Queen D'nin Diyet Günlüğü

ne kadr güzel maşallah canım ne kadar süpede kaç kilodan kaç kilo ya düştün canım bende süze yoğurt yiyeyim :13:

Kademeli bir diyet uyguladım. İlk ayda 8 kilo verdim. Sonraki aylarda daha az, daha çok verdim. Ama bir şey söylemem lazım; ben bu zayıflama olayına biraz farklı bakıyorum Berivancığım. Çok diyetisyenle, spor hocasıyla, doktorlarla görüştüm. Dediğim gibi, en sağlıklı bilgiyi almak için programlara kaydoldum, hatta dersler aldım. Olay kesinlikle tartıda gördüğün rakam değil. Yani "8 kilo verdim", "12 kilo verdim" demek benim için büyük başarı değil. Önemli olan kilo verirken neyi yaktığın. Çok görüyorum, kilo veren ama aslında yağlarını yakmayan, sadece vücudundaki suyu kaybeden ve daha da kötüsü yağ yerine kaslarını yakan. Anlatabildim di mi arkadaşım? Bugün gözümde bir sorun var, o yüzden yazarken zorlanıyorum. Cümlelerim düzgündür, kendimi anlatabiliyorumdur işalla :))

çok geçmiş olsun canım aydınlat bizi lütfen neler yaptın yaz bacım çok dua ederim valla

Ben geldim ama kimse yok sanırım :) Dilan menülerin ve sporunla çok iyi gidiyosun hedefine ulasacağına inanıyorum. Ben de menümü yazayım.
Kahvaltı:1 domates,1 dilim peynir,5 yeşil zeytin,1 dilim ekmek
Ara:1 armut
Öğlen:3 yemek kaşığı makarna, türlü,cacık
Akşam:1 kase mercimek çorbası, türlü
Ara:Nescafe(ders calışırken uykum gelmesin diye)

Ayyy resmen özendim canım yaaa..Haklısın organik beslenmek lazım. Süzme yoğurt ile ilgili bilgiyi senden öğrendim vallahi ben çok yağlı sanıyordum.:26:
Bende senin gibi düşünüyorum su ve kastan gidince zaten sarkıyorsun yada incelmiyorsun. Beslenmemi bu bilgi doğrultusunda yapmam gerek, yediklerimi seçmem gerek ama çok yoğunum öncelikle düzenimi oturmayı planlıyorum.
çok geçmiş olsun canım aydınlat bizi lütfen neler yaptın yaz bacım çok dua ederim valla
Ay evet yaz canım bize püf noktaları söyle
Buralardayız canım herkes ara ara giriyor. Çalışıyor herkes sanırım..
Çok güzel menün canım nescafeyi aç karnına şekersiz sütsüz tüketince bağırsakları çalıştırıyor yani en azından bende öyle oluyor kaloriside yok neredeyse tavsiye ederim tatlımcım

Berivancım sana yanıt attım. Mutlaka yardım ederim, bildiklerimi paylaşırım. Yalnız şimdi çıkmam lazım, yarın konuşuruz oldu mu?
Canım bugün bekliyoruz unutmaaaa

18.10.12
Sabah: (06.30)
2 bardak su
1 kase k-flex
1 bardak yağsız süt
Ara: (11.00)
2 bardak su
3 kuru kayısı
1 kupa tek şekerli nescafe
Öğle: (14.00)
2 bardak su
Sebzeli tavuk sote
Küçük ters kase pilav (ne kadar oluyorsa işte)
Mevsim salata
Ara: (19.00)
1 armut
Akşam: (21.30)
Peynirli, biber ezmeli sandviç
soda

canımmmmm menün gayet güzel olmuş spor da yapmışsın zannedersem canım afiyet olsun kilo bildirimi yapıyor muyuz

canımmmmm menün gayet güzel olmuş spor da yapmışsın zannedersem canım afiyet olsun kilo bildirimi yapıyor muyuz
Teşekkür ederim canımcıııım
Spora da gittim iş çıkışı yorgunluktan öldüm vallahi. Bende şimdi kilo bildirimi yapacaktım canım. Pazartesi'den Pazartesi'ye kilo çizelgemi değiştiriyorum, Cuma'dan Cuma'ya sizlere kilo bildirimi yapıyorum fıstıklarım.

Başlangıç: 84 kg (8 Ekim)
Geçtiğimiz Pazartesi: 82.5 kg
Bugün: 81.5 kg (19 Ekim)
Hedef: 55-60 kg

Dün söz vermiştim yazarım diye. Ancak oturabildim, çok iş var. Berivan sana özelden mesaj attım, müsait olduğunda bir bak canım. Seni hedefine birlikte taşıyalım )

Kızlar eğer sorularınız varsa seve seve yanıtlarım. Yalnız QueenD'nin konusunu baltalıyor gibi olmak istemem. Bir de maalesef bu konuda yazılan her şeyi okuyamadım. Vaktim çok dar Hanginiz zayıflamanın hangi aşamasındasınız bilmiyorum. O yüzden de nereden başlayayım bilemedim. Bir sürü diyet sistemi, egzersiz programı, tanışılan konuşulan doktorlar, diyetisyenler, spor hocaları, gittiğim kurslar, dersler, okuduğum kitaplar, katıldığım tartışma grupları... Yani benim için o kadar uzun bir yoldu ki. Ve çok zorluydu. Nereden başlanır ki şimdi :)

