Psikolojim bozuldu, yediğimiz her şey çöp mü gerçekten?

Kuzenim, büyük bir markanın salça fabrikasının imalatında çalışıyordu ve ben de o markanın salçasını kullanıyordum. Bir gün gördü ve bana orada salça yapılan domateslerin ve turşu yapılan sebzelerin durumunu anlattı, aklımı kaçıracaktım duyduklarım karşısında.
Ambalajlı ürünler maalesef en kalitesiz içerikle üretiliyor artık eminim.
Yıkanmadan, temizlenmeden, kalite kontrolden geçmeden.
Bir başka tanıdığım da yine çok ünlü bir yumurta fabrikasının tesisinde çalışıyordu ve orada üretilen tavuk-yumurtaları anlatmıştı ve dünya başıma yıkıldı.
Çözüm bulamıyorum.
Artık mümkün olduğunca ev yapımı ürün tercih ediyorum, yapamadıklarımı da yapan üreticiden alıyorum. Salçaya da en fazla sinek düşer, ne yapayım.
Ama çok haklısınız. Benim de aldığım pirinçler böcekli çıkıyor. Undan kurt çıktı yahu.
Bütün bağışıklık sistemimiz bozuldu. Mevla sonumuzu hayretsin.

Hic denk gelmedim. Gecen gun pirinc aldim. Suan paketi kontrole gidiyorum.

Evet bunu dun bir arkadasim da soyledi. Sikayet etmis ve geri donuste ekmeklerin sıcağı cikmadan paketlenmis olabilecegi aciklamasi yapilmis.

Aslında en kolayı marketleri suçlamak ama bakalım gerçek suçlu onlar mı?
Paketli pirinç, mercimek, bulgur, k.fasulye alırken menşeilerine bakmıyor musunuz? Kaç tanesi yerli üretim?
Çoğunlukla Tayland ve Çin pirinci, Kanada mercimeği ve fasulyesi yiyorsunuz, kim bilir ne halde gemilerle geliyor sonra x bir firmada paketlenip piyasaya sürülüyor.

Hazır paketli etlerinde limanlarda bekletilen gemilerle geldiği oluyor, hatırlar mısınız daha yaz başı mıydı ne’ydi liman adı vermeyeceğim orada yaşayanlar o kokuyu bilir, çürümüş et kokusu sarmıştı.

Yerli firmalar deseniz daha 1 hafta oldu olmadı bir tanesinin baharatları yurtdışından geri gönderildi içerikleri yüzünden.
Ben mesela asla pul biber almam en çok aflotoksin üreten baharattır zira, baharatlara parlak görünsün diye neler neler katılıyor.

Halkanın son zinciri marketler, onlar ellerindeki son tüketim tarihi gelmiş ürünleri eritmek için indirime koyuyorlar, 3 gün önce gözümle gördüm süt alan insanlara kasadaki sütleri gösterip bunlar indirimde bunları alın isterseniz dediklerini, o da süt bu da süt diye tarihi dolmuş veya 1 gün kalmış sütleri eritmeye çalışıyorlardı.

Alım gücü azaldıkça gıda kalitesi de düşmeye başladı maalesef.

Evet biraz yanlış bir tabir oldu market derken tüm piyasa, pazarlama, fabrika, kontroller hepsini kastetmiştim. Zincirlerden biri bile kopsa gıdanın bozulmasına yetiyor hatta artıyor. Arkada hangi ülkeye ait olduğuna baktığımda büyük çoğunluk yabancı ülke. Baharatların çoğunu ben de almaz oldum. Soluduğumuz hava, yediğimiz yiyecekler, giydiğimiz kıyafetler hiçbir şey doğal değil artık sonumuz hayrolsun…

Evet bunu dun bir arkadasim da soyledi. Sikayet etmis ve geri donuste ekmeklerin sıcağı cikmadan paketlenmis olabilecegi aciklamasi yapilmis.
Ya hadisinler ordan. Her şeye de bir açıklamaları var.

Şahsen benim ağırıma gidiyor çünkü yediğimiz birçok ürünün yurtdışı satışları da oluyor, yurtdışına bizim piyasamıza sürdükleri gibi gönderdiklerinde ürünleri geri dönüyor, toplatılıyor vs ama bize gelince içlerine Allah ne verdiyse koyuyorlar, en zararlı yağlar, en zararlı tatlandırıcılar, renklendiriciler, en zararlı katkı maddeleri.

Sonra bizim bir lokma çocuklarımızda diyabet hastalığı arttı, kanser çoğaldı deniyor, yazık günah değil mi?

Sizin şimdilerde çıldırdığınıza biz yıllar evvel çıldırıp birçok ürünü paketli almamaya başladık, mesela asla tahini de paketli almam, istediği kadar bilinmiş marka olsun, nerede nasıl üretiliyor içine kendi yağı mı yoksa Palm yağı mı koyuluyor bilmiyorum çünkü, eşimle kızım da tahini aşırı sever, bulduk birini makinesi var iyi kalite de susam getiriyor, kendi ellerimizle susamı çekip tahin yapıyoruz biraz daha fazla ödüyoruz ama en azından kendi çektiğimiz tahini yiyoruz, bazı baharatları ya hiç almıyoruz veya öğütülmemişini alıp kullanıyoruz, reyhan maydanoz nane biberiye ekip hem tazesini hem kurutulmuşunu yiyoruz, ekmeği kendimiz yapıyoruz, fastfood mu yemek istedik, KK’nın yemek bölümünde şahane hamburger köftesi ve hamburger ekmeği tarifleri var o tarifleri yapıyoruz, dondurma keza ev yapımı vs vs.

