Psikolojimi bozan sağlıkçı!

Muhtemelen dikkatli olun, genetik olduğunu bilmiyorsaniz düzgün beslenin ve spor yapin diye söylemiştir. Ben yanlış birsey görmedim, Ayrica daha cok küçüksün bu tür şeyleri kafaya takmak için. Hayat o kadar güzel ki sen dengeli beslen, sporunu yap.. gerisi hayatin akışına kalmış

Teşekkür ediyorum dediğiniz gibi bak kızım sizde risk var bu genetik dese inanın bu kadar kötü olmazdım. Sadece direkt ve tek bir anda dönüp siz zaten eninde sonunda olacaksınız diye bir anda söylemesi beni böyle yaptı. Ben çünkü kaç kere yazdığım gibi takıntılı ve panik bir insanım bu yüzden. Yoksa elbette söyleyebilir ama bence daha uygun bir dille söylenebilirdi kesin olacaksınız yerine. Tekrardan teşekkür ediyorum size ve önerilerinize

Bu konuda cok okudum google a yazarsanız cıkıyor direkt...çok kaynak var...çevresel faktörlerin genleri değiştirdiği ortaya çıktı.

Biraz daha okuyun o zaman. Google’a yazıp bulduğunuz kaynaklar kaynak değildir. Bilimsel makaleler okuyun.
Evet çevresel etmenler sağlığımız üzerinde etkilidir. Bunu kimse inkar etmez ancak çevresel faktörler genleri değiştirir demek çok ütopik. Genler değişmez, hastalıkların ortaya çıkma ihtimalini belli tedbirler alarak düşürebiliriz. Tamamen engelleyebiliriz anlamına gelmez bu.

Annesi babası miyop olan yenidoğan bebeğe bile miyop olma olasılığı çok diyorlar

Çoğumuzun sonu alzheimer

Eskiden bu hastalık yoktu ama şimdi ailesinde olmayan kalmadı

Kp im alzheimer görümcemin kp i de alzheimerdi onların çocuğu yok ama olsa onda olasılık daha da artardı lakin bunu dediler diye karalar bağlanmaz ki

Daha adam fark edip teselli etmeye başlamış

Bu sağlık takıntınız daha büyük sıkıntı yaratır daha 20 yaşındasınız acilen psikolojik desrek alın seneye vs ertelemeye gerek yok

Dediği şey yeni yeni ortaya çıkan henüz hastalık sağlık bazina gelmemiş değişiklikler .
Bir kaç yabancı makale vardı bilgisayarımda şuan yanimda degil. Direkt gen değişikliği degil, protein bazlı değişikliler olabiliyor . Mutasyon dışı .
Zaten sağlık konusunda yabancı saygın makaleler dışında okunmamasini tavsiye ediyorum . Türkçe google tam bir çöplük .
Israilde asi yapılmıyor diye ülkenin en bilindik doktorları tv de açıklama yapıyor böyle çöp, böyle rezil insanların içinde yaşıyoruz .

Evet haklısınız teşekkür ediyorum düşüncelerinizi belirttiğiniz için

Bu bilgiye nereden ulaştınız acaba? Kaynak verirseniz biz de yararlanalım.

Çevresel koşullar muhakkak etkili ama genetik yatkınlığın varlığını yok sayamayız.
Size bir sır vereyim mi? Hastalık dediğimiz şey aslında yaşamış olduğumuz travmaların vücutta ortaya çıkış şekli. Aynı ailede bir çok kişide aynı hastalığın görülmesi buna bağlı. Bir de yediğimiz yiyecekler o kadar saçma sapan şeyler ki bizim bu kadar sağlam olmamız mucize. Genetik yatkınlık tabiki de göz ardı edilemez ama kökeni bulunamayan hastalığa genetik deyip geçmişler. Bu arada ben genetikciyim. Havadan uydurmuyorum.

Yani asıl etkili olan yaşam biçimi mi oluyor?kusura bakmayın bilmemezliğime verin, bu hastalığın kökeni ve nedeni bilenmiyordu değil mi?

Maalesef dedikleriniz bilimsel bir şey degil . Çoğu hastalığın nedeni , süreci her şeyi açıklanıyor . Şeker hastası doğan bir çocuk ne travması yaşamış olabilir ?

ay konu sahıbı ne abartmıssınız ya
saglıkcı dogru demıs boyle seyler genetık ne deseydı dogruyu demıs işte ona gore onlemınızı alırsınız sızde

Yani asıl etkili olan yaşam biçimi mi oluyor?kusura bakmayın bilmemezliğime verin, bu hastalığın kökeni ve nedeni bilenmiyordu değil mi?
Hastaligin kökenini bilmek tıbbın işi degil zaten . Hem kökeninin ne önemi var ? Ilk kimde cıkmış filan ?
Çok yakında tedavisi bulunacağına inandığım bir hastalık bu. Yasam biçimi çoğu hastalıkta bir yere kadar etkilidir .
Çok sevdiğim bir hocam derdi ki hastalıkların yüzde 90 i genetiktir. 150 kilo olup insulin direnci olmayan insanlar var . Çok sağlıklı yaşayıp böbrek taşı sorunu yaşayanlar vs vs .
Elbette sağlıklı yasamak lazım Ama bu konularada kafayı takmaya gerek yok , bi şekilde olacağına varıyor.

