ramazan için nasıl hazırlanıyorsunuz hanımlar?

canım hemen dıkkatımı cektı yumurtayla nasıl kılo verdın e banada soylersın dımı zayıflama calısan bırı olarak

Yumurtayla kilo verdim derken yumurta beni çok tok tutuyo anlamında dedim. Oyüzden kahvaltıda kesin bi'tane haşlanmış yumurta yerim. Onu yediğim zaman uzunca bi'saat açlık hissetmiyorum.

Yumurtayla kilo verdim derken yumurta beni çok tok tutuyo anlamında dedim. Oyüzden kahvaltıda kesin bi'tane haşlanmış yumurta yerim. Onu yediğim zaman uzunca bi'saat açlık hissetmiyorum.

canım bende öğlen ıkı yumurta haslayıp yesıllıle yıyodumda o tarz bıseymı dıye merak ettım tok tutuyo bayagı

Benim eşim tek sanıyordum bir tane daha varmış :)) liste dışı ürünlerimiz tamamen aynı. Allah yardımcımız olsun.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

yok canım hiçbir şey olmuyor hemende pişiriyorum bazen birkaç saat önce çıkarıp da pişiriyorum aciliyet durumuna göre akşam eşimin kuzeni gelmiş ben işten gelene kadar eşim pişirmiş mesela :)
kıyma
bol soğan rendeliyorum
yumurta
bayat ekmek içi
kimyon tuz karabiber seviyorsanız maydanoz
şekillendirip buzdolabı poşetine tek tek sıralıyorum hem yapışmıyor hemde tek tek alması kolay oluyor aradan :) Çalışınca zor yemekle aynı anda her şeye yetişmek mecburen pratik olmak gerekiyor

sağol canım mutlaka denicem çünkü her gece köfte yoğurmak zor oluyor ..bizim aile sahurda kahvaltılık yemez illaki köfte kızartılacak bide patates ertesi gece tavuk soslu olup kızartılacak yanına patates hepimiz böyle yeriz annem her gece kızarma yapmaktan bıktım der şimdiye kadar ...iyi ramazanlar

ben bi arkadaştan duymuştum oda köfte yapıp koyuyormuş buzluga ben cesaret edemedim ..ama şimdi denicem güzel olursa her kurbanda kıyma yerine köfte yapıp koyucam ...inşaalaah güzel olur da her gece köfte yoğurmaktan kurtulurum bide canım kasaplarda tavuk kıyması var..köfte yapıyorsun istediğin malzemeyi kat içine ama ben onuda hazır alıyorum tavuk köftesi deyince veriyor kasap oda çok pratik oluyor hemde lezzetli aklında olsun at buzluğa ani misafirde yemek olmadığında çıkar ye tarif içinde çok teşekkürler

evet canım birkaç kere aldım onu da yapıyorum biz iki kişiyiz o yüzden birer kilo olarak yapıyorum öyle çok fazla yapmadım hiç ama geçen mercimek çorbam çok vardı kalanı koydum buzdolabına bakim deneyim bi diye çıkarttım üzerine biraz kırmızı biberle yağ yaktım ohh mis gibi sanki yeni yapılmış elime ne geçerse atıyorum buzluğa süper oluyor şimdiye kadar atıp da keşke koymasaydım dediğim birşey yok

Dün içini hazırlayıp çiğden biber dolması koydum derindondurucuya.
Közlenmiş biber, bezelye ve vişne var. Kuşbaşı tavukları baharat ile marineledim yine buzluğa koydum.
Ayriyetten nohut haşlamayı düşünüyorum, köfte hazırlarım. Belki börek yaparım..
Bu sene eşim yanımda olmadığından dolayı, en kolayından ne ise onu yapıp yerim..
İş çıkışı kolaylık olsun diye öncesinden hazırlamayı düşündüklerim şimdilik bunlar

Son düzenleme:
Benim eşim kete ve haşlanmış yumurta sever sahurda, bu gün keteyi yapıp dondurucuya atacağım, dün şöbiyet yaptım onuda dondurucuya attım, misafir için, artık et sebze Allah ne verdiyse

sende annem gibisin ..annemde nohut yemeği yapar artınca buzluğa atar yemek olmayınca çıkarır bulgur pilavı yapar mis gibi olyr valla...ıspanak haşlar atar dolmalar ne bulursa atar onlar aniden gelen misafire çok iyi oluyor ...bundan sonra bende denicem kızım birşey yemez mercimek çorbasını sever hergün de pişiremiyorsun azar azar atarım bende sıkıştığımda çıkarırım ...buzluğu çok kullanan birisi değilim ama şimdiden sonra kullanırım artık cesaret edemzdim bozulurmu diye ...demekki bozulmuyor hepsini denicem artık

dene tavsiye ederim :) içinde şüphe kalıyorsa ilk önce azıcık koy birkaç gün sonra çıkar ben öyle deniyorum.
en son sucuk, kaşar, salam, sosis attım sucukları pizza için kullanıyorum dilimleyip attım kaşarı da yarım kilo gibi ayırıyorum. Nohut ve kuru fasulye pişirmeyi hem sevmiyorum hem de pek beceremiyorum annem gelince ona pişirtip atıyorum

İç harcına bi yumurta kırarsanız peynir akmaz

biz semiz otunu dograyıp az bulgurla haslarız sonra sarmısaklı yogurtla karıstırıyoruz yiyecegimiz kadar bide öyle dene canım.

karnıyarıgı kızartıp koydun demi içini doldurdunmu canım kıymasızmı koydun.

Ben gecen yil asurelik buğdaydan salata yiyerek gecirmistim, icine dereotu, maydanoz salatalikla yapıyordum, az zeytin yag, limon guzel oluyor, tok tutuyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…