- 31 Aralık 2019
- 394
- 485
- 18
- 45
İnsanların sözlerinden bu kadar kolay etkilenmen normal değil canım. Bence genetik hastalik risklerini düşüneceğine bu tarz sağlıksiz düşüncelerden nasıl kurtulurum onun tedavisini olmalısın.Hayat bu şekilde zor olmalı senin için.Arkadaşlar merhaba benim dedem şu an 70 lerinde ve hayatı boyunca ne spor yapmış ne de haraket etmeyi seven bi insandı şu an hem parkinson hem de alzheimer belki etkisi budur diye yaziiym dedim. Yıllar sonra babaannem ve dedemin yanına babamla ve kardeşimle gittik. Babaannem de tersine çok hareketli ve sağlıklı bir kadındır yerinde durmaz. Evlerine sağlıkçı bir tanıdık geldi dedemin ilaçlarını ayarlıyordu. Bi anda ben ve kardeşime dönüp siz de eninde SONUNDA olursunuz dedi! Ben zaten panik atak, anksiyete ne derseniz var baya bi kaynar su dökülmüş gibi kendimi kaybettim. Adam korktuğumu anlayınca yok kadınlarsa daha az görülür gibi geçiştirmeye çalıştı fakat yok arkadaşlar babama söyledim ne saçmalamış o ya falan dedi. Arkadaşlar anne tarafımda böyle bi hastalık yok dedem 85 inde hala sağlam o da çok hareketlidir maşallahı var, anneannemi kanserden kaybettik. Ama bu olaydan sonra kendime gelemedim ablalarım. Resmen panik atak gibi kaldı bende, böyle bişi denir mi ya? Lütfen en azından biraz sakinleştirin kusura bakmayın böyle yazmak zorunda kaldım ama
Bu saglik calisaninin sorunu ya da bilebileceği bir şey degil.
Sizi uyarmış, böyle bakin olaya. Iyi niyet olmasa söylemezdi. Hayat bu , hasta olmakta o kadar korkunç bir şey degil .
Canm ana tarafm kalpten baba tarafım kanserden ölüyo kafama takarsam kendimi kaybederim hayat böyle bişi sürekli imtihan zorluklar inişli çıkışlı anın tadını çıkar bugünü yaşa.yarına kim cıkar bilmiyoruzArkadaşlar merhaba benim dedem şu an 70 lerinde ve hayatı boyunca ne spor yapmış ne de haraket etmeyi seven bi insandı şu an hem parkinson hem de alzheimer belki etkisi budur diye yaziiym dedim. Yıllar sonra babaannem ve dedemin yanına babamla ve kardeşimle gittik. Babaannem de tersine çok hareketli ve sağlıklı bir kadındır yerinde durmaz. Evlerine sağlıkçı bir tanıdık geldi dedemin ilaçlarını ayarlıyordu. Bi anda ben ve kardeşime dönüp siz de eninde SONUNDA olursunuz dedi! Ben zaten panik atak, anksiyete ne derseniz var baya bi kaynar su dökülmüş gibi kendimi kaybettim. Adam korktuğumu anlayınca yok kadınlarsa daha az görülür gibi geçiştirmeye çalıştı fakat yok arkadaşlar babama söyledim ne saçmalamış o ya falan dedi. Arkadaşlar anne tarafımda böyle bi hastalık yok dedem 85 inde hala sağlam o da çok hareketlidir maşallahı var, anneannemi kanserden kaybettik. Ama bu olaydan sonra kendime gelemedim ablalarım. Resmen panik atak gibi kaldı bende, böyle bişi denir mi ya? Lütfen en azından biraz sakinleştirin kusura bakmayın böyle yazmak zorunda kaldım ama
O kadar çok hasta / acı görülüyor ki hastanelerde her gün . Siradanlasiyor , o yüzden dan diye söylemek çok elestrilsede bence en yapılabilir ve en doğrusu.Haklısınız tabi sadece daha uygun bir dille bu sizin genetiğinizde var buna göre bunu şunu yapın risk en azından biraz azalabilir diyebilirdi. Ama öyle kesin konuşunca bi an şaşırdım. Kusura bakmayın siz de sağolun tekrardan
[/QUOTE]O kadar çok hasta / acı görülüyor ki hastanelerde her gün . Siradanlasiyor , o yüzden dan diye söylemek çok elestrilsede bence en yapılabilir ve en doğrusu.
Hastalığını da dan diye söyleyenler var , hasta bir afalliyor kızıyor ama ülkemizde tedaviye uyum yüzde 40larda bile değil . Dan diye söylenince hasta acı çekse de daha ciddiye aliyor olayı .
Kimse size düşman degil canınızı acitmaya çalışmıyor yani ; böyle bakin olaya.
1 Hareketle sporla ilgili değil ki parkinson alzheimer. Böyle bi yorum yapmanız çok yanlış.
2 alzheimer ile ilgili bir sürü çalışma var, Google layın görürsünüz.
3 takıntınız için lütfen doktora gidin.
4 olabilirsiniz de olmayabilirsiniz de olma olasılığınız yüksek dese daha doğru olurdu sağlıkçının.
Takılmayın bunlara.
