S_A'nın Diyet Günlüğü

• Konu Sahibi Konu Sahibi S_A
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

S_A

E.Z
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
3.240
273
363
33
Zayıflamak isteyen kişinin profili:

Yaşı21:
Boyu:176
Kilosu: 83,1 :26::18:
Hedefi: 60
Süresi 3 ay

Merhaba Arkadaşlar

Buraya başlık açıp açmamakta önce tereddüt ettim. uzun zamandır zayıflamak istiyorum ama bir türlü olmadı başaramadım. Kendimi hep iradesiz gördüm maalesef.
Bugün internette Sağlıklı beslenme adına makaleler okudum diyet yemek tariflerini okudum ve aslında diyet yapmanın okumaktan geçtiğini anladım. Evet bence diyet yapmak için ilk iş ne tartılmakmış nede vücut ölçülerini bir kağıda yazmak nede internetten vücut kitle endeksini hesaplamakmış. Sadece Okumak. Bugün aslında sadece Ayça Kayanın diyet listesi ''1 ayda 8 kilo'' Diyetini araştırıyordum. Bir türlü diyetin nasıl uygulandığını anlamayınca çabucak ümidimi kestim (herzamanki gibi-)

Ve diyet önerilerini okumaya başladım, meyveler sebzeler lifler kurallar. Ve en önemlisi Sağlıklı Beslenmekmiş meğersem.

Çözüm bu: Sağlıklı Zayıflamak, Zayıflayabilmek Başarmak!

Okudukça bilinçleniyorum.Okudukça içimdeki hırs büyüyor..

Ben Bugün tartıda tam 83,1 kilo geldim bayanlar. Dün kilom 80,1 di.. Bugün bu kilo artışını inanın bana haala anlamış falan değilim. 2 gündür tualete çıkamıyorum gece kalkıp 3 dilim erimiş kaşarlı ekmek yedim. Acaba bunlarmıdır dedim kendi kendime? bumudur nedeni? Bilemedim. Burayada kesinlikle 80,1 yazmak istemedim.. Neysem oyum işte. Bu sabah montafon ağırlığında çıktım tartıya..

Bu Arada bayanlar okuduğum sağlıklı beslenme önerilerinin hepsini ve diyet yemek tariflerini ayrı bir başlıkta toplamaya başladım.. Vakit ayırıp Sağlık adı altındaki her yazıyı okuyun bana sana size bize ona buna herkese faydalı olacaktır. Bütün bunları okurken kendimi profesör gibi hissettim

[url]http://www.kadinlarkulubu.com/guncel-diyet-haberleri/516351-uzm-dr-ayca-kayadan-diyet-onerileri-diyet-yemek-menu-tarifleri.html#post23871211Diyet [/URL]

Son düzenleme:
Ve işte bunlarda vücut ölçülerim.. Utanmıyorum buraya yazıyorum..

Basenlerim ve popom kocamandırda benim söylemesi ayıp

Eveet...

Utanıyorum :26:

Kalça/Basen: 117,5 cm
Göbüşüm: tam 100 cm
göğüs kısmım: 97 cm..

orantısızlığın böylesi görülmedi.. her biri ortalama 100 gibi de duruyor olsa göğüs kısmı için 97 cm bence fena değil 90x60x90 olmak gibi bir niyetim yok fakat göğüs kısmında 90lı bir sayı çıkınca insan ister istemez kıyaslıyor..

Hadi ama SA sık biraz dişini.. at şu cm leri kiloları yağları yoksa bu gidişle sseeeeeen 190x160X190 olacaksın haberin olsun

Son düzenleme:
Ve bugün yediklerimi paylaşıyorum:

Sabah: 1 küçük ekmek krem peynir ve light margarin(yarım çay kaşığı kadar),1 bardak sıcak çikolata
öğlen: 1 tabak meyve (mango elma kavun muz erik çilek)
akşam: yarım tabak az yağlı makarna ve 1 kağıse yoğurt

su 2 litreye yakın içtim :)

Yarından itibaren buraya yapacağım diyet menüsünün resimlerini ve tariflerini paylaşacağım. Umarım size hergün resim ekleyebilirim.

