Psikolojimi bozan sağlıkçı!

Babama alzheimer teşhisi 68 yaşındayken kondu
Kendisi sporcuydu , 60 yaşına kadar aktif spor hayatı devam etti
Okumayı çok severdi , her hafta bir kitap bitirirdi
Kurumsal bir firmada üst düzey yoneticiydi , çok çalışırdı, zekası ortalamanin çok üstünde bir adamdi
Ve genç bir yaşta alzheimer oldu
Babaannem de beyin hastalığı vardı , büyük yengem de alzheimer di
Yani büyük ihtimalle bende olacağım
Ama hiç oturup da bunu düşünmüyorum , sizin verdiğiniz tepkiyi de vermiyorum , daha genceciksiniz ve buna takilmaniz hiç normal degil

Tekrardan belirteceğim gibi ben siz ablalarımdan da konuyu açtığım için özür diledim. Takıntı hastalığı var işte dediğim gibi normal olmadığımın çok abarttığımın farkındayım. Psikoloğa gideceğim elbette ben de böyle takıntılı yaşamak istemiyorum. Elimde değil, önceden panik atakta yaşamıştım. Kontrol edebilsem inanın anne tarafındaki dedem gibi gamsız bi insan olmak isterdim. Haklısınız ne diyebilirim.

40 yaş altı alzheimere yakalananlar genetik oluyor. 60 yaş ve sonrası ise yaş ilerledikçe yakalanma riski artıyor. Her tarafımız radyasyon, her yediğimizde tarım ilacı, her tarafımız stres, depresyonda olmayan yok gibi. Yaa ilerledikçe de beyin küçülmeye başlıyor. Önceden beklenen ömür 65 civarı iken şimdi 80 e çıktı. Her şey aslına döner ya, yaa ilerledikçe de bebekligimize dönüyoruz. Alzheimer için de birtakım çalışmalar yapılıyor. Kısa zamanda çaresi bulunur diye düşünüyorum inşallah. Ama onun çaresi bulunur başka hastalık çıkar. 50 sene önce veremden çoğu indan ölmüş şimdi ise aşısı olan bir hastalık. Çok da kafaya takmamak lazım.

Farkında olmanız güzel ,cok gençsiniz
Gecikmeden destek alın bu sorununuzla ilgili

Bakin anne çocuk hamilelik ilişkisine maddesel bakmıyorum . Bence de çocuk annesinin hisleri ile damgalaniyor.
Ama sağlık hastalık bunları travmalar ile ilişkilendirmek hic bir şekilde katılmadığım bir anlayış .
Işime aşığım , öğrenciyken bile sabahlara kadar hastanelerde kalırdım. Evimden daha evim gibi. Bu yüzden çok uzun süredir doktor olmasamda çok fazla sayıda hasta gördüm . Ve aynen hocamin dediği gibi hastalıklarının yüzde 90 inin genetik olduğunu Her ama her gün deneyimliyorum .
Düşüncenizi değiştirmek için söylemiyorum, herkes istediğini düşünür. Ama canlı hayatı /sağlığı gibi çok önemli konularda spirituel şeylerin ancak katkı olması gerektiğini düşünüyorum . Asıl olan materyal bilimdir. Güvenmemiz gereken odur. Eksiktir ama her geçen gün tamamlanıyor ve inanılmaz hızlı ilerliyor .

bu hastalıklar genetiktir. evet olma ihtimali var ama öyle dan diye söylemesi çok çirkin olmuş .

Alüminyum hakkında ne düşünüyorsun? Alzheimer a sebebiyet verdiği yazıyor pek çok yerde ama bilimsel bir incelemesi var mı bunun ?

Risk var evet dese daha hoş olurdu böyle olunca tabi ben de abartı takıntı panik biri olduğum için bi an panik oldum. Aynen öyle katılıyorum
Rabbim kalbinize ferahlık versin inşallah
Sağlıkçı kişi bence fal baksın geleceği gördüğünü sanıyor galiba

Haklı olabilirsiniz, ben Google doktorculuğu yaptığım için çok emin değilim bu konudan. İngilizce bir makalede her ikisininde etkili olduğu yazıyordu. Yani öyle çevirdim, bulursam atarım.
Aşı karşılığından hiç bahsetmiyorum, o konuda bizim ülke de çöplük olmuş durumda. Halbuki aşı gerçekten faydalı birşey ama insanımız 2 3 saçma blog yazısına inanıp çocuklarına aşı yaptırmıyor. Şaka gibi olay

Alüminyum hakkında ne düşünüyorsun? Alzheimer a sebebiyet verdiği yazıyor pek çok yerde ama bilimsel bir incelemesi var mı bunun ?
Çok geçmişi olmayan şeyler bunlar . Yapilan bir kaç araştırma var ama neden sonuç ilişkisi kurmak için çok erken.
Kişisel fikrim diğer ağır metallerden çokta farkı olmadığı, olabildiğince az maruziyet sağlık açısından en iyisi.
Belki direkt alzhemier üzerinde birebir etkili değildir ama sağlığa iyi hic bir katkısı olmadığı kesin .

