Gaybi Allah bilir,yarına cikacagimizin garantisi yok ki 85 yaşında ki yakaladığımız hastalaigin garantisini vermiş,sağlıkçı. Takma kafana dua et.
Tabiki araştırıdığımda da genetik yazıyor elbette. Bu yıl içinde bir psikoloğa gideceğim muhakak bu böyle devam ederse zorlanacağımın farkındayım.Valla rahatlatamıcam kusura bakma. Adam doğru söylemiş. Alzheimer, parkinson, kanser, kalp, şeker vb birçok hastalık genetiktir. Bu illa ki büyüklerinizde çıkan hastalıkların sizde çıkacağı anlamına gelmez ama risk faktörü olarak değerlendirilir.
20 yaşındayken 60 yaş sonrası yakalanacağın hastalık için endişe etmen hastalığa yakalanmandan daha vahim. Yardım alman senin için en iyisi olur.
Valla rahatlatamıcam kusura bakma. Adam doğru söylemiş. Alzheimer, parkinson, kanser, kalp, şeker vb birçok hastalık genetiktir. Bu illa ki büyüklerinizde çıkan hastalıkların sizde çıkacağı anlamına gelmez ama risk faktörü olarak değerlendirilir.
20 yaşındayken 60 yaş sonrası yakalanacağın hastalık için endişe etmen hastalığa yakalanmandan daha vahim. Yardım alman senin için en iyisi olur.
Tamam söylemese iyi ama ufak bir öngörüde bulunmuş belli ki, buna takmayın lütfen banada bir doktor anne de şeker var babada şeker var sende potansiyel adaysın dedi, sizin gibi sayıştırdım bende ve evet doğru çıktı insülin direnci ile baş gösterdi dikkat etmezsen şeker hastalığına doğru gidiyorsun dedi dahiliye doktoru bana
Tabiki araştırıdığımda da genetik yazıyor elbette. Bu yıl içinde bir psikoloğa gideceğim muhakak bu böyle devam ederse zorlanacağımın farkındayım.
Son araştırmalara göre genetik bilimi değişti...artık genlerin çevre koşullarından etkilendiği ispatlandı...onceden genetik diye bildiğimiz hastalıkların aynı ailede aynı cevre kosulları aynı yasam tarzı ve aynı beslenmeden olabildiği ortaya konuldu ...
Konu sahibi spor yap iyi beslen ve alzeimer için de özellikle monoton hayattan kaçınılması gerektiği söyleniyor...yani her gün aynı rutini yapanların bu hastalığa yakalanma oranı daha yüksekmiş çünkü beyin rutin sevmiyor hastalanıyor....hayata ben sağlıklıyım diye bak...sağlıklı bir hayat dilerim :))
Son araştırmalara göre genetik bilimi değişti...artık genlerin çevre koşullarından etkilendiği ispatlandı...onceden genetik diye bildiğimiz hastalıkların aynı ailede aynı cevre kosulları aynı yasam tarzı ve aynı beslenmeden olabildiği ortaya konuldu ...
Konu sahibi spor yap iyi beslen ve alzeimer için de özellikle monoton hayattan kaçınılması gerektiği söyleniyor...yani her gün aynı rutini yapanların bu hastalığa yakalanma oranı daha yüksekmiş çünkü beyin rutin sevmiyor hastalanıyor....hayata ben sağlıklıyım diye bak...sağlıklı bir hayat dilerim :))
Yani hayatı böyle yaşamak zor. Çok yıpratırsın kendini.
Benim babaannem alzheimerdi, babam ve halam da aynı şekilde. Anneannem şeker hastasıydı, annem de şu an şeker hastası. Muhtemelen bizlerde de çıkacak bu hastalıklar. Bunun yasını şimdiden tutmak yerine önlem almaya çalışıyorum ben mesela. Sen de bu yolu deneyebilirsin.
Büyük ihtimal 3 güne hasta olursunuz . Saka saka .elbette hastalıkların çoğu genetik kökenli fakat bu sizinde olacağınız anlamına gelmiyor. Gerekli sekilde sağlıklı beslenmeyi düzenli aktiviteyi takip ederseniz ve en önemlisi takıntı gibi ruhsal stresi artirici davranışlardan uzak durursanız elbette sağlıklı bir hayat yaşarsınız . Yapılan araştırmalar genetik etkinin hastalık oluşumunda %25-30 etkisi oldugunu ama stres ,sağlıksız beslemenin %50 den fazla olduğunu söylüyor. Böyle şeylere takılmayın hayatınızı en huzurlu ve kaliteli nasıl inşa edeceğinizi düşünüp o yonde gelişim gösterin gerisi de kader artık. Sevgiler :)
Kuzum 20 yaşındasın böyle takıntılı olursan zaten sinir hastasi olacagin kesin önce bu tip takıntıları i yenmek amaçlı videolar izle kitap oku derim
Bu saglik calisaninin sorunu ya da bilebileceği bir şey degil.Yaşım 20 hastalık konusunda ne yazık ki evet takılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?