Senin böyle azmederek yazman çok hoşuma gitti Her şeyden önce sen sağlıklı beslenmeye karar vermişsin 90-60-90 olmaya değil. Yazdıklarını okurken ben de kendimi profösör gibi hissettim Bilgi edinmek hoşuna gidiyor insanın

Ben başarıcağına inanıyorum spor da yapabilirsen bu işin altından kesinlikle kalkabilirsin

Meyve sebze bol tabi Ayrıca kızarmış ekmek (yağsız tavada tabiki ) normal ekmekten çok çok az daha kalorilidir. Sabah ve akşam 50şer mekik çekersek göbişimizi de eritmiş oluruz

Bir ayda 7 kilo vermiştim bi keresinde ve boy da atmıştım Şekersiz ama tatlandırıcılı çay içtim,tuz fazla kullanmadım.Pilav,makarna yedim ama az.Gördüm ki 1 ayın sonunda midem küçüldü ve fazla yiyemez oldum ama şimdi iyice saldım kendimi ve baya bi kilo aldım

1.68 boyunda ve 65 kiloyum. Fazla kilo verip manken gibi olmak değil sağlıklı beslenip göbeğimi ve basenlerimi eritmek istiyorum Yaptık olacak

teşekkür ederim canım normalde hiç azimli değilimdir. bu günlüğü açmamın sebebide bu. sorumluluğum olur nasıl zayıfladığımı yazarsam ve bu okunursa pes etmek zor gelir

umaırm sende başarırsın canım bir diyet grubuna yazıyormusun? cuma zayıflama yarışmasında yani?

hayırlı olsun canım inşallah sağlıklı bi şekilde zayıflarsın.
kesinlikle ama kesinlikle bu kararlılığını bozma, sık sık tartıya çıkma ve göğsünü göbeğini ölçme
bunlar insanın motivesini kırıyor gerçekten

Ve bugünde tartıldım: Bugünki kilom 82,4 :26:

yani şafak 22,4 kg

cumadan cumartesiye böylesine büyük bir artış nasıl olabiliyor haala anlamadım sebebini bulamadım. ve eğer cumaya kadar 80,1in altına inemezsem takımdaki kızlar beni dövecek

düşünüyorumda belkide kimbilir 65 kilo olunca etrafımdaki herkes yeter dahaverme böyle iyisin diyecek :26: ay hayali bile nekadar güzel

ama hayal kurma vakti değil bayanlar

akşama bir diyet menüsü hazırlayıp resmini burda paylaşacağım :)

valla canım haklısın aslında kesinlikle hergün tartıya çıkmam. diyet gruplarındayım ben sadece cumaları tartılıyorum normalde ama 1 günde bu artışı görünce dayanamıyorum her sabah tartıya çıkasm geliyor vücut ölçülerimi dün ölçtüm birde 3 ay sonra ölçeceğim.

canım en fazla haftada bir tartıl ben en sonunda evdeki tartıyı yok ettim sabah akşam çıkıp bakıyordum kafayı yiyecektim neden zayıflayamıyorum diye
sabah 65 geliyorsam akşam 65.8 çıkıyordum nasıl oluyor olamaz kilo mu aldım diye kendimi yeyip bitiriyordum

normalde haftada bir kere tartılıyorum canım. valla sen iyi yapmışsın canım tartıyı yok etmekle sabahla akşam maalesef tartıda bir olmuyor. sabahla akşam arasında en fazla 2 kilo bile oynayabiliyor

Bu akşam midemde şişlik hissettiğim için sadece yoğurt yiyeceğim. bakalım dayanabilecekmiyim

bugün migrosta bir bayan gördüm. oldukça kiloluydu ve bende kardeşimde kadının bicimli göbeğini görünce hamilemi değilmi diye konuşmaya başladık. sonradan farkettikki değilmiş.

aklıma bana iş yerinde söylelenler geldi birkeresinde bir türk bayan geldi ( bu arada ben yurt dışında yaşıyorum) kızına etek bakmaya gelmiş. bende kadının türk olduğunu farketince yardımcı olmaya çalıştım..

