Resimlerle sağlıklı beslenme :)

Değişmek zor gibi geliyor ama aslında yapıcagım şey çok kolay biliyorum..Değiştirmek istedigim özelligimin tersini yaparsam değişirim.Bu kadar basit matematikte ama niye bu kadar zor.Kendimi bi çemberin içinde hissediyorum.Aynı hemster gibi habire dönüp durdugum bir çember..hep bir şeyleri değiştirmek istiyorum ama o çemberi kırmaya cesaret edemiyorum.Alışkanlıklar ,korkular ve güven duygusu bunu engelleyen.Bir kırılsa çıkıcam içinden bir daha geri gelmemek üzere..Özgürleşicem..Bugün bir karar verdim "hergün hayatımda beni engelleyen beni ben olmaktan uzaklaştıran bir çemberi kırıp atıyorum" ve bugün ilk çemberimi şimdi bu yazıdan sonra kırıyorum.. ARTIK HAZIRIM HAYAT DEĞİŞEBİLRSİN.ÇÜNKÜ BEN DEĞİŞİYORUM.. :119::119::119:

Bugün yediklerim:
sabah:1 diim kakaolu kek ve kahve
ara:2 bisküvi 1 küçük portakal
ögleeynirli tost,domates,biber(hergün peynir ekmek illaha yenicek:)
ara:15 dondurulmuş vişne 3 kakaolu bisküvi,kola zero(bu kadar gün boyunca bu 2.)
akşam:yeşil çorba

Bugün ve yarın akşam yemegim yeşil çorba..özlemişim harikaa..

Son düzenleme:
Bugün bütün gün hep aklımdaydı.Düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum.Çevremdeler heryerde.. ve ben de onlardan biriydim..Belki o yüzden daha çok fark ediyorum.Neden?? diyorum.. Neden kendimizi unutuyoruz? neden erkek kılıgında kadınlar gibi oluyoruz?? peki biz bunu kendimize neden yapıyoruz?bize bunu yapmalarına neden izin veriyoruz?bugün 1,5 ay önceki resimlerime baktım.üzüldüm kendime.körmüşüm.yaşadıgım olumsuz olaylar açtı gözümü.ya hep kör kalsaydım?ya unutsaydım kadınlıgımı?kafamda hep bu sorular.. çevremde o kadar çok böyle kadın var ki.. peki ama neden unuttuk kadınlıgımızı?Ben hatırladım kadın oldugumu.. ve bundan sonra kadınlıgımı hep hatırlayarak yaşayacagım..

Son düzenleme:

Bugün yediklerim:
sabah:3 etimek üzeri krem peynir,5 zeytin,domates,roka
ara:2 bisküvi,15 vişne
ögle:tost,kahve
akşam:sütlü kahve,sebzeli poğaça,1 küçük lokum

Bugün de böyle bir menü oluştu:125:

Merhaba. Menüleriniz enfes görünüyor.En önemlisi diyetteymiş izlenimi vermiyor :)

Merhaba :) teşekkür ederim.. zaten bu diyet degil saglıklı beslenme..önceki yazılara baktıysan görmüşsündür "MEVSİMLERDEN ROMA" blogunu takip ederek yapıyorum..ondan da bundan da şundan da var :) önemli olan denge.bir kaçamak yapınca dur diyebilmek..mesela bugün bir tatlı yeme hakkım var.ne istersem ne kadar yersem serbest.yani kendin belirliyorsun..sana bırakıyor ama amaç kontrollü yemeyi saglayabilmek. ne kadarı sana moral verir diger günler için,ne kadarı seni tatmin eder sen karar ver ve verdigin bunca emegi düşün diyo :)) ben şuan bir dilim pasta veya cheesecake hayal ediyorum.bakalım tam karar vermedim :)

Bakmaz olur muyum hiç, topiği baştan sona gezdim Hemen ilk işim google de 'mevsimlerden Roma'yı aramak oldu.Kendimi ne kadar kısıtladığımı anladım.Bende uygulamaya çalışıcam.Tabii öğrenci olduğım için zor olacak galiba ama bakıcaz artık :)))

