Romantik aksam yemegini zehir eden kayınpeder

Geçen gün ben de erkek arkadaşıma böyle bişey hazırladım ve paylaştım da. Annem ya da babam beni bunun için azarlamaya kalksa, net "sanane sen kendi eşine yaptığını paylasmazsin" derim. Eşinizin de babasının ağzıyla gelip size hesap sorması hiç hoş değil, burada mesafeyi sizin belirlemeniz gerekiyor oturup ağlamak yerine. "Paylasamaz miyim ya" yerine, bişey paylaşırken sizden izin mi almak zorundayım, siz niye karisiyosunuz demeniz gerekiyor. Kulağa kaba geliyor ama eşinizin ailesi had hudut bilmez insanlar anladığım kadarıyla. Böyle insanlara sert yapmazsanız tepenize çıkmaya devam edecekler, bakın çocuğunuz da olucak aynı şekilde çocuğunuzu buyutmenize karistiklarini düşünün.

2019 yılına hoş geldiniz! "Ah nerede o eski bayramlar" geyiği yapmak isteyenleri sağ taraftaki "bi düşün yakamizdan" bölmesine aliyoruz, buyrun.

Ben oldum olasi pek sevmem paylasmayi benim ozelimdir derim hep.. ama yengemler kuzenler paylasirlar hep.. yani bu bana gore gosteris bi nevi.. herkesin bilmesine gerek yok.. saniyorlar ki benim esim hic bisey yapmiyo.. hayir aksine fazlasini yapiyor ben paylasmiyorum sizin gibi sizde bilmiyorsunuz.. bu sonra rekabete donusuyor.. ornegin bak esi karisina naapmis sende bana yap vs. ben kimsenin hicbiseyine imrenmedim hayatim boyunca.. hep benim olan en iyisidir dedim.. hevesde etmedim boyle seylere aksine sacma geldi bana bu tarz paylasimlar.. benim dugun resimlerim bile yoktur sosyal alemimde.. tatile gideriz resim cekiniriz ama 1 tane begendigim kendi resmimi koyarim her yedigim halti paylasmam.. sevmiyorum hosuma gitmiyo.. sen seviyosun paylasirsin saygi duyarim sana demem niye paylasiyosun diye.. herkesin fikri zikri dusuncesi kendinedir..
Kayinpederinle kayinvalidene gelicek olursam kiskancliktan yaptiklari apacik ortada.. kendi genclik zamanlarinda boyle seyler yoktu.. simdiki zamane genc evlilerde hersey serbest onlarin zamanlarinda utanma vardir cekinme vardir.. simdikilee soyle boyle diye dusunup kizarlar ama caga ayak uydurmayi akillarindan gecirmezler.. bu durumdan mutlu olucaklari yere size daha mutlu olsunlar diye dua edicekleri yere telefon acip bariz kavga etmek huzur kacirmak istemisler.. hiic dogru degil.. bunlar bana ders oluyor ornek aliyorum kendime ki kizim buyuyup ilerde yuva kurdugunda onlarin zamaninda devir nasil olur bilmiyorum ama elimden geldigince ona ayak uydurmaya calisicam ben.. yok bizim zamanimizda soyleydi boyleydi diye kafasini sisirmiycem.. adi ustunde gecmis zaman.. sizin zamaninizda oyleydi ama bu zamanda durum boyle.. dunya geriye gitmiyor ilerliyor bizde ilerliyoruz.. eski caga ayak uydurmak degil yeni caga ayak uydurmak lazim..

Kaynanamın kıskandığını düşünüyorum açıkçası
evet kıskançlık
ben olsam whatsabı tekrar yükler yine bişeyler paylaşırım
rahatsız oluyorsa bakmasınlar efendim

kv ye söyleyin bir ara görülnelerde babam yoktu sen açın gösterdin herhalde
özendin mi imrendin mi naptın diyin gülerek :)

Kv hasta olduğunuzu duyduğunda söyledikleri, bariz sizi baz alarak laf sokmak. Ortalığı karıştırıp sonrasında kolaylıkla manipüle edebilen bir kv sahibim, iyi bilirim bu durumları. Gerçeği bildiği halde eşine bunu kabul ettirmen çok zor. Oda aklınca kimseyi kırmadan, durumu kontrol altında tutmaya çalışıyor. Rahatsız olduğunuzu belirttiğinizde "sen yanlış anlıyorsun" demek yerine, telefonda annesine "ne alakası var hamile kız gayet doğal bir şekilde midesi bulanıyor, sende herşey de bir art niyet arıyorsun"dese sonraki benzer olaylarında önünü kesecek. Sorunu bitirmek, o sorunu yaşatan kişiyi uyarmakla olur. Eşim çok şükür anladı, biz sokulan her laftan sonra güler geçeriz, bende alıştım olaya bazen şaka katarak cevabını veririm. Geçenlerde kv hasta olduğu için bize geldi, araya bir iki laf sokuşturdu yine. Sonrasında eşime "annen hasta ama formunda" dedim gülerek, oda güldü kapattım konuyu.

Bu tarz konularda eşinle tartışma, konunun muhattabı kimse ona göster tavrını. Senin kendini korumayı öğrenmem lazım, kimse bunu senin için yapmaz. Bak bu lafı asla unutma, tecrübedir. Tarzını bilmiyorum, yüzlerine karşı hesap soramayacaksan bile engelle. Sorunca da benden rahatsız oluyormuşsunuz, o yüzden sildim dersin.

