- 5 Nisan 2011
- 2.114
- 990
- 163
- Konu Sahibi salincaksevdam
-
Namazlarımı aksatmayan ben şuanda bi tel sabah namazını kılıyorum gibi bir şey. Bi tek onda rahatlıyorum. İbadet etmeye bile mecalim yok.
Direk gitsem devlette muayene olamam ki olabilir miyim bide devlete gitsem yeter mi ki ilgileniyorlar mı yeteri süre veriliyor mu hastaya ne anlatıcam doktora bu anlattıklarımı mı? Buna göre ilaç mı yazacak?Psikiyatri doktoruna randevu al yada hic düşünme pazartesi evden çık devlet hastanesinin yolunu tut sıranı al ve muayene ol. Doktor sana ne zaman kontrole geleceğini ve izleyeceğin yolu soyler zaten. Cok gecmis olsun
Çok haklısın. İşte temizliğe sığınıyorum galiba. Temizledikçe rahatlıyorum. Elimde olmadanKendine zarar veriyosun bulaşığı yıkayınca hayatın niye temizlensin ki sen tabak mısın ?
Bence geç dolabında işine yaramayan kötü anılarının olduğu kıyafetleri boşalt ver birilerine evde ki fazlalık eşyaları at şekil değişikliği yap .
Saçını kaşını değiştir giyim şeklini değiştir . Borç biter sen bitmeden kendine el at bi psikoloğa git
Bak bende geceden başıma toz bezi koyardım sabah 5 te kalkar toz alır işe gider akşam yeri sil süpür bidaha toz sl hergün ütü yap oturdum kaç saat harcadığımı hesapladım. Şimdi bigün süpürüyprum bigün siliyorum bigün toz bigünde ütü hepsi bu .
Tabi ki muayene olabilirsin ama biraz beklersin malum randevulu hasta önceliği var. Buraya yazdığını olduğu gibi aktar doktora o ilaçlarını ve ne yapacağını anlatacaktir. Yeterli sürede belki kızacaklar bana ama doktordan doktora değişiyor. Kimisi uzun uzun dinliyor test yapiyor. Kimisi de üstün körü dinleyip gonderiyorDirek gitsem devlette muayene olamam ki olabilir miyim bide devlete gitsem yeter mi ki ilgileniyorlar mı yeteri süre veriliyor mu hastaya ne anlatıcam doktora bu anlattıklarımı mı? Buna göre ilaç mı yazacak?
Ben de öyle düşünüyorum.Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.canım biran önce psikolojik destek al , zor günler geçirmişsin ve bunun biçok eseri üzerinde kalmış hayatının her noktasında o acıdan kurtulmak hissi var. böyle obsesif temizlik hastalarının programı vardı , bitanesi oğlunu kaybettikten sonra olmuş böyle günde 25 kere ev süpürmekten tut , mutfak lavabosunu 15 kere çamaşır suyuyla yıkayıp ellerini parçalaması . bunlar zaman geçtikçe sendede daha takıntı haline gelecek ve içinden çıkılmaz bi durum halini alacak. ne güzel toparlamışssın bişeyleri kafanı boşaltmak ve kendini restlemek için psikolojik destek al iş işten geçmeden..
İşte üstün körü dinleyip göndersin istemiyorum ondan doktor araştırmak istiyorum ama nasıl? Tavsiye edecek birileri istiyorum.Tabi ki muayene olabilirsin ama biraz beklersin malum randevulu hasta önceliği var. Buraya yazdığını olduğu gibi aktar doktora o ilaçlarını ve ne yapacağını anlatacaktir. Yeterli sürede belki kızacaklar bana ama doktordan doktora değişiyor. Kimisi uzun uzun dinliyor test yapiyor. Kimisi de üstün körü dinleyip gonderiyor
Çok haklısın. İşte temizliğe sığınıyorum galiba. Temizledikçe rahatlıyorum. Elimde olmadan
İşte mecalim falan yok demeyeceksiniz. Kendiniz söylüyorsunuz bir sabah namazını kılıyorum onu bile hakkıyla, her gün kılamıyorum ama yine de bu ibadetim sonucu ferahlıyorum diye.. Allah'a sığınırsanız size yardımcı olur ve size namaz kılacak iradeyi, gücü, kuvveti, isteği verir inşaAllah..
Kardeşim ibadet o kadar önemli ki yatalak bile olsak gözlerimizle kılmamız gerekiyor. Halim, mecalim yok demeye o kadar bahanemiz yok yani...
İçin sıkılsa da, abdest almak namaz kılmak ağrınıza gitse de''Ya Bismillah'' deyip her şeyi o an bırakıp hemen gidip bir abdest alıp namaza dur. Hakkıyla kılamasak da, aklımızda sürekli düşünceler olsa da elimizden geldiğince odaklanıp namazımızı kılalım..
Bak yüce Allah ne diyor:
''Onlar, Allah’ın zikri ile kalpleri huzura kavuşarak iman edenlerdir. Evet, bilin ki, ancak Allah’ı anmakla kalpler yatışır ve huzur bulur.''
(Ra'd Suresi, 28.ayet)
Nefsinin, şeytanın vesveselerine, seni ibadet ve duadan uzaklaştırıp daha da ruhi bunalıma batırmasına izin verme. Allah yardımcın olsun bu zor döneminde sana..
