- 24 Mayıs 2016
- 2.575
- 3.585
- 63
- 32
- Konu Sahibi havuclukek2018
-
Kardeşin de manyakmış hasta adama böyle şantaj mı yapılır?Bu bir hastalık olduğu için boşanmıyor. Boşansada kurguları bitmeyecek. Kardeşim askerde doğuda. İzne geldiğinde bu durumu öğrendi. Bir daha böyle bir iftira duyarsam hergün elimde dolu silah kafama sıkarım dedi. Şimdi ona yansıtmamak içinde bir atak yapamıyoruz. Şöylede bir durum var işyerindeyken böyle kriz geliyor. Gelip bana anlatıyor anlatıyor akşam eve gelince ben seni üzmek istemiyorum yapmayacağını biliyorum falan diyor. Yani bir dengesizlik söz konusu
Adam çok iyi bir doktor da hasta kendisini açmadıkça nerden bilsin adam münecim miKonuştu doktor
Evet canım senin lafınla diploma yırtıyorlarmış.
Babanızın teshısı neEvet olabilir. Ben herşeye haklısın baba sen eminsen doğru gibi yaklaşıyorum. İtiraz edersem tezlerini çürütürsem çok daha kötü oluyor. Aslında her türlü kötü oluyor. Nasıl yaklaşacığımı bilmiyorum şaşırdım bende
O zaman biz durumun hastalık olduğunu idrak edemedik. Onun da sinirleri gerçekten çok yıprandı. Önce sıradan bir kıskançlık sandı destek oluruz aşarız diye güzelce yaklaştı. Kötü bir ortamda askerlik yapıyor aslında şantaj olarak söylediğini düşünmüyorumKardeşin de manyakmış hasta adama böyle şantaj mı yapılır?
İlk gittiğimiz psikiyatrist anksiyete dedi ama dediğim gibi biz o zaman daha olayın bu derece ileri olduğunu idrak edememiştik. İkinci gittiğimiz iyi dediğimiz doktor ise bi tanı koymadı sadece ilaç verdi. Ya da tanı koydu ama bize söylemediBabanızın teshısı ne
O da anksiyete tesisi koymuştur muhtemelen. Cunku teshişsiz ilaç olmaz.Üzülerek soruyorum ama babanızın dogruyu soylemedıgınden emınmısınızİlk gittiğimiz psikiyatrist anksiyete dedi ama dediğim gibi biz o zaman daha olayın bu derece ileri olduğunu idrak edememiştik. İkinci gittiğimiz iyi dediğimiz doktor ise bi tanı koymadı sadece ilaç verdi. Ya da tanı koydu ama bize söylemedi
Evet eminiz zaten o da hiç bir şey bulamıyor bulamadıkça deliriyorO da anksiyete tesisi koymuştur muhtemelen. Cunku teshişsiz ilaç olmaz.Üzülerek soruyorum ama babanızın dogruyu soylemedıgınden emınmısınız
Sıkıntı onun için daha buyuk. Siz bu durumdan bu kadar bunalmısken bir de onun ne halde oldugunu dusunun.Beraber bir psikologa gidin. Neler yapabilirsiniz konusun. Hatta once sız gıdın anlatın durumu nasıl yaklaşmanız gerektiğini sorun sonra babanızı götürün. Allah kolaylık versinEvet eminiz zaten o da hiç bir şey bulamıyor bulamadıkça deliriyor
Aslında bu cumartesi gideceğimiz doktora ben önceden gidip anlatmak istiyorum ama randevulu çalışıyorlar o yüzden önceden beni almaz heralde.Sıkıntı onun için daha buyuk. Siz bu durumdan bu kadar bunalmısken bir de onun ne halde oldugunu dusunun.Beraber bir psikologa gidin. Neler yapabilirsiniz konusun. Hatta once sız gıdın anlatın durumu nasıl yaklaşmanız gerektiğini sorun sonra babanızı götürün. Allah kolaylık versin
Hiçbir eğitimim yok ancak paranoid kişilik bozukluğu gibi geldi bana,Astoria daha iyi bilir diye düşünüyorum. Anksiyete denmesi bana da saçma geldi.
Kardişler bence de adam anksiyöz bir tip. Siz anksiyeteyi ayh çocuğuma bişi olur da naparım? zannediyorsunuz, ama asıl anksiyete böyle bir şeydir.
Şizofreninin en sık başlangıç yaşı 20li yaşlardır, ayrıca en sık belirtisi otizm benzeri davranışlar, içe kapanıklık, uygunsuz duygulanım (hüzünlü durumda kahkahalar atmak), motivasyon eksikliğidir.
Sanki her şizofren bir John Nash mübarek
Hiçbir zaman hastalık yoktur, hasta vardır deriz doktorlar olarak Astoriacığım. Tıbben her şey her zaman mümkündür, o ayrı konu.Evet ama paranoid tip şizofreni daha geç yaşlarda da ortaya çıkabiliyor Ayşenazcım, 40-50 yaş gibi. Belli bir yaşı olmayabiliyor her zaman, öyle genellemek çok da doğru değil.
Ayrıca şizofrenide hakim olan hatta şizofreniye özgü olan sanrılar, bizar sanrılardır. Paranoid şizofreni de 30lu yaşların başında en sık görülür, kadınlarda daha genç yaşta.Evet ama paranoid tip şizofreni daha geç yaşlarda da ortaya çıkabiliyor Ayşenazcım, 40-50 yaş gibi. Belli bir yaşı olmayabiliyor her zaman, öyle genellemek çok da doğru değil.
Hiçbir zaman hastalık yoktur, hasta vardır deriz doktorlar olarak Astoriacığım. Tıbben her şey her zaman mümkündür, o ayrı konu.
Ama fark ettiysen insanların tavrı “o nasıl doktormuş, adam bildiğin şizofren” tarzında. Benim tepkim bu tarz üyelere.
Ayrıca şizofrenide hakim olan hatta şizofreniye özgü olan sanrılar, bizar sanrılardır. Paranoid şizofreni de 30lu yaşların başında en sık görülür, kadınlarda daha genç yaşta.
Yine de aa adam 50 yaşında şizofren değildir demiyorum, dediğim bambaşka
Doktorun o eğitimi aldığını nerden öğrenebilirim ? Eğitimlerine baktığımda sadece akademik kariyerini görüyorum. Bildiğim kadarıyla çok donanımlı bir doktor. Uzun araştırmalar sonucu bulduk ama sanırım bizden dinlemediği için yanlış teşhis koydu.Kişilik bozukluğu tanılarını koymak zordur, tek görüşmede konulamaz ama bu durum anksiyete deyip geçilemez de. Durumun anksiyeteyle pek alakası yok gibi ama doktor danışanın aile ve çevresinden gelen şikayetleri dinlemeden direkt danışanı dinlerse, danışan da çok mantıklı bir şekilde manipüle ederse yanlış tanı konulabilir. Hoş kişilik bozukluklarında iyileşme zor oluyor ama psikotik bir durum da olabilir. Böyle danışanları tedaviye yönlendirmek zor oluyor ama doktoru değiştirmelerini öneririm ben, mümkünse psikoterapi eğitimi de olan birisi olmalı.
Doktorun o eğitimi aldığını nerden öğrenebilirim ? Eğitimlerine baktığımda sadece akademik kariyerini görüyorum. Bildiğim kadarıyla çok donanımlı bir doktor. Uzun araştırmalar sonucu bulduk ama sanırım bizden dinlemediği için yanlış teşhis koydu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?