Ruh Hastası

Kardeşin de manyakmış hasta adama böyle şantaj mı yapılır?

Babanızın teshısı ne

Kardişler bence de adam anksiyöz bir tip. Siz anksiyeteyi ayh çocuğuma bişi olur da naparım? zannediyorsunuz, ama asıl anksiyete böyle bir şeydir.
Şizofreninin en sık başlangıç yaşı 20li yaşlardır, ayrıca en sık belirtisi otizm benzeri davranışlar, içe kapanıklık, uygunsuz duygulanım (hüzünlü durumda kahkahalar atmak), motivasyon eksikliğidir.
Sanki her şizofren bir John Nash mübarek

Kardeşin de manyakmış hasta adama böyle şantaj mı yapılır?
O zaman biz durumun hastalık olduğunu idrak edemedik. Onun da sinirleri gerçekten çok yıprandı. Önce sıradan bir kıskançlık sandı destek oluruz aşarız diye güzelce yaklaştı. Kötü bir ortamda askerlik yapıyor aslında şantaj olarak söylediğini düşünmüyorum

O da anksiyete tesisi koymuştur muhtemelen. Cunku teshişsiz ilaç olmaz.Üzülerek soruyorum ama babanızın dogruyu soylemedıgınden emınmısınız

Evet eminiz zaten o da hiç bir şey bulamıyor bulamadıkça deliriyor
Sıkıntı onun için daha buyuk. Siz bu durumdan bu kadar bunalmısken bir de onun ne halde oldugunu dusunun.Beraber bir psikologa gidin. Neler yapabilirsiniz konusun. Hatta once sız gıdın anlatın durumu nasıl yaklaşmanız gerektiğini sorun sonra babanızı götürün. Allah kolaylık versin

Aslında bu cumartesi gideceğimiz doktora ben önceden gidip anlatmak istiyorum ama randevulu çalışıyorlar o yüzden önceden beni almaz heralde.

Özellikle bana çok sinir oluyor. Mesela geçen gün iyi olduğu bi sırada bana küçüklüğümle ilgili bir şeyler anlatıyor. Zorla sana yemek yedirmeye çalışıyordum şimdiki aklım olsa yapmazdım falan dedi. Bende güldüm geçtik. Dün gelmiş bana diyor ki sen bana orda iğrençsin dedin.

Geçen sene yazın hep birlikte yemek yiyorduk kardeşime maaşın ne kadar diye sormuşum hatırlamıyorum bile. Bana orda sen kardeşimin parasını yiyorsun dedin diyor. (Babamın maaşı kardeşimin 8 katı öyle bir şeyi söylemeyi bırakın aklımın ucundan bile geçmez)

Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, birdenbire böyle keskin ve mantıksız bir davranış değişikliği sadece ruhsal bozuklukla da açıklanamayabilir sanki. Sizi korkutmak istemem, zaten uzman falan da değilim ama, beyinle ilgili bazı hastalıklar da bu şekilde belirtiler verebiliyor diye biliyorum ben. Önce fizyolojik bir sorun olup olmadığına da bakılmalı. Doktorunuz sizi yönlendirir zaten.

Hiçbir eğitimim yok ancak paranoid kişilik bozukluğu gibi geldi bana, Astoria daha iyi bilir diye düşünüyorum. Anksiyete denmesi bana da saçma geldi.

Kişilik bozukluğu tanılarını koymak zordur, tek görüşmede konulamaz ama bu durum anksiyete deyip geçilemez de. Durumun anksiyeteyle pek alakası yok gibi ama doktor danışanın aile ve çevresinden gelen şikayetleri dinlemeden direkt danışanı dinlerse, danışan da çok mantıklı bir şekilde manipüle ederse yanlış tanı konulabilir. Hoş kişilik bozukluklarında iyileşme zor oluyor ama psikotik bir durum da olabilir. Böyle danışanları tedaviye yönlendirmek zor oluyor ama doktoru değiştirmelerini öneririm ben, mümkünse psikoterapi eğitimi de olan birisi olmalı.

Evet ama paranoid tip şizofreni daha geç yaşlarda da ortaya çıkabiliyor Ayşenazcım, 40-50 yaş gibi. Belli bir yaşı olmayabiliyor her zaman, öyle genellemek çok da doğru değil.

Evet ama paranoid tip şizofreni daha geç yaşlarda da ortaya çıkabiliyor Ayşenazcım, 40-50 yaş gibi. Belli bir yaşı olmayabiliyor her zaman, öyle genellemek çok da doğru değil.
Hiçbir zaman hastalık yoktur, hasta vardır deriz doktorlar olarak Astoriacığım. Tıbben her şey her zaman mümkündür, o ayrı konu.
Ama fark ettiysen insanların tavrı “o nasıl doktormuş, adam bildiğin şizofren” tarzında. Benim tepkim bu tarz üyelere.

Ayrıca şizofrenide hakim olan hatta şizofreniye özgü olan sanrılar, bizar sanrılardır. Paranoid şizofreni de 30lu yaşların başında en sık görülür, kadınlarda daha genç yaşta.
Yine de aa adam 50 yaşında şizofren değildir demiyorum, dediğim bambaşka

Anladım demek istediğini şimdi. Tabi zaten burada uzaktan tanı koymak kimse için mümkün değil. Konu sahibinin anlattığı bir durumun ardından başka şeyler de çıkabilir, bilemeyiz. Zaten ben hep yazarım burada uzaktan tanı koymaktan kaçındığımı. Sadece tahmin yürütebilirim. Anksiyöz de olabilir psikotik de, bu kadar az bilgiyle net konuşmak çok doğru gelmiyor bana.

Doktorun o eğitimi aldığını nerden öğrenebilirim ? Eğitimlerine baktığımda sadece akademik kariyerini görüyorum. Bildiğim kadarıyla çok donanımlı bir doktor. Uzun araştırmalar sonucu bulduk ama sanırım bizden dinlemediği için yanlış teşhis koydu.

Direkt sorabilirsiniz psikoterapi eğitimi olup olmadığını. Kimisi CVlerini web sitelerinde paylaşıyor. Yani tabi görüşler değişiyor ama ben ilaç + psikoterapinin daha iyi sonuç verdiğini düşünüyorum her zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…