ramazan için nasıl hazırlanıyorsunuz hanımlar?

Ben rendeyi hiç sevmem
Robotunda parçalarını yıkamaya üşenirim
O yüzdne robotu bi kullanınca bolca rendelerim herşeyi havuç turp vs.
Saklama kaplarına koyarım dolaba atarım
İster limonlu yağlı salata yaparım kolayca çıkarıp, istersem yoğurtlar tarator yaparım

Pilav zaten çabuk oluyo

Fırına da bi ana yemek attım mı tamamdır

fırının varsa yeşil kısımlarını kesip tepsiye diz...bu şekildede közleniyor

Tek yaşıyo diye fırını yokmuş sanırım
Olmadı ocakta da közlenir ocak biraz batar ama

ha fırınıı yoksa normal bi tavaya koyup ağzını kapatıpta közleyebilir.....deneme amaçlı bitane denesin.....patlıcan şişmeye başlayınca bikaç yerinden bıcakla delik açsın işlem tamamdır

canım limonatayı nasıl yapıyorsun anlatsana konsantreyi yani ben de Bursa'dayım nemden helak oluyorum durmadan dışardan içecek sağlıklıda değil.Ramazan da çok işime yarar valla duacın olurum .

fırının varsa yeşil kısımlarını kesip tepsiye diz...bu şekildede közleniyor

Tek yaşıyo diye fırını yokmuş sanırım
Olmadı ocakta da közlenir ocak biraz batar ama

ha fırınıı yoksa normal bi tavaya koyup ağzını kapatıpta közleyebilir.....deneme amaçlı bitane denesin.....patlıcan şişmeye başlayınca bikaç yerinden bıcakla delik açsın işlem tamamdır

teşekkür ederim ama okadar uğraşabilceğimi sanmıyorum kavanozda közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biber alıp karıştırıp salata yapıyorum

çekk sen rendelediklerini buzluğamı dolabamı koyuyorsun.

Hava almayacak bi şekilde dolaba koyuyorum
Tabi uzun süre bekletmiyorum 3-4 günde tüketmekte fayda var

saol çek buda aklımda olsun bu sene çok korkuyorum ramazanda
biber dolması yapıp normal dolaba atıp 2 3 gün içinde tükentmek şartıylada konabiliyor

asmu hazıra alıştırma kendini...hem zararlı..bitane yeter sana zaten.teflon tavaya at kendi kendine közleniyor zaten arada çevirirsin okadar..çok zamnını almaz...o közlenene kadar et pişir yanına...patlıcanıyoğurtla eti dok üstüne al sana ali nazik

Son düzenleme:

salatam sürekli olur benim sofrada...havuç kararmıyor demi..bende yapayım ...işten gelince hemen hazır olur bari.üzerine bi salata sosu döktümü tmmdır..

Son düzenleme:

yemeklik soğan nasıl oluyor peki dolapta...koku falan yapıyormu.:26:

saol çek buda aklımda olsun bu sene çok korkuyorum ramazanda
biber dolması yapıp normal dolaba atıp 2 3 gün içinde tükentmek şartıylada konabiliyor

Korkma
Sahur kolay zaten
Bişey hazırlamasan bile ya da uykuda kalırsan 1 bardak süt iç biraz da kuruyemiş atıştır suyunu iç uyu, vaktin olduğu gün de yumurta haşla istersen kahvaltılık eşliğinde tüket. bunların hepsi tok tutan ve zahmetsiz şeyler.

İftar da zaten geç oluyo bol vaktin olacak, salatayı rendele at dolaba her gün uğraşmamak için bolca rendele. Tek kişi için az ölçü kullansan bile bi yemek 2 gün gider zaten. Sıkılırsan kalanı dolaba at birgün başka şey yap ye, ikinci gün dolaptakini al ısıt.
Tatlı niyetine de bu havalarda en iyi dondurma gider, tek kişi olduğundan tatlı yapma kap bi dondurma oh mis
Ben işten çıkıp bile hazırlıyorum, yetişiyo mesela

salatam sürekli olur benim sofrada...havuç kararmıyor demi..bende yapayım ...işten gelince hemen hazır olur bari.üzerine bi salata sosu döktümü tmmdır..

Bende çok severim
Yok kararmıyor 3-4 günde tüketildiği sürece
İster salata sosu dök istersen hafif tavada kavur, soğuyunca yoğurt mayonez sarımsak ekle süper oluyor

haklısın ama hiç içimden gelmiyor bilmediğim için soruyorum :26:
tencereye birazcık su, patlıcanın başını kesenerek içine atıcam. ara ara bakıp delikler açıcam. olduktan sonrada kabuklarını kesip, ezicem. bu şekilde olacak dımı? kırmızı biberdemi bu şekilde? kuşbaşını alıp kaynatıp kçk kçk poşetlere koyup dolaba koyuyorum hep. :26:

Asmu sen tatar da seversin bence
Bende bilmiyodum sonra çok beğendim

1-Patatesleri küçük küp küp doğra kızart, borcama dök
2-Küçük yüzük makarnayı haşla, borcama dök
3-Yoğurdu hafif sulandırıp çırp, borcama dök
4-Salça ve sıvı yağı kavur, yoğurdun üstüne gezdir

Bende çok severim
Yok kararmıyor 3-4 günde tüketildiği sürece
İster salata sosu dök istersen hafif tavada kavur, soğuyunca yoğurt mayonez sarımsak ekle süper oluyor

valla çekk heralde bi salata olsa bi kaçda meze olsa ohh vallaa ana yemek falan istemem....salata aklımda soğanı duydum onuda yapacam bi kaç yemeklik...et tavuk attıkmı geçer gider inş ramazan güzel bi şekilde

Közleyeceksen su hiç koyma
Tencere de değil teflon tarzı tavalarda yap, bi taraf pişince çevir diğer tarafta pişsin
Tamamının kabukları kararınca al, soy, sonra bıçakla sık aralıklarla vurup ez yoğurtla ye

öyle olacak mecbur. akşam 12de uyuyp, bidaha 3te kalkıp bidaha 7de uyanmamak için sahura kalkmamayım diyorum. uyumadan haşlanmış yumurta ve süt içerim diyorum
6da evde oluyorum. her türlü yapılır tabi. ama ben hiç hoşlanmıyorum böyle şeylerle uğraşmayı annemleyken ikinci günden kalan yemeği bile yemezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…