Muhtemelen dikkatli olun, genetik olduğunu bilmiyorsaniz düzgün beslenin ve spor yapin diye söylemiştir. Ben yanlış birsey görmedim, Ayrica daha cok küçüksün bu tür şeyleri kafaya takmak için. Hayat o kadar güzel kisen dengeli beslen, sporunu yap.. gerisi hayatin akışına kalmış
Bu konuda cok okudum google a yazarsanız cıkıyor direkt...çok kaynak var...çevresel faktörlerin genleri değiştirdiği ortaya çıktı.
Dediği şey yeni yeni ortaya çıkan henüz hastalık sağlık bazina gelmemiş değişiklikler .Çevresel faktör dediğiniz ne?
İnsan genini nasıl değiştirebilir bu faktörler..
Edit: araştırma yaptım.evet insanın diyi ya da kötü nasıl yaşadığı, günlük hayatta maruz kaldığı stres ailesinde olmayan hastalıkların çıkmasına ya da çıkmamasına yol açabilirmiş.. Bu doğru, şehirde yaşayan insanla, sakin bir kasabada yaşayan insanın fiziksel özellikleri, konuşması, yaşam tarzı farklı olabildiği gibi hastalıkları da farklı olabiliyor. Ama hastalıklarda hangisi daha baskın sorumlu derseniz genetik faktördür. Genetik faktör hasta olma ihtimalini yükseltiyor sonuçta.
Annesi babası miyop olan yenidoğan bebeğe bile miyop olma olasılığı çok diyorlar
Çoğumuzun sonu alzheimer
Eskiden bu hastalık yoktu ama şimdi ailesinde olmayan kalmadı
Kp im alzheimer görümcemin kp i de alzheimerdi onların çocuğu yok ama olsa onda olasılık daha da artardı lakin bunu dediler diye karalar bağlanmaz ki
Daha adam fark edip teselli etmeye başlamış
Bu sağlık takıntınız daha büyük sıkıntı yaratır daha 20 yaşındasınız acilen psikolojik desrek alın seneye vs ertelemeye gerek yok
Size bir sır vereyim mi? Hastalık dediğimiz şey aslında yaşamış olduğumuz travmaların vücutta ortaya çıkış şekli. Aynı ailede bir çok kişide aynı hastalığın görülmesi buna bağlı. Bir de yediğimiz yiyecekler o kadar saçma sapan şeyler ki bizim bu kadar sağlam olmamız mucize. Genetik yatkınlık tabiki de göz ardı edilemez ama kökeni bulunamayan hastalığa genetik deyip geçmişler. Bu arada ben genetikciyim. Havadan uydurmuyorum.Bu bilgiye nereden ulaştınız acaba? Kaynak verirseniz biz de yararlanalım.
Çevresel koşullar muhakkak etkili ama genetik yatkınlığın varlığını yok sayamayız.
Size bir sır vereyim mi? Hastalık dediğimiz şey aslında yaşamış olduğumuz travmaların vücutta ortaya çıkış şekli. Aynı ailede bir çok kişide aynı hastalığın görülmesi buna bağlı. Bir de yediğimiz yiyecekler o kadar saçma sapan şeyler ki bizim bu kadar sağlam olmamız mucize. Genetik yatkınlık tabiki de göz ardı edilemez ama kökeni bulunamayan hastalığa genetik deyip geçmişler. Bu arada ben genetikciyim. Havadan uydurmuyorum.
Maalesef dedikleriniz bilimsel bir şey degil . Çoğu hastalığın nedeni , süreci her şeyi açıklanıyor . Şeker hastası doğan bir çocuk ne travması yaşamış olabilir ?Size bir sır vereyim mi? Hastalık dediğimiz şey aslında yaşamış olduğumuz travmaların vücutta ortaya çıkış şekli. Aynı ailede bir çok kişide aynı hastalığın görülmesi buna bağlı. Bir de yediğimiz yiyecekler o kadar saçma sapan şeyler ki bizim bu kadar sağlam olmamız mucize. Genetik yatkınlık tabiki de göz ardı edilemez ama kökeni bulunamayan hastalığa genetik deyip geçmişler. Bu arada ben genetikciyim. Havadan uydurmuyorum.
