- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
BRC parayla oluyormuymuş yaBizim patron,parayı bastırıp BRC belgesi almıştı o dönem,biz de eğitimlere katılmıştık.İşte paranın gücü herşeye yetiyor.
Hic denk gelmedim. Gecen gun pirinc aldim. Suan paketi kontrole gidiyorum.Buzdolabında sakladığımız pirinçte de ölmüş kurt vardı. Meğerse daha paketlenmeden önce larvalar oluşuyormuş ve zamanla kurtçuğa dönüşüyormuş. Buzdolabına atınca da soğuktan ölmüş kalmış öyle. O yüzden nasıl bir çözüm bulmalıyım bilemiyorum
Evet bunu dun bir arkadasim da soyledi. Sikayet etmis ve geri donuste ekmeklerin sıcağı cikmadan paketlenmis olabilecegi aciklamasi yapilmis.Ha bu arada. Geçtiğimiz gün paketli ekmek sipariş ettim. Tarihine baktığımda daha 10 gün kadar vardı. Açtım klipsini masaya koydum yemek yiyeceğiz, her yeri küf. Ama cidden her yeri küf yani. Tarihi geçmiş şeylerin tarihlerini çaktırmadan değiştirip tekrar satıyorlar diye düşünüyorum ondan sonra.
Aslında en kolayı marketleri suçlamak ama bakalım gerçek suçlu onlar mı?Ben de nemli bir şehirdeyim başta sıcaklar yüzünden oldu sandım sonra epey soğuk bir şehirde yaşayan ablamda da aynı pirinç sorunu olunca anladım ki bütün problem marketlerde. O kelebek de iğrenç oluyor önce güve yapıp sonra içinden kelebek çıkıyor hatta insanı hayattan soğutuyor.
Evet biraz yanlış bir tabir oldu market derken tüm piyasa, pazarlama, fabrika, kontroller hepsini kastetmiştim. Zincirlerden biri bile kopsa gıdanın bozulmasına yetiyor hatta artıyor. Arkada hangi ülkeye ait olduğuna baktığımda büyük çoğunluk yabancı ülke. Baharatların çoğunu ben de almaz oldum. Soluduğumuz hava, yediğimiz yiyecekler, giydiğimiz kıyafetler hiçbir şey doğal değil artık sonumuz hayrolsun…Aslında en kolayı marketleri suçlamak ama bakalım gerçek suçlu onlar mı?
Paketli pirinç, mercimek, bulgur, k.fasulye alırken menşeilerine bakmıyor musunuz? Kaç tanesi yerli üretim?
Çoğunlukla Tayland ve Çin pirinci, Kanada mercimeği ve fasulyesi yiyorsunuz, kim bilir ne halde gemilerle geliyor sonra x bir firmada paketlenip piyasaya sürülüyor.
Hazır paketli etlerinde limanlarda bekletilen gemilerle geldiği oluyor, hatırlar mısınız daha yaz başı mıydı ne’ydi liman adı vermeyeceğim orada yaşayanlar o kokuyu bilir, çürümüş et kokusu sarmıştı.
Yerli firmalar deseniz daha 1 hafta oldu olmadı bir tanesinin baharatları yurtdışından geri gönderildi içerikleri yüzünden.
Ben mesela asla pul biber almam en çok aflotoksin üreten baharattır zira, baharatlara parlak görünsün diye neler neler katılıyor.
Halkanın son zinciri marketler, onlar ellerindeki son tüketim tarihi gelmiş ürünleri eritmek için indirime koyuyorlar, 3 gün önce gözümle gördüm süt alan insanlara kasadaki sütleri gösterip bunlar indirimde bunları alın isterseniz dediklerini, o da süt bu da süt diye tarihi dolmuş veya 1 gün kalmış sütleri eritmeye çalışıyorlardı.
Alım gücü azaldıkça gıda kalitesi de düşmeye başladı maalesef.
Çok dikkatli bakarak fark ediliyor görünüşte gayet temizdi geniş bir kaba döktüm ve pirinç biti gördüm bu sabah.Hic denk gelmedim. Gecen gun pirinc aldim. Suan paketi kontrole gidiyorum.
