Resimlerle sağlıklı beslenme :)

canım senin kilo problemin yok ki :) öyleydi di mi?

bugün yediklerim:
yarım muz,5 çilek
1 dilim ekmek üzeri sebze ve kaşar
1 top dondurma , 1 lokum
yarım somon ızgara,salata,3 dilim ekmek, çeyrek dilim chesecake,5 çilek,1 tatlı kaşıgı reçel

vallaha da billaha da yedim.. acı yok pişmanlık yok rocky

Yani 2-3kilo vermeye calisiyorum.
Ama yerlesti sabitlendimi noldu veremiyorum
biliyorsun di mi en zayıf kadının bile hep bir iki üç veya beş kilosu vardır :))
hiç detoks yapmayı denedin mi? hem vücudunu şaşırtmış olursun hem de o kiloları verirsin.. veya bir kaç gün sadece sebze veya sadece protein veya sadece makarna vb.. de şaşırtır vücudunu.. bir bakmışsın gitmiş kilolar :)

Sabah kalkar kalkmaz ilk iş tartılmak oldu.. kilom 71.2.. ama dün sabah daha azdı ya neyse bu aralar bir değil bir kaç hastalıkla uğraşıyorum ve yediklerime bu hafta öyle planladıgım gibi dikkat edemedim maalesef.. sporun "s" bile hayal oldu hatta.. neyse buna da çok şükür.. fotograflar akşama :)

Denemedim yani denemek istedim istikrarli olamadim
Kacamak yaptim.
Dün leslie yaptim ama 15dk.

bugün yediklerim:
1küçük tatlı patates,domates,salatalık,zeytin
4/3 simit,3 küçük parça çikolata
balık,salata,1 orta boy tatlı patates

Bugün yediklerim:
1 yk nohut unu ile minik kase humus,3 kinoa kraker,domates salatalık
1 kibirit kutusu büyüklügünde haşhaşlı kek
1 dilim hellim ile salata,1 avuç fıstık,1 büyük muz
yarım tabak makarna ve 15 tane elma dilim patates

bugün nedense fazla acıktım..sanırım suyu az içtim ondan.. bir de bugün daha iyiyim ondan da olabilir eşim eve gelince patates ile makarna yaptık.. patatesten yiyecektim ama makarnanın sadece tadına bakmaktı hedefim.. bir de akşama salata yapacaktım peh peh :) her şey o bir çatalla başladı ve eşimin tabağının yarısını böylece yemiş oldum şimdi yazayım da artık bir zahmet bir şeycik yemeyiyeyim..

Son düzenleme:
Sabah bisi yemedim
Oglen 1 kase yogrt 1biber dolmasi
11.000adım attim bugun 2saat yurudum
Aksam 2kasik kurufasulye
1dilim ekmek
1kase yogurt.

bugün yediklerim:
1/2 muz 4-5 çilek 1 avuç fıstık
yarım hellimli sandiviç 10 patates kızartma
1 avuç fıstık iki baklava
hellimli salata

yarın pırasa bulabilirsem pırasa kürü yapmayı planlıyorum iki gün.. hastalıktı vsydi artık bu kadar yeter.. gaza basma zamanı

şu iki gün iştahım açık..reglim yaklaştı diye mi yoksa başka birşeyden mi bilemedim..

sabah kahvaltısında meyveli yulaf yedim.tarifi:1 türk kahvesi fincanı yulaf 3 türk kahvesi fincanı su(istenilirse süt) 5 dilimlenmiş çilek ve yarım muz ile ocakta pişirdim.blenderdan geçirip üzerine tarçın ve azıcık kuru üzüm döktüm..

bugün yediklerim:
5 çilek , yarım muz 1 türk fincanı yulaf ile lapa
1 avuç fıstık
1 kupa bardağı integral makarna ve salata
1 avuç fıstık ve 5 erik
balık,salata,1 orta boy tatlı patates

not:neyseki fıstıklar bitti.uzun bir süre eve fıstık almicam..tamam tok tutuyor ama çok yiyorum

Bugün ve yarın sadece pırasa yiyorum.. bildiginiz haşlama pırasa ve suyu.. akşam az zeytinyağ ve baharatlarla soteledim nefis oldu.. öteki türlü pek çekilir gibi değil
niye pırasa yiyorum??
çünkü bir kitap okuyorum ismi "Fransız Kadınlar Niçin Kilo Almaz?" kitabın en başında bu detoksu önermiş diyete başlamadan önce..yazar fransız.. Diğer fransız hatunları gibi hep zayıf olmuş ta ki Amerikaya okumaya gidenene kadar..Amerikada hareketsiz yaşam ve aburcuburlardan alıyor kiloları.. ve sonra bunun üzerine kiloları verip eski formuna dönmek için neler yaptığından bahsediyor kitapta.. içinde çok güzel tarifler de var.. okudukça anlatırım burdan.. şimdilik bu kadar

bugün ne yedim:
pırasa pırasa pırasaaaaaa

Son düzenleme:

okuduğum bir kitapta bu kitaptan övgüyle bahsediyordu."fransız kadınlar niçin kilo almaz?" internetten biraz araştırınca kitabın artık stokta olmadığını ancak ikinci eli olduğunu görünce ikinci el sevmememe rağmen bu kitabı hiç düşünmeden sipariş ettim.. bir kaç gün sonra kitabı satın aldığım internet sitesinden arayan görevli "kitabın ellerinde kalmadığını ve paramı iade edeceklerini" söylediğinde tam bir hayal kırıklığı yaşadım "neyse" dedim "diğer ikinci el satanlardan alırım ben de kitabı".. aynı gün bi arkadaşım beni ziyarete geldi..ona son dönemde aldığım kitapları göstermek için kütüphaneme gittiğimde birde ne göreyim.. bu kitap hiç okunmamış şekilde "birinci el" olarak karşımda duruyor.. nasıl sevindim anlatamammmm.. tam hatırlamıyorum bile ne zaman aldığımı.. ama bir dönem zayıflama kitaplarını alıp alıp daha sonra da bu tip kitaplara inancımı tamamen kaybetmiştim.. bu kitabı da diğerleri gibi bir kenara atmışım.. neyse sonu mutlu son, işte bu kitabın benimle hikayesi böyle..