arkamdan bir çocuk sesi bana devamlı teyzee teyzee diye sesleniyor. ona doğru döndüm ve ben senden fazla büyük değilim ne için bana teyze diyorsunki dedim gülerek ve oda elini beline koyarak '' olmaaz annem hamile kadınlara teyze dememi söyledi dedi'' ben tabii yerin dibine girdim. üzerimde iş yerinde giyindiğim beyaz uzun kollu tişört vardı. hafifçe mırıldandım hamile değilim ben diye tabii kadın kızı susturmak için elinden geleni yaptı defalarca kusura bakmayın desede onlar gidince aynaya baktım ve nasıl olurda beni hamileye benzetir dedim ya.. o kızı tekrar görmek istemem yani her kilolu bayana hamile diyorsa vay haline

bu anlattığım olay 4 ay önce olmuştu.. yaklaşık 1 yıl önce yaşı bir bayanla ilgileniyordum. almanca konşuyorduk haliyle... bende arkadaşlarla öğle yemeğine gitmiştim tıka basa japon yemeği üstünede yoğurtlu caramel soslu dondurmalar yemiştik gömleğimde biraz dar olunca kocaman bir göbek çıkmıştı ortaya. kadın bana çocukla çaışmak zor olmuyormu? diye sordu. bende aptal aptal etrafıma baktım ''ne çocuğu diye sordum'' kadında hamilelik diyorum iş yerinde zor olmuyormu.. bende hiç bozuntuya vermeden yoo hiç zor olmuyor dedim aksine gayet rahatım dedim ben herhalde 9uncu aya kadar böyle çalışırım dedim

kadın gidince allahım neolur birdaha kadını görmeyeyim diye dua ettiğimi hatırlıyorum. düşünsenize kadın geliyor ve bana diyorki çocuğunuz doğdumu falan

Evet karar verdim ya ben sağlıklı beslenmeye.. Tülin Şahinin kitabında sağlıklı beslenme adına bir diyet listesi var. Listede light kolada var (iğrenç bir tadı vardır light colanın böhü içince şekersiz demeye bütün bu forumu şahit göstericem yani )

yarın onu uygulamaya başlıyorum. Ama listeyi birebir uygulamayacağım. günde 5 öğün yiyeceğim. Yani diyetteki sistemi uygulayacağım. 2-3 haftaönce listeyide harfiyen uyguladığım oldu 1,1 kg vermiştim. ve diyet boyunca hiç acıkmadım (bu cümleyi abime söylediğimde neee seen?? açıkmadın? varmı ya böyle birşey? burdan ona diyeyim: odunun hası sen ne anlarsın? olmuşsun 96 kg )

sistem demişken onuda yazmadan geçmek olmaz.

diyette (diyet demeyelim sağlıklı beslenmede) önemli kural öğün atlamamak ve sık ama az yemek yemekmiş..

listede bu yüzden kahvaltı, ara öğün, öğle yemeği, ara öğün ve akşam yemeği var. Diyelimki akşam yemeği saat 18:00 - 19:00 arası yendi. ama saat 10 da gene açıktınız. işte ozaman acıkırsanız menüsü devreye giriyor. bu bir porsiyon meyve olabilir veya yoğurt veya meyveli yoğurt.

Sağlıklı beslenme önerileri başlığında paylaştığım gibi karbonhidrat aslında baş tacı yapılması gerekiyormuş. dikkat ettimde tülinin listesinde sabah kahvaltıda 2-3 dilim kepek ekmek var. bu bana olisteyi ilk gördüğümde yuh dedirtmişti açıkçası. bende ekmeği yok etmek isteyenlerdendim. ama mademki sağlığım için önemli o halde yiyorum. az ve öz.