Benim vaktim bol birçok şeyi evde yapma imkanım var, çalışan insanlar da bence aldıkları her ürünün içeriğine baksın, sakıncalı buldukları ürünleri yememeleri yemelerinden daha iyi, hele çocuklu kadınlar çocuğun canı çekti diye her şeyi almayın, tatlı tuzlu her birçok üründe sağlıksız maddeler mevcut

bu sene attığım pirincin haddi hesabı yok. yay... marka çoğu da.

neler yiyip içiyoruz Allah’ım. Düzgünlere bakalım desek çok pahalı. Köyden falan getirtmek lazım sanırım taze mahsülü ilk elden. Bir keresinde öyle almıştık bi arkadaş vasıtasıyla tadı bile farklıydı çok güzeldi.

Benim annem de herseyi kendi yapar
Önceden inekler vardı artık yaşından dolayı bakamıyor ama süt alır peynir yoğurt yapar
Peynir altı suyundan bile lor peyniri yapıyor çok güzel oluyor

Bahcesi var büyük
Bütün sebzelerı ekiyor salça tursu konserve kurutma yapıyor
Kekik nane gıbı baharatları da kendi kurutuyor

Bahcemiz de elma vişne erik ayva ceviz gibi bir sürü ağaç var reçel marmelat ve pekmez ordan
Kendisi tavuk kaz ve hındı bakıyor onların yumurtaları da oluyor

Köyde ki kiraladığı tarlalar var onları ekenler buğday ekerse un ayçiçek ekerse yağ getırıyorlar
Patatesli köy ekmeği yapıyor
Erişte kesip kurutuyor
Et için
Bir akraba var ondan koyun alınca hem lezzetli hem de ucuza geliyor

Bulgur nohut fasülye mercimek gibi bakliyatları da köydekilerden alıyoruz
Bir pirinç alamıyoruz herhalde

Ben de her gittiğim de doldurup geliyorum
Ama tabi herkes bu sartlara sahip değil keşkr olabılse

Meyve sebzenın burada ne tadı ne kokusu var
Gözümü kapatsalar ne yediğimi bilemem hepsı saman gıbı

Kahvede fare tüyü çıkmıştı
Çekilmiş kahvede . Söyleyeceklerim bu kadar.

Maalesef her şey ekonomiden dolayı kalitesizlesti hic bir değerimiz yok mu nasıl kontrol edilmez sağlık bu. Bocek neyse gorunce alıp cope atıyoruz da ş.ktan aldığım bulgurdan taş çıktı taş nasıl olur normal mi daha önce böyle bi sey görmemiştim. Günlük süt alıyordum b.mden, genelde tavsiye edilen taş gibi yoğurt oluyor denilen süt, bebeğim için yapıyordum. başta gerçekten çok güzel yoğurt oluyordu. Sonradan aldıklarımda yoğurt sunmeye başladı yemeyip attık. Aynı anda başka bir marka günlük sütten yaptım o taş gibi çok güzel oldu demek ki benim mayalamamda sorun yok dedim. Şikayet vara baktım herkes süt bozuk diyor tuketim tarihlerini mi degistiriyorlar bilemiyorum millet bebeği çocuğu için alıyor bu sütleri

Şok-A101-Bim buralardan yiyecek alınmamalı

Hiç kurta rastlamadım çok şükür.
Bakliyatlarimi köyden yetiştirip getiriyorum.
Nohut
fasulye
barbunya.
Pirinci bulguru arpa şehriye makarna serin kiler dolabında tututorum çok şükür birşey bugüne kadar görmedim.
Peyniri marketten hiç almam köyden yaptırıp yeriz salamura.
Sütü köyden getirip yoğurt yaparım.recellerimide köyden yapiyrum.
Yazin sebze meyve köyde yetiştirip yeriz .bulamadığım olmayan sebze ve meyveyi köy pazarına gidip köylüden alırım elimle seçip.
Kayısı kuruttum bahçeden biber patlıcan yeşil fasulye.kurutmaliklarim bez torbada.ara ara kontrol ederim.
Patatesin köyden serin yere çuvalla koyduk taptaze onu kizartir haslar yeriz yemeklere.
Size tavsiyem marketten bakliyat almayin güvenilir doğal ürün pazarlarından alın.
Köylüden alin.tanidik köylü arkadaşlarınızın sattığını alın pekmez kuru fasulye vs... Gibi.
Patayesi köylüler satar onalrdan alın .
Kuruttugunuz sebzeleri serind tütün.
Peyniri köylü tanıdıklar yaptırın salamura kislik

Öneriler çok güzel de istanbul ankara gibi yerlerde yaşayan insanlar için imkansız bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…