Psikolojim mahvoldu. Dayanamıyorum

salincaksevdam

Bilemedim şimdi :))
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.950
989
373
34
Merhaba hanımlar.
Çok bunaldım artık burdan başka dert açacak kimsemde kalmadı artık çevrem beni anlamıyor çok sıkıntılıyım. Zaten psikolojim bitik durumda. Tuhaf hallerim var. Korkularım,aşamadağım düşüncelerim var. Ne anlatacağımı bile bilmiyorum.

5yıllık evliyim aman ne evlilik maddi olarak çok sıkıntı çektim. Konularım da var onunla ilgili.
Tavsiyeler verildi ama olmuyor yapamıyorum. İşe girdim bi senedir çalışıyorum. Biraz toparladık ama olmuyor Allah kahretmesin ki o borç bitmiyor. Faiz üstüne faiz bindi zamanında tabi öde öde bitmiyor daha dünya var bitmesine de.
Çalışıyorum elim para görüyor daha önce hiç çalışamıyordum bunalıma girip ağlayıp geri döndüm çok kez. Ama şimdi işimi çok seviyorum alıştım ve ben yani ben resmen seneyi doldurdum ve senelik izin hakkım bile var artık bu benim için çok büyük başarı.

Ama gelelim sorunlarıma nasıl anlatayım. En ufak sesten korkuyor sıçrıyorum işte evde ne bilim. Üzerimde kaldı korkular. Düzeltme huyu kaldı bende. İyice temizlik delisi oldum temizlesem tozlansa çıldırıyorum bağırıyorum ağlıyorum elimde olmadan.
Biraz önce tuvaleti yıkadım eşim tuvalete girmek isteyince çıldırdım. Bulaşık yıkadım kirlenmesin diye yemek yapmak istemiyorum. Hayatım bozulacak gibi geliyor elleyince. Para harcayamıyorum bitecek ve yine başa dönüp sıkıntı çekeceğim diye korkuyorum daha neler var neler. Bi anda ölüm korkusu kaplıyor beni. Çıldırıyorcasına ağlıyorum.
İyice bozuldu psikolojim ne yapmalıyım. Çok uzun oldu kusura bakmayın.

doktora gitmelisin canım işler daha da kötüye gitmeden, psikiyatriye git derim, ilaç kullanman gerekiyorsa kullan, çünkü kendi kendine aşabileceğin düzeyi çoktan geçmiş gibisin

Normal olmadığının farkındasınız bu da bişey .
Bırakın tozlansın doğal akış bu sonra yine toz alırsınız sonuçta bikere uyuduk diye hiç uyanmıyo değiliz aynı şey .

Tabak çanak için ağlamayın bulaşık makinesi yok mu atın içine makina yıkarken siz kahve için.
Yoksada alın lütfen bütüngün çalışıp elde de blaşık yıkamayın.

Tuvalet içinse tablet çamaşır suları var atın rezervuara sifonu çekince tertemiz olur.

Parayıda harcamak lazım ufak tefek bişeyler alabilirsiniz kendinize

Hayat çok kısa toz bulaşığa ağlamaya değmez gülün lütfen

Arkadaşım Allah yardımcın olsun ama malesef biz sana iyi dileklerimizi sunmaktan başka hiçbir şekilde yardımcı olamayız.

Bir psikiyatriste gitmen lazım. Gerekirse, durumuna göre sana ilaç ya da terapi verirler.

Bu süreçte Allah'a sığınmak en önemlisi. Ruhi sıkıntıların için bol bol Felak, Nas, Ayetel Kürsi, İnşirah, Fatiha,.. gibi sureleri ya da bildiğin duaları yada içinden geldiği gibi Allah'tan bu sıkıntının gitmesi için hayırlı kapılar açmasını, şifa vermesini dileyip istemelisin yüce Allah'tan..

Tedavi olmazsan hem kendini hem aileni zor duruma sokarsın. Kaldı ki bu tür ruhi rahatsızlıklar kendiliğinden kaybolmuyor, azalmıyor aksine daha da kötü boyuta dönüşüyor zamanla. Bir gün bile erteleme yapman gereken maddi (doktor,ilaç, terapi) ve manevi (dua, ibadet,Allah'a sığınma) tedavilerini.

Allah tekrardan yardımcın olsun..

doktora gitmelisin canım işler daha da kötüye gitmeden, psikiyatriye git derim, ilaç kullanman gerekiyorsa kullan, çünkü kendi kendine aşabileceğin düzeyi çoktan geçmiş gibisin

Çoktan geçti tabi. Şu anda bile yazdıklarımı okuyup okuyup ağlıyorum. İçim bunalıyor. Tutamıyorum kendimi.

Bulaşık makinesi var. Ama ben elimde de yıkıyorum. Sanki yıkadıkça sildikçe hayatımı temizleyecekmişim gibi hissediyorum. Elimde olmadan bunları yapıyorum. Yoksa aslında üşengeç biriyimdir. Önceden olsa saatlerce temizlik yapmak bana göre değildi ki.

Opsesif ve anksiteye allah yardımcin olsun bir an önce tedavi olman lazim. Geciktirme kalici hasar birakmasin izerinde.

Namazlarımı aksatmayan ben şuanda bi tel sabah namazını kılıyorum gibi bir şey. Bi tek onda rahatlıyorum. İbadet etmeye bile mecalim yok.

Bu arada para harcıyorum üst baş alıyorum bunda sıkıntı yok kendime aileme. Parayı sadece yiyecek almaya kıyıp harcayamıyorum tuhaf olan da bu galiba. Meyveye kuruyemişe sebzeyi para veremiyorum çünkü zamanında çok çektim kaldı işte hep hesaplı davrandım ekmek alırken bile iki tane alsam acaba bozukluklar yeter mi diye. Kaldı bunlar üstümde.

Kendine zarar veriyosun bulaşığı yıkayınca hayatın niye temizlensin ki sen tabak mısın ?
Bence geç dolabında işine yaramayan kötü anılarının olduğu kıyafetleri boşalt ver birilerine evde ki fazlalık eşyaları at şekil değişikliği yap .
Saçını kaşını değiştir giyim şeklini değiştir . Borç biter sen bitmeden kendine el at bi psikoloğa git
Bak bende geceden başıma toz bezi koyardım sabah 5 te kalkar toz alır işe gider akşam yeri sil süpür bidaha toz sl hergün ütü yap oturdum kaç saat harcadığımı hesapladım. Şimdi bigün süpürüyprum bigün siliyorum bigün toz bigünde ütü hepsi bu .

canım biran önce psikolojik destek al , zor günler geçirmişsin ve bunun biçok eseri üzerinde kalmış hayatının her noktasında o acıdan kurtulmak hissi var. böyle obsesif temizlik hastalarının programı vardı , bitanesi oğlunu kaybettikten sonra olmuş böyle günde 25 kere ev süpürmekten tut , mutfak lavabosunu 15 kere çamaşır suyuyla yıkayıp ellerini parçalaması . bunlar zaman geçtikçe sendede daha takıntı haline gelecek ve içinden çıkılmaz bi durum halini alacak. ne güzel toparlamışssın bişeyleri kafanı boşaltmak ve kendini restlemek için psikolojik destek al iş işten geçmeden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…