2019 yılına hoş geldiniz! "Ah nerede o eski bayramlar" geyiği yapmak isteyenleri sağ taraftaki "bi düşün yakamizdan" bölmesine aliyoruz, buyrun.
Benim nerede duracağım seni alakadar etmez. Sana mı soracağım yorum yaparken. Asıl geyiği sen yapmışsın . Senin gibiler yüzünden açılıyor işte boyle konular. Neyse ikile seninle uğraşamayacağım.

Mutlular diye sevinmeleri gerekirken yaptıklarına bak. Eşinin senin yanında olması, gönlünü alması çok güzel ama, o yönden şanslısın. Bence kayınvalide kayınpeder ve görümceden gizle paylaşımlarını

Ay zihniyetlere bak
Normal insan o mumu ortami gorur, ne guzel seviyolar birbirlerini masallah der gecer
Ama sizin es ailesinin aklina direkt “bunlar sevisiyor” geldigi icin köpürmüsler
Esinize de kizmayin sinirlenmis zaten babasina da cevabini vermis ama adamin da cani sıkılmıs belli size sarmis sonrasind

Valla onlar ozeli millete acmak gormemisler
Benim bir arkadasim esiyle ilk gecesinde otelde onlara hazirlanan güllü pullu yatakta selfie yapip facebooka koymustu
Ellerinde kadehler yataga yari uzanmislar selfie yapmislar, sonra kiz oglani yatakta yatarken tek cekmis sonra oglan kizi ayni sekilde, sonra uzaga koymuslar telefonu zamanlayiciyi ayarlamislar yine uzanirken fotograflar
Boyle bir album yapmislar 10-12 fotograflik
Agzim acik kala kala baktim yerin dibine girdim
Fotograflar ilerledikce de korktum yemin ederim bi sonraki fotografta neyle karsilasacagin belli degil

Sanki yatak pozu paylaşılmış gibi tepki vermişler mum masa balon nesi özel bunun? Heralde kp ve kv mum ve balondan sonra olacakları kafalarında canlandırdılar ne gereksiz insanlar var yaa

ben bu "özeli paylaşmama" modunu da çok anlamıyorum. yatak odanızı, yatağınızı, yatarken ki halinizi (kastım giyinik olarak da olsa yatakta oluyor olma hali) paylaşmıyorsunuz sonuçta.
2 mum, 2 balon olan romantik bir masayı paylaşmak çok da özel birşey değil bence. herkesin rahatlıkla yapabileceği şeyler, kimsenin hiçbir yerde görmediği şeyler değil.
içinizden geliyorsa kimse için paylaşmamazlık etmeyin. kime ne ?

O ne be oğlumuzu mutlu ediyor gelinimiz diyeceklerine kafayı muma balona takmışlar iyisimi sen bir masa daha donat kocanla selfie çek koy çatlasınlar patlasınlar neredeyse ne içtiğine ne yediğine karışacaklar ama şanslısın kocan seni desteklemiş ne hödükler var böyle eşlerine destek çıkmayan

Kayınpederiniz bu çağın insanı değil demek ki eski çağlarda kalmış. Ben çok kızdım şahsen kayınpederinizin tutumuna çemkirmesi azarlar tarzda konuşması çok yanlış bir kere, eğer hoşuna gitmiyorsa kendi görüşüne ters geldiyse bunu güzellikle söyleyebilirdi, görüşünü belirtebilirdi. O an çok kötü hissetmişsinizdir kendinizi anlıyorum ama eşinizle gereksiz yere kavga etmişsiniz olay büyümüş. Neyse ki gönlünüzü almış sonrasında. Herkesin görüşü farklı olabilir bunda bir sorun yok. Ben de bu sosyal medya çılgınlığı her anın paylaşılması olayına sıcak bakmayanlardanım aslında ama kendim yapmam yapanlara karışmam. Ben de eşim için evlilik yıldönümüzde bir sürpriz yapmıştım pasta vb eşim de tuttu hemen dur foto çekelim böyle dur şöyle dur face'de paylaştı sinir oldum biraz dedim bu bizim özel anımız. Neyse kp'in tutumu bu demek ki, öyle düşünebilir ama size yansıtma şekli çok yanlış. Siz yine de olayı büyütmeyin tatsızlık çıkmasın; yine alttan alın derim ama bundan sonra kv ve kp i gerekirse görümceyi de sosyal medya hesabınızdan çıkartırdım ben olsam.

Ben eşimle yaşadığım hiçbir şey paylaşmam, dogru degil ama "bana göre "
Size göre normal ki paylaşmışsınız. Ama bu konuda çok kesin bir dogru bile yok. Kaldı ki yanlış bir şey yapmış olun. Bu sizin kişisel tercihiniz. Eş ailesi kim oluyor da utanmadan böyle bir konuda size tepki veriyor. Eşiniz gereken cevabı verememiş, üstüne bir de sizi üzmüş. Hem de sizin, eşinizi sürprizlerle mutlu ettiğiniz bir konuda, üstelik hamilesiniz. Bu halde sizi strese sokmuşlar.
Çok itici bir eş ailesi ( tıpkı benimkiler gibi).

Aynen ben olsam tekrar masa donatır, paylaşırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…