboratuvar” tüm gıdalar. Marketten süt, yoğurt dahi alamaz oldum ama bari tahıllar bakliyatlar düzgün olsaydıSizler hiç sosyal medyada her türlü gıdayı analize gönderen ve raporları yayınlayarak halkı uyaran hesaplara denk gelmediniz mi?
Haklarında türlü türlü davalar açılıyor gıda firmaları tarafından, ben de o sebeple çok yazmayayımama evde yapabileceğiniz bazı şeyleri dışarıdan almayın, hele çocuklarınıza abur cubur kesinlikle almayın, içlerinde zararlı yağlar, tatlandırıcılar, renklendiriciler vs var, sadece skt‘lerine bakmayın, içeriklerini okuyun.
Tek sorun sadece bakliyattaki böceklenme olsa keşke, biraz daha fazla ödeyip işini düzgün yapan bir markanın ürünleri alınır sıkıntı kalmaz ama maalesef artık sağlıklı ürün bulmak samanlıkta iğne aramak gibi.
Olaydaki eş kişisiyim buluttan nem kaparım benŞunu görsem asla bozuk olduğunu anlamam hapır hupur yerim. Bi kere tavuk pişiriyorum baya tadına baka baka. Eşim içeri girdi sen deli misin kokuyu duymuyor musun diyor. Leş gibi bozuk tavuk kokuyormuşAllah'ın sevgili kuluyum herhalde nasıl yaşıyorsam.
Onlarda da sanırım paketlenmeden önce veya sonra saklama sorunu var, ben böcekli ürüne hiç denk gelmedim ama maalesef bir marketten aldığım unun rengi normaldi lakin çok ağır bir küf kokusu vardı komple çöpe attım.Hazır gıdaların içeriği çok kötü gerçekten, tam da o hesapların paylaştığı gibi “kimyasal laboratuvar” tüm gıdalar. Marketten süt, yoğurt dahi alamaz oldum ama bari tahıllar bakliyatlar düzgün olsaydı
Tohumlar da gdo lu zatenBu gidişle köye yerleşip her şeyi kendim yetiştiricem gerçi bu sefer de tohum yapay çıkar kesin
Nasıl oluyor bu anlatır mısınızOrtalama hey yıl ne kadar temiz olursanızolun 1 kg la 500 gr arası böcek veya yurmurtası yiyiyorsunuz zaten
Göz görmeyince gönül katlanıyor diyoruz buna
İşte gözün görmesi kötü
Bende geçen pirinç alıyorum marketten,ambalajın üzeri nasıl toz nasıl toz ne yapıyorlar biliyomusunuz saklıyorlar sonrada zam gelince piyasaya sürüyorlar.Onların umrundamı tarihi geçmiş geçmemiş yesin millet boşver para gelsin mantığındalar.Allah bunlara fırsat vermesin inşallah.Hanımlar önceki senelerde hiç yaşamadığım şeyleri bu sene yaşar oldum.
Yazın başında başladı her şey. Bir marketten aldığımız pirinçte kurt ve böcek gördüm hem de açılmamış paketinde. Marketin sorunudur dedik ama daha sonra 3 farklı marketten aldığımız pirinçte de aynı sorun devam etti. Sorun bizim saklama koşullarımızda mı diye düşündüm, google a yazdığım gibi bir sürü hatta binlerce benzer yorum ve fotoğraf gördüm. Hepsi bu 1-2 seneye ait ve her mevsim şikayet edilmiş sadece yazın değil. Zaten sonbahardayız daha dün alınan pirinçten böcek çıktı şimdi yine.
Geçen gün de mandalina yiyordum, her zaman temiz çıkan mandalinada bu sefer kabuğunu soyduğum gibi ölmüş böcek çıktı içinden. Bir sonrakini soydum yine aynı manzara. Artık delirecek gibi oluyorum. Alınalı 3-4 gün anca olmuştu ve buz dolabında saklanıyordu zaten.
Son günlerde o kadar tiksindim ki, tahıl-bakliyat-sebze-meyve hepsini yerken ürküyorum her an içinden bir şey çıkacak diye. Her lokmamı 2 dakika kontrol edip öyle yer hale geldim. Dahası dışarıda da yemek yiyemez oldum daha pistir diye.