Ya hadisinler ordan. Her şeye de bir açıklamaları var.Evet bunu dun bir arkadasim da soyledi. Sikayet etmis ve geri donuste ekmeklerin sıcağı cikmadan paketlenmis olabilecegi aciklamasi yapilmis.
Şahsen benim ağırıma gidiyor çünkü yediğimiz birçok ürünün yurtdışı satışları da oluyor, yurtdışına bizim piyasamıza sürdükleri gibi gönderdiklerinde ürünleri geri dönüyor, toplatılıyor vs ama bize gelince içlerine Allah ne verdiyse koyuyorlar, en zararlı yağlar, en zararlı tatlandırıcılar, renklendiriciler, en zararlı katkı maddeleri.Evet biraz yanlış bir tabir oldu market derken tüm piyasa, pazarlama, fabrika, kontroller hepsini kastetmiştim. Zincirlerden biri bile kopsa gıdanın bozulmasına yetiyor hatta artıyor. Arkada hangi ülkeye ait olduğuna baktığımda büyük çoğunluk yabancı ülke. Baharatların çoğunu ben de almaz oldum. Soluduğumuz hava, yediğimiz yiyecekler, giydiğimiz kıyafetler hiçbir şey doğal değil artık sonumuz hayrolsun…
bu sene attığım pirincin haddi hesabı yok. yay... marka çoğu da.Hanımlar önceki senelerde hiç yaşamadığım şeyleri bu sene yaşar oldum.
Yazın başında başladı her şey. Bir marketten aldığımız pirinçte kurt ve böcek gördüm hem de açılmamış paketinde. Marketin sorunudur dedik ama daha sonra 3 farklı marketten aldığımız pirinçte de aynı sorun devam etti. Sorun bizim saklama koşullarımızda mı diye düşündüm, google a yazdığım gibi bir sürü hatta binlerce benzer yorum ve fotoğraf gördüm. Hepsi bu 1-2 seneye ait ve her mevsim şikayet edilmiş sadece yazın değil. Zaten sonbahardayız daha dün alınan pirinçten böcek çıktı şimdi yine.
Geçen gün de mandalina yiyordum, her zaman temiz çıkan mandalinada bu sefer kabuğunu soyduğum gibi ölmüş böcek çıktı içinden. Bir sonrakini soydum yine aynı manzara. Artık delirecek gibi oluyorum. Alınalı 3-4 gün anca olmuştu ve buz dolabında saklanıyordu zaten.
Son günlerde o kadar tiksindim ki, tahıl-bakliyat-sebze-meyve hepsini yerken ürküyorum her an içinden bir şey çıkacak diye. Her lokmamı 2 dakika kontrol edip öyle yer hale geldim. Dahası dışarıda da yemek yiyemez oldum daha pistir diye.
Nedir bu böyle hanımlar? Ben mi pimpirikliyim yoksa gerçekten kalitesiz ürünler artışa mı geçti? Çöp mü yiyoruz ne yiyoruz anlamıyorum ne oluyor böyle. Her dakika mutfağı kontrol ediyorum ki bir şeyle karşılaşacak mıyım diye… Bunları yaşayan var mı aranızda?
marka farketmiyor bir cogu zamaninda stok yapilip tutuldugu icin bozuldu bence yada alim gucu dustugu icin depolarda bozuldubu sene attığım pirincin haddi hesabı yok. yay... marka çoğu da.
Benim annem de herseyi kendi yaparŞahsen benim ağırıma gidiyor çünkü yediğimiz birçok ürünün yurtdışı satışları da oluyor, yurtdışına bizim piyasamıza sürdükleri gibi gönderdiklerinde ürünleri geri dönüyor, toplatılıyor vs ama bize gelince içlerine Allah ne verdiyse koyuyorlar, en zararlı yağlar, en zararlı tatlandırıcılar, renklendiriciler, en zararlı katkı maddeleri.
Sonra bizim bir lokma çocuklarımızda diyabet hastalığı arttı, kanser çoğaldı deniyor, yazık günah değil mi?
