• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

redüksiyon zor mu??

nisan-nur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2007
508
2
96
Eskişehir
merhaba kızlar. 1.5 aydır yoktum. beni tanıyanlar belki hatırlar. tüp bebek yaptırdım ve şu an 7 haftalık hamileyim. dün kalp atışlarınıda gördük. çok mutluyum sadece 3 tane birden tutmuş ona üzüldüm çünkü doktor birini durdurmak gerek dedi. bayramdan sonra redüksiyon yaptırcam. çok korkuyorum

canım üç cok degıldı çok tasıyan var ..........benımde aynı .......doktorum alma taraftarıydı yok dedım ın ılerlıyorum hangısıne kıyarım..........hepsı kıpır kıpır ve ıyıler................sen blılırsın ama ımkansız degıl coğul gebelık kısmına gel bak çok üçüz annelerı var orda..............kayranın da üç taneydı ıkı gun once gıttı dort olmuş devam yola ınlş...........verecegın karar ınş hayırlı olur.............reduksıyon can yakıcı degıl ama yurek acıtıyo.............

kız nisan sen birde hemşehriymişin................ korkacak bişey yok zor değil ama. onunda rski var ben yaptıramıyorum. ben dede dördüz var. bende redüksiyondan korkuyorum. diğerlerinide kaybetmek var.

Nisannur tebrik ederim canım çok sevindim
demek hamilesin çok sevindimmmmmmmm:)) ama neden aldırıryorsun doktor riskli mi buldu*? EĞER GEBELıKTE SORUN TEŞKıL ETMıYORSA devam bencede ..

Valla çok zor bi karar ya , bilmiyorum hakketten

doktorum şart dedi zaten kendisi üçüz gebelik takip etmiyormuş çok riskli diyor. bi de kıslar bunun sonrası var. iki zorken üçüze nasıl bakılır? onuda düşünmek lazım dimi?

doktorum şart dedi zaten kendisi üçüz gebelik takip etmiyormuş çok riskli diyor. bi de kıslar bunun sonrası var. iki zorken üçüze nasıl bakılır? onuda düşünmek lazım dimi?

Canımcım doktorun dilek hanım hatırladığım kadarıyla
üçüz gebeliği riskli bulduğunu biliyorum genelde 3 embriyo transfer etmez senin ısrarınla mı oldu 3embriyo?

aa evet bak hatırladın. cnm ben 2 dedim ama benim sadece 3 tane yumurtam döllendi ve 2. gün transfer etmek zorunda kaldı yani kalite zayıftı biraz o yüzden çünüde koydu ve üçünün tutma ihtimali zordu ama tuttu
bu arada ben izmiri bıraktım cnmö eskişehire döndüm dilek hanımla bağlantım kalmadı redüksiyonu burdaki doktorum yapıcak

canım bence aldırma rabbım sana nasıp etmıs alıcaksa o alsın ALLAHIMA BIRAK O EN YISINI BILIR
HAKKINDA HAYIRLISI OLSUN CANIM

aa evet bak hatırladın. cnm ben 2 dedim ama benim sadece 3 tane yumurtam döllendi ve 2. gün transfer etmek zorunda kaldı yani kalite zayıftı biraz o yüzden çünüde koydu ve üçünün tutma ihtimali zordu ama tuttu
bu arada ben izmiri bıraktım cnmö eskişehire döndüm dilek hanımla bağlantım kalmadı redüksiyonu burdaki doktorum yapıcak

tebrik ederim. tedavin başarılı olmuş.allah tamamına erdirsin. bebek sahibi olmak için çok uğraşmışsındır. ben anlayamam seni belki de. hiç çoğul hamile kalmadım. bi oğlum var. yine hamileyim ama tek gebelik. çok isterdim çoğul olsun. hepsini de doğurmak isterdim. ama nasıl seçeceksin bu ölsün diğerleri yaşasın diye. o kadar uğraşmışken biraz tuhaf olmuyor mu birinden vazgeçmek? üçüz dördüz hatta çok daha fazlasını doğuranlar var. tabi yine eşinle senin kararınız.

arkadaşım önce tebrik ederim, bu zor süreçte birden fzla bebişe hamile kalmışsın .ne güzel, allah hepsine sağlık versin. zor bir karar şimdi düşündüklerin, moral bozmak için değil ama bunu yaşamış biri olarak söylemek istediğim birşey var. henüz 7 haftalık hamilesin ve bence bunları hiç düşünme şu anda. veren rabbim uygun bulmuş vermiş, hem de kalitesi iyi değildi demene rağmen. bana 3 adet en iyi kalitede koydular, 2 si tuttu, pek sevinmiştim hep gönlümden ikiz geçiyorduama sonucu almadan evvel kara kara düşünür olmuştum ya 3 ü birden tutarsa , sağlıklarını düşünerek, erken doğumda bebklerim risk almasın diyerek ben 1 tanesini aldıracaktım. sonra 2 si tuttu diye sevindim, bu karara gerek kalmadı diye mutlu mutlu dolanıyordum ortada. 10 gün sonra ağır bir kanama ile o sağlıklı embriyolardan birini kaybettim. önce dünyam yıkıldı , hastane odalarında yanımda yatanlara göstermeden sabahlara kadar ağlıyordum. demem o ki allah seni ve bebklerini korusun ama zaten rahim kendi elemine edip birini gönderse redüksiyona belki gerek kalmaz. 10. haftaya kadar belli oluyor bu tip şeyler, sen şimdiden bunları düşünme, ben sanki çok düşündüm de rabbim beni cezalandırdı gibime geldi epey bir süre.. eğer bu aşamaları geçersen de o işleme 12. hafta civarlarında karar vereceksin o zaman da kalbinin sesini dinle derim. üçüzün riski var da ikizin yok mu sanki ? 2 kg civari dogacaklar, ikiyi yapan üçü de yapar gibime geliyor.. karar senin , hayırlı ve sağlıklısı olsun. çok erken stres yapma sadece ... naçizane görüşüm...

bencede aldırma allahım sana 3 tane uygun görmüş vermeyince ağlarız verincede neyapsak diye düşünürüz bence rabbime bırak en güzel kararı o verecektir

canlarım hepinize teşekkürler. evet belkide biri gidicek kendiliğinden. ama bi tanesi ikisinin arasında sıkışmış kalmış kalp atışı zayıf sanırım onu sonlandıracak doktorum çok sağlıklı görünmüyor dedi. neyse kıslar daha 1 ayım var bakalım neler olucak?

bu durumda sonlandırmazsan ve gebeliğin ileriki aylarında kalbi durursa hem diğer ikisini kaybedersin hem senin hayatın riske girer. inşallh en doğru karrı verirsin

bende redüksiyon yaptırmıştım.kararına saygı duyuyorum.benim doktorum eğer deneyimli bir kişi yaparsa riskin çok az olduğunu söyledi hatta bu risk %1 anca dedi.ben okadar yaptım redüksiyon yüzünden hiç bebek kaybımız olmadı dedi.zaten redüksiyonda enfeksiyon riskine karşı olağanüstü tedbir almışlardı bende.allaha şükür sonrada bi problemle karşılaşmadım.inşallah hakkında hayırlısı olur canım

Back
X