- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
Nacizane tavsiyemdir.
Çalışan her bayanın yaşadığı sorunlar bunlar, evlilik, çocuk,sorumluluklar bunları daha da artırıyor tabi. Ama söylediklerin ileri boyuta sarmış depresyona doğru gitmiş gibi geldi. Madem hastalıklarda mevcut, öncelikle artık takkeyi önüne koy ömrünün böyle geçmeyeceğini bil ve çözüm bul derim. Herşeyden önce sağlıklı beslenme , seni motive edecek şeyler yapman lazım, Spor ya da boş zamanlarından kendine ayıracağın seni mutlu edecek aktiviteler gibi, kendine vakit ayır kısacası
- Her gece yatmadan Bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı Elma sirkesi , 1 Çay kaşığı bal koy karıştır iç (emin ol düzenli yaptıkça sabahları gözlerin alarmdan önce açılacak)
- Her sabah üşenme normalde yaptığından daha fazla yüzünü bol bol suyla yıka ayılırsın, aynada kendini sevdiğini ve değerli olduğunu söyle
- Kansızlık ve depresyon en büyük hastalık çağırıcısı bunların çözümüne çalış
- Kan ve vitamin ekslikliklerini öğrenip kendine bir multivitamin takviyesi al bence özellikle içinde Qenzim 10 ve selenyum fayda içerenler gerçekten ciddi sağlıyor, yetişinler için vitamin takviyeli balık yağ tabletlei var araştır derim
- Kendine vakit ayırıp kitap oku , telefondan ya da bilgisayardan oyun oyna
Uzun lafın kısası kendini mutlu et, endorfin adrenalani çağırır emin ol
Biliyorum kitabı ama bana hiç mantıklı gelmiyor çünkü her vücudun uyku ihtiyacı ayrı.Sana Bir kitap önereceğim adı;
‘sadece aptallar 8 saat uyur’ bu kitapta uyku sorununu nasıl aşabileceğin konusunda çok etkileyici fikirler var . İsmi biraz itici evet ama etkili bilgiler var.
Biliyorum kitabı ama bana hiç mantıklı gelmiyor çünkü her vücudun uyku ihtiyacı ayrı.
Bende her sabah mutsuz uyanıyorum
Çalışmak eziyet gibi geliyor artık
Evlenmeden önce böyle değildim((
Ama sabahları uykudan dolayı bitkinim, akşamları yorgunluktan...
Ne zaman düzene girecek bilmiyorum
Ya sağolsun eşim çok yardımcı oluyor ev işlerindeEvlendikten sonra alışmak zaman alabiliyor çünkü sorumlulukların iki katına çıkıyor. Kendini çok zorlama, eşin nasıl alışırsa öyle gider. Duruma yavaş yavaş adapte olursun ama en önemlisi senin sağlığın unutma bak ben bu kadar rahatsızlığın hemen hepsini evlendikten sonra yaşamaya başladım.
Ya sağolsun eşim çok yardımcı oluyor ev işlerinde
Yemek yapıyor, temizliğe yardımcı oluyor ama genel olarak bir bitkinlik var üzerimde
Böyle hiç bi şey yapasım yok, ne işe gitmek istiyorum ne başka bir yere
Beni bıraksınlar evde günlerce yaşıyım hiç dışarı çıkmıyım :)
Ya evlilikten ziyade şu yüzden olduğunu düşünüyorum
Evlenmeden önce 50 kiloydum şu an 67 kiloyum
Kilolarım fazla geliyor ve rahatsız ediyor artık beni
İyice uyuşturdu bedenimi.
Ay başında spora ve diyete başlayacağım, belki sporla daha dinç bir insan olurum
Evet evlendikten sonra aldım, 1,5 senede 17 kiloHmmm evlendikten sonra mı kilo aldın genelde kilo alınıyor.
