ramazan için nasıl hazırlanıyorsunuz hanımlar?

ben bunun çözümünü öğredim. sarmayı sardığın tencereyle dondurucuya kaldırıyorsunç. üzerine bir tabak koyup kısık ateşte öyle pişiriyorsun. hiçbir şeycik olmuyor.

Valla ozaman yapacak bi'şey yok peynir, zeytine devamİşin zormuş cidden

yumurta bencede tutuyor...bizdede genelde tost börek dedeğin gibi yumurta çeşitleri bide beni haşlanmış patateste çok ii tutuyordu...karpuz ..çay ....

Yumurta benim normalde de favorim. Verdiğim kiloların bir numaralı destekçisi

Ya ben bi'kere fırınlamıştım, sankim öyle daha iyi. Hem öyle yağ da çekmiyo ne sürersen o
Gıcık olurum ben öyle sıçrarsa

Ben bişey sorucam kızlar. Buzluğa börek attim yarinda sarma yapip aticam da sonra pişirirken buzluktan çikarip hemen ocağa yada firina koyayimmi yoksa bikaç saat önceden çikarip buzunu çözdürmelimiyim?

Bugün sitede bi ilan gördüm hemen başköşeye çardaklanmışlar:

Sahur 25 lira iftar 58 lira..

Yiyin için israf etmeyin ramazanda yemeyin içmeyin akşam israf edin e dönüyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım hemen dıkkatımı cektı yumurtayla nasıl kılo verdın e banada soylersın dımı zayıflama calısan bırı olarak

İftarlık olarak sadece hurma alırız sanırım biz. Sahur içinse sigara böreği, et, patlıcan gibi kızartmalıklar ağır geliyor. Kahvaltılıklara ek olarak dızmana ile ekşimikli biber çıkar bizde. Yapımı kolay olduğu ve soğuk olarak servis edilebildiği için sanırım. Bir de meyve tabi.

Uzun yıllardır yalnızım Ramazanda.
Allahım ne verdiyse onu yiyorum iftarda.
Cuma geceleri sahura kalkıyorum sadece.
Hurma çok önemlidir benim için en çok.
Sizleri okuyunca çok heyecanlandım gene...
Allahım hepimize kolaylık versin,herkesin oruçlarını kabul etsin inşallah...

canım köfteyi nasıl yapıyrsun tarifini verirmisin ...ben sahurda köfte yapıyorum hep tavukla ama hiç köfteyi hazırlayıpta buzluğa koymadım ...hergün köfte yoğurmakta zor oluyor ...peki sulanmıyormu soğanı felan kokmuyormu çıkınca

çiğ dolma 1 günden fazla beklerse kokuşmuş gibi oluyo

Gecen anneme iki kilo sigara böreği sarıp dondurucuya koydum.
Birde 1.5 kilo kıymadan köfte hazırladım yine dondurucuda hazır olsun uğraşmasın istedim.
Arkadasim kek yapıp dilimleyip dondurucuya koyuyormuş .aksam dışarı çıkarıyormuş sahurda kek yumuşacik oluyormuş.
Bende yarma hasliycam bolca.kucuk kucuk posetleyip dondurcam.iftara soğuk corba cok iyi gidiyor.

Ben her kurbanda bana kalan etlerin yarısından fazlasını kiyma çektiririm.kiymanin birkismini buzdolabı poşetlerine ince ince el kadar koyar dondururum.cogunu köfte olarak hazırlar dondurucuya atarım .cok rahat olur.aylarca yeriz :)
Kiyma (çift çekilmiş )
Galeta unu yada kurumuş ekmek rendesi
Maydonoz
Rendelenmis yada kucuk doğarmış soğan
yumurta
Tuz karabiber kekik kimyon
Karbonat katmam cunki bekliycek dondurucuda
Yogurup kucuk kucuk yuvarlarim.buyuk ve derin bir kaba sirayla dizer her siraya buzdolabı poşeti koyarım yapışmasın diye.
Soğan sıkıntı yaratmıyor.cok kullanışlı oluyor aylarca yenebiliyor.

ben napıcam ya benimde ilk ramazanım evleneli.dolaba sigara böregi atayım yapıp baska ne yapayım hiç bilmiyorumki ne yapılır baska

köfteden bende yapayım köfteyi esim cok seviyo ama ben beceremiyorum

köfteden bende yapayım köfteyi esim cok seviyo ama ben beceremiyorum
Canim ben bu aralar semız otunu yıkayıp dograyip saklama kaplarına koyuyorum pişirmeden .normal buzdolabında dondurmadan iki uc gun kalıyor .yogurtla karıştırıp yiyorum.birz tuz ilave sadece.misfirlere de iyi gidiyor soğuk salata olarak.

Bazi arkadaslar kabak patlıcan yazmış.kabak nasil bilmiyorum ?
Birkere karniyarik yapıp koydum.misafire iyi oluyor
Allah kolaylık versin.

ben napıcam ya benimde ilk ramazanım evleneli.dolaba sigara böregi atayım yapıp baska ne yapayım hiç bilmiyorumki ne yapılır baska
ben memleketten lahmacun,içliköfte getirdim:)buzluğum tıklım tıklım...yoksa daha yapılacak çok şey var ama yer yok buzlukta

Son düzenleme:

Sarmayi pişirip sogutup öyle dondurursaniz hiç bişey olmaz. Sigara böreği de peynirli olduğu için çatlayıp sıçrıyor. Ben hep patatesli yaparım hiç sıçramaz. Peynir sıcaktan eriyip yufkadan dışarı taşıp sicriyo bende çok sinir oluyorum ona.

anammmm birisi benim favori yemegimi yazmis semizotu bende yapayim sagol canim hatirlattigin icin bende kofte sigaraboregi son 4 yildir ilk defa ilk 2 hafta ramazanda evdeyim cok heyecanliyim cooookkkk ne gece ne gunduz okul yok is yokkkkkkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…