güzelim adet dönemin dua okumana engel olmaz :)O değil de başlıktaki mesajları okuduktan sonra bu gece nasıl uyuyacağını kara kara düşünen bir ben miyim. Hayır bir de regl dönemimdeyim, uyumadan önce ayetel kürsi de okuyamayacağım.
Aynı düşüncedeyim bir de çok korkarım böyle şeylerden, yarın da erken kalkmam gerekiyor napacagız simdi..Girmez olaydim okumaz olaydim ben nasil rahat yaticam simdi. Yalan söylüyosunuz hepiniz di mi uyduruyosunuz. Evet diyin lütfen..
Merhaba oyleyse paralel evrene hosgeldikVallah ben kendi konumdan çıktım
Saat bu saat olmus islerimi tamamladim ve ne gerekse bu saatye buraya baktim ve sanirim ben de uyuyamayacağım.Bir keresinde ben de uyurken, birden uyandım. Yatağın sağ tarafından bir sesler geliyor birileri konuşuyor gözlerimi çevirip bakmak istiyorum ama birşey göz kapaklarıma bastırıyor sanki bakamıyorum. Sonra bir hışımla sağa bakmadan yatağıma oturdum sonra yataktan indim odada yürüyorum ileri doğru ama bir şeylerin normal olmadığının farkındayım, kendimdeyim yani korktum annemi arasam mı diye düşünüyorum. O sırada ben odada ileriye doğru yürürken ayağım takıldı yere doğru hızlıca düşeceğime sanki tüy gibi yumuşacık bir halde yere uçtum öylece uzandım. Halının iplerini yanağımda hissediyorum hala. Sonra yerde doğruldum yatağıma dönemiyorum yine birşeyler engel oluyor. Geri geri yatağıma yürüdüm arkamı dönemeden yattım ve dudaklarımın uyuştuğunu hissedip uyumuşum. Ama bu yaşadığım rüyamıydı yoksa gerçekten uyanıp yürüdüm mü bilemiyorum. Kalktığımda kedim gözlerini dikmiş beni izliyordu onu hatırlıyorum sadece. Rüya değilse yere nasıl öyle uçtum ve yatağın sağ tarafında ne vardı kim konuşuyordu hep düşündüm. Rüyaysa da nasıl böyle kendimdeydim ve kedim neyi izliyordu. Korktum yine aklıma gelince. Konuda yazılanlar daha da korkuttu inşallah uyuyabilirim
Ben şayet dua ezbere bilinmiyorsa regl döneminde okunmaz diye biliyorum ama yanlış mı biliyorum?güzelim adet dönemin dua okumana engel olmaz :)
Bir de size de oluyor mu bilmiyorum ancak, genelde sırtüstü yattığım yani, yüzüm tavana bakar vaziyette uyuduğum zamanlar hep kabus görüyorum ben. Başlık sahibi yatış pozisyonunla alakalı da olabilir mi acaba diyeceğim ama sizinki kabus görme levelını geçmiş biraz
yorumları okurken benımde ilgimi çeken yorum buldumm.. Evet bende sırt üstü uyumaya kalkınca hep bi kasılma hep bir kabus gibi şeyler yaşayabiliyorum.. Genelde yüz üstü ve yan yatan biriyim.. Ama sırt üstü ne zaman yatsam tuhaf rüyalar görüyorum.. İki gece önce rüyamda ölümle alakalı bişey gördüm gözlerimi araladım sırt üstü yatıyodum ve ayak başucumda simsiyah uzun boylu beyaz fesli imam gibi bişey gördüm. Kasılmıştımm hareket etmeye çalıştıkça çözüldüm yan döndüm.. Sırt üstü yatarken daha savunmasız oluyoruz sanırımm
Ben de 3 sene boyunca hep sırt üstü yattığım dönemde halk dilinde karabasan, bilimsel adı uyku felci olan şeyi yaşadım. Sırt üstü olayının da şöyle bir açıklaması var, tam hatırlayamadım ama organların sırt üstü yattığındaki konumu uyku felcine yol açıyormuş, çok şaşırmıştım ilk duyduğumda fakat yan yatmaya alışınca bir daha yaşamadım
Ben uyku felcini her yatiş pozisyonunda yasadim. Sirt ustu, yuz ustu, yan...
Ben hep uyku felci sirasinda hissettiklerimin, gorduklerimin gercek olmadigini, oyle sandigimi filan zannediyordum ama birebir gercekmis, bilicim acikmiş onu kesfettim.
Bir gece yine ayni şey oldu bacaklarimdan uyuşma başladim ben uyandim ama gozlerim tam olarak acilmiyor, vucudum hareket edemiyordu. Normalde parmagimi bile haraket ettiremezken ayagimi haraket ettirmeyi basarip esime dokundum bikac kez bilincli olarak beni uyandirmasi icin. Eşim uyandirdi.
Benzer bir durum yasamistim ki evet kabuskar hep sirt ustu deñk gelmistir bana da.yorumları okurken benımde ilgimi çeken yorum buldumm.. Evet bende sırt üstü uyumaya kalkınca hep bi kasılma hep bir kabus gibi şeyler yaşayabiliyorum.. Genelde yüz üstü ve yan yatan biriyim.. Ama sırt üstü ne zaman yatsam tuhaf rüyalar görüyorum.. İki gece önce rüyamda ölümle alakalı bişey gördüm gözlerimi araladım sırt üstü yatıyodum ve ayak başucumda simsiyah uzun boylu beyaz fesli imam gibi bişey gördüm. Kasılmıştımm hareket etmeye çalıştıkça çözüldüm yan döndüm.. Sırt üstü yatarken daha savunmasız oluyoruz sanırımm
Pisman olursun bakÇok dikkatimi çeker böyle konular okumak çok keyifliydibende de olsa keşke böyle şeyler ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?