- 19 Nisan 2014
- 4.604
- 13.648
- 498
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
-
yemeklik soğan nasıl oluyor peki dolapta...koku falan yapıyormu.:26:
valla çekk heralde bi salata olsa bi kaçda meze olsa ohh vallaa ana yemek falan istemem....salata aklımda soğanı duydum onuda yapacam bi kaç yemeklik...et tavuk attıkmı geçer gider inş ramazan güzel bi şekilde
haklısın ama hiç içimden gelmiyorbilmediğim için soruyorum :26:
tencereye birazcık su, patlıcanın başını kesenerek içine atıcam. ara ara bakıp delikler açıcam. olduktan sonrada kabuklarını kesip, ezicem. bu şekilde olacak dımı? kırmızı biberdemi bu şekilde? kuşbaşını alıp kaynatıp kçk kçk poşetlere koyup dolaba koyuyorum hep. :26:
Ben de yemek yaparken artan soğanları cam kapaklı bir saklama kabı içinde buzluğa atıyorum. Koku falan olmuyor hiç.
Ben doğdürüst yemek yapmayı bilmiyorum, birde anne olucam
Asmu sen tatar da seversin bence
Bende bilmiyodum sonra çok beğendim
1-Patatesleri küçük küp küp doğra kızart, borcama dök
2-Küçük yüzük makarnayı haşla, borcama dök
3-Yoğurdu hafif sulandırıp çırp, borcama dök
4-Salça ve sıvı yağı kavur, yoğurdun üstüne gezdir
Közleyeceksen su hiç koyma
Tencere de değil teflon tarzı tavalarda yap, bi taraf pişince çevir diğer tarafta pişsin
Tamamının kabukları kararınca al, soy, sonra bıçakla sık aralıklarla vurup ez yoğurtla ye
su koymana gerek yok...at teflona okadar ..pratik yani..salatayı çekin dediği gibi yap...zaten yazın pek bişi yenmiyor...soğuk soğukta karpuz koy sofraya...kırmızı biberi ben bazen ocakta direk közlüyorum...patlıcan ozağa direk konunca batıyor ortalık aklında olsun...olmadı yap bi çorba bi salata...keyfine göre yani...
Bende öyleyim
Sevdiğim bi kızartma yanına da yoğurtlu bi meze olsun iştahla yerim
Başka bişey aramam
Ama misafir gelecekse hepsini yapıyorum, yanına bi de börek tatlı vs.
ciddimisin lili..... ben kendime beceriksiz diyordum yemek konusunda...nerde pratik bişi orda ben
bende bilmiyorum. ama neyseki anne değilim
not aldım. seveceğimden eminim
yazdım hepsini kızlar. çook tşk ederim. annem çorbayı kaynatıp sonrada blendırdan geçiriyordu. bende burada bi kaç kez yaptım. oldu tabi yedim. ama annem gibi olmadı. mercimek saatlerce üstünde kalmasına ragmen bir türlü içinde dağılmadı.
hani kevgir gibi karıştırma kaşıkları oluyorya onlarla karıştıyorum ama yinede olmuyor
yazdım hepsini kızlar. çook tşk ederim. annem çorbayı kaynatıp sonrada blendırdan geçiriyordu. bende burada bi kaç kez yaptım. oldu tabi yedim. ama annem gibi olmadı. mercimek saatlerce üstünde kalmasına ragmen bir türlü içinde dağılmadı.
hani kevgir gibi karıştırma kaşıkları oluyorya onlarla karıştıyorum ama yinede olmuyor
Ya aslında yemekler aynı soğanı kavur salçayı ilave et tamamdır..
Ama ben değişik şeyler yapmayı bilmiyorum..
Birde ewe gidiyorum annem yapmış yemekleri hazır ohh miss..
Oyuzden işe girdiğimden berii yemek yapmayı unuttum..
Birdee hamur işi hayatta yapamam..
Tarife baka baka oda iştee
yemek zevklerimiz benziyor sanki çek seninle...aynen bende öyleyim.....misafirim geldiği vakitte dediğin gibi çorba ,zeytinyağlı ,börek ,ana yemek, pilav tatlı vs. eksik etmem
Ben ete çok düşkün değilim kızartmalara böreklere bayılırım ama misafire hepsini birden yaparım
Ramazanı da çok severim
Ama közlenmiş patlıcanda kaldı aklımsabah sabah..
Blendırdan geçirdikten sonra olması lazım aslında. O yoksa tel süzgeç ile de süzülebilir. Ama öncesinde iyice özleşmesi gerekiyor. Benden size bir anne tarifi; ben içine patlıcan ve sarımsak doğruyorum. Patlıcanlar da eriyor ve çorbayla bütünleşiyor tabi. Çok farklı bir lezzet oluyor. Denemenizi öneririm.
dur çorba tarifinide vereyim herkes sever benim çorbalarımı....sıcak suyu koy tencereye mercimeği yıka at suya bi soğanı bi patatesi iri iri doğra at..tuz ve kimyonu ekle....iice kaynasın..mercimekler dağılınca iice blendrdan geçir iri soğan patates kalmasın içinde....üzerine yağla pul biber kavur dök...misss
ette yerim ama çok ararma oyle...kızartma börek vs.benimde aynı...
diye diye benimde burnuma koktu valllaaa
hımm anladım..doğrudur lilim..benimde geçen kayınvalide geldi kaldı yaklaşık bi ay yemekleri falan o yapıyordu...insan yemek yapmayı unutuyor dediğin gibi...değişik şeyler denemeyi seviyorum ben
çorbayamı patlıcan koyuyorsun:26:değüşükk hiç denemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?