Evet canim tamamini degil elbette.Aaa siz yüzde 30 mu vereceksiniz pardon orayı anlamamışım ben
Mantik ne biliyor musunuz eşimin, o kadar yasli insanlara kira mi odeteceksin? Biz genciz yine araba aliriz. Hem boşa yatırım yapmiyoruz en kotu ihtimalle hem arabanin miktari hem de kendi payimizi aliriz evden diyor.Hiç sevmem böyle işleri.
Ne %30'luk kısmı karşıladım diye tapuyu üzerime alıp kızların hakkına çökerim ne kendi hakkımı yediririm.
Yarın ne olacağı belli değil, her şeyi düşünmek lazım.
Allah göstermesin ama boşanma var, ölüm var. Siz neden riske atasınız kendinizi?
Gözden çıkarabileceğim bir miktarı borç olarak ya da karşılıksız verebilirim ama olmayan parayı varımı yoğumu satıp da vermem. Benden izinsiz araba satmaya çalışan adama da hayatı zindan ederim.
Mantik ne biliyor musunuz eşimin, o kadar yasli insanlara kira mi odeteceksin? Biz genciz yine araba aliriz. Hem boşa yatırım yapmiyoruz en kotu ihtimalle hem arabanin miktari hem de kendi payimizi aliriz evden diyor.
Ben ataerkil duzeni savunmuyorum. Kizlarin yerinde olsam ben de hakkimi isterdim ilerde. Ama su an benim yasadigim sıkıntılar ne olacak ona cok sinirleniyorum.Başkasının malı üzerinden plan yapılmaz ama. İhtimaller üzerine yatırım yapılmaz.
O evde kardeşlerin de payı olacak. Para elden verilse, tapu eşin üzerine yapılsa ve kızlar hak talep etmese bile ben kabul edemem böyle bir şeyi. Bir kadın olarak sırf ileride işime yarayacak diye ataerkil yapıyı savunmam. Kızların hakkına girmek istemem.
Kira için başka çözüm yok mu? Anne babanın yaşları kaç, gelirleri ne kadar, krediyle bu işi halledemezler mi mesela?
Ya da atıyorum kira 1000 liradır ve durumları kötüdür, bütün çocuklar 200-300 versin her ay kira ödensin. Araba satıp vermekten iyidir.
Ya da bütün çocuklar destek olsun öyle alınsın ev. Sizi mi beklemişler ev almak için? Milleti ev sahibi etmek sizin göreviniz değil sonuçta.
Bu yüzden aranız bozulacaksa bozulsun. Zaten böyleyse, bir gün başka bir şeyden mutlaka bozulur.
Altınlarim cok degil, araba da oyle luks bir sey degil. Eve falan yetmez yani :)E madem arabayı altınları satıp borç bulup kendinize ev alın
Kimsenin birikimi bi anda eve yetmez zaten ama elinizdeki herşeyi verip daha da borcunuz varken siz ne yapacakmışsınız başlarım yillar sonra bana kalacak eve yeni evliyken hamileyken çocuğun doğunca herseyde gözün kalıp kendini yerken bulabilirsin maalesef ben olsam vermem kimse kimseyi sırtında taşımak zorunda değil bana mi güvenmiş herkes adım kötüye çıkar ama kendime saygım bitmezAltınlarim cok degil, araba da oyle luks bir sey degil. Eve falan yetmez yani :)
Bence de. Baslarim yillar sonra gelecek eve. Ben nice sıkıntılar cektikten sonra su genc yasimda.. Ne yapacagimi bilmiyorum. Daha ustelersem eşimle acayip yuz goz olacagim. Durup durup konuyu aciyorum. Bir seylere ikna eder gibi oluyor, tekrar dusunuyorum yine icime sinmiyor tekrar konuyu aciyorum. Cikmazdayim.Kimsenin birikimi bi anda eve yetmez zaten ama elinizdeki herşeyi verip daha da borcunuz varken siz ne yapacakmışsınız başlarım yillar sonra bana kalacak eve yeni evliyken hamileyken çocuğun doğunca herseyde gözün kalıp kendini yerken bulabilirsin maalesef ben olsam vermem kimse kimseyi sırtında taşımak zorunda değil bana mi güvenmiş herkes adım kötüye çıkar ama kendime saygım bitmez
Hiç öyle sanmayın hiç ! Yarın öbürgün işler çok değişir verecekseniz de eşinizin veya sizin üzerinize yapılsın ev ..Tek kardes degil iki ablasi var ama tek erkek. Ataerkil bir ailesi var hani şöyle soyleyeyim, tutup kimse bizim bu kadar yardim ettiğimiz eve ortak olmaya kalkmaz. (umarim!)
Eșimin uzerine olacak zaten canim. Ama yine de isterler.Hiç öyle sanmayın hiç ! Yarın öbürgün işler çok değişir verecekseniz de eşinizin veya sizin üzerinize yapılsın ev ..
Ben ataerkil duzeni savunmuyorum. Kizlarin yerinde olsam ben de hakkimi isterdim ilerde. Ama su an benim yasadigim sıkıntılar ne olacak ona cok sinirleniyorum.
