Ramazanı fırsat bilelim kiloları verelim ... Tavsiyeler lütfennn

Günaydın kızlarevet bu gece ilk sahurumuzu yapacağız hayırlısı ile. Sahur öncesi başlangıç kilolarımızı yazarız artıkSahurda ne yemeği düşünüyorsunuz? İlk gün diye börekleri gözlemeleri koymayın sakın sofraya

günyadın .. an itibariyle tartıldım 75,2 kg ve bayramın ilk günü 70 kg olmayı planlıyorum.. sahur için hafif kahvaltı planlıyorum sahura .. ya sizler

61 kiloyum, sabahtan bu yana canım hiç bişey istemiyor saat 10 gibi 3 tane burçak bisküvi ve bir bardak bitki çayıiçtim, öğle oldu hala canım bişi istemiyor akşama bir kase çorba ve yoğurt yemeyi düşünüyorum, gece içinse 2 tane haşlanmış yumurta 1 tane domates 1 tane salatalık 1 dilim ekmek(buğday) ve 2bardak su abarttımmı sizce kızlar:44:

merhaba kizlar bende ramazanda kilo alanlardanim oyle cok fazlada yemem ama sanirim gec saatte yemenin bunda rolu var tek korkum kilo almak her sene garanti iki kilo aliyorum ben yaaaa... bende size katilmak istiyorum kilom 60

su kadar kilo vericem filan demiyorum ben, kendimi sartlandirmayayimda...ne de olsa bu da vucut..tum gun ac durup gece gece birseyler yemek gerekecek..mumkun oldugunca sivi yani corba yemeli birde salata...

en guzeli bu biliyormusunuz gunluk menu...et tavuk olarakta kofte ve hastalama tavuk salatayla birlikte yanina yogurt...oh mis..tatli olarakta 1-2 tane hurma...gunluk vitaminleri aliriz ve fazla abartiyada kacmamis olabilir...

ve ben simdiden kir pidesi yapmayi planladim hihi bi kereden birsey olmaz herhalde...

sahurda ise ekmek ihtiyacimizi gidermek en mantiklisi...ben oyle yapmayi dusunuyorum yani...

hadi bakalim hepimize kolay molay gele...gelsin ramazan gitsin kilolar insaAllah

ben 57.5 kiloyum bayramda 50 yada 52-53 olmak istiyorum.

benim diyetisyenim bana sahuru kahvaltı gibi yap demişti
iftarıda önce çorba ve salata sonra sofradan kalk 15 dk bekle sonra sebze yemeğini ye dedi
bunu denicem bakalım nasıl olcak spor işi nasıl olcak asıl ya bide susuzluk

kızlar başlığımdan da anlaşılacağı üzere semiz otu ve yoğurt çorbadan sonra tüketeceğimiz besin olsun. inanın et yemiş gibi doyuyorsunuz tam 5 kilo fazlam var bence anlaşalım hatta iddiaya girelim bu kiloları verelim

bende şu an 60 kiloyum canım hedefim 55

bence yapabiliriz daha önceden 9 kilo verdim :) hemde çok rahat 5 kilo dediğin nedir ki :)

ramazana bi kaç gün kaldı kızlar .. şimdiden herkeze hayırlı ramazanlar .. şu an 75 kiloyum ramazanda haftalık tartılıp burda sizlerle paylaşıcam .. sizde boyle yaparsanız birbirimizi motive ederiz :)

ramazanda da burdayız anlaşılan evet herkes küsüratıyla yazsın hatta 1 ay sonra önceki sonraki hali olarak foto koyalım :)

bence yapabiliriz daha önceden 9 kilo verdim :) hemde çok rahat 5 kilo dediğin nedir ki :)

tebrik ederim canim..bende bir zamanlar vermistim o kadar kilo ama ramazanda degil daha uzun vaadede yuruyusle vermistim...simdi yurumek gibi bir luksum yok bebegim oldugu icin...malum birde aksam yemek hazirlamak gerekiyor..calismasam gene yapabilirdimde sabah cikip aksam geliyorum..ee sonrasi ancak bebegin bakimiydi mamasiydi yemegiydi derken kendimi unutuyorum dersem yalan olmaz...yani soyle 1 saat ayirabilsem kendime cok guzel olurdu...ama iste...

sporsuz ramazanda kilo vermek istiyorum...gercekten bi 5 kg verebilsem cok guzel olabilir...

İFTAR VAKTİ GELDİ..

