- Konu Sahibi sadevehuzurlu
-
canım hemen dıkkatımı cektı yumurtayla nasıl kılo verdın e banada soylersın dımızayıflama calısan bırı olarak
Yumurtayla kilo verdim derken yumurta beni çok tok tutuyo anlamında dedim. Oyüzden kahvaltıda kesin bi'tane haşlanmış yumurta yerim. Onu yediğim zaman uzunca bi'saat açlık hissetmiyorum.
Sigara böreğini buzluk poşetlerine 10 ar tane koyup, donduruyorum. Birbirine yapışmış gibi görünse de tutunca ayrılıyor, yalnız donmuş olduğu için kızartırken çok sıçrıyor, yağa atınca üzerine hemen bir kapak kapatıyorum.
Sahurda yumurta zaten ilk tercih ama çeşidi arttırmaya çalışıyorum, bir de eşim hamur işi yemiyor, börek, gözleme,krep vs... hiç birini sevmiyor. Benim için sorun değil ne olsa yerim ama onu doyurmak bir sorun =)) Tatlı şeyler yemiyor, hamur işleri yemiyor bazen elim ayağıma dolanıyor ne yapacağım diye. Salam,sucuk, sosis türü şarküteriyi zaten eve sokmuyorum, bir de tuzlu oldukları için susatırlar gibi geliyor, o yüzden onları da liste dışı bırakıyorum =)) Yani listem çok kısıtlı, bu ne pişirceğim derdi beni tüketiyor vallahi =))
canım köfteyi nasıl yapıyrsun tarifini verirmisin ...ben sahurda köfte yapıyorum hep tavukla ama hiç köfteyi hazırlayıpta buzluğa koymadım ...hergün köfte yoğurmakta zor oluyor ...peki sulanmıyormu soğanı felan kokmuyormu çıkınca
sağol canım mutlaka denicem çünkü her gece köfte yoğurmak zor oluyor ..bizim aile sahurda kahvaltılık yemez illaki köfte kızartılacak bide patates ertesi gece tavuk soslu olup kızartılacak yanına patates hepimiz böyle yeriz annem her gece kızarma yapmaktan bıktım der şimdiye kadar ...iyi ramazanlarGecen anneme iki kilo sigara böreği sarıp dondurucuya koydum.
Birde 1.5 kilo kıymadan köfte hazırladım yine dondurucuda hazır olsun uğraşmasın istedim.
Arkadasim kek yapıp dilimleyip dondurucuya koyuyormuş .aksam dışarı çıkarıyormuş sahurda kek yumuşacik oluyormuş.
Bende yarma hasliycam bolca.kucuk kucuk posetleyip dondurcam.iftara soğuk corba cok iyi gidiyor.
Ben her kurbanda bana kalan etlerin yarısından fazlasını kiyma çektiririm.kiymanin birkismini buzdolabı poşetlerine ince ince el kadar koyar dondururum.cogunu köfte olarak hazırlar dondurucuya atarım .cok rahat olur.aylarca yeriz :)
Kiyma (çift çekilmiş )
Galeta unu yada kurumuş ekmek rendesi
Maydonoz
Rendelenmis yada kucuk doğarmış soğan
yumurta
Tuz karabiber kekik kimyon
Karbonat katmam cunki bekliycek dondurucuda
Yogurup kucuk kucuk yuvarlarim.buyuk ve derin bir kaba sirayla dizer her siraya buzdolabı poşeti koyarım yapışmasın diye.
Soğan sıkıntı yaratmıyor.cok kullanışlı oluyor aylarca yenebiliyor.
yok canım hiçbir şey olmuyor hemende pişiriyorum bazen birkaç saat önce çıkarıp da pişiriyorum aciliyet durumuna göre akşam eşimin kuzeni gelmiş ben işten gelene kadar eşim pişirmiş mesela :)
kıyma
bol soğan rendeliyorum
yumurta
bayat ekmek içi
kimyon tuz karabiber seviyorsanız maydanoz
şekillendirip buzdolabı poşetine tek tek sıralıyorum hem yapışmıyor hemde tek tek alması kolay oluyor aradan :) Çalışınca zor yemekle aynı anda her şeye yetişmek mecburen pratik olmak gerekiyor
ben bi arkadaştan duymuştum oda köfte yapıp koyuyormuş buzluga ben cesaret edemedim ..ama şimdi denicem güzel olursa her kurbanda kıyma yerine köfte yapıp koyucam ...inşaalaah güzel olur da her gece köfte yoğurmaktan kurtulurumbide canım kasaplarda tavuk kıyması var..köfte yapıyorsun istediğin malzemeyi kat içine ama ben onuda hazır alıyorum tavuk köftesi deyince veriyor kasap oda çok pratik oluyor hemde lezzetli aklında olsun at buzluğa ani misafirde yemek olmadığında çıkar ye tarif içinde çok teşekkürler
evet canım birkaç kere aldım onu da yapıyorumbiz iki kişiyiz o yüzden birer kilo olarak yapıyorum öyle çok fazla yapmadım hiç ama geçen mercimek çorbam çok vardı kalanı koydum buzdolabına bakim deneyim bi diye çıkarttım üzerine biraz kırmızı biberle yağ yaktım ohh mis gibi sanki yeni yapılmış elime ne geçerse atıyorum buzluğa süper oluyor şimdiye kadar atıp da keşke koymasaydım dediğim birşey yok
sende annem gibisin ..annemde nohut yemeği yapar artınca buzluğa atar yemek olmayınca çıkarır bulgur pilavı yapar mis gibi olyr valla...ıspanak haşlar atar dolmalar ne bulursa atar onlar aniden gelen misafire çok iyi oluyor ...bundan sonra bende denicem kızım birşey yemez mercimek çorbasını sever hergün de pişiremiyorsun azar azar atarım bende sıkıştığımda çıkarırım ...buzluğu çok kullanan birisi değilim ama şimdiden sonra kullanırım artık cesaret edemzdim bozulurmu diye ...demekki bozulmuyor hepsini denicem artık
Sarmayi pişirip sogutup öyle dondurursaniz hiç bişey olmaz. Sigara böreği de peynirli olduğu için çatlayıp sıçrıyor. Ben hep patatesli yaparım hiç sıçramaz. Peynir sıcaktan eriyip yufkadan dışarı taşıp sicriyo bende çok sinir oluyorum ona.
ben memleketten lahmacun,içliköfte getirdim:)buzluğum tıklım tıklım...yoksa daha yapılacak çok şey var ama yer yok buzlukta
Benim eşim kete ve haşlanmış yumurta sever sahurda, bu gün keteyi yapıp dondurucuya atacağım, dün şöbiyet yaptım onuda dondurucuya attım, misafir için, artık et sebze Allah ne verdiyse
Canim ben bu aralar semız otunu yıkayıp dograyip saklama kaplarına koyuyorum pişirmeden .normal buzdolabında dondurmadan iki uc gun kalıyor .yogurtla karıştırıp yiyorum.birz tuz ilave sadece.misfirlere de iyi gidiyor soğuk salata olarak.
Bazi arkadaslar kabak patlıcan yazmış.kabak nasil bilmiyorum ?
Birkere karniyarik yapıp koydum.misafire iyi oluyor
Allah kolaylık versin.
kete nasıl bişey canım
Kete bir çeşit çörek canım, icine bazilari un kavurur bazilarida peynir veya cevizle yapar.
Vişneyi vişne suyu yapıyor misafir gelecekse kaynatıyor ya da sahura yapıyor içiyoruz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?