- 12 Temmuz 2022
- 25.018
- En iyi cevaplar
- 3
- 80.712
- 528
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Ankara'da zaten et bulmak imkansız, kıyma alıyorsunuz rengi sarımtırak pembe. Etin rengi nasıl sarı olabilir hayret bir şey. Yesen dert yemesen dertAh hele o tavuklar.. kaç kere alıp çöpe attım. Kasaba gittim marketten daha güvenilir diye düşünüp. Adam dedi ki yenge sana yenilerden vereyim. Eve geldim açınca bi koku aldım zaten pişirmeye koydum ama içim kalktı . Görünüşte bişey yok ama kokuyor . Eşim geldi koku yok diyor . Dedim çocuğa da yedircem kusura bakma risk alamam kedilere verelim. Sonra pakete baktım bir gün sonrası son kullanma tarihi. Be adam ne diye yenilerden vereyim dersin madem . ? Yaklaşanlardan mı demek istedi ne dedi artık bilemiyorumzincir marketten aldığım yeşillenen tavuktan bahsetmek bile istemiyorum..
Kinder mi bu?Geçenlerde salmonella vakası yüzünden Avrupa'da raflardan toplatildi.Dünyaca ünlü Ferrero firması üretiyorAynı şeyleri düşündüm yakın zamanda . Tavuk antibiyotikli , et öyle , peynir yoğurt süt tozundan, sebze meyveler tarım ilaçlı vs vs .. neye kime hangi markaya güveneceğimizi ne yiyeceğimizi şaşırıyorum artık. 2,5 yaşında kızım var onun için önemsiyorum. Bir de geçenlerde bir markanın sürpriz yumurtasını aldık. Bildiğiniz bozuktu bakteri üremeli , fotosunu da atayım hatta. Kızım çok üzüldü başka bi marketten aldık bu sefer hani belki o marketteki koşullarındandır diye . O da bozuk çıktı… markaya şikayette bulunduğum da çocuk kandırır gibi yiyebilirsiniz onlar pütürcük soğuktan oluyor dedigüler misin ağlar mısın. Yedir diyor bi de neye güvenerek acaba .. Ne paketli ne paketsiz hiç bişeyi gönül rahatlığıyla yiyemiyor ve yediremiyorum….
Ben genel anlamda her şeyi yiyorum. Daha doğrusu yıkayabildiğim her şeyi.Ne yiyor nasıl besleniyorsunuz bir düzen tutturduysanız bilmek isterim çünkü ben onu yeme bunu yeme derken bağışık sistemimin çöktüğünü hissediyorum
Bi kasabım var çok güvenirim herşeyine . Ama yazın adadayız. Buradakileri anlamıyorum.. ekmek burda 6 tl mesela aylardır, çoğu yerde yeni 5 tl olurken. Adadaki kasaptan kıyma alıp buzluya atıyorum küçük porsiyonlayıp cıkardığımda kokmuş oluyor . İşini iyi yapan insanlar lazım . Ülkemizde her sektörde sıkıntımız bu aslında .Ankara'da zaten et bulmak imkansız, kıyma alıyorsunuz rengi sarımtırak pembe. Etin rengi nasıl sarı olabilir hayret bir şey. Yesen dert yemesen dert
Marka vermek istemedim . Açıklamaları çok komik olduğu için paylaşmak istedim sizle deKinder mi bu?Geçenlerde salmonella vakası yüzünden Avrupa'da raflardan toplatildi.Dünyaca ünlü Ferrero firması üretiyor.
Dünyaca ünlü bir firmada bu rezalet yaşanıyorsa,diğerlerini tahmin bile etmek istemezsiniz.Uzun süre gıda sektöründe çalıştım,neler gördü bu gözlerMarka vermek istemedim . Açıklamaları çok komik olduğu için paylaşmak istedim sizle de
Gerçekten öyle. Nereden kâr sağlasak diye bakıyorlar her şeye. O et çoluğa mı yedirilecek çocuğa mı yedirilecek kimsenin umru değil. Üzücü çok. Eşimin babası bir markette çalışıyor memlekette. Bize de etleri o gönderir. Kendi gelirse kendi getirir yoksa otobüse koyar biz gider alırız. Diğer türlü iyice beter durumBi kasabım var çok güvenirim herşeyine . Ama yazın adadayız. Buradakileri anlamıyorum.. ekmek burda 6 tl mesela aylardır, çoğu yerde yeni 5 tl olurken. Adadaki kasaptan kıyma alıp buzluya atıyorum küçük porsiyonlayıp cıkardığımda kokmuş oluyor . İşini iyi yapan insanlar lazım . Ülkemizde her sektörde sıkıntımız bu aslında .