Bence hızlı ilerliyor ise en temizölüm şekillerine biri bile olabilir.
Babamın babaannesi 102 yaşında vefat etti bu hastalık sebebi ile.
2 ayda İnanılmaz bir seyirle kadın önce insanları unuttu sonra yürümeyi sonra yemek yemeyi en son nefes almayı unuttu ve öldü.
Allah hayırlı ölüm hastalık versin...
Ne şekilde olduğu çok da önemli değil. Sonuçta hayatta bazı gerçekler var.
Kaldı ki bilmeme kaç sene sonra tıpta ne gibi bir ilerleöe olacak o da meçhul
Belki bu tür hastalıklar kalamayacak ki şu an insanlık beyin nakli ile ölümsüzlük falan hayal ediyor.
Sağlıkçılar bunu söylemeli zaten. Hayatınızı ona göre ayarlayın diye. Ablam lenfoma ve beyin tümörü yaşadığı için biz ailesi olarak bizdede görülme riskinin her zaman olduğunu söylemişti doktor o yüzden yılda bir tetkik ettiriyoruz kendimizi. Eğer sizin gibi öldük tamam bizde desek 2005'ten beri hayatımızı yaşamamız gerekirdi.
Sizin acil psikiyatriye görünmeniz şart yani
Bırcok hastalık genlerden gelıyor ama saglıklı beslenmek spor yapmak bızım elımızde olan seyler.Rabbıme sukredecegız canım dua edecegız.Ve allahın verdıgı cana guzel bakıcaz cunku emanet bızeArkadaşlar merhaba benim dedem şu an 70 lerinde ve hayatı boyunca ne spor yapmış ne de haraket etmeyi seven bi insandı şu an hem parkinson hem de alzheimer belki etkisi budur diye yaziiym dedim. Yıllar sonra babaannem ve dedemin yanına babamla ve kardeşimle gittik. Babaannem de tersine çok hareketli ve sağlıklı bir kadındır yerinde durmaz. Evlerine sağlıkçı bir tanıdık geldi dedemin ilaçlarını ayarlıyordu. Bi anda ben ve kardeşime dönüp siz de eninde SONUNDA olursunuz dedi! Ben zaten panik atak, anksiyete ne derseniz var baya bi kaynar su dökülmüş gibi kendimi kaybettim. Adam korktuğumu anlayınca yok kadınlarsa daha az görülür gibi geçiştirmeye çalıştı fakat yok arkadaşlar babama söyledim ne saçmalamış o ya falan dedi. Arkadaşlar anne tarafımda böyle bi hastalık yok dedem 85 inde hala sağlam o da çok hareketlidir maşallahı var, anneannemi kanserden kaybettik. Ama bu olaydan sonra kendime gelemedim ablalarım. Resmen panik atak gibi kaldı bende, böyle bişi denir mi ya? Lütfen en azından biraz sakinleştirin kusura bakmayın böyle yazmak zorunda kaldım ama
Bırcok hastalık genlerden gelıyor ama saglıklı beslenmek spor yapmak bızım elımızde olan seyler.Rabbıme sukredecegız canım dua edecegız.Ve allahın verdıgı cana guzel bakıcaz cunku emanet bıze
Bu bilgiye nereden ulaştınız acaba? Kaynak verirseniz biz de yararlanalım.
Çevresel koşullar muhakkak etkili ama genetik yatkınlığın varlığını yok sayamayız.
Bazi korkular güzeldir. Keşke ailem de korksa sagliktan sigarayi biraksa...
Korku cogun zaman guzel bir motivasyondur. Sinavdan kalacagindan korkuyorsan daha cok calisirsin. Is yerinde gec kaldigin icin ikinci uyariyi almaktan korkuyorsan alarm olmada uyanir kosa kosa ise gidersin.
Dedenizdeki hastaliktan korkuyorsaniz siz de onleyici yollara bakin.
Mesela alzaymir hastaligi icin beynini kullanmak gerekiyor. Dedem de alzaymiri annem ona cengel bulmaca çözdürmek isterdi. Siz de aliskanlik olsun,15 tlye satilan bulmaca dergileri var d&r 'da. Alin bir ay otobuste mibubuste tuvalette bukmaca cozun. Telefona sudoku indirin su doku oynayin, mat1 konulari beyni calistirir. Geometri problemler falan...zevkine denemeler cozun sozelci bile olsaniz. Kitap okuyun... calistirmaya calisin yani saksiyi.
Ayrica dedeniz harekt etmeden yasayan biriyse siz hareket eden biri olun. Yuruyus yapin mesela duzenli olarak. Aksamlari gunu 10 dklik egzersizlerle kapatin. Yapin boyle guzel seyler ki korkunuz bir ise yarasin
Çevresel faktör dediğiniz ne?Bu konuda cok okudum google a yazarsanız cıkıyor direkt...çok kaynak var...çevresel faktörlerin genleri değiştirdiği ortaya çıktı.
Başlık çok itici.
Konuşmanın bir cümlesini cımbızla çekip kendi kendinize tribe girmişsiniz.
Sizin sağlıkçılara şiddete meyilli bir hanımefendi! olabileceginizi hissettim.
Dedenize acil sifaalar diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?