Geçen işte tv de canan karatay dedi inanabiliyor musunuz? Bu kadar insanlar üzerinde etkisi varken boule rahatca yalan söyleyebiliyor . Kimse de ceza vermiyor, bedel odetmiyor .
O kadın yüzünden hamile hastalar şeker testi yapmıyor . Hastanede her gün birilerini ikna etmeye çalışıyorum, yakinda ne oluyorsa olsun diyip bırakacagim .
Muayene ücreti yıllar önce 800 lira olan doktor diyor bunları . Oteki dünyaya inancim yok ama bunların aldıkları bedelleri ödemesini çok isterim çok .

Yok soruma cevap olmadı bu. Babaannem 1912 doğumluydu 90 yılında alzheimer teşhisi kondu 2002 yılında öldü. Ne radyasyon vardı onun yaşadığı zamanda ne tarım ilacı.

Hiçbirşeye şaşırmamak lazım. Ha çeksinler çekmesine ama lütfen etkilediği insanlarda uzakta dağda tek başlarına yaşasınlar. Toplumun ruh sağlığını bozuyorlar. Tvler bas bas bağırıyor çocuklarınızın aşılarını yaptırın diye. Ne aşı ne şeker yüklemesi hiçbirini yaptırmıyorlar bile bile kendilerini ateşe atıyorlar.

Eskiden bu kadar hastalık yoktu. Genetik faktör tabiki var ama çevresel faktör daha etkili. Tek yumurta ikizlerinin farklı yerlerde büyütülmesi ile ilgili deneyler var. Zaten DNA ları yüzde yüz aynı olan bireylerdeki farklılık hastalıkların sadece genetik kaynaklı olmadığını düşündürdü. Tabi biraz daha çalışılması lazım.

Çevresel faktör daha etkili değil ki?
Tam olarak ne mezunusunuz. Yabancı diliniz varsa gidip yabancı kaynakları okuyabilirsiniz, ben doktor değilim ama bu konu sayesinde 1 saat kadar araştırdım. Bahsettiğiniz deneye de denk geldim orada doğar doğmaz ayrılan ve tamamen farklı ortamlarda büyüyen ikizlerin yıllar sonra bir araya geldiğinde benzer özellikler gösterdiği yazıyordu. Yani demek oluyor ki biri köyde 0 radyasyonla büyüyüp diğeri metropolde de yaşasa eninde sonunda benzer özellikler gösterebiliyorlar. Genetik daha etkilidir. Çünkü geninde olan bir hastalık. Dediğim gibi yabancı kaynak okumanızı tavsiye ederim.

Yok soruma cevap olmadı bu. Babaannem 1912 doğumluydu 90 yılında alzheimer teşhisi kondu 2002 yılında öldü. Ne radyasyon vardı onun yaşadığı zamanda ne tarım ilacı.
Babaannemizin annesinde babasinda varmisymis peki? Haatanede teshis konmamistir belki ama neden öldüklerini söylemiştir size.

Bilemiyoruz . Eskiden bu kadar insan ve bu kadar hastalık tespiti yapabilen bir bilim yoktu .
Insanlar verem olup ölüyordu , grip olup öluyordu . Suan cok fazla sayida insan var , yasam uzunluğu çok arttı . Bu da bilimi geliştirdi; hastalıkları daha iyi tanımlar oldu.
Sizin tarım ilaçları diye kotulediginiz seyler aslında yaşam ömrünün artmasının en büyük nedeni kabul ediliyor . O tarım ilaçları sayesinde insanlar meyve sebze yiyebiliyor .
Hem meyve sebzenin miktarını arttırıyor hemde içine böcek girmesini önlüyor.
Bu çok büyük bir artı insan sağlığı için .
Medya da böyle lanse edilmiyor biliyorum ama inanın bu konuda doğru budur

Tabiki benzerlik gösterecekler. Dna ları yüzde yüz aynı çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…