- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
-
fırının varsa yeşil kısımlarını kesip tepsiye diz...bu şekildede közleniyorben sahura kalkmayı düşünmüyorum. zaten iftar teravihler falan derken saat 12yi bulur :26: bide 3te uyanıp sonra birdaha 7de uyanamamkızlar ben yanlız kalıyorumda bu dedikleriniz anneme yaptırırm banada pratik olur diye soruyorum
ben pek anlamamda böyle şeylerden o yuzden soruyorum. karnıyarık fazladan yapıp dolaba koymak nasıl bişi :26: patlıcanları doldurup ama kıazarmadanmı dolaba koydunuz.
tavukları haşlamasını falanmı yaptınız :44::44:
patlıcan olayıda açarbilirmisiniz. :26:
patlıcan tüpte közlediğini söylemişti bir arkadaşım o nasıl gözleniyorki.
fırının varsa yeşil kısımlarını kesip tepsiye diz...bu şekildede közleniyor
Tek yaşıyo diye fırını yokmuş sanırım
Olmadı ocakta da közlenir ocak biraz batar ama
Bugun komsumu cagirdm birlikte epey bi manti yaptik.buzluga attim.icli koftemin icini hazirladm yarn da icli kofte yapıp buzluga aticam.lahmacun yaptrip attim yine buzluga.misafr olur yada bize ara sicak olur.hemen cikartp pisirirm.rondoyu cikarmisken epey bi sogan cekip tek tek kullnimlik posete atip buzluga attm.her yemege lazim oluyo yemk yaparken soganla ugrasmiyaym pratk olsun dedim.etlerimi aldim posetledm.yaptgim konserve domateslerm var onlar da isime yariyacak.simdilk boyle.ayrica epey bI limonata konsantresi yaptm.bizm memleket pek sicak.serinletr.benm hazrlklar boyle simdilk.sana da kolay gelsn hayrli ramznlar..
fırının varsa yeşil kısımlarını kesip tepsiye diz...bu şekildede közleniyor
Tek yaşıyo diye fırını yokmuş sanırım
Olmadı ocakta da közlenir ocak biraz batar ama
ha fırınıı yoksa normal bi tavaya koyup ağzını kapatıpta közleyebilir.....deneme amaçlı bitane denesin.....patlıcan şişmeye başlayınca bikaç yerinden bıcakla delik açsın işlem tamamdır
teşekkür ederim ama okadar uğraşabilceğimi sanmıyorumkavanozda közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biber alıp karıştırıp salata yapıyorum
çekk sen rendelediklerini buzluğamı dolabamı koyuyorsun.
Hava almayacak bi şekilde dolaba koyuyorum
Tabi uzun süre bekletmiyorum 3-4 günde tüketmekte fayda var
teşekkür ederim ama okadar uğraşabilceğimi sanmıyorumkavanozda közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biber alıp karıştırıp salata yapıyorum
çekk sen rendelediklerini buzluğamı dolabamı koyuyorsun.
Hava almayacak bi şekilde dolaba koyuyorum
Tabi uzun süre bekletmiyorum 3-4 günde tüketmekte fayda var
Bugun komsumu cagirdm birlikte epey bi manti yaptik.buzluga attim.icli koftemin icini hazirladm yarn da icli kofte yapıp buzluga aticam.lahmacun yaptrip attim yine buzluga.misafr olur yada bize ara sicak olur.hemen cikartp pisirirm.rondoyu cikarmisken epey bi sogan cekip tek tek kullnimlik posete atip buzluga attm.her yemege lazim oluyo yemk yaparken soganla ugrasmiyaym pratk olsun dedim.etlerimi aldim posetledm.yaptgim konserve domateslerm var onlar da isime yariyacak.simdilk boyle.ayrica epey bI limonata konsantresi yaptm.bizm memleket pek sicak.serinletr.benm hazrlklar boyle simdilk.sana da kolay gelsn hayrli ramznlar..
saol çek buda aklımda olsunbu sene çok korkuyorum ramazanda
biber dolması yapıp normal dolaba atıp 2 3 gün içinde tükentmek şartıylada konabiliyor
yemeklik soğan nasıl oluyor peki dolapta...koku falan yapıyormu.:26:
salatam sürekli olur benim sofrada...havuç kararmıyor demi..bende yapayım ...işten gelince hemen hazır olur bari.üzerine bi salata sosu döktümü tmmdır..
asmu hazıra alıştırma kendini...hem zararlı..bitane yeter sana zaten.teflon tavaya at kendi kendine közleniyor zaten arada çevirirsin okadar..çok zamnını almaz...o közlenene kadar et pişir yanına...patlıcanıyoğurtla eti dok üstüne al sana ali nazik
Bende çok severim
Yok kararmıyor 3-4 günde tüketildiği sürece
İster salata sosu dök istersen hafif tavada kavur, soğuyunca yoğurt mayonez sarımsak eklesüper oluyor
haklısın ama hiç içimden gelmiyorbilmediğim için soruyorum :26:
tencereye birazcık su, patlıcanın başını kesenerek içine atıcam. ara ara bakıp delikler açıcam. olduktan sonrada kabuklarını kesip, ezicem. bu şekilde olacak dımı? kırmızı biberdemi bu şekilde? kuşbaşını alıp kaynatıp kçk kçk poşetlere koyup dolaba koyuyorum hep. :26:
Korkma
Sahur kolay zaten
Bişey hazırlamasan bile ya da uykuda kalırsan 1 bardak süt iç biraz da kuruyemiş atıştır suyunu iç uyu, vaktin olduğu gün de yumurta haşla istersen kahvaltılık eşliğinde tüket. bunların hepsi tok tutan ve zahmetsiz şeyler.
İftar da zaten geç oluyo bol vaktin olacak, salatayı rendele at dolaba her gün uğraşmamak için bolca rendele. Tek kişi için az ölçü kullansan bile bi yemek 2 gün gider zaten. Sıkılırsan kalanı dolaba at birgün başka şey yap ye, ikinci gün dolaptakini al ısıt.
Tatlı niyetine de bu havalarda en iyi dondurma gider, tek kişi olduğundan tatlı yapma kap bi dondurma oh mis
Ben işten çıkıp bile hazırlıyorum, yetişiyo mesela
Ben doğdürüst yemek yapmayı bilmiyorum, birde anne olucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?