Saat 17:00 den sonra yemek yemeyerek zayıflama deneyimlerimiz...

Nesilcim cok gecmis olsun, Allah acil sifalar versin

Evet Güleysacim, hosgeldin tekrardan aramiza. GSYK ve Ericanin da sesi solugu cikmiyor, ücünüz birden kayboldunuz ortaliklardan :26:

Dilacim sen basladin mi hurmaya???

Baslamisdim ama dün biraktim ayni seyi yemekden migdem bulandi ve artik yiyemedim. Annemde kizdi kötü oldugumu görünce diyet miyet yok sana diye, kalori sayimi yap daha iyi dedi bende artik oyle yapiyorum bakalim nasil olcak ..

aynen walla biz olalım, onlar olmasın.. içim parçalanıyo..
10 yaşında canım.. çok sık hasta olmaz, şaşırdık bizde, neredeyse 2 senedir ilk oldu..
unutmuşum bile, napicaamı şaşırdım..

Nesilcim çok geçmiş olsun canım, Allah acil şifalar versin oğluşuna

Kızlar öğle yemeğim sade tavuk döner ve 1 ayran. Yumurta planlıyordum ama eve gidemedim, olsun bu da protein sonuçta

Akşama süt yada yoğurt var menüde ve bol bol spor

sabahki çook hafif kahvaltımın üzerine 10.000 adımlık bir yürüyüş yaptım biraz önce yani 8 km kadar ve 340 kalori harcadım geldim üzerine lıght tarçınlı süt içtim yapılan sporun üerine süt içmek çalışan kasları ekstra çalışmtırmaya ve otursanızda kalori kaybetmenize sebep oluyor kızlar benden söylemesi

alıntıdır netten...
Yeni bir çalışmanın sonuçlarına göre ağırlık kaldırma egzersizi yaptıktan sonra süt içilmesi, soya veya karbonhidratlı içeceklere göre kas yapımını daha fazla artırırken, daha çok yağ yakılmasını da sağlıyor.

Oooo , bakiyorum iddaaalr baslamis Ben de varimmmmmmmm bu hafta artikkkk 80 küsür olmak istiyorum

haha iddia lar basildi bile kuponlari yaptik biz canim gec kaldin dermisimm
sen kime basiyorsun, kendine mi yoksa
bende 68i görmek istemiyorum, 67ler gelsinnnn cumartesi gunu insallah ))

NESILLLL, noldu bebis mi hasta
ALLAH acil sifalar versin, insallah cabucak iyi olur junior Nesil

Sabah: yogurt+4kayisi+5findik+2ceviz+1/4 elma
ögle yemegi: bulgur pilavi+ 1/2 ayran

Sabahin üstüne cok acikmistim, bulguru yedim. Keske yarina kadar bununla kalabilsem, süperrr olurdu ya

KIZLARRRRRRR: Arasira sizlere önceden olmayan kiyafetleri cikarip deneyinnnnnnnnn, SÜPERRRRRRR bir duygu, insan hem de daha fazla motive oluyor.. Ay simi bunu yazinca bile bulgurla yetinebilecegimi düsündümmmmmm

Evet haklisin ben bunu daha oncede duymusdum. Hatirlattigin icin cok sagol bundan sonra bende yapicam :)

slm kızlar bu elma diyeti bana göre değilmiş acayip bir baş ağrısı halsizlik var üstümde 1 kahve içtim bide fındık yedim 1 avuç kadar en güzeli az kalorili bol proteinli ,bol sulu,bol yeşil çaylı ve bol yürüyüşlü bide 17 den sonra yememek galıba :)) 4,3 gibi bol salata yemeyi düşünüyorum ton balıklı :)

DOSTLAR SÜPER BIR YAZI BULDUM : http://www.kuraldisi.com/basindan/roportajlar/kolay-kilo-vermenin-sirlari/

Yaziyi okumanizi tavsiye ederim, vakti olmayabilecekler icin ben kisaca önemli noktalari aldim:

