Ramazanda Diyete Başlayıp Hızını Alamayanların Birlikte Zayıflama Günlüğü

teşekkür ederim
Rica ederim

Meyveyi çok yeme canım fruktoz yani meyve şekeri var içinde yediğin saate dikkat et bide

Aramıza hoşgeldin

Kızlar bu iftarda gene patates salatası yedim ..birazda mantı ve kadayıf..tabi bol bol suyla yeşil çayımıda içtim..Ha bide elma yedim..İyi gidiyoruz inş. veririz kiloları:)
Diyet menüden çıkmış biraz.hem canım çekti Mantı yemiyeli olmuş baya bak şimdi düşündüm de ne zaman olduğunu bile hatırlayamadım.

İftar menüm ( dukan diyeti saf protein günü)
1 tabak dukana uygun çorba
4 adet yağsız kıyma ve sadece baharatla yapılmış yağsız tavada kızarmış köfte
2 küçük kornişon turşu

İftardan 1 saat kadar sonra
1.5 dilim ECEMUS marka dukan kara kek (1 kaşık yulaf kepeği hakkım kadar)

Haklısın canım biraz çok yedim..Meyveyide baya yiyodum..Ona da biraz dikkat edeym..Sen MAŞALLAH çok az yiyosun..

kızlar baktım 300 gr daha gitmiş 54.2 yim maşallahhh
sizde kiloları yazın bakın daha iyi adapte oluyo insan..

dün iftarda
1 tabak patlıcan musaka
1 dilim ekmek
1 kase hazır yapılan zerde tatlısı yedim

gece bi avuc soya fıstığı yedim
kalorisiz ice tea içtim
yarım muz yedim

sahurda ise iki lokma domatesli yumurta
yine zerde tatlısından yedim
iki tane de salata yedim tatlıyı dengelemek için
bir kaşık ta dondurma

aslında pek uyamadım diyete salatasız bir gündü..

kızlar suyu alkali içinn çok fayda göreceksiniz şimdi size ayşegül çoruhlunun bir yazısını paylaşayım

:::::::::ALINTIDIR:::::
Artık biliyoruz ki çoğu hastalığın temelinde sağlıksız beslenme yatıyor. Hem yanlış besinleri seçiyoruz hem de gereğinden fazla yiyoruz. Tam bu noktada oruç tutmak manevi tatminin yanı sıra sağlığımız içinde çok yararlıdır. Oruç tutarak az yeyip tüm sindirim sistemimizi dinlendirebiliriz.

Sindirim sisteminin yüzölçümü derimizden dada çoktur. Sadece bağırsaklarımız 400 metrekaredir. Bunca alandaki hücreleri 1 ay dinlendirmek bizi detox eder.

Detox denince en önemli toksin temizleyici olan suya değinmek gerekir. Su olmadan toksinler atılamaz. Oruç boyunca az su içmenin zararını engellemek için akşamları bol miktarda alkali su içilmedir. Alkali su , suyun pHının 7den yukarı olması demektir. Bu değer ne kadar fazlaysa o kadar alkalidir. Ve su ne kadar alkaliyse o kadar toksin atar. Koyu idrar renginiz yeterince su içmediğinizi gösterir. Bunu engellemenin yolu gece boyu alkali su içmektir.
Akşam yemeği seçimlerinde ise çok hafif tercihler yapılmalıdır. Aksi halde tüm gün aç kaldığımız halde tek öğünle bile kilo alabiliriz. Bunu engellemek için akşamları, ekmek, pilav, makarna, tatlı, börek vs gibi unlu ve şekerli besinleri tüketmemek gerekir. Asitli, şekerli, kolalı içeceklerden, kızartmalardan ve fazla hayvansal proteinden uzak durulmalıdır.

Akşam öğününde sebze yemekleri, zeytinyağlılar, salata istenildiği kadar tüketilebilir. Protein olarak balık ve baklagiller iyi tercihtir.

Gece boyu zararlı atıştırmalıklar yerine söğüş sebze veya sebze suyu alkali olmak için şahane bir alternatiftir.

Sahurda ise yine hafif yemek gerekir. Sebze yemeği, meyve, kuruyemiş tüketmek uygundur.

Haklısın canım biraz çok yedim..Meyveyide baya yiyodum..Ona da biraz dikkat edeym..Sen MAŞALLAH çok az yiyosun..
Saol canım genelde az yerim.ama zaman zaman çok yerim yedikçe açılır iştahım ama dukana başlayınca acayip disipline oldum.ve diyete uygun yediğim için içim rahat oluyo bende eskiden 1 porsiyon meyve yerdim geceleri, çok seviyorum meyveyi ama napıyım kilo kontrolü için fedakarlık ediyorum

Kızlar çok utanıyorum ama sahurda ne yediğimi yazayım:
-yarım kase mantı
-biraz salata
-yeşil çay
Canım bugün daha az kalorili fakat doyurucu ve kan şekerini fırlatmayacak bişeyler yiyip telafi edersin offf mantıyı çok özlemişim bu arada.

