- 26 Ağustos 2010
- 1.950
- 989
- 373
- 34
- Konu Sahibi salincaksevdam
-
Amin inşallah canım sağolasın. Şimdi randevu aldım. Ama nasıl derdimi anlatıcam bilemiyorum i. Neyi psikiyatriye tam olarak hangisiyle ilgilenecek yoksa psikoloğa mı gitmeli. Bir de hiç gitmedim devlet hastanesi acaba beş dk dinleyip mi ilaç yazacak yoksa ilgilenecek mi tereddütlüyüm çünkü ilaç kullanmak pek hoşlandığım durum değil. Baştan savma ilaç verir yollarsa kullanamam ki offf şimdi de bu strese soktu beni.bu konunun uzmanlarından yardım alın bence acilen bir doktora gidin. korkunuz endişeniz olması normal ama sizdeki daha abartılı bir durum. inşAllah tez zamanda geçer dertleriniz de huzura kavuşursunuz.
Lütfen sakin ol bunları düşünme burda anlattıgın gibi içini dök onlar eğitimli yeminli insanlar size en uygunu verirler elbet. Bende daha önce gittim ve verdiği ilaçları istemeyerek alsam da durumum daha iyiye gitti ve stresimden kurtuldum. Psikiyatriden yardım alsan daha iyi olur bence. Siz anlatmasanızda onlar bir takım normal sorular sorarak durumunuzu ufakda olsa anlayabilir ne anlatacağım diye gerilmeyin :)Amin inşallah canım sağolasın. Şimdi randevu aldım. Ama nasıl derdimi anlatıcam bilemiyorum i. Neyi psikiyatriye tam olarak hangisiyle ilgilenecek yoksa psikoloğa mı gitmeli. Bir de hiç gitmedim devlet hastanesi acaba beş dk dinleyip mi ilaç yazacak yoksa ilgilenecek mi tereddütlüyüm çünkü ilaç kullanmak pek hoşlandığım durum değil. Baştan savma ilaç verir yollarsa kullanamam ki offf şimdi de bu strese soktu beni.
Çok teşekkür ederim. İyi ki sormuşum içim rahatladı :)) böyle en ufak bir şeyde bile derin düşüncelerim var. Mesela sonra sabahtan akşam şunu yaparız şuraya gideriz dedi mi eşim annem akşama kadar bunu kuruyorum kafamda. Dikkat edicem doktora gidene kadar düşünmemeye çalışıcam.Lütfen sakin ol bunları düşünme burda anlattıgın gibi içini dök onlar eğitimli yeminli insanlar size en uygunu verirler elbet. Bende daha önce gittim ve verdiği ilaçları istemeyerek alsam da durumum daha iyiye gitti ve stresimden kurtuldum. Psikiyatriden yardım alsan daha iyi olur bence. Siz anlatmasanızda onlar bir takım normal sorular sorarak durumunuzu ufakda olsa anlayabilir ne anlatacağım diye gerilmeyin :)
Hemen bir psikiyatriste gidin ve ilaç tedavisine başlayın, geçmiş olsun.
Ne desek boş kesin ve acilen doktora basvurmalisiniz allah sifa versin
Teşekkür ederim randevumu aldım inşallah gideceğim.Hayatımızdaki zorluklarla mücadele edemeyince saplantılar geliştirmeye başlarız. Sizde de bu durum oluşmaya başlamış. Psikatriye gitmeniz şart. Dişiniz ağrısa dişkiye gitmeyecek misiniz? Zatürre olsanız antibiyotik kullanmayacak mısınız? Bir de böyle düşümün. Aksi halde saplantılarınız zorlantıya dönüşür ki bununtedavisi daha uzun zaman alır.
Siz önce psikatriye gidin. Doktor terapiye ihtiyacınız varsa psikoloğa yönlendirir zaten
Bakın sizin ayrıca psikologla konuşma terapisi almanız gerekiyor. Sanırım sizi muhtemelen bi psikoloğa yönlendirebilirler.
Eğer ki anadolu yakasındaysanız Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz psikolojik danışma merkezleri var, ikamet ettiğiniz en yakın yere randevu verilir.
Hem ilaç hem konuşma terapisi size çok iyi gelecektir.
Öncelikle tedavi olman şart. Sonra eşinle konuş biraz elini işten çek o yapsın.madem ikinizde çalışıp eve para getiriyorsunuz, borcun yükünü üstlendin o zaman eşinde ev işi yapacak. .
Allah razı olsun inşallah sağolasın canım :))En kisa surede tedavi olur inşallah çok sağlıklı olursun. Allah yardimcin olsun inşallah :)
Bu söyledikleriniz hakkında bilginiz var mı bir kaç bir şey sormak istiyorum da?Yaşadığınız kötü olaylar yüzünden obsesyonlar geliştirmişsiniz.
OKB belirtileri var maalesef, geç olmadan doktora gidin muhakkak.
Psikoloji öğrencisiyim, biraz bilgim var evet. BuyurunBu söyledikleriniz hakkında bilginiz var mı bir kaç bir şey sormak istiyorum da?
Psikoloji öğrencisiyim, biraz bilgim var evet. Buyurun
Evet tamamen anksiyete kaynaklı OKB belirtileri. Hepsi hem de. Titremeler, ölüm hissi, nefes darlığı..Ben zaman zaman böyle içim sıkılıyor deyip titreme bunalım geçiyorum o arada resmen ölüm korkusu kaplıyor beni. Ölecekmiş gibi hissediyorum. Nefes nefese kalıyorum. Kapalı ortamda isem hemen kendimi dışarı atma ihtiyacı hissediyorum.
Bunlar da onlarla alakalı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?