Kredi gibi bir durum yok. Yani Kredi cekmek istemiyorlar, dini acidan. Ben elbette kimseyi ev sahibi etmek zorunda degilim. Ama eşim tek erkek oldugu icin kendini zorunlu hissediyor. Yasli Anne babam için bir arabasini bile satamayan biri olmak istemiyorum diyor.
Altinlarimi elimden almak gibi bir durumu yok. Dini acidan bu konuda hassas davraniyor, onlarin benim oldugunun bilincinde. Ama araba sanki uzaydan gelmis gibi onun uzerinde bir soz hakkim yokmus gibi davraniyor. Neyse versin ve tek sıkıntı yasayan kişinin ben olmadigimi gorsun. Her gitmek istedigim yere gidemedigimde basina kakacagimi gorsun. Artik bir cozum yolu bulamiyorum. Altinlari satıp kendime araba alamam canim. Onlar hic degilse bir güvence olarak kenarda dursun istiyorum. Araba kullanma konusunda acemi seviyedeyim. Bir zarar gelirse onu da kaybedebilirim yani.Siz bu düzeni savunuyorsunuz demedim zaten. Ama size dayatılanı bu gerekçeyle bile kabul etmemeniz lazım, bunu söylemek istemiştim.
Eşiniz anne babasını düşünmekte haklı ama artık evli ve tek başına karar almaya hakkı yok. Gerekirse kira yardımı yapılır ama başkasının evi için araba satmak çok saçma.
Aile yapınızı bilemiyorum tabii ama ben olsam altınlarımla gidip bir araba alırım kendime.
Siz altınları vermeseniz de yeni araba için sizi ikna edip onları da alır bence. Kendisi arabasını satan hayırlı evlat olurken, sizin altınlarla altına da yeni araba çekmiş olur.
En iyisi gidin kendiniz alın. Onu da anne ya da babanızın üzerine yapın.
Kendisi de otobüsle gidip gelsin işe.
Ben zaten kirada oturmalari konusunda hemfikrim. Ama kirada oturmak dunyanin en acinasi seyi gibi surekli bir ev alma merakindalar. Biz de oturuyoruz aylardir, olmedik yani. Kafalarina koymuslar o evden cikacak ve ev alacaklar. Eşim altinlarimi alip ev araba alamaz canim, daha borclarimiz var en iyi ihtimalle onlar kapatilir. Biz arabadan oldugumuzla kaliriz yaniAltinlarinizi vermeyin.
%30 unu tamamladiginiz bir ev hepten sizin olamaz.
Böyle düşünerek hic vermeyin.
Ileride pişman olursunuz.
En fazla hadi sizin arabaniz gitti vs diye size %40 verirler kalan %60 'ı 3 kardes yine paylaşır.
Diğer kizlarinda hakki var anne babanin para verdigi kısımda.
Vereceksiniz ileride bir sürü sıkıntı ev sizin bile olmayacak.
Vermeyin.
Ama siz altinlari vermeseniz bu sefer de esiniz altinlarini ver araba alalim diye tutturacak.
Kiralarina yardim edelim deyin . Bence en mantıklısi bu.
Evi eşinin üzerine alacaksalar eğer verin bence, birazını ayırarak. Ben olsam öyle yapardım kız kardeşlerde hak talep edemezler bu sayedeHayirli geceler kadinlar kulubunun yoldaslari :) oncelikle hepinize hayirli Ramazanlar diliyorum. Icimi bu kadar daraltmasa su vakitte ramazan telasi yasayabilecekken oturup bunlari yazmazdim.
Uzun olabilir, affola. Eşimle iyi giden bir evliligimiz var. Ailesiyle de aslinda gayet iyi anlasiyorum. Sorun su ki bizim dugunden arta kalan borclarimiz dolayisiyla, ailesinin ise genel maddi durumu olarak her iki aile de cok yuksek bir ferah seviyesine sahip degiliz. Ha sikayet etmiyorum, buna da şükür.
Eșimin ailesi su siralar bir ev almak istiyorlar. Ama maddi aciklari çok. Bizden de arabamizi satmamizi ve benim dugundeki takilarimi istiyorlar.
Eșim ve ailesine gore şöyle bir bakis acisi var, esimin ailesi ve biz neye sahipse aslinda o bizim ortak malimiz. Yani eşim diyor ki o ev aslinda bizim olacak. Ev dedigi mustakil, guzel, kafa dinlemelik bir yer. Eşimin dedigine gore tapuyu bizim ustumuze hatta benim ustume bile yapabilirmisiz. Esimin ailesi kismen yasli, yani ilerde bize kalir demeye getiriyor.
Icim daraliyor... Hayir desem, bunca zaman cok iyi anlastigim insanlarla aramin bozulacagina eminim. Tamam desem hicbir guvencemiz ve binecek bir arabamiz dahi olmayacak. Bana bir akil verin. Gece gece oturmus, ruhumu sıka sıka bunu düşünüyorum.
Ev eşimin ustune olacak ama yine de hak talep ederler canımEvi eşinin üzerine alacaksalar eğer verin bence, birazını ayırarak. Ben olsam öyle yapardım kız kardeşlerde hak talep edemezler bu sayede
peki ev ne kadar ne kadarını siz ne kadarını onlar vericekEv eşimin ustune olacak ama yine de hak talep ederler canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?