- 23 Aralık 2012
- 2.948
- 407
- 198
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
-
ramazanın yaklaştığı şu günlerde biraz tedirginim buzluğum küçük ve çalışan bayanım hiç hazırlık yapmadım evliyken geçireceğim ilk ramazan olucak bu yıl ve kara kara düşünüyorum
tecrübeli hanımlar ne tavsiye ederler
kolay bi ramazan geçirmek için mutfakta ne gibi hazırlıklar yapmalıyız neler pratik
fikirleriniz önemli
Canim ben bu aralar semız otunu yıkayıp dograyip saklama kaplarına koyuyorum pişirmeden .normal buzdolabında dondurmadan iki uc gun kalıyor .yogurtla karıştırıp yiyorum.birz tuz ilave sadece.misfirlere de iyi gidiyor soğuk salata olarak.
canım ben hamile olarak gireceğim için birsey yapmacagım ama calısan bayan olarak sana verecegım akıllarım bol
öncellikle hazır bezelye ve barbunya mevsımı gelmısken ayıkla koy dolabına.. Patlıcanları kızart at dolaba. Börekleri yap ama kızartmadan at dolaba(buzluk tabi hatta derin dondurucu varsa)..
Kıymayı al köfte haline getir at dolaba..
Adetiniz varsa ev makarnası kestir burda erişte denir..
tatlı için güllaç tel kadayıf kolay şeyler zaten...
evet bende çok severim. fırınım yok diye, yağda yapıyorum. önce tavuğu haşlamak zornda kalıyorum tabikiBen bi de şey çok seviyorum
Patates ve kemiksiz tavuğu küp küp orta büyüklükte kesip baharatla harmanlayıp fırına vermeyi
Yağsız bi şekilde, altına yağlı kağıt koyarak
Hem hafif hem baharatlı süper oluyor
Tamamen pişip tavuğun tel tel ayrılması için biraz sabırlı olmak lazım ama en az 1 saat beklenmeli
patlıcanları nasıl kızartıyorsunuz. anlamadım.
küp küp doğrayıp kızarıp öylemi dolaba koyuyorsunuz:26::26:
evet bende çok severim. fırınım yok diye, yağda yapıyorum. önce tavuğu haşlamak zornda kalıyorum tabiki
ben pek anlamamda böyle şeylerden o yuzden soruyorum. karnıyarık fazladan yapıp dolaba koymak nasıl bişi :26: patlıcanları doldurup ama kıazarmadanmı dolaba koydunuz.Eşim sahurda sadece kahvaltılık istemiyor.
Ben de birşeyler yapmaya genellikle üşeniyorum.
Önceki iftardan kalan yemeklerden yiyor eşim ama kalmazsa diye ben hazırlıklar yapıyorum şuan.
Mesela sigara böreği sarıp poşetledim ve dondurdum.
Sahurda çıkarıp hemen çözünmesini beklemeden kısık ateşte pişiriyorum.
Onun dışında köfte yoğurdum ve şekillendirip dondurdum.
Onu da aynı şekilde çözünmeden kızartıyorum.
Geçenlerde karnıyarık yaparken fazladan yapıp onları dondurdum.
Bugün de poğaça ve velibah yapıcam ve bir miktarını dondurucam.
Aslında bunları yapmasam da olur ama dediğim gibi bazen çok üşeniyorum ve hazır şeyler arıyorum.
Umarım yardımcı olmuşumdur
Biraz köfte yapıp dondurdum
Etli biber dolması yapıp dondurdum
Sigara böreği sarıp dondurdum
Biraz domates sosu ve közlenmiş kırmızı biber dondurdum
Tavuk çeşitleri hazırlayıp dondurdum
İşten geç geliyorum o yüzden iftara hazırlanmak için çok vaktim olmuyor
Gerçi yazın iftarda pek bir şey yenmiyor, fazla yapınca kalıyor yemekler ama hiç hazırlıksız da olmuyor
Bu hafta biraz da karnıyarık için patlıcan koymayı düşünüyorum
İftarı çok düşünmüyorum da sahurda elim ayağıma dolanıyor, hem tok tutacak, hem susatmayacak, hem de yatınca hazımsızlığıa sebep olmayacak türden önerileriniz varsa çok memnun olurum =))
ayy bende telaşlanıyorum:18::18::18::18:....sağlık sebeplerinden dolayı geçen yıl tutamamıştım...inş bu sene devam...zamanım olursa buzluğa börek atmayı planlıyorum...kayınvalideme sarma sardırırm.patlıcan közleyip atabilirim.nohut vs.de genelde haşlanmış dolabımda durur zaten..çorbayı iki güne bir yaparım....misafir almayıda açıkçası gözüm yemiyor..belki haftasonları olabilir...
ben sahura kalkmayı düşünmüyorum. zaten iftar teravihler falan derken saat 12yi bulur :26: bide 3te uyanıp sonra birdaha 7de uyanamamkızlar ben yanlız kalıyorumda bu dedikleriniz anneme yaptırırm banada pratik olur diye soruyorum
ben pek anlamamda böyle şeylerden o yuzden soruyorum. karnıyarık fazladan yapıp dolaba koymak nasıl bişi :26: patlıcanları doldurup ama kıazarmadanmı dolaba koydunuz.
tavukları haşlamasını falanmı yaptınız :44::44:
patlıcan olayıda açarbilirmisiniz. :26:
patlıcan tüpte közlediğini söylemişti bir arkadaşım o nasıl gözleniyorki.