Hastaligin kökenini bilmek tıbbın işi degil zaten . Hem kökeninin ne önemi var ? Ilk kimde cıkmış filan ?Yani asıl etkili olan yaşam biçimi mi oluyor?kusura bakmayın bilmemezliğime verin, bu hastalığın kökeni ve nedeni bilenmiyordu değil mi?
Genetik genetik hiç kafanıza takmayın, genetikte varsa ömür boyu takla atsanızda yakalanıyorsun.Takıntı için bu yıl kesin psikoloğa görüleceğim, sadece genelde insanların dedikleri ve baktığımda gördüğüm hareketli yaşamın sağlık konusunda etkili olduğu. Bir kaç yerde okuduğumda spor yapmanın hastalık oranlarını en azından biraz azalttığı söyleniyordu. Elbette kaderde varsa bir şey diyemem fakat hareketli yaşam en azından sağlığa destek diye ben de duymuştum bu yüzden yazmak istedim. Yoksa genetik faktörlerden olduğunu biliyorum. Teşekkğr ederim öneriler için
Alzheimerin kökeni tam bilinmiyor, sadece hastalığa sebep olabilecek genler olduğu biliniyor ama 100 hastadan biri genetik kaynaklı alzeheimer hastası. Onlarda da genelde 40 yaş altında görülüyor. Diğer doksan dokuzu da çevresel kaynaklı hasta oluyor. YaniYani asıl etkili olan yaşam biçimi mi oluyor?kusura bakmayın bilmemezliğime verin, bu hastalığın kökeni ve nedeni bilenmiyordu değil mi?
ay konu sahıbı ne abartmıssınız ya
saglıkcı dogru demıs boyle seyler genetık ne deseydı dogruyu demıs işte ona gore onlemınızı alırsınız sızde
Alzheimerin kökeni tam bilinmiyor, sadece hastalığa sebep olabilecek genler olduğu biliniyor ama 100 hastadan biri genetik kaynaklı alzeheimer hastası. Onlarda da genelde 40 yaş altında görülüyor. Diğer doksan dokuzu da çevresel kaynaklı hasta oluyor. YaniKudrAlobar in dediği gibi öneminizi alın.
e zaten takıntılıyım dıyorsunuz tütsülerle tarcın caylarıyla soylese yıne panık olacaktınız demek kıZaten takıntılı olduğumu söyledim yani bende de paniğimde de sıkıntı var diyorum size ?daha düzgün bir biçimde risk var diyebilirdi bana göre bir anda kesin olacaksın demek ne kadar doğru? Neyse sağolun.
Hastaligin kökenini bilmek tıbbın işi degil zaten . Hem kökeninin ne önemi var ? Ilk kimde cıkmış filan ?
Çok yakında tedavisi bulunacağına inandığım bir hastalık bu. Yasam biçimi çoğu hastalıkta bir yere kadar etkilidir .
Çok sevdiğim bir hocam derdi ki hastalıkların yüzde 90 i genetiktir. 150 kilo olup insulin direnci olmayan insanlar var . Çok sağlıklı yaşayıp böbrek taşı sorunu yaşayanlar vs vs .
Elbette sağlıklı yasamak lazım Ama bu konularada kafayı takmaya gerek yok , bi şekilde olacağına varıyor.
e zaten takıntılıyım dıyorsunuz tütsülerle tarcın caylarıyla soylese yıne panık olacaktınız demek kı
onlemını alırsınız ona gore beslenır farklı aktıvıtelı egzersızler sporlar bulmacalar cozersınız sıkıntı yok
bızde de kalp krızı genetık herkes kalpten öldu bende de genetık yatkınlık var ne yapalım enı sonu ölucez sakin olun daha yasınız cooook gencmıs sımdıden onlem alırsınız
Alzheimerin kökeni tam bilinmiyor, sadece hastalığa sebep olabilecek genler olduğu biliniyor ama 100 hastadan biri genetik kaynaklı alzeheimer hastası. Onlarda da genelde 40 yaş altında görülüyor. Diğer doksan dokuzu da çevresel kaynaklı hasta oluyor. YaniKudrAlobar in dediği gibi öneminizi alın.
Asla genetik olamaz demedim. Çok az bir kısmı genetik olabilir. Ama anne karnındaki bebek de travma yaşar maalesef.Maalesef dedikleriniz bilimsel bir şey degil . Çoğu hastalığın nedeni , süreci her şeyi açıklanıyor . Şeker hastası doğan bir çocuk ne travması yaşamış olabilir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?