dün pırasa yedim tüm gün.. ne kadar ilginçtir ki bu sabah acayip aç kalkmama rağmen yiyebileceğim şey sadece pırasa olduğu için canım hiç yemek yemek istemedi.. karnım nasıl gurul gurul kazınıyor ve ben yemek yemeği reddediyorum,ilginççççç :) bu garip bir çelişki bana "yediğimiz yemekler ne kadar sağlıklı ve doğal olursa yeme isteğimiz de o kadar azalıyormuş gibi" hissettirdi.. yani yemekler ne kadar lezzetli ve zararlı olursa o kadar iştahlıyız ve ne kadar doğal ne kadar sağlıklı olursa o kadar iştahsız oluyoruz.. yani aslında az yemek için yapılacak şey beynimizle değil bedenimizle yemek.. nasıl mı? canımızın istediği değil de bedenimizin ihtiyaçlarına odaklanmak.. her zaman için zor olsa da arada sırada neden olmasın

bugün yediklerim:
pırasa
1 büyük muz(dışardaydım ve pırasa yoktu yanımda )
yarım dilim somon,peynirli roka salata,10 tane ince dilim patates kızartması,3 kaşık karides güveç

eşimle akşam yemeğe çıktım..bu akşam'a bitiyordu pırasa işkencesi azıcık abarttım ama inanınn anladım.. az ve öz yemeğin keyfi bir başka..umarım hep hatırlarım..

Merhaba Can'ım tekrar dam hoş geldin çok özleşmişim seni sanki 40 yıldır tanıyor gibi hissettim burda görünce seni . Rolla feraceli sen bide Firuze yi hiç unutmuyorum ara da bakıyorum Burda mısınız diye görmeyince ben girmiyorum burda olduğuna sevindim senle sohbet etmek bana iyi geliyor

merhaba canım nasılsın?eski dostlarımı görmek bana da iyi geliyor.. seni gördüğüme sevindim

şaka gibi ama gene hastayım.. ne kadar dikkat edebiliyorum bilemiyorum..elimden geldiğince diyelim..

hastalığımdan dolayı bu hafta evdeyim..yediklerimi yazmıyorum bir süre için.tartılmadım da sanırım biraz moralim bozulur diye korktum..bol bol uyuyup dinleniyorum.. kendimi yenilemek için bir haftam var.. istediğimi yapmakta özgür olduğum bir hafta..tabi sadece evde :) en kısa zamanda görüşmek üzere..

geri döndüm.. güncel kilom 71.. pazartesiye kadar hedefim 70 olmak.. haftasonunu biraz daha hafif geçirip biraz da hareketle bu iş olur..umarım :)

sabah kahvaltım 1 büyük muz, 1 kivi, yarım avakado,1 kaşık kakao ile yaptığım sağlıklı puding.. üzerine chia, hindistancevizi ve birkaç kabak çekirdeği koydum..öglen ve akşam ise kinoa ve ton balık ile yaptığım köfteyi ve tatlı patatesi yedim.. çok özlemişim köfteyiii… akşam öglenki menü ve biraz da soya soslu pirinç eriştesi yedim..bugün ben bir değişik yedim :)))) reglimin birinci gününü hasarsız atlattım..

yediklerim:
1 muz 1 kivi yarım avakado ile unsuz şekersiz yağsız puding
4 kinoalı ton balıklı köfte,1 ufak tatlı patates,salata
2 kuru hurma üzeri hindistancevizi
1 orta boy kase patlamış mısır
2 ton balıklı köfte,çeyrek tatlı patates,pirinç eriştesi,salata
1 ufak kase patlamış mısır

haftasonu iyice abarttım porsiyonlarımı ve artık bundan çok sıkıldım.. aburcubur vs yemiyor olsam da karbonhidrat a da- ya- na -mı- yo- rummmmm.. kabul… pes.. bulgurdu kinoaydı karabuğdaydı patatesti bunları çok yiyorum.. ekmek makarna eskisi gibi çok yemiyorum ama bu saydıklarımda porsiyon ayarı yapamıyorum.. o yüzden bir süreliğine bunları hayatımdan çıkarmaya karar verdim..çünkü bu taktik bağımlıklıktan kurtulmada çok işe yarıyor..
bugün günlerden pazartesi ama ben tartılmaya cesaret edemedim.. cuma 71 kiloydum ve kilomu 71 kabul ederek başlıyorum bugün..bugünden itibaren karbonhidrat yok.. baklagil var.. tatlı patates var ama bulgur yok.. 21 gün böyle beslenmeye karar verdim.. eger bağımlılığım geçmezse bir 21 gün daha.. ta ki geçene kadar.. meyve günde 3 porsiyon.. kuruyemiş 1 porsiyon.. işte; kararlar, kararlar, kararlar ve işin aslı uygulamada.. hadi kolay gelsin.. işte birinci gün..

1. gün
2 yumurta, 1 dilim peynir, mantar, domates ve biber
5 kuru hurma 1 kuru incir 8 ceviz(burda biraz porsiyon ayarını aştım)
orta boy yarım tatlı patates, yarım dilim peynir,mantar sote
3 kayısı
mantarlı ıspanak sote,1 dilim peynir,2 ceviz,domates,biber

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…