Sabahları 8 Dakikanızı Ayırarak İdeal Kilonuza Kavuşun!

Ben seni diğer mekanda ararken sen burada bana hayırlı olsun mesajı yazıyormuşsun demek sırnaşık şey Teşekkürler Selicima.s.a.s.. Bir de titreşimli alarmı olan kol saati siparişi verdim. Bu ikisi beni bugün çook mutlu etti:emir_bebek::emir_bebek:.
Düşünsene, saat sayesinde sabahları vaktinde kalkıp, civcimlerimle egzersiz yapabileceğim. :içelim::içelim: (işallam tabi:utangac:, zaten beni bu da uyandırmazsa bir sürahi su ile düzenek kuracağım yatağın tepesinetatlicadiarzu.)

Ben seni diğer mekanda ararken sen burada bana hayırlı olsun mesajı yazıyormuşsun demek sırnaşık şey Teşekkürler Selicima.s.a.s.. Bir de titreşimli alarmı olan kol saati siparişi verdim. Bu ikisi beni bugün çook mutlu etti:emir_bebek:
Düşünsene, saat sayesinde sabahları vaktinde kalkıp, civcimlerimle egzersiz yapabileceğim. (işallam tabi:utangac:, zaten beni bu da uyandırmazsa bir sürahi su ile düzenek kuracağım yatağın tepesinetatlicadiarzu.)
Güldürdün beni canım yaa,çok yaşa emi sen:Roflol:Mühendis kafası böyle bişey olsa gerek.Enteresan ama pratik çözümlerine bayılıyorum ben seninsırnaşık şey:1hug:

Ama kafama bir soru takıldı, onu çözeyim diye erteliyordum. Hani egzersiz için en iyi zaman dilimi öğleye kadar olan dilim, akşam saatlerinde de en az verim alınıyor deniyordu ya. Acaba bu "en faydalı dilim" kısmı bilgisayar başında sabahlanan geceler için de geçerli midir:uhm:
Sana kısmetmiş..
Upuzun bir yazı okuyorum.. Hala okuyorum yani :o))
İşe yarar bilgileri şimdilik fosforluyorum.. Bitince sanırım bölük, pörçül ilgili konulara mesaj olarak ilave edicem..
Şimdi bahsi geçen yazıda, bu konuya dair önemli bir bilgi var. O da şu:

Egzersizlerinizi sabah kahvaltısından önce yaparsanız gece boyu harcayamadığınız enerji açığını kapatacak ve depolandığınız yağı eriteceksiniz. Akşam yemeği sonrası yapacağınız egzersiz ise bütün gün boyunca biriktirdiğiniz şekeri eritecek. Hatta uyuduğunuz sırada da vücuttaki yağ depolarından yakmaya başlayacak.

Yani bu durumda en süper bileşke şu:
Bir gün akşam, bir gün sabah yapacazkiiii bütün yağcıklar erisin gitsin :o))

Ne kadar sürer elime geçmesi tam olarak bilmiyorum ama, aşağıda görmekte olduğunuz civcivler yakında elimde
Çok şeker ama yaaaa.. Kıskandım desem ayıp olur mu ki? sırnaşık şey Olmaaaz kıskandım işte.. Kıskandım işte..... :dilcikar:
Güle güle kullan civcivlerini.. a.s.
Sevgili Püsküt(:1hug:)ortalarda yok.
Canım selicim.. :1hug: Bugün ben de arıyorum sabahtan beri püsküütü.. henüz karşılaşamadık kendisiyle :Roflol:

Sana kısmetmiş..
Upuzun bir yazı okuyorum.. Hala okuyorum yani :o))
İşe yarar bilgileri şimdilik fosforluyorum.. Bitince sanırım bölük, pörçül ilgili konulara mesaj olarak ilave edicem..
Bekliyoruz o zaman Püsküütçüm sırnaşık şey

Yani bu durumda en süper bileşke şu:
Bir gün akşam, bir gün sabah yapacazkiiii bütün yağcıklar erisin gitsin :o))

:teytey::teytey: Süpeeer. İyi o zaman ben de bugün akşam yapayım sporumu. Zaten bu sabah hiç halim yoktu, hemen akşama erteleyiverdim bunu okuyunca sırnaşık şey. Teşekkürler Bu bilgi için Püsküütçüma.s.a.s.