Bu arada arkadaşlar.. margarinsiz kek yapmayı deneyen varmı aranızdA? nasıl oldu?çok merak ediyorumda

Evet kızlar bugün diyetimin 8. günü gayet iyi gidiyor.. tartıda bir oynama olup olmadığını bilmiyorum henüz tartılmadım cuma günü tartılacağım

ama birşey farkettim bugün karnım aşırı şiş ya sürekli göbeğimi tutup kendime sinir oluyorum ve farkettimki adetim tam 12 gün geçikti. mart ayında hiç olmadım. şubattada böyle gecikmişti.. halbuki günügününe düzenli gelirdi sinir oldum ya hiç alışmamışım düzenli olmamasına ya. karnım okadar şişki sürekli kilo alıyormuşum gibi hissediyorum.

bugün sizlerle yağsız ve tuzsuz sebze çorbasını paylaşacağım resminide çektim :)

İphone uma yeni bir kalori sayar indirdim. normalde kalori sayımına karşıyım. ama o programda her öğünün kalorisi var ve yanındada kırmızı sarı veya yeşil surat var bugün yediklerimi orda ekledim sarı ve turuncu karışımı gıdalardı. yarın hepsini umarım yeşil yapabilirm o bile beni motive etti

olur hadi tut elimi gidiyoruz biz zayıflamaya

Benimde elimden tutun, benimdeeee
Başkanım günlüğün hayırlı olsun, güzel güzel tarifleri renkli renkli fotolarla da süslersen, bize de fikir olur, hem de görsel olarak sağlıklı olan hafif şeylerin de ağız sulandırdığını şişko beyinlerimiz anlar

Yılmadan yolumuza devam edelim ve el ele buralardan zayıflayıp gidelim inşallah.
Kolay gelsin.

Eki Görüntüle 383340

Bu bu sabah kardeşimin bana '' abla sana diyet kahvaltı tabağı hazırlayacağım '' dedi ortaya bu çıktı. Bukadar peyniri yediğimi sanmayın o kaşar parçacıklarından sadece 2 tane yedim.. diğerleirni yedim valla peynirlerde kaldı abimin tostuna

Eki Görüntüle 383341
bu pazartesi günkü öğle yemeğimdi kurstan geldğimde hazırlamıştım, somon füme 1 dilim kepek ekmek ve karışık salata :)

Eki Görüntüle 383342

Bu dünkü kahvaltım tost ve 1 bardak portakal suyu (kendim sıktım)

Eki Görüntüle 383343

Bnun ne olduğnu sormayın görüntüsü berbat dimi? kızarmış tavuk göğsü ve domatesli mantarlı tuaf bir yemek gibi biişey işte.. ama domatesli mantarın kalorisi çok düşük oldu :) (dünkü öğle yemeğim buydu yanda gördüğünüz elma efendide öğleden sonra kursta yediğim elmamdı)

Akşama ise sebze çorbam vardı ama boyutu büyük diye foruma atamadım :)

*** Az önce winstonlight taze sıkılmış portakal syunu anlattı 1 portakalda 50 kalori varmış bir bardak için 4 portakal sıksak 200 kalori eder dedi buda 5 dilim kepek ekmeğe eş değermiş. burdan teşekkür ediyorum ona

Bugün 10 Nisan 2012

Günaydın hanımlar (veya tünaydın)

Bu sabah güne 1 beyaz peynirli ve naneli tost ve 1 bardak süt ile başladım. Kahvaltımın fotoğrafınıda çektim Akşama sizinle paylaşacağım :)

uzun zamandır (yaklaşık 2 haftadır) spor yapmıyorum bugün onada tekrar başlayacağım.

geçen yıl istanbul havaalanında formsante dergisini almıştım içinde neopilates kartları var. henüz hiç uygulamadım. bugün onlarada ağırlık vereceğim. Bisiklette çevireceğim

En son cuma günü tartıldım takım için: kilom 82,4 tü.. bakalım bu hafta nasıl olacak :26: cuma günü tartılacağım

Merhabalar kızlar uzun zamandır buraya yazmamışım. Şimdi devam edeyim.

Ben Dukan yapıyorum..

Kilo hedefim 70 olabilmek cuma günü tartılıp sonucu buraya yazarım :)

Belki yazın türkiyeye eşimin yanına gelirim ve ozamana kadar 70 olmak istiyorum

Bu sabahki kahvaltım:

Sabah: Dukan ekmekli tost ( liht peynir ve az yağlı tavuk salamı var içinde)

Dukan ekmeğini mikrodalgada yaptım tarif simlanın blogundan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…