Psikolojim bozuldu, yediğimiz her şey çöp mü gerçekten?

Ankara'da zaten et bulmak imkansız, kıyma alıyorsunuz rengi sarımtırak pembe. Etin rengi nasıl sarı olabilir hayret bir şey. Yesen dert yemesen dert

Kinder mi bu?Geçenlerde salmonella vakası yüzünden Avrupa'da raflardan toplatildi.Dünyaca ünlü Ferrero firması üretiyor.

Ben çok nemli, deniz kenarı bir yerde yaşıyorum. Bu sene ben de baya tiksindim bakliyattan. Her sey kutlandı, kelebeklendi. O pislik kelebekler uçuştu butun yaz mutfagimda. En buyuk sorumlusu da verme yiyemeyiz dedikce asla laf anlamayip legenle eriste, 10 kilo kurufasulye veren, kurutulmus biseyler getirip bunlari cok iyi kurutmadim sertlesmesin diye sen buzdolabinda sakla diyor, buzdolabinda yerim varmis gibi. Verdigi her sey bozuluyor her sey. Kinlendim durdum biseyler attikca. Pirinc falan yiyemiyorum resmen sinir geldi

Ne yiyor nasıl besleniyorsunuz bir düzen tutturduysanız bilmek isterim çünkü ben onu yeme bunu yeme derken bağışık sistemimin çöktüğünü hissediyorum
Ben genel anlamda her şeyi yiyorum. Daha doğrusu yıkayabildiğim her şeyi.
Kuruyemiş ya da kuru meyveyi yıkayamadığım için onları yiyemiyorum son dönemlerde. Taktım o konuya.
Çok incelediğimizde evet her şey problemli ama her şeyi kendimiz de yapamadığımıza göre tüketmekten başka çare bulamıyorum. Güvenilir markalar, bilindik yerler vs vs derken normal düzenimizde besleniyoruz.

Ankara'da zaten et bulmak imkansız, kıyma alıyorsunuz rengi sarımtırak pembe. Etin rengi nasıl sarı olabilir hayret bir şey. Yesen dert yemesen dert
Bi kasabım var çok güvenirim herşeyine . Ama yazın adadayız. Buradakileri anlamıyorum.. ekmek burda 6 tl mesela aylardır, çoğu yerde yeni 5 tl olurken. Adadaki kasaptan kıyma alıp buzluya atıyorum küçük porsiyonlayıp cıkardığımda kokmuş oluyor . İşini iyi yapan insanlar lazım . Ülkemizde her sektörde sıkıntımız bu aslında .

ben artik bakliyatlarin vs alinamadigi icin marketlerin elinde boceklendigini dusunuyorum

daha once mesela ş... tan 62 liraya pirinc almistim
bir kac gun sonra baktim indirim yapmislar 59 lira ama ici kelebek dolu eve geldim baktim bendeki de kelebeklenmis

ben eskisi gibi sık bakliyat almadigim icinde boyle dusunuyor olabilirim ama gercekten bakliyatta buyuk sıkıntı var su zamanda

Marka vermek istemedim . Açıklamaları çok komik olduğu için paylaşmak istedim sizle de
Dünyaca ünlü bir firmada bu rezalet yaşanıyorsa,diğerlerini tahmin bile etmek istemezsiniz.Uzun süre gıda sektöründe çalıştım,neler gördü bu gözler.

Gerçekten öyle. Nereden kâr sağlasak diye bakıyorlar her şeye. O et çoluğa mı yedirilecek çocuğa mı yedirilecek kimsenin umru değil. Üzücü çok. Eşimin babası bir markette çalışıyor memlekette. Bize de etleri o gönderir. Kendi gelirse kendi getirir yoksa otobüse koyar biz gider alırız. Diğer türlü iyice beter durum

Dünyaca ünlü bir firmada bu rezalet yaşanıyorsa,diğerlerini tahmin bile etmek istemezsiniz.Uzun süre gıda sektöründe çalıştım,neler gördü bu gözler.
Bende öyle , gıda teknikeriyim . Süper denetimlerden geçen fabrikaların merdiven altlarını bildiğim için bu öfkem

Ben de nemli bir şehirdeyim başta sıcaklar yüzünden oldu sandım sonra epey soğuk bir şehirde yaşayan ablamda da aynı pirinç sorunu olunca anladım ki bütün problem marketlerde. O kelebek de iğrenç oluyor önce güve yapıp sonra içinden kelebek çıkıyor hatta insanı hayattan soğutuyor.

hangi markada bilmiyorum ama esimin arkadasi salca fabrikasinda tarihi gecen urunlerin tarihini yenileme imis fabrikada işi

sorun buyuk denetim eksik cogu firmada
Bir de böyle bir meslek dalı mı oluşmuş, süper.

Bir de böyle bir meslek dalı mı oluşmuş, süper.
tabi mesela cok bilindik tavuk ve yumurta uretimj yapan bir firmada özürlü tavuk (kolu bacagi eksik yada vucudunda anomali olan )

calisanlar bunu ne kadar cok ayiklarsa o kadar cok tavuk goturuyor evine yani o tavuklar o hale gelene kadar neler oluyor kim bilir nasil tavuklarla besleniyoruz

Konuya geldiğime geleceğime pişman oldum, evde yetiştircem ben tavuğumu

Ben herşeyi stoklu alan biriyim fakat çok nadirdir birseyi attığım gerci marketlerden paketli peynir ,yumurta dışında pek birşey almıyorum . Yaz aylarinda mümkünse herşeyi dolapta saklayın . Bir de kuru gidalari cam kaplara koyup tuzluyorum içine de defne yapragi koyuyorum . Bu da aklınızda olsun . Sebze ,meyve tadı konusunda kesinlikle haklısınız tamamen imkan meselesi bu konu maddi durumunuz varsa organik tarım yapan ,sertifikali yerlerden de sebze ,meyve sipariş edebilirsiniz . Yıllar once bir iki kez alıp memnun kalmıştım. Ama malum fiyatlar

esim hep kiziyor imkanimiz var yerimiz musait bakalim gordugumuzu yiyelim diye

hic fenli yem vermedigimiz tavugun lezzetti rengi bile farkli hakikaten
Dan diye girdim konuya ama tavuktan bahsediyorsunuz dimi Tavuk almak hayalim tabi istanbulda apartman dairesinde imkansız kendisinden ziyade yumurtasi için istiyorum çünkü organik ve gezen tavuk yumurta fiyatları çok arttı .

Yeriniz ,imkanınız varsa kesinlikle alın ,yetiştirin derim

Geçen gün ben de bu pirinçteki ne acaba dedim, böceklenmisti ilk kez rastladim o da paketin sonuydu. Sonrakinde de olursa napariz bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…