Hele bir de hem sabah hem akşam egzersiz yapmayı becerirsek ne süper olur di mi :sm_cool:

kumralada merhaba,civcivlerin çok güzel hayırlı olsun.ben ypamıyorum hareketleri sabaha kadar oğlumu emzirmek için kalktığımdan sabah işe zor yetişiyorumsenağlama
varmı sende değişiklik ben 2 kilo verdim.yarın benim süt iznim var cumaları evdeyim.yürüyüş yapacağım oğluşumla 1-1:30 saat.
Merhaba Egem, çok sağol, sonunda alıyorum dambıllarımı ben de çok mutluyum.
Dün ben cevap yazarken yazmışsın mesajı sanırım, o anda görmemişim. Sonra da site hata verdi, giremedim. Bütün cevapları ancak yazıyorum. :çok üzgünüm:
Yapabildiğin zaman yaparsın güzelim, üzülme.Şu anda en önemlisi minik Ege. Hem zaten yine de kilo veriyorsun a.s.
Beni hiç sorma:çok üzgünüm:. Ben zaten diyet falan yapamıyorum,daha doğrusu yapmıyorum. Yıllar önce birkaç denemem oldu. Başarısızlıkla sonuçlandı. Düşünsene ekmek dahil zararlı ne varsa tamamen kestim. 1ayda 2 kilo verdim. Ben diyetle kilo veremiyorum yani. Normalde de çok yemediğim için işe yaramıyor sanırım. Sporu bırakınca kilo aldım, aynı yöntemle vermem gerekiyor galiba.
Sadece yediklerime dikkat edip egzersiz yapacağım. Bir de yeşil çay var tabi. Şu anda başta verdiğim 2 kiloyu bir alıp bir veriyorum. Oturmadı bir türlü.

Mesela dün 73'ü bile gördüm tartıda, bugün 71,9 diyor. Böyle yo-yo gibi. Kafam da karıştı. Bir de dün öyle bir şişlik oldu ki karnımda, akşama kadar ölecektim neredeyse. Benim sık sık şişlik sorunum olurdu ama, böylesini hiç yaşamamıştım. Ben karnı benim kadarken doğum yapanları gördüm:1shok:, o kadarını söyleyeyim. Bugün bile hala şişlik var biraz. Tam kurtulamadım. İşallam regl öncesi sendromu gibi bişeydir, başka bir sebebi yoktur:çok üzgünüm:

Amma dertliymişim yaw, ne çok yazdım. Bayanlara kilosu sorulmaz diye bu yüzden mi diyorlar acaba:Roflol:

kumraladacım şişlik ve kilo verememeni okuyunca aklıma bişey geldi canım
tiroit problemin mi var acaba benim kızkardeşimde çok şişkinlik yaşıyordu senin dediğin gibi hamile gibi oluyordu resmen haşimato tiroidi olduğunu öğrendi ilaçlarla şikayetleri bitti en kısa zamanda bir tsh testi yaptırmanı öneririm
kolay kilo verememen ve hemen geri alman da tiroit probleminin bir göstergesi aslında korkutmak istemem ama doktora gitsen iyi olur canım

kumraladacım şişlik ve kilo verememeni okuyunca aklıma bişey geldi canım
tiroit problemin mi var acaba benim kızkardeşimde çok şişkinlik yaşıyordu senin dediğin gibi hamile gibi oluyordu resmen haşimato tiroidi olduğunu öğrendi ilaçlarla şikayetleri bitti en kısa zamanda bir tsh testi yaptırmanı öneririm
kolay kilo verememen ve hemen geri alman da tiroit probleminin bir göstergesi aslında korkutmak istemem ama doktora gitsen iyi olur canım