.... Araştırmalara göre yaşamdaki doyum hissinin yalnızca yüz 15’ini insanların mesleki durumu sağlıyor. Geri kalan yüzde 85, kendini saygı duymaktan, barışık olmaktan, kendi yaşam ideallerini gerçekleştirme azminden geliyor. (YANI ZAYIFLAYINCA GERCEK BIR MUTLULUK ELDE EDECEZ DEMEK MI BU )

.... Diyet yokluk bilinci demektir. Yani yiyecek sınırlıdır. Diyelim ki sizin bedeninizin ihtiyacı olan kalori günde 1200, siz kalkıp 800-900 kalori alırsanız beden “Eyvah, kıtlık var” diyor ve kalori harcamayı azaltıyor, dolayısıyla siz diyet sonrasında değil 1500-2800 kalori, 1200 kalori bile alsanız şişmanlamaya başlıyorsunuz. Sır şurada; üç gün az yiyip dördüncü gün normal yiyeceksiniz. Bir hafta bile düşük kaloriyle beslenirseniz, bedeniniz yokluk bilincine giriyor.

Bir de yiyecek ayrımına vurgu yapıyorsunuz…
Hayvanlar karışık yemez. Biz patates, meyve, et hepsini bir arada yiyoruz. Oysa vücudumuzdaki karbonhidratlar, proteinler, asit-alkali olarak farklı farklı sindiriliyor. Şöyle bir ayırım doğru sanırım; topraktan gelenle hayvandan geleni karıştırmayacaksın.
En sağlıklısı, meyveyi sabah yemek. İlle elma yemek de şart değil, hangisi iyi geliyorsa, hangisi yedikten sonra acıktırmıyorsa… Öğlenleri de ister protein, ister tarımsal, canın ne çekiyorsa onu yiyeceksin. Mesela rahatlıkla kuru fasulye-pilav yenilebilir çünkü ikisi de topraktan geliyor. Etle kocaman bir yeşil salata yiyebilirsin. Çünkü sebzenin asit alkali salgısı yok. Sebzeyi pilavla da yiyebilirsin. Ne kadar kalori alacağınıza verdiğiniz önem kadar; yediklerimizi nasıl sindireceğimize de önem vermeliyiz.
Çünkü sindirilemeyen şey kilo haline geliyor. Bir de ortalama 2,5 saatte bir yemek lazım. Vücuda sürekli yiyecek girmesi lazım ki kıtlık bilincine girmesin. Salatalık da yesen, bir tane zeytin bile atsan vücut kıtlık bilincine girmiyor ve keyfi yerinde oluyor. (BU BIZIM GRUBA UYMUYOR BENCE BU AKSAM 7 DEN SONRASI ICIN DE GECERLI DEGIL; DEMI ARKADASLAR :26:)

Zayıflamak için nefes alma egzersizle öneriyor musunuz?…
Nefes çok önemli. Vücuttaki toksinlerin yüzde 70’i nefes vasıtasıyla atılır. Geri kalan yüzde 30’u idrar, terleme ve diğer yollarla atılır. Doğru nefes almak vücuda giren oksijeni arttırıyor. Oksijen yağ yakar. Neden zayıflamak için aerobik egzersizi öneriliyor? Çünkü aero hava demek, hava da eşittir oksijen… Derin nefes vücuda oksijen sokuyor. Bu yağların hızla yakılmasını sağlıyor.
Nasıl nefes alacağız?
Karından nefes almaktan, karnı şişirerek doldurmaktan bahsediyorum. Sabah, öğle ve akşam onar kere yapmak gerekiyor en az. Bebeklere bakın; karınları şişer, doğru nefes odur. Günlük hayatta aldığımız nefes sadece üst taraflara gidiyor, akciğerlerimizin alt tarafında karbondioksit yıllarca dışarıdan çıkamadan kalıyor.