Diyetisyen Bahar Demirkıran Beslenme Danışmanlığı ve Eğitim Merkezi (Notlar) - 8 Temmuz 2013 Pazartesi, 22:22...

Ramazanın , yazaylarının en sıcak günlerine denk gelmesi sebebiyle bu sene oruç tutan kişilerin çok daha dikkatli olması gerekiyor.Hatırlatmakta fayda var; başta tansiyon , şeker , kalp hastaları olmak üzerebir takım sağlık sorunu olan kişilerin ve düzenli ilaç kullananların oruçtutması sakıncalı olabilir. Özellikle de aşırı sıcaklarda! Bu kişilerin mutlaka önce hekimleri ile irtibatageçmesini öneririm.

Bu sene iftar saatioldukça geç bir saat. Yaz ayında bu kadar uzun süre açlık ve susuzluktan sonraorucunuzu açarken dikkat etmeniz gerekenbir takım hususlar var;

İlk olarak sigaratiryakilerini uyarmakta fayda görüyorum. Oruç kesinlikle sigara ile açılmamalıdır. Uzun süreaçlık ve susuzluk sebebi ile kişilerin kan şekeri ve tansiyonları düşebilir. Tiryakiler genelde orucunu sigara ile açar. Bu çok yanlış birdavranıştır. Sigara bozulmuş kan şekeri değerlerinin daha da bozulmasına sebep olurken tansiyonda ciddidalgalanmalara yol açar. Susuzluktan dolayı dehidrate kalmış bir vücutta sigara ani kalp krizi , beyin kanaması gibi riskleri arttırabilir.

İftar saatindevücudun susuzluğunu gidermek birincil öncelik olmalıdır. Oruç mutlaka 2-3 bardak ılık su ile açılmalı, daha sonra geleneksel , hafif ve sağlıklıiftariyelikler ile devam edilmelidir. Hurma , birkaç tane zeytin , 1 -2 dilimyarım yağlı peynir ,1-2 tatlıkaşığı bal , söğüş mevsim sebzeleri vetabiki küçük bir dilim leziz ramazanpidesi. Salam , sucuk gibi kanserojen etkili şarküteri ürünlerini tüketmenizi önermem. Yemekleri yavaş ve çokçiğneyerek yemek ramazanda çok daha önemli. Ana yemeğe geçmeden önce küçük bir ara vermek de iyi olur. 10-15 dakikalık küçük arada namazkılabilir , biraz hareket edebilirsiniz.Böylece hem uzun bir açlıktan sonra mideye birden yüklenmemiş hem de aşırı besin tüketiminin önüne geçmişolursunuz.

İftarda ana yemeğesıcacık , lezzetli bir çorba ile başlamanız hem sıvı ihtiyacınızı giderir hemde mideyi çok rahatlatır. Kanserojen mono sodyum glutamat içeren hazırçorbalardan uzak durmakta fayda var. Ana yemekte mutlaka protein içeren biryemek tüketilmelidir. Bu ızgara beyaz et , etli sebze yemekleri yada etli baklagil yemekleri olabilir. Probiyotiközellikteki kaymaksız yoğurt sofranızın vazgeçilmezi olmalıdır. Ana yemeğinyanında küçük bir dilim pide yada bunun yerine tüketebileceğiniz az yağlıbulgur , pilav, makarna karbonhidrat, Bvitaminleri ve lif ihtiyacınızı karşılar.Ramazandaki en büyük sorunlardan biri ise kabızlık sorunudur. Bunu engellemek için iftar sofranızda mutlaka az yağlı salataya ve az şekerli kayısı& erik kompostosuna yerverebilirsiniz.

Sağlıklı ve dengelibeslenme kurallarından olan az ve sık yemeğe ramazanda da dikkat edilmelidir.Ara öğün için 1,5- 2 saat sonra beklemek en sağlıklısıdır. Ara öğünlerde tatlıihtiyacınızı karşılamak için mevsimmeyveleri yada küçük porsiyon sütlü tatlılardan yardımalabilirsiniz.

Ramazan ayında metabolizmanızın çok yavaşlamaması içinmutlaka hergün iftardan sonra 30-45 dakika yürüyüş yapılması faydalı olur.

Sağlıklı ve huzurlubir ramazan ayı geçirmemiz dileğiyle....

Dyt.Bahar DEMİRKIRAN

[ ALINTIDIR.]

iyi akşamlar ve hayırlı ramazanlar kızlar bende grubunuza katılmak istiyorum bu 1 ayı kilo vererek geçirmeliyim çok fazla kilo fazlam var verebildiğim kadar vermek istiyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…