- 3 Şubat 2018
- 6.706
- 25.553
- 548
- 28
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Ne yiyorsunuz genel olarak merak ettim, ben bunları yemeyince aç kalıyorum meselaBen kurtuldum gerçekten. 5 sene oldu enfeksiyonmuş kaşıntıymış yok çok şükür. Şeker, un, pilav hatta meyve bile tüketmiyeceksin. Her ay bişey bulurdu beni bir ay idrar yolu enfeksiyonu, Bir ay mantar kısır döngüdeydim resmen. Çaresi var sadece sabret geçiyor.
Ekmek yerine kuruyemiş yiyorum. Mesela bugün kahvaltıda. Dereotu, maydanoz, rokayı elimde ekmek gibi yapıp peynirle çayla yedim. 20-30 zeytin, kuruyemiş, yumurta iki tane inan zorlanacağın ilk bir ay sonra şeker dengesi düzelmeye başlıyor ve az bişeyle doymaya başlıyorsun. Ben artık acıkmıyorum doğru düzgün iki öğün yiyorum yetiyor. Ama benim 3. Diyetim herbirini 4er ay yaptım yani bir alışkanlık var. Birde tavsiyem şu çinlilerin yemek videolarını izlemenNe yiyorsunuz genel olarak merak ettim, ben bunları yemeyince aç kalıyorum mesela
Orasını biz bilemeyiz sonuçta sıradan vatandaşızMesela bu zincir marketlerin foyaları ortaya çıkıyor haber yapılıyorya bu ürünleri almayın diye, mademki bu ürünleri ifşa ediyorlar ve satılması yasaklanıyor nasıl oluyorda onları 1-2 gün yada 1 hafta sonra indirimli satabiliyorlar ? Mesela bal haberi çıkmıştı akabinde ballar sudan ucuza satıldı. Çay haberi çıkmıştı hemen arkasına çaylar ucuza satıldı. Tarihi yaklaşmışı geçtim bende gıda okudum tarih sadece bir belirteç eğer düzgün koşullarda saklanmışsa ve gerçekten yeni üretilmişse tarih 15 gün yada 1 ay daha dayanabiliyor. Bazı ürünlerde daha fazlası buna okey verebiliyorum ama içinde zehir olan ürünler ifşalanıp nasıl satılabiliyor
İnan şekeri kes tekrarlamayacakVajinal mantarın en büyük sebebi şeker ki ben de şu anda bu illerle ugrasiyorum,bir kere bulduğunda kurtulmasi da çok zor oluyor maalesefki
Komşumuz vetenir hekim ,bakanlıgin antibiyotik analizi yaptığını söylemişti. Yani kontrol ediliyor devlet tarafından. Belli bir miktardan fazlasını veremiyorlar. Önerdiği en az kullanan sutcuden alıyoruz bizde .Köy sütüne su katsalar yine iyi, ömrünü uzatmak için antibiyotik bisru katiyorlarmis diyetisyen söylemişti.
Kayısı ve üzümü ,armut , elma ,dut kendim kurutuyorum. Cevizi kabuklu alıyorum. Cezerye , cevizli sucuk kendim yapıyorum. İçim daha rahat ediyor.Kuruyemiş ve kuru meyve alamıyorum. Çok sevmeme rağmen içinde ne var nasıl kurutuluyor nasıl saklanıyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Kuruyemişçiye gidiyorum her şey koca koca kutuların içinde açıkta bekliyor. Kim bilir bozulmasın diye neyle ilaçlıyorlar, orda beklerken ne kadar çok toza pisliğe maruz kalıyor.
Kuru meyve özellikle nasıl kurutuluyor diye düşünüyorum sürekli.
Daha önceki yıllarda alırdım ama son dönemlerde sürekli olumsuz şeyler duya duya iğrendim.