Çabuk kilo verme hayalinden vazgeçtiğinde kilo verebilirsin.
Diyelim, 65 kilosun, bir haftada vereceğin maksimum kilo 650 gram olmalı, yani ağırlığının yüzde biri. Daha fazla kilo veriyorsan yakında alacağını bil. 60 kiloya indiğinde vereceğin kilo 600 grama düşer. Bu yüzden kadınların morali bozuluyor. İlk ay beş kilo verdim ama şimdi veremiyorum diye, zavallı beden kendisini kurtarmaya çalışıyor aslında! İnsanın yedikçe yiyesi ve egzersiz yaptıkça yapası gelir. Ne yaparsan yap o kendisini tekrar ediyor. Hayatta 21 gün süreyle üst üste yapılan şey alışkanlık haline gelir.

Betulina paylaşım için teşekkürler canım Benim de kafam karışıyor gerçekten: 2 öğün arası 4-5 saat mi olmalı (ki vücut yağ yaksın) yoksa ara öğün yapıp atıştırmalı mı (ki vücut kıtlık moduna geçmesin) :44::44:

Bana sanki ilk seçenek daha mantıklı geliyor, yani öğün araları hakkaten 4-5 saat olunca sanki yağlarım eriyor gibi geliyor. Ama kıtlık modu diye de bişey var gerçekten

Poyrazcim diyetisyenlerin, biyologlarinda kafasi karisik bence Her biri farkli seyi radikalce savunuyor. Mesela Karatay, kesinlikle 4-5 saat arayla yeyin diyor, bana da bu uygun geliyor. Yazidaki bayanin da aslinda verdigi ölcü ÖGÜN degil- bir zeytin dahi olsa agziniza atin ki vucut kitlik moduna girmesin diyor!!! Ya kisacasi araögün bana da uymuyor.

Bu konudan ziyade
1- yiyecekleri bölümlendirmesi hosuma gitti
2- kilomuza göre kilo verme oranimizin degismesi- bence cok dogru.. Hani biz bir anda vermek istiyoruz ya- bu dogru degil!
3- Nefesin kilo konusundaki önemi!!!

Kizlar bu hafta böyle beslenmeyi planliyorum, bugun pek olmadi ama yarin basliyorummmm. Listemin toplam kalorisi 1100 kal.

Sabah: 2 dilim ekmek, 1-2 dilim peynir.
ARA: meyve + yogurt.
öglen: salata + ton balik.
ARA: meyve + 10 badem.
aksam: salata + izgara tavuk veya tavuk türlu.

Kendimde 1 sey fark ettim, gün icinde az kalorili beslendigim zaman, kacamaklara ve ikramlara daha cabuk evet diyorum.
bakalim böyle kilo vermemde nasil bir ilerleme olacakmi.
Yumurtaya biraz ara vermeye karar verdim, cunku neredeyse 1 aydir hergun yumurta yiyorum...
bu haftayi boyle gecirdikten sonra, yumurtayi tekrar beslenmeme eklerim haftada bir kac gun.

bugun 40 dakika öğle yürüyüşümü yaptım yürüyüş bandında akşama 1 saat daha spor yapar günü kapatırım.

Akşama karar verdim ,

Esmer bulgurdan lapa yapacam..

yaaa kan grubuna göre yapayım dedim ama öğle haşlama et yedim zorla böğğğ normalde eti sevmem aklıma bile gelmez et...sanki kan grubuna göre yapamayacak gibiyim ......zaten kan grubuma bakacak olursam sabahtan hoppp başla et et et et ıyyyyy yaneee

selam kızlarrrr ben geldim

semoş nedne yumurtayı çıkardın beslenmenden ? yag yakıyor yumurta ve protein sonuçta:)

beslenme konusuna deginilmiş
kızlar bende ara ögün yapmayı sevmiyorum en fazla 4 ögün yerim
ama kıtlık meseleside dogru , ama benimde kafam çok karşık herkes kendi bünyeisni bilmeli ama mesela ben sabah ile öglen arasında ara yaparsma sık acıkıyorum. dolu dolu yersen 3 ögünde bitirmek daha makbul

