Riske rağmen anne olmak ister miydiniz?

Ortada bir evlat yok ve dolayısıyla "evlat için" diye demagoji yapmaya gerek yok. Durumunuz zaten hamilelik için ağırmış, yani riske bakılırsa "evlat, anne olmak" gibi durumları yaşayamazsınız diye uyarılıyorsunuz zaten doktorlar tarafından. Ortada annesiz bir bebek bırakmaya "evlat için" denemez. Evlat için sonunda ölüm olmayan nice sıkıntılara girersiniz, ama sonra her şey yoluna girecektir, buna evlat için risk ve sıkıntı göze almak denilebilir. Ama sizin durum çok farklı.
Bu risk göze alınmaz bence. Annelik sadece hamilelikle ve doğurmakla olmuyor. O çocuk doğarken size bir şey olsa ne olacak? Bile bile bir bebeği annesiz bırakmak bencilce. Evlat edinmeye sıcak bakarsanız bence en güzeli bu. Veya taşıyıcı annelik.

Risk almazdım tabi ki. Sırf kendi egom yüzünden bir bebeği annesiz bırakma riskini göze almak lükstür bana göre. Siz çocuksuz yapabilirsiniz ama çocuk annesiz ne yapar? ALLAH belki size bunu yazdı, şartları zorlamamalısınız belki de.

duygusal olmanın hiç gereği yok illaki anne olmak için asla canımı tehlikeye atmam işi Türk filmine çevirmenin anlamı yok ,doğurmakla anne olunmaz.
Başınıza bir şey gelse o çocuğa eşiniz sizin gibi bakacak mi sanıyorsunuz hakkınız var mı bir çocuğun annesiz kalmasına vesile olmaya. Dediğim gibi doğurmakla anne olunsaydı ohooo...
Çok istiyorsanız evlatlık alın.

Oğlum iyi olmuş, ama sağlığımı tehdit ediyor olsaydı gebeliği sonlandırırdım ve böyle bir riske girmezdim... Yani hayır diyorum canım.. Anne olmanın tek yolu dogurmak degil...

Tabiki de çocuk yapmazdım. Senden başka var mı? Yok. Bu yüzden riske de gerek yok. Ha olaki yanlışlıkla hamile olsam senin durumunda, doğururdum. Ama bile bile çocuk yapmazdım. Çok çok çocuk istersen evlatlık edinebilirsin. Onların da ana babaya ihtiyacı var, sevgiye yuvaya ihtiyacı var. Onlar da cennet...

Seni çok iyi anlıyorum inan. Eğer sağlık durumun elvermiyorsa ve doktorun da kesinlikle önermiyorsa düşünme derim. Evet sen çocukları çok seviyorsundur, annelik duygusunu tatmak istiyorsundur ama şöyle düşün bir de; hamile kaldın, son aya geldin ve Allah korusun doğumda doktorun söylediği durum gerçekleşti diyelim evladın sensiz ne yapar hayatta kalırsa? Her şey Takdir-i İlahi elbette ki ama tedbir almak da gerek tehlikeli olduğu belirtilmiş. Her şey Allah'tan, Kendinizi riske atmayın. Hiç belli olmaz bazı şeyler hakkınızda hayırlısı olsun.

Coumadin mi kullaniyorsunuz facebookta bununla ilgili kadınlara özel grubumuz var..sağlıklı doğum yapan arkadaslarda var sıkıntı gecirenlerde..benim Doktorumun da dediği kalp hastanesinde gorevliyken anne ölümü ile karsilastigi da olmuş bebek ölümü ile de..yada sağlıkla doğum yapanda..kapagin pihti atması nedeniyle hamileyken yada doğumda yeniden ameliyat olanda..yani risk diyor her türlü..bebegin olmadığı için de küçük de olsa ihtimali degerlendirmek istiyorsun..ya çok iyi kardiyolog larla gorusmelisin yada biraz daha erteleyip o zamanin şartları gelişir belki uygun ilaç vs..kadın doğum doktorları karismiyor çünkü kardiyolog izin verirse takip ediyorlar. .hakkınızda hayırlısı olsun

Ne kadar guzel yazmissiniz tebrikler ve dini ici bos dusuncelerine kalkan yapmaya calisanlara verdiginiz ders icin de tesekkurler.

Bence doktorunu dinle. Zaten daha 1 sene olmuş erken. Tedavin ilerlesin doktorun zamanını söyler.

hamilelik çok zorlayıcı bir süreç değil esasında.dogumda epidural sezeryan felan olur genel anastezi almadan olabilir ben denerdim ama sonrası onu annesiz bırakma olayı beni daha çok düşündürürdü.

Herkesin hamileliği bir olmaz. Siz belki rahat bir hamilelik geçirdiniz ama konu sahibininki gibi kronik rahatsızlığı olanlar zorlanır.
Benim kalp problemim olmadığı halde kaç defa şiddetli çarpıntı hissettim. Kalp kapasitesinin üstünde çalışmaya kan pompalamaya başlıyor. Bunlar olması gereken şeyler. Bir de bunun yanında tansiyon problemleri başlıyor. Allah muhafaza sağlıktan olmak var.

Yapma bacim gençliğine yazık araştır sezeranla doğum varsa kalbe zararı olmayacaksa o zaman düşün.

günlük hayatı nasıl konu sahibinin? evlilik bile başlı başına stres sebebi zor bir karar

Risk almayın.. Sizin de kaderinizde kimsesiz bir yavruyu evlat edinmek ona anne olmak vardır belki bir de böyle düşünün.

Eşiniz bu konuda önceliğini sağlığınıza vermişken, Onayını alıp evlat edinmenizi öneririm.

Allah yardımcın olsun canım. İnşallah bir çıkar yol bulursun. Ama doktorlar hayır diyorsa riske girmezdim. Kendi canım için değil bebeğim için. İnşallah bir yolu bulunur.

Şu an isteyerek hamile kalmak bile bile lades olur.

Bazı hanımlar bana bencilce yaklaştığımı söylemişler. Yalnız arkadaşlar ben zaten bunu göze aldım demedim ki. Tabi ki düşünüyorum o çocuk ya annesiz kalırsa diye. Ama insanız işte bazen fazla duygusal yaklaşabiliyoruz her şeye.

Risk almazdım ben evlat edinirdim sanırım sonrasınıda düşünmek lazım bence.Tabi karar senin umarım herşey gönlünce olur.

Hayırlısı neyse o olsun hakkınızda ama ben de risk almazdım. Anne olmak hepimizin hakkı ama, vardır bir hayır verilende de, verilmeyende de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…