Sizin şimdilerde çıldırdığınıza biz yıllar evvel çıldırıp birçok ürünü paketli almamaya başladık, mesela asla tahini de paketli almam, istediği kadar bilinmiş marka olsun, nerede nasıl üretiliyor içine kendi yağı mı yoksa Palm yağı mı koyuluyor bilmiyorum çünkü, eşimle kızım da tahini aşırı sever, bulduk birini makinesi var iyi kalite de susam getiriyor, kendi ellerimizle susamı çekip tahin yapıyoruz biraz daha fazla ödüyoruz ama en azından kendi çektiğimiz tahini yiyoruz, bazı baharatları ya hiç almıyoruz veya öğütülmemişini alıp kullanıyoruz, reyhan maydanoz nane biberiye ekip hem tazesini hem kurutulmuşunu yiyoruz, ekmeği kendimiz yapıyoruz, fastfood mu yemek istedik, KK’nın yemek bölümünde şahane hamburger köftesi ve hamburger ekmeği tarifleri var o tarifleri yapıyoruz, dondurma keza ev yapımı vs vs.
Benim vaktim bol birçok şeyi evde yapma imkanım var, çalışan insanlar da bence aldıkları her ürünün içeriğine baksın, sakıncalı buldukları ürünleri yememeleri yemelerinden daha iyi, hele çocuklu kadınlar çocuğun canı çekti diye her şeyi almayın, tatlı tuzlu her birçok üründe sağlıksız maddeler mevcut
Kahvede fare tüyü çıkmıştıAllah’tan çay kahvede kurt böcek olmuyor yakında onları yiyerek besleneceğiz sanırımAktarlara da güven olmuyor aynı şekilde. Paketli ürünlerden kaçının diyolar paketsiz alınca da hijyen güvenilirlik sıfır. İki arada bir deredeyiz.
Açlık grevine gireceğim belli oldu artıkKahvede fare tüyü çıkmıştı
Çekilmiş kahvede . Söyleyeceklerim bu kadar.
Şok-A101-Bim buralardan yiyecek alınmamalıevet aynı şeyleri yaşadım evimize çok yakın diye şoktan mercimek alma gafletinde bulundum aldıktan sonra gördüm hemen iade ettim zaten meşhurmuş şokun gıdalarında kurtlanma böceklenme sorunu... bende yaşayınca öğrendim sonra hemen yanında a101 e gittim bu sefer kontrol ederken orada rafda gördüm açılmamış paketler böcekli, çalışana gösterdim . son zamanlarda bu sıkıntıyı yaşıyoruz maalesef dedi. ürünleri hangi fabrikada paketliyorlarsa sorun orada aslında.
biz artık meyveden sebzeden tiksindik çünkü tat yok. eskiden mandalina kokardı mis gibi. şimdi kokmuyor bile sasımsı susumsu birşey tuhaf. ne yediğimizi bilmiyorum açıkcası
Öneriler çok güzel de istanbul ankara gibi yerlerde yaşayan insanlar için imkansız benceHiç kurta rastlamadım çok şükür.
Bakliyatlarimi köyden yetiştirip getiriyorum.
Nohut
fasulye
barbunya.
Pirinci bulguru arpa şehriye makarna serin kiler dolabında tututorum çok şükür birşey bugüne kadar görmedim.
Peyniri marketten hiç almam köyden yaptırıp yeriz salamura.
Sütü köyden getirip yoğurt yaparım.recellerimide köyden yapiyrum.
Yazin sebze meyve köyde yetiştirip yeriz .bulamadığım olmayan sebze ve meyveyi köy pazarına gidip köylüden alırım elimle seçip.
Kayısı kuruttum bahçeden biber patlıcan yeşil fasulye.kurutmaliklarim bez torbada.ara ara kontrol ederim.
Patatesin köyden serin yere çuvalla koyduk taptaze onu kizartir haslar yeriz yemeklere.
Size tavsiyem marketten bakliyat almayin güvenilir doğal ürün pazarlarından alın.
Köylüden alin.tanidik köylü arkadaşlarınızın sattığını alın pekmez kuru fasulye vs... Gibi.
Patayesi köylüler satar onalrdan alın .
Kuruttugunuz sebzeleri serind tütün.
Peyniri köylü tanıdıklar yaptırın salamura kislik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?