Onceden bende boyleydim. Sonra 7 de alarm calmaya baslayip 7.30da ayaklanacagima 7.30a alarmi kurup 7.30da kalkmaya basladim. Her gun yarims aat yatakta debelenmektense yarim saat fazla uyumak iyi geldi.Günaydın herkese öncelikle, arkadaşlar öncelikle şükrederek başlamak istiyorum yazacağım dert bir çok insanın derdi yanında az kalacak ama öldürmez süründürür cinsten..
Öncelikle işten eve geç gitme dolayısı ile yatacak saatin 12-1 arası olması sabah gene geç kalkma derken haftaiçi uykumu alamıyorum genelde ve yorgun kalkıyorum. Üstüne hiççç sabah insanı değilim kendime gelmem enerjimi bulmam akşam üstünü buluyor,onda da yorgunluktan gene çöküyorum. Sabah sürünerek kalkıyorum resmen, alarmın çaldığı saat ile benim kalktığım vakit en az yarım saat sonrası anca ayılabiliyorum bacaklarımda derman bulabiliyorum. Sonra hazırlan yola çık buz gibi hava, işe gel koştur koştur hemen telaşla başla derken yine ayılmamış oluyorum. Hani benim ayılmam için sabah şöyle kalkıp kahvemi içmem, biraz bekleyip kahvaltımı yapmam, sonra afedersiniz wc ye gitmem , sonra güne anca hazır olabilirim ama bunu yapmam için en az 6 da kalkmam lazım onda da yorgunluktan kalkamıyorum. kas romatizması, omurga rahatsızlığım, ibs (bağırsak sendromu) yani öldürmez süründürür hastalık hangileriyse hepsi bende var ve nemli memleket iyice artırıyor hepsini. Şükrediyorum rabbime ama her sabah kalkmak ve işe gelmek işkence gibi olmaya başladı.
Bu durumu yaşayan var mı neler yapıyorsunuz?
zabağnanolsun iki kat şükret
ben napayım zabağnan kalk kocaya kahvaltı hazırla öğlen yemeği hazırla kendime kahvaltı yemek çocuğun çantasına ikindi sonrası için atıştırmalık koy ,bebeği giydir kendin giyin kalk kocanı işe bırak çocuğa kreşe bırak işe geç akşam hepsini topla gel eve sonra ertesi günün yemeğini beslenmesini hazırla sofrayı kur kaldır ben napiiiiiim hee
Onceden bende boyleydim. Sonra 7 de alarm calmaya baslayip 7.30da ayaklanacagima 7.30a alarmi kurup 7.30da kalkmaya basladim. Her gun yarims aat yatakta debelenmektense yarim saat fazla uyumak iyi geldi.
Konu sahibi 6 saat az uyku için..(ben çoğunlukla 4-5 saatle yetiniyorum ama anayım bendirenç artırıcı gıdalar tüketin bol bol,güne başlamak için sizi güdüleyen bi amaç belirleyin..ben bebeğimden mememi zar zor çekerek çıkıyorum bazen işe..güdülenme gerekçem de ekmek parası
Bazi yazilanlara baktimda yazmadan duramiycam 8 de evden cikiyorum 8: 30 da cikiyorum 10 a dogru gibi ibareler okudum mutsuzum yorgunum 6-7 saat uyku yetmiyor yazanlar var yapmayin yahu 6. 20 de servise binen ne yapsin aksam eve gelmesi de 19.30 assinmi kendini o direk yatsin toprak atalim hele birde bebeliyse aman yarabbim :) cok zor sartlarda mesaisi olanlar var vallahi evden 8de cikmak bir luks inanin
Bu tarz asiri sikintilar icin destek cok onemli ama dr kontrolunde bedenin eksikliklerini belirleyip tamamlamak gerekiyor artik heme heme herkesin Dve B vitamini eksigi sikintisi var mesela birde sabah zifiri karanlik olayi cok cok etkiliyor insanlari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?