Sen temizledikçe kirlenicek kural bu . kirlendi diye ağlamak olağandışı şeyler beklemek demek.
2 senede perdeleri parçaladım ben herhafta yıkamaktan sanıyorum 1 ay oldu yıkamayalı gayet iyi durumdalar halılarımın çoğu çöpü boyladı ee şimdi halıda yok ne ferahmış boşuna iş çıkarıyomuşum kendime .
Sen eve gelip yemeği yiyince ertesi gün negiyeceğini düşün ona göre ojeni sür çantanı ayakkabını ayarla sonrada kocandan su kahve iste ojeni bozma
Bende mutfak hobisi var mutfak beni boğuyor önceden evimde eksik olan olurdu maddi olarak sıkıntı olduğu için. Şimdi de öyle hissediyorum evde herşey olsa bile ben bunlarla bir şey yapamam diyip öylece bakıyorum dolapta her şey var ama ben becerip te yapamıyorum. Mutfaktan nedret ediyorum şu anda sabah kahvaltısı ile duruyorum. Evde durmamak için hafta sonu işe gel deseler giderim. Pazar bile olsa yeter ki evden sıyrılayayım. Saat kaç olmuş bu saatten sonra yemek yapılmaz diye o mutfağa giremiyorum elimde değil. Mutfaktan nefret ediyorum.
Namazlarımı kılıyorum genelde çok kaçırmıyorum ama kaçırmamak için kılıyor gibiyim ondan bir tek onda rahatlıyorum dedim aslında bi tek ona adapte olabiliyorum. İş yerinde mescidde kılabiliyorum ama kalabalık oluyor tat alamıyorum. Sabah evimde kılıyorum. Bi tek onda ferahlıyorum. Kılıyorum ama öyle
sen neyapıcam diye kala kalıyosan teline mutfakta ne var programını indir evde olan malzemeleri işaretliyosun ona göre sürüyle tarif çıkartıyo eksik malzeme varsa şu eksik diyo .
Biraz bunu denesen mutfak hobiye dönüşür senin için
Daha hiç gitmedim doktora malesef.Allah kabul etsin inşaAllah ibadetlerinizi..
Doktora gittiniz mi peki bu zorlu günlerde. Diğer yorumları okumadım belki yazmışsınızdır.
Tedavi olman şart. Sana tek diyeceğim bu takıntılı haller kesinlikle tedavi olmadan geçmiyor. Tabi Rabb'im dilerse tedaviye de ihtiyaç duymadan şifa verir dilediğine. Kesin bir cümle kullanmayayım ama çevremde bu tarz ruhi problemler yaşayanlarda tedavi görmeden düzelme görmedim ben. Lütfen en kısa sürede bir psikiyatriste gidin.
Allah dert vermiş dermanını da sebeplerle yaratmış. Şifasını Allah'tan bekleyerek, isteyerek ruhi sıkıntıların için o ilmin eğitimini almış insanlara görünüp tedavi olmak şart.
Yapınca yapıyorum. Ama diyorum ya evde bir şey eksik olsun AA o yok deyip oturuyorum eşim evdeyse ne ala gider alır. Ama ben para verip almak istemiyorum. Yokmuş param gibi hissediyorum harcayamıyorum yiyeceğe parayı. Harcarsam bitecek ve yarın aç kalacakmışım gibi hissediyorum. Arada böyle olunca eşime söylüyorum o aşıp geliyor. Gözüm görmediği için paranın harcandığını sıkıntı hissetmiyorum ama bunu yenmem lazım. Bu arada programa bakıyım hemen
:))gidiyor tabi o elindekinin hepsini harcayıp geliyor o zaman daha çok çıldırıyorum :)) şaka bi tarafa. Konuyu açmadan önce kurabiye yapayım dedim eksik olan vardı eşim alıyım dedi sırf bu yüzden yok boşver yapmayalım dedim mutfak dağılmasın bahanesiyle vazgeçtim halbuki şimdi lazım olan ne o gidip neler alacak para harcayacak diye vazgeçtim iyice manyağım anlayacağın.Ask olsun ben Turk kadiniyim bizim yemekler kimde var diyip olmasa bile uydurup biseyler yapabilirsin .
Para bu neicin var sus mu ? Ha esin vermis ha sen ? Hatta esinin gitmesi daha bile kotu belki bakmadan enpahalisini aliyo daha cok para gidiyodur ?
:))gidiyor tabi o elindekinin hepsini harcayıp geliyor o zaman daha çok çıldırıyorum :)) şaka bi tarafa. Konuyu açmadan önce kurabiye yapayım dedim eksik olan vardı eşim alıyım dedi sırf bu yüzden yok boşver yapmayalım dedim mutfak dağılmasın bahanesiyle vazgeçtim halbuki şimdi lazım olan ne o gidip neler alacak para harcayacak diye vazgeçtim iyice manyağım anlayacağın.
Bak canim seni rahatsiz eden seyler az cok belli cokta zor seyler degil .
Toz mu dert tozu al ort bitsin ortu tozlanirsa onu silkersin dusa suyuda tutarsin olur biter .
Yemek mi dert haftalik liste yap haftada 1 kere gidin alin bi evde yag un tuz salca olsun hersey yapilir enolmadi hamur kizartirsin.
Kurabiyede hazirini al 3 lira paketi evde dursun caniniz istediginde yersiniz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?