- 10 Ağustos 2009
- 26.201
- 18.344
- 823
- Konu Sahibi greengirll
-
Babam konuştu sandimayrıca alarm çaldığında zınk diye kalkmak en mantıklısı. o yatakta geçirdiğiniz ekstra yarım saat daha kötü etkiliyor sizi.
Kalkış ve evden çıkış arası 1 saati buluyor da ben gene ayılamıyorumUyanır uyanmaz apar topar evden çıkarsam bende ayılamam. Günümün iyi geçmesi brnim için önemli. 1 saat erken uyanıp tüm gününü güzel geçirebilirsin yada 1 saat uyumak için tüm günü zehir edersin.. Uyanıyorum,duşumu alıyorum,kahvaltı yapıyorum,makyajımı saçımı yapıyorum giyinip mis gibi çıkıyorum evden. Yoksa bütün günüm miskin berbat geçer.
Daha erken yatmalısın. Mesela benim sağlıklı bir gün geçirmem için 8 saat uykuyu tamamlamam şarttır. Yatma saatimi ona göre ayarlıyorum. Uykun sana yetmiyor olabilir mi?Günaydın herkese öncelikle, arkadaşlar öncelikle şükrederek başlamak istiyorum yazacağım dert bir çok insanın derdi yanında az kalacak ama öldürmez süründürür cinsten..
Öncelikle işten eve geç gitme dolayısı ile yatacak saatin 12-1 arası olması sabah gene geç kalkma derken haftaiçi uykumu alamıyorum genelde ve yorgun kalkıyorum. Üstüne hiççç sabah insanı değilim kendime gelmem enerjimi bulmam akşam üstünü buluyor,onda da yorgunluktan gene çöküyorum. Sabah sürünerek kalkıyorum resmen, alarmın çaldığı saat ile benim kalktığım vakit en az yarım saat sonrası anca ayılabiliyorum bacaklarımda derman bulabiliyorum. Sonra hazırlan yola çık buz gibi hava, işe gel koştur koştur hemen telaşla başla derken yine ayılmamış oluyorum. Hani benim ayılmam için sabah şöyle kalkıp kahvemi içmem, biraz bekleyip kahvaltımı yapmam, sonra afedersiniz wc ye gitmem , sonra güne anca hazır olabilirim ama bunu yapmam için en az 6 da kalkmam lazım onda da yorgunluktan kalkamıyorum. kas romatizması, omurga rahatsızlığım, ibs (bağırsak sendromu) yani öldürmez süründürür hastalık hangileriyse hepsi bende var ve nemli memleket iyice artırıyor hepsini. Şükrediyorum rabbime ama her sabah kalkmak ve işe gelmek işkence gibi olmaya başladı.
Bu durumu yaşayan var mı neler yapıyorsunuz?
Daha erken yatmalısın. Mesela benim sağlıklı bir gün geçirmem için 8 saat uykuyu tamamlamam şarttır. Yatma saatimi ona göre ayarlıyorum. Uykun sana yetmiyor olabilir mi?
Onun dışında evliliğindeki stres ve mutsuzluktan kaynaklıdır belki de. Depresyonda olup olmadığından emin ol. Belki sebep odur. Anlattıkların normal değil çünkü.
ay sormayın valla bu herkes de aynı galiba
karanlık olması çok büyük etken saat 8 i geçiyor hava hala karanlık
eve git yemek yap mutfağa topla çocukla ilgilen onu yatır sonra kendin yat
amannn diyorum.sabah kalk önce kendin hazırlan sonra çocuğu derken dinlenmek
yok bize
bence insan sevmediği iştede .çalışmamalı zamanla insanın enerjisini sömürüyor depresif hal alıyor insan hep sınırlı öfkeli oluyor aile yaşantısında negatif etkisi oluyor
Aynı durum ben de var,gece ikizler geç yatıyor tam yatırıcam erkenden anne karnımız aç,şunu ver bunu ver hazırlayıp veeriyorum bu sefer yatıyorlar anne su ver,yok çişim derken gece zor yatağa geçiyorum.gecede 2 kez kalkıp kontrol edip sabah erkenden işe geliyourm hep yorgunum.Bir de kansızsan daha da kötü oluyorsun bnce kan değerlerine baktırGünaydın herkese öncelikle, arkadaşlar öncelikle şükrederek başlamak istiyorum yazacağım dert bir çok insanın derdi yanında az kalacak ama öldürmez süründürür cinsten..
Öncelikle işten eve geç gitme dolayısı ile yatacak saatin 12-1 arası olması sabah gene geç kalkma derken haftaiçi uykumu alamıyorum genelde ve yorgun kalkıyorum. Üstüne hiççç sabah insanı değilim kendime gelmem enerjimi bulmam akşam üstünü buluyor,onda da yorgunluktan gene çöküyorum. Sabah sürünerek kalkıyorum resmen, alarmın çaldığı saat ile benim kalktığım vakit en az yarım saat sonrası anca ayılabiliyorum bacaklarımda derman bulabiliyorum. Sonra hazırlan yola çık buz gibi hava, işe gel koştur koştur hemen telaşla başla derken yine ayılmamış oluyorum. Hani benim ayılmam için sabah şöyle kalkıp kahvemi içmem, biraz bekleyip kahvaltımı yapmam, sonra afedersiniz wc ye gitmem , sonra güne anca hazır olabilirim ama bunu yapmam için en az 6 da kalkmam lazım onda da yorgunluktan kalkamıyorum. kas romatizması, omurga rahatsızlığım, ibs (bağırsak sendromu) yani öldürmez süründürür hastalık hangileriyse hepsi bende var ve nemli memleket iyice artırıyor hepsini. Şükrediyorum rabbime ama her sabah kalkmak ve işe gelmek işkence gibi olmaya başladı.
Bu durumu yaşayan var mı neler yapıyorsunuz?
Ben hak veriyorum ,çalışan insanlar gün ışığını göremeden işe gidip geliyorlar.
Sabah karanlıkta evden çık,akşam karanlıkta eve gel,kötü etkiliyor.
Kızımı 8.30'da okula bırakmak üzere yola çıkıyorum o saatte bile karanlık hava. Çocuk bile diyor anne gece daha diye.
Sizin durumunuzda bundan olabilir ama şu da var,alarmi ertelemek başli başına yorgunluk sebebi. Çok tatlı geliyor insana kabul ama alarmı ertelemek yerine kalkıp bir kahve içmek güne daha enerjik başlamaya sebep olur.
Kendi adıma apar topar işe gitmekten hoşlanmazdım,saçımı yapmayacaksam yarım saat,saçımi yapacaksam 45 dakika 1 saat önce kalkar keyifli hazırlanırdım. Kazara alarmi duymayıp uyuyakalırda apar topar işe gidersem günüm mutsuz depresif geçerdi,ayılamazdım.
Bilemiyorum belki yarım saat erken kalkip biraz evde vakit geçirip keyifle hazırlansanız iyi gelebilir.
Gece uykusunu da 1 saat kadar erkene çekin,yatınca hemen uyuyamıyorsanız yatmadan önce süt,melisa çayi içebilirsiniz uyku getirir.
Çocuklu çalışan kadınlara saygım gitgide artıyor valla ben çocuk olmadan böyleyim çocuk varken düşünemiyorum kendimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?