ramazan için nasıl hazırlanıyorsunuz hanımlar?

Ben ewliyken yapıyordum bir şeyler..
Yanii aç kalmıyordu eski koca
Şimdi 4 senedir ailemleyim ve 1,5 senedir çalışıyorum..
Acayip unuttum yani, böğrek yapmayı bile
Ama el mahküm olunca mecbur öğreniliyor :97:

Bazen mikrodalga da biraz cozdrup koyuyorm yok sicramiyor.buzlu direk koyuncada kapagini hemn kapatyorm azcik kisiyorm sicrama olmuyo hemn cozuluyo zaten.

eğer zamanınız yoksa mikroya atıyorsunuz ama onuda poşetle atmıyorsunuz dimi poşetten çıkartıp atıyorsunuz mikroya.

o yağ etrafa sıçrayınca ben çok korkuyorum ya yinede çözülünce suyu kalmıyormu etrafa sıçramıyor mu ya ...

yumurta filan yaparken sıçrayınca inan aklım gidiyor :-(

Korkulacak derecede sıçramaz aslında da sen panik oluyosun demek ki
O zaman soğanı buzluk poşetinden çıkar, süzgeçe koy. Bi süre çözülüp suyunu salsın

Börek te kolaymış
Süt, yağ, yumurta karıştırıyorum

- Tavada yaparsan 3 yufka, orta kısma peynir.
- Fırında yaparsam 6 yufka, iki kat peynir ( Üstüne soda da döküyorum ben )

Bu kadar

Yok posetle atyorm mikroya.bisey olmuyo

ne bilim poşet plastik ya sebzeye zara verir diye düşündüm de bende pek anlamıyorum şu yemek işlerinden ölmedik yaklaşık 2yıldır ama hiç yapasım hiç bilmiyorum internetten tarif bulup deniyoruz bir şeyler ama onlarda da pek başarılı sayılmam teşekkür ederim ilginiz için

Çok özel bir şey yapmadım Ramazana özel bezelye koydum buzluğa çalıştığım için artık hafta sonu patlıcan alıp fazla fazla közlicem onları öyle buzluğa atıcam sonra çıkarıp çözdürüp salatasını yapıyorum eziyorum ama yani güzel yoğurtlu için normal salata için doğruyorum yeni yapılmış gibi oluyor. Vişnelerim var biraz buzlukta cuma akşamından onları kaynatıcam soğuk soğuk iftara iyi olur. Sigara böreği sarıp atıcam. Düdüklü var o yüzden fasulye nohut haşlamıyorum zaten buzlukta yerim dar. Yaprakta salamura yapmıştım zaten. Limonata bende evde denemek istiyorum aynen verilen tarif gibi tarifimde var ama çalışınca üşengeçlik var c.tesi limon alayım deneyeyim bari. İlk günün menüleri neler olacak kızlar. Yeşil mercimek pişirmek iyiymiş ilk gün sünnetmiş. Bereket olurmuş ben çok sevmesem de az bir şey pişiricem.

Sormak istediğin olursa sor
İnternette detaylı yazmıyodur belki tarifler
Bilen yardımcı olur burdan

evet bu kulağa daha hoş geldi sanki evet ben biraz panik oluyorum çığlık atacak kadar komşumuzun kızının üstüne kızgın yağ döküldüde kızartma yaparken ondan beri daha korkar oldum

bu böreği deneyeceğim kolaya benziyor

Bende kibrit ve çakmaktan çok korkardım elimi yakacam diye
Allah'tan otomatik çakmaklı ocaklar çıktı da o sorunum kalktı

Hangisini yapacaksın
Detaylı yazayım istersen ona göre

Hehe tarife bakınca yaparımm tabii
Ben mesela pırasalı böreği çok sewerim..
Tarifi adres defterime yazdım içi nasıl hazırlanır diyee
Ramazan geldii, ozaman yemeklerden konuşmayalımm he burdann

Aslnda mikrodalga zaten pek iyi bisey degil ama arada kurtarici oluyo.o rahatlktan dolayI kullnyorm.yemek yaomk aslnda zor degil istek olsa yeter.internetten bakiyorsan oktay ustadan sasma derim.tarifleri pek guzel tutuyo.benm esim yemege pek duskun bizim yore agir yemkleryle meshurdr.onun icin her turlu agir yemk yapmam kacinlmaz.simdi de gidp icli kofte yapicm.bence sen de istersen cok guzel yemkler yapablirsn.biraz gayret yeterli.

Bende kibrit ve çakmaktan çok korkardım elimi yakacam diye
Allah'tan otomatik çakmaklı ocaklar çıktı da o sorunum kalktı

Hangisini yapacaksın
Detaylı yazayım istersen ona göre

aynen bendede o sorun var. uzun çakmak var evin her yanında. ayrıca otomatik çakmaklar şimdilik idare ediyor.

tepsi böreğini deneyeceğim. fırında güzel olur diye düşündüm. yok yaparım galiba o kadarda değilde fırında ne kadar süre tutuyorsun bazen poğaça yapıyorum onları bile yanmaktan ramak kala kurtarıyorum

Hehe tarife bakınca yaparımm tabii
Ben mesela pırasalı böreği çok sewerim..
Tarifi adres defterime yazdım içi nasıl hazırlanır diyee
Ramazan geldii, ozaman yemeklerden konuşmayalımm he burdann

Bende internetten tarifleri yazdırdım dosyaladım mutfak çekmeceme attım
Baka baka öğreniyorum işte
Bence de şimdi bile közlenmiş patlıcan kokusu duyar oldum oruçlu olsam nolurdu bilmem

mikroda zor bela bir browni yapmayı becerdim onuda artık yap yap tutturdum. neresi denk gelirse buradanda çok tarif aldığım oldu. işte zaman yok pek heves yok açmadık ama eşimde çokta memnun değil bu halinden

1 saat sürüyo pişmesi
Soda dökersen daha güzel olur, fırına vermeden dilimliyorum soda içine iyice geçsin diye biraz bekletip fırına atıyorum puf puf oluyo içi yumuşak dışı çıtır

1 saat sürüyo pişmesi
soda dökersen daha güzel olur, fırına vermeden dilimliyorum soda içine iyice geçsin diye biraz bekletip fırına atıyorum puf puf oluyo içi yumuşak dışı çıtır

böreğin tarifini ayrıntılı alabilir miyim:26: Süt yağ yumurta karışımını her kata mı sürüyorsunuz en üste de soda öyle mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…