Sağol Emelcim. Aslında 7-8 sene önce hormon testi yaptırmıştım, kilo veremiyorum acaba hormonlardan mı diye. Birşey çıkmamıştı. Ama şu şişlik gerçekten son yıllarda başıma dert oldu. Tavsiyen için sağol, bir daha gideyim bakalım. a.s.a.s.
Bu sefer doktora derim hem, haşimato tiroidi yapıyomuş böyle bi bakın bakiim çabuk, kilo vercem ben diye:Roflol:

Sağol Emelcim. Aslında 7-8 sene önce hormon testi yaptırmıştım, kilo veremiyorum acaba hormonlardan mı diye. Birşey çıkmamıştı. Ama şu şişlik gerçekten son yıllarda başıma dert oldu. Tavsiyen için sağol, bir daha gideyim bakalım. a.s.a.s.
Bu sefer doktora derim hem, haşimato tiroidi yapıyomuş böyle bi bakın bakiim çabuk, kilo vercem ben diye:Roflol:

inşallah iyi sonuçlar çıkar ben de haşimato tiroidi hastasıyım ailedeki hanımları çok severmiş bu hastalık halalar teyzeler kız kardeşler risk altında aslında acaba ailede guatr problemi olan var mı sizdede

inşallah iyi sonuçlar çıkar ben de haşimato tiroidi hastasıyım ailedeki hanımları çok severmiş bu hastalık halalar teyzeler kız kardeşler risk altında aslında acaba ailede guatr problemi olan var mı sizdede

Valla bildiğim kadarıyla yok. Benim anne tarafında olamaz, çünkü hepsi zayıf. Ama baba tarafı şüpheliler listesinde. Ben de maalesef o tarafa çekmişim :utangac:

Beni o gittiğim doktor da biraz ükelaydı zaten, gözüm tutmamıştı. O zamanlar 60 kiloydum, kan tahlilinde bişey çıkmayınca obezite deyip geçti pek ilgilenmedi gibi:çok üzgünüm:. Ama ben de üstünde duramadım, sensin işte obez dedim, geçtim:Roflol:. En kısa zamada bi gideyim de, sorun oysa çözülsün bi çabuk.

Sen ne yaptın peki, tedavin bitti mi? İşallah sen de kurtulmuşsundur kardeşin gibi.

malesef canım tedavi ömür boyu düzenli ilaç kullanmak düzelme ihtimali yok gibi bişey doktor ne zaman gel derse gidip kan testi yaptırıyorum sonra o ilacın dozunu ayarlıyo işte
eski sıkıntılarım kalmadı şükür benim de kilo da veriyorum diyet ve yürüyüşle iyiyim yani eskiye göre çok çok şükürler olsun

malesef canım tedavi ömür boyu düzenli ilaç kullanmak düzelme ihtimali yok gibi bişey doktor ne zaman gel derse gidip kan testi yaptırıyorum sonra o ilacın dozunu ayarlıyo işte
eski sıkıntılarım kalmadı şükür benim de kilo da veriyorum diyet ve yürüyüşle iyiyim yani eskiye göre çok çok şükürler olsun

Hımm, allah kolaylık versin canım, bilmiyordum ben öyle olduğunu:sm_confused:

İnşallah çok sorun çıkartmaz sana bundan sonra da, tek sıkıntısı her gün ilaç kullanmak olsun bari:teselli:

