Utanmış üzgün biri olsa en başta yapmazdı bence.Saçları sormayı unuttum ya. O sinirle aklıma gelmedi.
Zaten istediğim şekilde de konuşamadım.
Çünkü hayal ettiğim konuşmada utanmış üzgün bir kadın vardı.
Arsızla uğraşması çok zor oluyor.
Torunu var kardeşimle yaşıt. Yalnız 8 saat mesafede oturuyor onlar. Yılda iki kez falan görüşüyorlar.Yazıldı mı bilmiyorum ama Halanızın aşağı yukarı kardeşiniz yaşlarında kendi çocuğu/çocukları varsa kardeşinizin sevimliliğini vs çekemiyor olma ihtimali geldi aklıma..... bu devirde insanların içi o kadar haset ki . Yoksa niye yapsın böyle bir şeyi . İnsan küçücük çocuğunun saçını kuaföre bile kestirmeye kıyamaz . Ya da halanız çok düşüncesiz bir insan.....
Ahaha super fikir :)Sakızı yapıltır kafasına o da kestirsin kendi saçlarını
Bir arkadaş demiş.Böcek mi o deyip saçına sakızı yapıştır.O da kendini kırptırmak zorunda kalsinEvin dış kapısının önünde kamp kurduğum için o kapıyı açınca ben de direkt açtım kapıyı.
Giyinmiş kuşanmış özel bir yere gidecek gibi, ayakkabısını giyene kadar baktım öyle uzun uzun. Hiçbir şey söylemedim.
Sonra döndü “Ne oldu” dedi. “Ne olduğunu sen söyleyeceksin annemi arayıp kapıyı çalıyor Desmond demişsin. Demek ki bir şey var, demek ki tutuşmuşsun ki aradın” gibi bir şey söyledim.
“Küçücük çocuk uzar ne olacak” dedi. İnanır mısınız hiç suçluluk belirtisi yok! Biraz hissetsem ya da özür dilese “Bir daha yapma ne kardeşime, ne başka çocuğa” deyip girecektim içeri. Ama özrü kabahatinden büyük!
Tabii sinirden kıpkırmızı oldum. Bundan sonra anlatacaklarımı bire bir olduğu gibi yazabileceğimi sanmıyorum. Çünkü sinirlenince ne söylediğimin, ne yaptığımın farkında olmuyorum. Her neyse aşağı yukarı şöyle söyledim;
“Sen nasıl bir insanmışsın ya. 50 yaşındasın yaşından utan, 3 çocuğun 2 torunun var onlardan utan. Geçmişte yaptıkların yetmedi anneme babama şimdi bize mi sardın? (Gülerek dinliyor bu arada) Ne istedin çocuğun saçından, emanet verilmiş o sana emanet. Bir yerini incitir miyim diye korkacağın yerde saçını kırpmışsın. Hiç mi vicdanın yoktu? Hiç mi saçın içine sı*çtım ne derler bana gidip düzelltireyim demedin? Vizyonsuz. Gülüyor bir de karşımda. Git gözüm görmesin seni.” dedim
“Uzar o uzar yağ sür kendine sürdüğün gibi” dedi yine gülerek ve burası benim artık sabrımın tükendiği yerdi.
“Kendi kızının saçı örtülü madem çok biliyordun saç kesmeyi onunkini kesseydin ya görülmüyor bir şey olmuyor ne halt yemeye kestin bizim saçları. Bir babaneme bakıyorum, bir sana bakıyorum sen onun kızı olamazsın. Şeytansın sen. Yanına kalır sanıyorsan sanma. Ödeyeceksin bunları. Babam annem bir şey diyemiyor diye kendini bir şey sanma. Ben onlara benzemem.” gibi bir şeyler söyledim. Sinirden net hatırlamıyorum.
Merdivenlerden inmeye başladı. “Tü senin insanlığına insan bunu düşmanına yapmaz, saç bu saç kıyafet mi atalım bir kenara”
“Kes artık sesini babanı ararım” dedi. “Aramazsan adam değilsin” dedim kapattım kapıyı. Bir şeyler homurdanarak indi aşağı ama anlamadım ne dediğini.
Geçmedi hırsım daha çok hırslandım. Ne yüzsüzmüş ya. Sinirden kıpkırmızıyım hâlâ
Sakız buzla temizleniyor ya.Bir arkadaş demiş.Böcek mi o deyip saçına sakızı yapıştır.O da kendini kırptırmak zorunda kalsin
Ay kan davası çıkmasınArkadasin dedigi gibu şampuanina tüy dökücü koyarsaniz sorun kökten halolur gercekten
Ay kan davası çıkmasın
Ha cidden kökünden hallolur. Orası net.
Bilemiyorum. Umarım öyle bir bok yemez.olayin üzerinden 1-2 ay falan geçse belki anlamaz kimin yaptigini.Kendi bile anlamasin kimin yaptigini.simdi döksen anlar :) haketti aslinda bunu.
Saclari da satmaya mi gitti acaba bu
Ah benim cinlerim ne yapsın...Hadsiz o kim oluyor ya cinlendim burda. Ne zannediyo bu insanlar kendilerini? Valla şampuana tüy dökücü katmak çok iyi fikir haketmiş. Ciddi ciddi düşünün derim.
Canım bak sen yine kıyamıyorsun ona. Gercekten sabır lazım böyle insanların içinde.Ah benim cinlerim ne yapsın...
Çocuk besleme gibi duruyor. Ödeyecek bunu gerçekten ödeteceğim. Kendine zarar veremem belki ama canını yakacak bir şekilde “yanlışlıkla” eşyalarına zarar vereceğim.
Sakız buzla temizleniyor ya.
Evindeki eşyalara zarar vericem.
Bu da mantıklıymış :)) Düşünsenize deli gibi kaşınıyor, lanetler ediyor falan. Aşk- ımemnu/Beşir gibi izlerim vallaMahalleden bitli bir çocuk bul halana ziyarete git çocukla birlikte. ..
tabi sen evinde bit sampuani bulundur bit Tokası ya da rozeti falan var ailecek korunun size bulaşmasın.Halan çok acımasız tam cadolozmus bu arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?