Nedir bu böyle hanımlar? Ben mi pimpirikliyim yoksa gerçekten kalitesiz ürünler artışa mı geçti? Çöp mü yiyoruz ne yiyoruz anlamıyorum ne oluyor böyle. Her dakika mutfağı kontrol ediyorum ki bir şeyle karşılaşacak mıyım diye… Bunları yaşayan var mı aranızda?
İçtiğimiz çayların içinde salçada salamda maydonozda vs mikroskonik incelemede böcekler bakteriler gözüküyor ve ordalarNasıl oluyor bu anlatır mısınız
Ah hele o tavuklar.. kaç kere alıp çöpe attım. Kasaba gittim marketten daha güvenilir diye düşünüp. Adam dedi ki yenge sana yenilerden vereyim. Eve geldim açınca bi koku aldım zaten pişirmeye koydum ama içim kalktı . Görünüşte bişey yok ama kokuyor . Eşim geldi koku yok diyor . Dedim çocuğa da yedircem kusura bakma risk alamam kedilere verelim. Sonra pakete baktım bir gün sonrası son kullanma tarihi. Be adam ne diye yenilerden vereyim dersin madem . ? Yaklaşanlardan mı demek istedi ne dedi artık bilemiyorumŞunu görsem asla bozuk olduğunu anlamam hapır hupur yerim. Bi kere tavuk pişiriyorum baya tadına baka baka. Eşim içeri girdi sen deli misin kokuyu duymuyor musun diyor. Leş gibi bozuk tavuk kokuyormuşAllah'ın sevgili kuluyum herhalde nasıl yaşıyorsam.
Ayy evet denk geliyorum ara sıra onlara. Ama aşırı aşırı küçük oldukları için gerçekten göz görmeyince gönül katlanıyor. Görünenler daha fena kımıl kımıl böyleİçtiğimiz çayların içinde salçada salamda maydonozda vs mikroskonik incelemede böcekler bakteriler gözüküyor ve ordalar
Soluduğumuz havada bile varlar
Şunuda ekliyeyim şuan derinin üzerinde milyonlarca canlı yaşıyor
İnsanların derileri dökülür
Beraber olduğumuz insanların derilerini yutuyoruz biliyorsunuz
Bunlar gözle görünmeyen zararsız olaylardır genelde
Kesinlikle bu sene bir sorun var internetteki şikayetler bile hep bu seneye ait. Allah sonumuzu hayır etsin, bütün marketler aynı şeyi yapıyor üstelikToplamda 10 kilo iki paket pinç almıştı eşim paketlerin içi daha açmadan kurtlanmıştı. İlk paketin yarısında yoktu sonra fark ettik. İkinci paketide attım komple. Un almıştı eşim beş kilo oda böceklendi. Birde pirinçten böyle tuhaf siyah sinek ölüleri çıktı uzun ince kanatlı. Birde makarna almıştım ondanda makarnaya yapışık bir garip şey vardı onuda attım. Şimdiye kadar başımıza hiç böyle bir durum gelmemişti. Biz şunu düşündük tarihi geçen kurtlu böcekli bakliyatları tekrar yeni etiketlere fabrikada paketlediler. Başka açıklaması olamaz. Stokçuluğun sonucu sanırım. Allah sonumuzu hayr etsin benimde midem bulandı pirinç yemek istemiyorum artık. Çok sevdiğim halde.
Bu arada çevremdede bu marketten aldık kurtlu böcekli çıktı muhabbetini çok duyuyorum. Yani bu bize özgü değil. Ellerinde olanı kakaladılar bir şekilde.
Ne yiyor nasıl besleniyorsunuz bir düzen tutturduysanız bilmek isterim çünkü ben onu yeme bunu yeme derken bağışık sistemimin çöktüğünü hissediyorumKuruyemiş ve kuru meyve alamıyorum. Çok sevmeme rağmen içinde ne var nasıl kurutuluyor nasıl saklanıyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Kuruyemişçiye gidiyorum her şey koca koca kutuların içinde açıkta bekliyor. Kim bilir bozulmasın diye neyle ilaçlıyorlar, orda beklerken ne kadar çok toza pisliğe maruz kalıyor.
Kuru meyve özellikle nasıl kurutuluyor diye düşünüyorum sürekli.
Daha önceki yıllarda alırdım ama son dönemlerde sürekli olumsuz şeyler duya duya iğrendim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?