kızlar merhaba;
Eki Görüntüle 686966 buda yeni sipariş verdiğim puzzle resim çok güzel bayıldım ama gözüm çok korkuyor bu tonlarda daha önce yapmış olanınız varsa yardımlarınızı bekliyorum :) ayrıca schmidt hakkında fikriniz var mı kalitesi nasıl hiç bilmeden aldım umarım pişman olmam :)
selamlar....benide aranıza alabilirmisiniz?...
puzzle yapmayı seviyorummm amaaa offff bitürlü içinden çıkamıyorum...geçenlerde bir tane yaptım baya zorladı beni tuğraydı yaptığım...şimdi eşim bitane getirmiş ayasofya cami puzz marka ay deli olcam artık her tarafı yeşil görüyorum......bide parçalar birbirinin aynı gibi ....bir parça başka yerlerde oluyor...ne yapcam bilemiyorumm..
buda önceki yaptığımmmm
Eki Görüntüle 681008
kızlar merhaba;
Eki Görüntüle 686966 buda yeni sipariş verdiğim puzzle resim çok güzel bayıldım ama gözüm çok korkuyor bu tonlarda daha önce yapmış olanınız varsa yardımlarınızı bekliyorum :) ayrıca schmidt hakkında fikriniz var mı kalitesi nasıl hiç bilmeden aldım umarım pişman olmam :)
kızlar merhaba;
ben de bundan yapıyorum :)
kenarları kaldı sadece
özeniyorum ama cesaret edemiyorum siyah beyaz puzzele :) almışsın ama, almak bitirmenin yarısıdır :)
birde bu resim orjinali değil sanırım
en sağdaki en soldaki ve ortadaki ünlü kadını sonradan ilave etmişler
orjinalinde yalnızca amcalar ve dedeler vardı
Bu puzzleın markası ve adı nedir canım, çok güzelmiş...
Çok güzel bir uğraşı aslında puzzle... Ben de 1000 lik bir puzzle ile başladım, araya 3 adet 500 lük puzzle aldım. Şu an elimde gene 1000 lik ve 1500 lük puzzle var. Aldığım puzzlelar arasında Educa markalı olanın gördüğüm kadarıyla parça boyları standart, dizilim en fazla iki yönde, yeni başlayanlar için kolay bir marka gibi görünüyor. Şu an o markanın 1500 lük bir puzzleını arıyorum ama bulamadım
Aradığım da bu:
Eki Görüntüle 687582
Çok güzel bir uğraşı aslında puzzle... Ben de 1000 lik bir puzzle ile başladım, araya 3 adet 500 lük puzzle aldım. Şu an elimde gene 1000 lik ve 1500 lük puzzle var. Aldığım puzzlelar arasında Educa markalı olanın gördüğüm kadarıyla parça boyları standart, dizilim en fazla iki yönde, yeni başlayanlar için kolay bir marka gibi görünüyor. Şu an o markanın 1500 lük bir puzzleını arıyorum ama bulamadım
Aradığım da bu:
Eki Görüntüle 687582
link atmqak umarım yasak değildir Educa Puzzle 1500 Para, Uyurken / While She Was Sleeping, Drazenka Kimpel | Educa Puzzle bu sitedeki sanırım :)
Egedenizi canım aradığın puzzle puzzledepo da var
Educa Puzzle 1500 Parça While She Was Sleeping - Puzzle Depo burdan bakabilirsin
selam kızlar aslında bu sıralar bende puzzle yapmaya merak sardım ve kendime 500lük bir puzzle alıp başlamak istiyorum yapıştırma teknikleri ve marka konusunda biraz bilgi verir misiniz?
çok güzel anlatmışsınızz çok teşekkür ederim en kısa zamanda anllattığınız gibi puzzle alıp başlayacağımm bende buraya resimlerini koyarımm :)500 lük ile başlamak iyi fikir.Yeni başlayacaksan Educa isimli firmayı önerebilirim. Parçaları standart şekilde, iki yönde oturuyor en fazla. O yüzden biraz daha kolay bir marka. Clementoni de olabilir. Yalnız Clementoni'de aynı parçanın farklı yerlere oturabildiğini duymuştum, biraz problemli gibi. Biraz daha ilerleyince Ravensburger, Art Puzzle, Anatolian gibi markaları da ekleyebilirsin. Yalnız yeni başlarken Master Pieces'tan uzak durParçaları çok şekilli, parçanın yerini ararken insan sinir sahibi oluyor. Mümkün olduğu kadar çok renkli, tonları birbirine yakın olmayan renklerde puzzle seç, parçaları da yerleştirirken önce kenar parçaları ayırıp çerçeveyi birleştir, boyutu çıksın. Çerçeve çıktıktan sonra kalan parçaları renk tonlarına göre ayır, kenarlardan birleştirmeye başla. Bu şekilde biraz yavaş ilerler ama fazla uğraşmazsın, parça arama süresi kısalır. Artı puzzleyi ilk açtığında içindeki parçaları say ki, eksik falan olmasın. Bazı puzzle firmalarının kayıp parça destekleri yok, zaman geçirmeden iade edebilesin.
Yapıştırmaya gelince, bazı puzzlelerin içinde yapıştırıcı çıkıyor, onu direkt kullanabilirsin. Toz olanları suyla karıştırıp hazırlamak gerekiyor, sıvı olarak çıkarsa onu direkt kullanabilirsin. Çıkan yapıştırıcıyı bir süngerle puzzlenin üstüne sürebilirsin. Ya da hazır yapıştırıcı al. Çoğunun üzerinde süngeri oluyor. Süngerli bir şişe alırsan direkt puzzlenin üstüne sürebilirsin. Dağılmamasını istersen ilk önce puzzlenin ön tarafına yapıştırıcıyı sür, kurusun. Sonra puzzlenin arkasını çevir, bazı arkadaşlar bant yapıştırıyor ama ben sana şöyle bir şey daha önereyim; Puzzlenin arkasına da puzzle yapıştırıcısı sür, bekletmeden arkasına kağıt yapıştır. Fotokopi kağıdı gibi kağıt olursa daha iyi olur, o kağıtlar biraz daha kalın olduğu için puzzleyi daha iyi tutar.
Bir konu daha, 500 lükler için gerekli olmayabilir belki ama, 1000 lik puzzlelere geçerken mutlaka puzzle halısı edin. 1000 lik puzzleleri birleştirmek 500 lükten daha uzun sürüyor, eğer puzzle ile ilgilenemeyeceksen sarar kaldırırsın, sardığında parçaların yerleri de bozulmuyor, gayet pratik bir şey. Puzzle halısında marka çok önemli değil. İşine hangisi yarayacaksa onu alabilirsin.
çok güzel anlatmışsınızz çok teşekkür ederim en kısa zamanda anllattığınız gibi puzzle alıp başlayacağımm bende buraya resimlerini koyarımm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?