En iyisi, genelde gördüğüm ve bu forumda çok rastladığım hatalarla ilgili önerilerimi paylaşarak başlayayım:

- En sinir olduğum şey, tek tip beslenme öneren diyetler. Maalesef o kadar reklam yapıyorlar ve albenisi olan laflar ediyorlar ki, çok popüler oluyorlar. Onların cebi doluyor, peki biz kilo verebiliyor muyuz? Hayır. En büyük kural şu: Kalıcı zayıflık için tek tip beslenmeden kesinlikle uzak durun. Her gün aynı şeyi yiyerek, aynı besinleri alarak diyet olmaz!

- Hiçbir yiyecek veya içecek "mucize" değildir. Hepsi içinde mucize barındırır ve hepsi lütufdur, ama tek başına hiçbiri yeterli değildir. Bir bakıyorsunuz kahve popüler olmuş, herkes kahveyle zayıflıycam diyor. Bir bakıyorsunuz altın çilek popüler olmuş. Anladınız siz beni

- Yabancı diyetleri takip ederken özellikle şuna bakın: Diyetin çıktığı ülke bizimkine ne kadar benziyor? Dukan diyeti mesela, adam Fransız ve hep hayvansal ürünler öneriyor. Et falan. Neden? Çünkü protein almamız lazım; protein yağ yakıcıdır ve zayıflatır. Peki başka yerden protein alamaz mıyız? Alırız. Barbunya, kuru fasülye ve mercimek gibi. Ispanak ve karalahana gibi. Ama Dukan illa et diyor, çünkü Fransızlar ve Dukan'ın diyetini satmak istediği Amerikalılar etoburun önde gideni. Ülkemizin nimetlerinden faydalanalım

- Her acıktığınızda kendinize şunu sorun: Gerçekten aç mısınız? Ben aşırı yemeyi sigaradaki dudak tiryakiliğine benzetiyorum. Bu noktada, blogumda yazdığım bir şeyi aynen buraya copy paste ediyorum: “Sadece acıktığımız için yediğimiz günler geride kaldı. Çocukluğumuzda! Yemek için, duygusal gel gitler, sosyal hayatımız, yeni lezzetlerle tanışma dürtümüz gibi başka sebepler de var. Eğer yemeğin en temel fonksiyonuna odaklanırsanız, aşırı yeme eğiliminin önüne geçebilirsiniz. Önce şunu tekrarlayın: Bedenim ve zihnim düzgün çalışsın diye yiyorum; yemek sadece bir araç, asla amaç değil.”

- Egzersiz yapın. Kolay, basit, evde yapabileceğiniz bir sürü hareket var. Yeriniz ve paranız müsaitse eliptik bisiklet alın. Veya en azından hayatınıza minik hareketler katın. Dans edin, merdiven çıkın, yürüyün.

- Atıştırın. Sabah – öğlen – akşam yeme sistemi kadar metabolizmayı yavaşlatan bir şey yok. Metabolizmanızın çalışması için midenize 4 saatte bir birşeyler girmesi lazım. Kuru meyveler, rokalı tereli salatalar, süzme yoğurt, yağsız peynir gibi.

- Canınız tatlı mı istiyor? Kendinize işkence etmeyin. Şöyle bir tarifim var (yine blogumdan): 1 adet muzu ve 1 adet tatlı patatesi birlikte ezin. Akçaağaç şurubu -diğer adıyla krep şurubu- ekleyin. Bundan daha sağlıklı bir diyet tatlısı olamaz!

Amaç, zararlı yiyecekleri hayatımızdan çıkarmak. Onların yerine yararlı şeyler koymak. Benim için diyet yiyecekler ikiye ayrılıyor:

1.Kilo aldırmayanlar
2.Kilo verdirenler

Ne yememiz gerektiğini bilirsek ve bol bol hareket edersek bu iş olur, hedefe ulaşırız. Umarım yukarda yazdıklarımın faydasını görürsünüz kızlar. Sorularınızı seve seve yanıtlarım.

Çok güzel yazmışsın canım bloguna misafirliğe geliriz hangi sitede? Ayrıca söylediklerine kesinlikle katılıyorum bende bunları aynen diyetisyenimden öğrenmiştim canım.

müthişsin canımmmmmmmmmmmm çok soğol bilmediğim bilgiler

önemli olan kalıcı zayıflamak ve bu arkadaş bunu iyi yapıyo bu şekilde hedefe ulaşmış allah dan esirgemedi bilgilerini
​Evet canım yaa kalıcı zayıflamak okadar önemli ki ve bunu başarmak okadar zor ki helal olsun vallahi.. İnşallah bizlerde başarırız

Bugünden itibaren uygulacağım spor programım şöyle;
* Haftanın 4 günü spor salonuna gidilecek.
* 45 dk kardiyo
* 1 saat karın, kalça, basen, kol, bacak egzersizleri yapılacak.
* 1 dk az çalışmak yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…