Bende öyle , gıda teknikeriyim . Süper denetimlerden geçen fabrikaların merdiven altlarını bildiğim için bu öfkemDünyaca ünlü bir firmada bu rezalet yaşanıyorsa,diğerlerini tahmin bile etmek istemezsiniz.Uzun süre gıda sektöründe çalıştım,neler gördü bu gözler.
Ben de nemli bir şehirdeyim başta sıcaklar yüzünden oldu sandım sonra epey soğuk bir şehirde yaşayan ablamda da aynı pirinç sorunu olunca anladım ki bütün problem marketlerde. O kelebek de iğrenç oluyor önce güve yapıp sonra içinden kelebek çıkıyor hatta insanı hayattan soğutuyor.Ben çok nemli, deniz kenarı bir yerde yaşıyorum. Bu sene ben de baya tiksindim bakliyattan. Her sey kutlandı, kelebeklendi. O pislik kelebekler uçuştu butun yaz mutfagimda. En buyuk sorumlusu da verme yiyemeyiz dedikce asla laf anlamayip legenle eriste, 10 kilo kurufasulye veren, kurutulmus biseyler getirip bunlari cok iyi kurutmadim sertlesmesin diye sen buzdolabinda sakla diyor, buzdolabinda yerim varmis gibi. Verdigi her sey bozuluyor her sey. Kinlendim durdum biseyler attikca. Pirinc falan yiyemiyorum resmen sinir geldi
Bir de böyle bir meslek dalı mı oluşmuş, süper.hangi markada bilmiyorum ama esimin arkadasi salca fabrikasinda tarihi gecen urunlerin tarihini yenileme imis fabrikada işi
sorun buyuk denetim eksik cogu firmada
tabi mesela cok bilindik tavuk ve yumurta uretimj yapan bir firmada özürlü tavuk (kolu bacagi eksik yada vucudunda anomali olan )Bir de böyle bir meslek dalı mı oluşmuş, süper.
Konuya geldiğime geleceğime pişman oldum, evde yetiştircem ben tavuğumutabi mesela cok bilindik tavuk ve yumurta uretimj yapan bir firmada özürlü tavuk (kolu bacagi eksik yada vucudunda anomali olan )
calisanlar bunu ne kadar cok ayiklarsa o kadar cok tavuk goturuyor evine yani o tavuklar o hale gelene kadar neler oluyor kim bilir nasil tavuklarla besleniyoruz
esim hep kiziyor imkanimiz var yerimiz musait bakalim gordugumuzu yiyelim diyeKonuya geldiğime geleceğime pişman oldum, evde yetiştircem ben tavuğumu
Dan diye girdim konuya ama tavuktan bahsediyorsunuz dimiesim hep kiziyor imkanimiz var yerimiz musait bakalim gordugumuzu yiyelim diye
hic fenli yem vermedigimiz tavugun lezzetti rengi bile farkli hakikaten
Geçen gün ben de bu pirinçteki ne acaba dedim, böceklenmisti ilk kez rastladim o da paketin sonuydu. Sonrakinde de olursa napariz bilemiyorumBuzdolabında sakladığımız pirinçte de ölmüş kurt vardı. Meğerse daha paketlenmeden önce larvalar oluşuyormuş ve zamanla kurtçuğa dönüşüyormuş. Buzdolabına atınca da soğuktan ölmüş kalmış öyle. O yüzden nasıl bir çözüm bulmalıyım bilemiyorum
Bizim patron,parayı bastırıp BRC belgesi almıştı o dönem,biz de eğitimlere katılmıştık.İşte paranın gücü herşeye yetiyorBende öyle , gıda teknikeriyim . Süper denetimlerden geçen fabrikaların merdiven altlarını bildiğim için bu öfkem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?