Nesilcim çok geçmiş olsun canım, Allah acil şifalar versin oğluşuna

nesilccim geçmiş olsun iyi olur inşallah tez zamanda

NESILLLL, noldu bebis mi hasta
ALLAH acil sifalar versin, insallah cabucak iyi olur junior Nesil [/B]

Çok sağolun kızlar, konuştum biraz önce daha iyiymiş, Ateş Böcüğü..
Ama ben uykusuzluktan çok fenayım.. Akşamı iple çekiyorum resmen..

bende ara öğun yapamıyorum aklıma gelmiyor bazen çok nadir kuru erik 4 -5 adet gün içerisinde yiyorum bağırsak çalıştırsın diye onun dışında ara öğün yok benim de...

Kizlarrr, hanimlaarr, bayanlaarrr
Acayip mutluyum cunkuuu kilo vermisimm.. Okuldan eve geldigimde annem tarti almis ve dayanamayip tartildim 61 kiloydum ve 59.8 olmusum. Tok karinla boyleysem yarin sabah ac karinla kac kiloyumdur acaba. Yarin sabah tartilip hemen sizlere yazicam.
Oleyyyy benden mutlusu yok bugun..
Bol saglikli az kilolu iyi bir gun diliyorum hepinize :)

Kızlar pirinc lapası nasıl yapılıyor biri bana acıklayabilirmi lutfen..
canım msjını göreli bayağı oluyor çok uzunca yazmıştım sana cevap ama haylaz oğlum geldi bilgisayarı kapattı bütün yazdıklarım gitti.kısaca anlatayım bildiğim kadarıyla.sabah öğle akşam pirinç lapası yiyosun canım.1 çay bardağı pirinci 3 çay bardağı suda haşlayıp yoğurt yada salata ile tuzsuz yağsız yiyorsun.çay bardağı en küçük olandan olcak kahvehanelerdeki gibi ajda değil yani.1 çay bardağı pirin 65 gr. buda 235 kalori yapıyor.ben biraz değiştirdim sadece sabah lapa yiyorum salata ile beraber toplam 300 kalori almış oluyorum.netten de biraz araştırma yapabilirsin eğer yapmayı planlıyorsan
canım bence hiçbirşey yeme daha bi nescafe içebilirsin açlığın yatışır.akşam çok acıkırsın ama sabaha mükafatını görürsün canım -500 garanti denemelisin bence dayanabilirsin.
canım bende tam tersi eğer düzenli yersem daha çok yiyesim geliyor. işte hepimizin bünyesi farklı vücudu tanımak çok önemli canım başarılar...yumurta hakkında bende sen gibi düşünüyodum geçen haftadan buyana tüketmi,yorum iyi oldu biraz özleyelim içim dışım yımırta oldu bu hafta bakalım bize neler getirecek

canım merak ettim hergün spor yapma bakalım farkedicekmi tartı demişti naptın yaptınmı dediğimizi ve yaptıysan fark ettimi

Çok sağolun kızlar, konuştum biraz önce daha iyiymiş, Ateş Böcüğü..
Ama ben uykusuzluktan çok fenayım.. Akşamı iple çekiyorum resmen..

geçmiş olsun benimkilerde hasta sabah dr götürdüm gizli zatüreden korktum

bende ara öğun yapamıyorum aklıma gelmiyor bazen çok nadir kuru erik 4 -5 adet gün içerisinde yiyorum bağırsak çalıştırsın diye onun dışında ara öğün yok benim de...

bend eyapamıyorum ya birde sankki daha çabuka cıkıyormuşum gibi geliyor
belki saat 3-4 arası bir meyve yiyorum..
hatta akşamıda müsli meyve vs yiyip geçiştirmem iyi oluyor ne yiycem diye düşünmüyorum..
iki ögün

tebriklerrrr bend ebir gün görebilcmemi acaba 58 i:18::18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…