Sahur menüm:
(dukan protein sebze günüm)
1 dilim ecemus dukan ekmek (1 kaşık yulaf kepeği hakkım kadar)
5 kaşık Menemen
2 yeşil biber
1 yemek kaşığı çörek otlu lor
1/5 salatalık
2 dilim pastırma çemensiz yağsız
1 su bardağı süt

İftar menüm;
(Dukan protein sebze günü)
1 tabak tavuklu salata
1 bardak light ayran

İfrardan 2 saat sonra;
Ecemus marka dukan kek (1 kaşık yulaf kepeği hakkım kadar)

Kizlar slm iftar menum
1 tabak turlu yemegi
yarim kase yogurt corbasi
1 hurma
Pideden sadece bir kare kopardim
Yarim tabak kadar salata
1 parca karpuz
Yarim kase cacik
2-3 kasik tatli zerde

2saat sonrada 1 kase dolusu dondurma
1 ucu bi arada neskafe
Iyi geceler herkese

Selam kızlar;

Bugünkü sahur menüm ( dukan saf protein günü)

1 bardak light süt
3 dilim lorlu hindi füme sarma
1 dilim çemensiz yağsız pastırma
1 dilim ecemus dukan ekmeği ( 1 kaşık yulaf kepeği hakkım kadar)

Kimse uğramamış bugün topiğe.
İftar menüm;
(Dukan saf protein günüm)
4 adet yağsız kıymadan yağsız tavada yapılmış köfte
2 adet kornişon turşu
1 su bardağı light ayran
2 kaşık light yoğurt

İftardan 1 saat sonra;
Ecemus dukan kara kek (1 kaşık yulaf kepeği hakkım kadar)

Kizlar dun civittigim icin yazarken utandim sildim
Ben de cıvıttım sayılır ama diyete uygun biçimde.yani normalde yediğimden biraz fazla kaçtı gibi geldi.

İftardan 2 saat sonra;
2 tavuk jambon lorlu sarma
1 kaşık dukanella
1 light ice tea şeftali

Sahur menüm;
1 bardak light süt
1 kaşık maydanozlu lor
2 kaşık Menemen
3 kaşık mantar sote
2 yeşil biber
1 hindi füme
1 kaşık yulaf kepeği hakkım kadar dukan ekmeği

Hepiniz nerdesiniz kızlar?yoksanız boşa paylaşım yapıyormuş gibi hissedicem ya

İftar menüm (dukan sebze protein günüm)
1 tabak dukan düğün çorbası
1/2 tabak kıymalı taze fasulye
1 bardak light ayran
1/2 tabak yağsız salata

İftardan bikaç saat sonra;
Dukan etimek tatlısı ( 1 kaşık yulaf kepeği hakkım kadar )

Merhaba arkadaşlar ramazanda kilo alıyorum bu sene almak istemiyorum. Hatta vermek istiyorum Sahurda doyurucu ama kilo aldırmayacak şeyler yiyorum. Örneğin yumurta, süt gibi. İftarda da sebze yemeği çorba düşünüyorum. Önceki senelerde iftardan sonra mutlaka tatlı bişeyler yerdim sonra da kilo alırdım bu sene aslaa Zaten her gün vakit buldukça callanetics egzersizlerini yapıyordum yine iftardan sonra devam edeceğimm. Hepinize ramazanda bol kilo vermeler

Hoşgeldin canım doğru tespitlerde bulunmuşsun. Dediğin gibi protein ağırlıklı beslenmen hem tok tutar hemde kilo aldırmaz tabi yağlı olmamaları kaydıyla.
Callanetics topiğimize de beklerim

Sahur menüm (dukan saf protein günüm)

1 bardak adaçayı şekersiz
1 dilim light beyaz peynir
4 dilim hindi füme
1 yumurta yağsız tavada, yağsız çemensiz pastırmalı
1 dilim dukan ekmek (1 kaşık yulaf kepeği hakkım kadar)
Etimek tatlısı (1 kaşık yulaf kepeği hakkım kadar)

Teşekkür ederim canım Ben de burda yediklerimi yazarak kilo vermeye çalışacağım inşallah. Tavsiyelerini her zaman beklerim :)
Sahurda yediklerim;
2 adet haşlanmış yumurta
1 dilim kepek ekmeği
1 bardak yağsız süt
2 adet hurma

Gayet güzel bi menü olmuş burda yazacağını bilince insan daha kontrollü yemek yiyiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…