Ben Mevsimlerden Roma ile geçen sen tanıştım ama bi türlü inanmak istemedim hem bisküvi var hem kek var hem tatlı var vs.. Bana inandırıcı gelmemişti,inanamamıştım böyle kilo verildigine ve saglıklı olduguna..1 sene sonra algıladım herşeyin kararında güzel oldugunu "cısssssss, uzak durmam lazım,yasak"larla bu işin bi yere kadar gittigini ve sonra patlayıp tekrar başa dönüldügünü.. ve çok dogru söylüyorsun diyet gibi degil ve çok rahat yapılabiliyor..Ben %100 uyamasamda %95 %100 arası uyuyorum bu listeye.. Sana bilebildigim şeylerde yardımcı olmaya hazırım.Çekinmeden sorabilirsin..:102::102:

Çok teşekkür ederiim Bende yeni yeni algılayabiliyorum yasakların ne kadar çekici olduğunu.Yasak olarak nitelendirilen yiyeceklerden yediğimde bütün motivasyonum yokoluyor bununla birlikte ne bulursam yemeye başlıyorum.
Peki sağlıklı beslenmenizin yanında spor da yapıyor musunuz?

Bu hafta hiç yapmamış olsamda haftada 2 gün yürüyorum.Belki ilerki zamanlarda kilom durdugu zaman sporu arttırırım..Bi yerde duymuştum "hayatın boyunca yapabilecegin sporu, yapabilecegin gün ve sürede yap" diyordu.Ben hayatım boyunca hergün yürüyüş veya başka spor yapamam ama haftada2 gün yapabilirim :)

Ben de haftada 5 gün okula yürüyerek gidip geliyorum.Yaz tatili geldiğinde devam ettirebilecek miyim meçhul

Bu muhteşem pasta şuan midemde.. görüntüsü kadar tadı da muhteşemdi...:129: ve ben gönül rahatlıgıyla yedim onu 35. gün ödülü olarak.. 5. haftanın son günü istedigim tatlıyı (1 porsiyon) yiyebilecektim ve pastaneye gittigimde resmen gözüm döndü hepsinden almak yemek istedim.hem şu 35 günde ne kadar degişik kurabiye ve pastalar çıkmıştı.kaçırmıştım hepsini.. hemen ara kapanmalıydı:125::125::125: şaka bir yana bu söylediklerim 1 saniye falan sürdü.sonra direkt ilk begendim gözüme ilk çarpan bu güzelim pasta alınıp evde bitki çayı eşliginde yavaş ve keyifli bir şekllde yenerek mideye indirildi.. Mevsimlerden Roma bugünkü listemde tatlı yememe izin veridigine göre ben bi şeyleri başarmıştım ve ödülüm bu güzelim çilekli çikolatalı pasta oldu.(Yakın çekimler sizi yanıltmasın pasta 1 porsiyonluk) kendimi tebrik ediyorum bu 35 gün için :81::81::81::81::81:

Kolay gelsin cnm pasta çok davetkar gorunuyor gerçekten hedefine ulaşacağını düşünüyorum

teşekkür ederim canım.. ben de öyle düşünüyorumm

Bende karataya uygun besleniyorum ve açlık krizleri yaşamıyorum cnm ..ve ayrıca cildim çok net düzeldi parladı ,tavsiye ederim ..birde nacizane ,zero kola ve diğer kraker vb diyet ürünler sağlıksız ..birde sebzeleri zamanında yersennşz hotmonsuz olur ,sağlık içinse dikkat etmek lazım bunlarada

Daha önce yazmıştım ama son yazılara bakılınca anlaşılmıyor olabilir..ben et, tavuk ,yumurta yemiyorum.karatayıda kendim için uygun bulmuyorum.bir süre denedim çünkü(o sıra yumurta yiyordum).mevsiminde meyve sebze konusuna gelince ne tavuk, ne et, ne yumurta(sen bunları yiyorsundur diye bu örnekleri veriyorum) hiçbiri hormonsuz degil malesef artık canım.herşeyde var..karatay için başarılar dilerim ben başka bi yoldayım.herşeyden yeme özgürlügümün oldugu ve ne kadar yemem gerektigini ögrendigim bi yol bu..ilgine teşekkürler.. bu arada resimindeki kediye bayıldım.seninse öp benim için

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…