- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.301
- 598
- Konu Sahibi uzun kirpik
-
Ben her iki durum için de cevap verdiğimi düşünüyorum. Keşke konularınızda size cevap veren insanlara karşı biraz daha kibar davranabiliyor olsanız.zaten aileleriniz size karşı nasıllar diye yazmışım...
zina için önemli olan imam nikahı demek istemiştim ben.eksik yazmışım
Ben her iki durum için de cevap verdiğimi düşünüyorum. Keşke konularınızda size cevap veren insanlara karşı biraz daha kibar davranabiliyor olsanız.
Neyse iyi geceler dilerim. Umarım kuzeninize nasıl davranmanız gerektiğini bulursunuz.
Sadece dini nikahla yasasa sorun yok sadece resmi nikahla yasayinca sorun var oyle mi yazdiniz ben mi yanlis okudum?Dogru zina olur kesinlikle yapilmasi lazim katiliyorum. ...
resmide sart...ama dini nikah yapar digerini onemsemez ona birsey demem ama resmi evli dini nikah yok olurmu oyle sey Allah askina ya insanlar nazarinda evli Allah katinda cellecelaluhu iki yabanci olamaz ikiside sart....
Birlikte yasanmasi bana hic normal gelmiyor bir imza ve iki sahitten niye kacinilir anlamiyorum
burda niye yzmadiniz acaba imam nikahi varda resmi nikahi yok diyeArkadaşlar kuzenim nikahsız biriyle yaşıyor ve kimse onunla konuşmuyor.Şahsen ben de onaylamam nikahsız hayatı ama kimseye de müdahale etmem.Nikahsız yaşayanınız var mı? Aileleriniz size karşı nasıllar? Merak ettim
burda niye yzmadiniz acaba imam nikahi varda resmi nikahi yok diye
bu konuyu neden açtınız anlamıyorum...Arkadaşlar kuzenim nikahsız biriyle yaşıyor ve kimse onunla konuşmuyor.Şahsen ben de onaylamam nikahsız hayatı ama kimseye de müdahale etmem.Nikahsız yaşayanınız var mı? Aileleriniz size karşı nasıllar? Merak ettim
boyle bikonu yaziyosan iyisinede kotusunede acik olcksin cnm bukadar alindigna gore kuzenn degil sensin o yasayan yanlismi anlamisimyoo senden başka saldıran olmadı farkında mısın.herkes medenice konuşuyor. ben anyayı sormuşum sen antartikayı anlatmışsın...Herhalde işin günah tarafını sorsam hocaya giderim, buraya yazmam.Önce bir okursan, belki anlarsın.Aferin sen her konuya atla, hepsine günah diye yaz, herkesi lanetle...yolun yol değil senin
ailesi onaylıyosa siz karışmayın derim çünkü ilerde siz kötü olabilirsiniz. nikahsız derken galiba sevgililer ve aynı evde yaşıyolarArkadaşlar kuzenim nikahsız biriyle yaşıyor ve kimse onunla konuşmuyor.Şahsen ben de onaylamam nikahsız hayatı ama kimseye de müdahale etmem.Nikahsız yaşayanınız var mı? Aileleriniz size karşı nasıllar? Merak ettim
konu başlığı RESMİ NİKAHSIZ YAŞAYAN kız olunca...anlaşılır diye düşünmüştüm....Allah katında dini nikah varsa zina olmuyor, helal oluyor.Ancak malum, toplumda genelde resmi nikah olmayınca pek evlilik sayılmıyor.Hele de adam evliyse asla evlilik sayılmıyor
konu başlığı RESMİ NİKAHSIZ YAŞAYAN kız olunca...anlaşılır diye düşünmüştüm....Allah katında dini nikah varsa zina olmuyor, helal oluyor.Ancak malum, toplumda genelde resmi nikah olmayınca pek evlilik sayılmıyor.Hele de adam evliyse asla evlilik sayılmıyor
Şimdi burada sizi doğrudan ilgilendirmeyen bir sorunun kişisini konuşmak, onların dini nikahsız yaşamasından daha mı zararsız?
Nikah özünde bir akittir sözleşmedir,esasıda duyurmaktır,yani sen adam bir de hoca aldım verdim şeklinde di i nikah da olmaz,öyle yapan ünlüler falan var ya ona istinaden söylüyorum, kime duyurdun,hiç
Esasları yerine getirilmiş bir resmi nikah imam nikahı yerine de gayet geçer çünkü aslında imam nikahı resmi nikah diye bir ayrım yoktur, nikah nikahtır,resmi nikah nelere dikkat edersin, başta dediğim gibi başka bir anlama mahal vermeyecek şekilde evlenme niyetini duyurmak,kişilerin süt kardeş olmaması, sahitlerden en az birinin erkek olması, kadının gayrimüslim biriyle evlenmiyor olması,düğün takıları da benim dediginiz anda al oda mehir oluyor, ben evliligimde bu şartları sağladım kimse çıkıpta bana zina yapıyorsun diyemez diyenin ağzını öperim, çocuğum var benim ona ne demiş oluyorsunuz,lafının önünü ardını tartsın herkes
Dini nikah olmayip sadece resmi nikah varsa ne oluyor.
uslubunuza dikkat edin benim özelim benim fikrim 2.eş severimmi dedim ne alakası var ?ne alakası var ? günah acısından yazdım benim inancım öndedir günahtar korkarım evlenecek olan ikisinide yapması sart ama sadece resmi nikah nedir ? zinadır bunumu savunacagız daha nelerSadece dini nikahla yasasa sorun yok sadece resmi nikahla yasayinca sorun var oyle mi yazdiniz ben mi yanlis okudum?
O zaman esiniz yarin bi gun 2.yi de aliyorum diye geldiginde ses cikarmazsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?