Demekki güvenilir guz lce kaynatıp yapılmıyor.sansKöyden alınanlar güvenilir değil geçenlerde bi yakınım köyden aldığı peynirden brusella hastalığı geçirdi ölümden döndü
Bulunduğum ilde arabayla gezerek süt satanlar var onlardan bahsettim.Sutun tadı bile bir tuhaf,iki yıldır almıyorumKomşumuz vetenir hekim ,bakanlıgin antibiyotik analizi yaptığını söylemişti. Yani kontrol ediliyor devlet tarafından. Belli bir miktardan fazlasını veremiyorlar. Önerdiği en az kullanan sutcuden alıyoruz bizde .
O antibiyotiği mandıralara verirken koyamazlar. Koydukları zaman aynı gün su yada antibiyotik belli oluyor. Günlük tahlil yapılıyor fakat günlük süt için mahallelere satılan sütte ne var bilmiyoruz. Mandıralardanda süt firmaları alıyor gelen aracın kazanına bozulmasın diye az bir miktar çamaşır suyu koyduklarını duymuştum güya zararı yokmuş çok az bir miktar olduğu için dokunmuyor falan diyorlardı bir ara. Süt çok çabuk bozulabilen bişey mutlaka içine birşey katıyorlardır. O geçen sürede özellikle yazın tonlarca süt dökmeleri lazım.Komşumuz vetenir hekim ,bakanlıgin antibiyotik analizi yaptığını söylemişti. Yani kontrol ediliyor devlet tarafından. Belli bir miktardan fazlasını veremiyorlar. Önerdiği en az kullanan sutcuden alıyoruz bizde .
İşte benim dediğim de onlar. Kayıtlı olanların hepsinin hayvanlarının aşıları ve kontrolleri yapılıyormuş. Bizimki de açık süt ,kapıya getiriyor . Ama tabi büyük sehirlerde durum nedir bilmiyorumBulunduğum ilde arabayla gezerek süt satanlar var onlardan bahsettim.Sutun tadı bile bir tuhaf,iki yıldır almıyorum
Karbonat attıklarını duymuştum bozulmaması için bizim burdaki bir sutcunun.O antibiyotiği mandıralara verirken koyamazlar. Koydukları zaman aynı gün su yada antibiyotik belli oluyor. Günlük tahlil yapılıyor fakat günlük süt için mahallelere satılan sütte ne var bilmiyoruz. Mandıralardanda süt firmaları alıyor gelen aracın kazanına bozulmasın diye az bir miktar çamaşır suyu koyduklarını duymuştum güya zararı yokmuş çok az bir miktar olduğu için dokunmuyor falan diyorlardı bir ara. Süt çok çabuk bozulabilen bişey mutlaka içine birşey katıyorlardır. O geçen sürede özellikle yazın tonlarca süt dökmeleri lazım.
Bilmiyorum ben bunu duyalı 10 sene oluyor belki karbonata geçiş yapmışlardır.Karbonat attıklarını duymuştum bozulmaması için bizim burdaki bir sutcunun.
Ankara'dan bildiriyorumİşte benim dediğim de onlar. Kayıtlı olanların hepsinin hayvanlarının aşıları ve kontrolleri yapılıyormuş. Bizimki de açık süt ,kapıya getiriyor . Ama tabi büyük sehirlerde durum nedir bilmiyorum
Hazır süte de hiç güvenmiyorum,bir kutu süt alıyorum ağzı açık on gün geçiyor bozulmuyor,ay her şeyden tiksindimO antibiyotiği mandıralara verirken koyamazlar. Koydukları zaman aynı gün su yada antibiyotik belli oluyor. Günlük tahlil yapılıyor fakat günlük süt için mahallelere satılan sütte ne var bilmiyoruz. Mandıralardanda süt firmaları alıyor gelen aracın kazanına bozulmasın diye az bir miktar çamaşır suyu koyduklarını duymuştum güya zararı yokmuş çok az bir miktar olduğu için dokunmuyor falan diyorlardı bir ara. Süt çok çabuk bozulabilen bişey mutlaka içine birşey katıyorlardır. O geçen sürede özellikle yazın tonlarca süt dökmeleri lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?