Tavukları cinslerine göre ayırıp poşetledim, iki kişilik porsiyonlar olmak üzere baget,but,bonfile gibi ayrıca tavuk suyu hazırlayıp dondurdum
Patlıcanları karnıyarık ve imam bayıldı yapmak üzere, fırında öldürüp donduruyorum. Patlıcan yemekleri kızartılarak yapıldığı için çok ağır oluyor. Hem imambayıldıyı hem de karnıyarık için olan patlıcan ı fırında öldürüp öyle donduruyorum, böylece yağ probleminden kurtuluyorum, lezzetinde de hiç bir fark olmuyor. Pişireceğim zaman bir gün önceden buzdolabı kısmına indiriyorum, işten geldiğimde çözülmüş oluyorlar, harcını hazırlayıp pişiriyorum, harçla dondurmuyorum yani. Közlemeyi de fırında yapıyorum ve aynı şekilde kullanıyorum.
Karniyarik icin patlicani firinda kozleme gibi mi yapiyorsunuz? Tek fark herhalde biraz daha diri birakmak.. karniyarigi cok seviyorum ama yağ cektigi icin ve kizarirken etraf battigi için yanasmiyorum yapmaya. Eger bu yontem olursa biraz fazla yapip buzluga poset poset atabilirim.
Evet közleme gibi, 15 dk. tutuyorum fırında, soluyor zaten sonra üst üste plastik bir kaba doldurup buzluğa atıyorum, patlıcan oturtmayı da böyle yapıyorum, çok da lezzetli oluyor, yağ derdinden kurtuluyorum böylece. Bu yöntemi bir internet sitesinde okumuştum, ondan beri hiç kızartarak yapmıyorum
ben sahura kalkmayı düşünmüyorum. zaten iftar teravihler falan derken saat 12yi bulur :26: bide 3te uyanıp sonra birdaha 7de uyanamamkızlar ben yanlız kalıyorumda bu dedikleriniz anneme yaptırırm banada pratik olur diye soruyorum
ben pek anlamamda böyle şeylerden o yuzden soruyorum. karnıyarık fazladan yapıp dolaba koymak nasıl bişi :26: patlıcanları doldurup ama kıazarmadanmı dolaba koydunuz.
tavukları haşlamasını falanmı yaptınız :44::44:
patlıcan olayıda açarbilirmisiniz. :26:
patlıcan tüpte közlediğini söylemişti bir arkadaşım o nasıl gözleniyorki.
Patlicanlari kızarttim. kiyma biber domates ... pisirdim.ic mazemeyi doldurdum.son pişirme işlemini yapmadan dondurucuya attım.dondurucudan cikinca kisa sure pisiririm.esim iftara 3-4 saat kala misafir davet eder sagolsun.elim ayağım birbirine karışmaz böyle olunca.biz semiz otunu dograyıp az bulgurla haslarız sonra sarmısaklı yogurtla karıstırıyoruz yiyecegimiz kadar bide öyle dene canım.
karnıyarıgı kızartıp koydun demi içini doldurdunmu canım kıymasızmı koydun.
Afiyet olsun canim.bende arada yaparım.Ben semiz otunu normal salata gibi tüketiyorum limon,yağ,tuz ile
Çok ta severim
Bi de havuç tarator severim, yoğurtlu oluyo
Patlicanlari kızarttim. kiyma biber domates ... pisirdim.ic mazemeyi doldurdum.son pişirme işlemini yapmadan dondurucuya attım.dondurucudan cikinca kisa sure pisiririm.esim iftara 3-4 saat kala misafir davet eder sagolsun.elim ayağım birbirine karışmaz böyle olunca.
Afiyet olsun canim.bende arada yaparım.
ramazanın yaklaştığı şu günlerde biraz tedirginim buzluğum küçük ve çalışan bayanım hiç hazırlık yapmadım evliyken geçireceğim ilk ramazan olucak bu yıl ve kara kara düşünüyorum
tecrübeli hanımlar ne tavsiye ederler
kolay bi ramazan geçirmek için mutfakta ne gibi hazırlıklar yapmalıyız neler pratik
fikirleriniz önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?