Genetik genetik hiç kafanıza takmayın, genetikte varsa ömür boyu takla atsanızda yakalanıyorsun.
Ben gen hastasıyım ve benim devlette gittiğim bölümlere herkes randevu alıp gidemez bana bazı bölümlerde yeşil alan açık.
B12, folik asit, dvitamini düzeyini kontrol altında tuttun. Problem yaşamazsınız.

Alzheimerin kökeni tam bilinmiyor, sadece hastalığa sebep olabilecek genler olduğu biliniyor ama 100 hastadan biri genetik kaynaklı alzeheimer hastası. Onlarda da genelde 40 yaş altında görülüyor. Diğer doksan dokuzu da çevresel kaynaklı hasta oluyor. Yani KudrAlobar in dediği gibi öneminizi alın.

Zaten takıntılı olduğumu söyledim yani bende de paniğimde de sıkıntı var diyorum size ?daha düzgün bir biçimde risk var diyebilirdi bana göre bir anda kesin olacaksın demek ne kadar doğru? Neyse sağolun.
ay konu sahıbı ne abartmıssınız ya
saglıkcı dogru demıs boyle seyler genetık ne deseydı dogruyu demıs işte ona gore onlemınızı alırsınız sızde

Tamamdır bu kadar kibar bir biçimde bana anlatıp öneri verdiğiniz için de çok teşekkür ediyorum. Siz büyüklerimden ve bilenlerden bilgi almaktı amacım ya da en azından evet bu genetik fakat risklerini az da olsa azaltabilirsin böyle şöyle diye öneri almaktı. Çok teşekkür ediyorum

e zaten takıntılıyım dıyorsunuz tütsülerle tarcın caylarıyla soylese yıne panık olacaktınız demek kı
onlemını alırsınız ona gore beslenır farklı aktıvıtelı egzersızler sporlar bulmacalar cozersınız sıkıntı yok
bızde de kalp krızı genetık herkes kalpten öldu bende de genetık yatkınlık var ne yapalım enı sonu ölucez sakin olun daha yasınız cooook gencmıs sımdıden onlem alırsınız

Elbette öyle size de teşekkür ediyorum

Teşekkür ediyorum önerileriniz için

Şöyle sorayım o zaman; alzheimer hastalığına yakalanmamak için yapılması gerekenler neler? Hepimizin az çok bildiği sağlıklı beslenme, okuma, farklı yollar kullanma, bulmaca çözme vs.
Benim babam hayatı boyunca okuyan bir adamdı. Öldüğü güne kadar günde üç gazete alırdı, ıcığını cıcığını okur üstüne bulmacalarını çözerdi. Her gün ama istisnasız her gün. İyi beslenirdi, çoğu yere yürüyerek giderdi. Hiç bilmediği bir şehrin ortasında bırakın yolunu bulurdu. Ama alzheimer oldu. Babaannem de, halam da aynı hastalıkla uğraştılar. Babamınki çok ilerlemeden en azından bizleri unutmadan kaybettik onu. Yani okuma yazması olmayan, köyde büyüyen babaannem ve ömrü boyunca okuyan, şehirde büyüyen babam arasında ne gibi çevresel benzerlik olabilir? Neden üçü de aynı hastalığa aynı yaşlarda yakalandılar? Genetik dışında neyle açıklanabilir bu?

Maalesef dedikleriniz bilimsel bir şey degil . Çoğu hastalığın nedeni , süreci her şeyi açıklanıyor . Şeker hastası doğan bir çocuk ne travması yaşamış olabilir ?
Asla genetik olamaz demedim. Çok az bir kısmı genetik olabilir. Ama anne karnındaki bebek de travma yaşar maalesef.
Bebekler annenin hissettiği her şeyi hissediyor. Mesela annem vefat ettiğinde hamileydim, kızım karnımda top oldu. Hiç kımıldamadı. Hatta korkmaya başladım bir şey oldu diye, ben sakinleşince o da hareketlenmeye başladı. Normalde korkak bir insan değilim ama hamileyken herşeyden ödüm kopuyordu. Şimdi kızım ufak ses duysun hemen korkuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…