Hele bir de hem sabah hem akşam egzersiz yapmayı becerirsek ne süper olur di mi :sm_cool:
Bak mesela.. farkında olmadan bugün öyle bi'şey oldu.. Az önce bisikletimden indim. E saat gecenin yarısına beş var..
Şimdi neydi..? Tekrarlayalım..
Şu anda şeker yanmaya başladı.. Az sonra mekik de çekerim üstüne.
Böylece uykuya geçerken, sıra yağların yakılmasına geçer.. Tam uykuya dalacakken vücut ben uyanıp 8 dakika yı da yaptım mı.... sanırım bu hesaplara göre yarın "boş küme" oluyorum sırnaşık şey

Mesela dün 73'ü bile gördüm tartıda, bugün 71,9 diyor. Böyle yo-yo gibi. Kafam da karıştı.
Gerçi mesaj bana yazılmamış ama hazır boş küme olmamışken bir şeyler karalayayım dedim..
Kumraladacım.. Ben de eskiden zırt pırt tartılırdım. Ne işe yarardı peki?
Diyelim ki o gün kilo düşük çıktı.. Bi' gevşeme, bi' ferahlık böyle serin serin.. Sonra hurraaaa yiyeceklere.. Hemen bi' ukalalık bünyeye.. "E-ee veriyom işte" :dilcikar: gibisinde..
Bu işe yarama durumu mu? Hayır.
Peki, öbür alternatife bakalım..
Diyelim ki kilo aldım bir gün önceye göre.. O zaman yine hurrraaa yiyeceklere..
Neden? Çünkü püsküüt hanımın morali bozuk. Yemek yemesi, moral bulması lazım di mi? Nasıl olsa yemeyince de verilmiyo gibisinden bi' mantık(!)

sonra.. Derken KK ye üye oldum. Beni adam eden öncelikle hadin, sonrasında pulsar sayesinde bi gaza geldim.. Gaza geliş o geliş.. İlk aldığım kararlardan biri de bu tartılma konusuydu.
Cuma Yarışmasını organize ettim. Ve o günden bu yana -zorunluluk olmadıkça-haftada bir gün, Cuma sabahları olmak kaydıyla tartılıyorum. Ve bunca süredir şunu gördüm ki; zaten yemeğine dikkat ettikten ve sporunu düzenli olarak yaptıktan sonra her daim kilo veriyorsun. Kimi hafta 100 gr. verdim, kimi hafta 1 kilonun üstüne çıktı bu kayıp.. Bir de her Cuma yeniden sıfırlıyorsun kendini ve haftaya Cuma'ya odaklanıveriyorsun..
Yani çenem düşmüşken toparlayayım...
Sürekli tartılmaktan bir an önce vaz geç canım.. a.s.

Bak mesela.. farkında olmadan bugün öyle bi'şey oldu.. Az önce bisikletimden indim. E saat gecenin yarısına beş var..
Şimdi neydi..? Tekrarlayalım..
Şu anda şeker yanmaya başladı.. Az sonra mekik de çekerim üstüne.
Böylece uykuya geçerken, sıra yağların yakılmasına geçer.. Tam uykuya dalacakken vücut ben uyanıp 8 dakika yı da yaptım mı.... sanırım bu hesaplara göre yarın "boş küme" oluyorum sırnaşık şey
:Roflol::Roflol::Roflol:

Sürekli tartılmaktan bir an önce vaz geç canım.. a.s.
Haklısın Püsküütçüm. Ama bende durum biraz farklı aslında . Ben eğer o gün kiloda 100 gr azalma görürsem mutlu oluyorum, azmim artıyor. Yok kilo aldığımı görürsem, bu sefer de hırs yapıyorum. Akşam bir bakıyorum bütün gün 4-5 wasa yemişim.

Bu aralar pek tartılmadığımdan ipin ucu kaçtı zaten. Bir de annem geldi demiştim ya; sağolsun bizim iştahı bir açtı evcek kapatamadık 2 haftadır hala. laelaelaelaelae İnternetten yemekler bulup da yapıyoruz. Ramazan pisikolojisi biraz da, iftarda güzel yemek olsunmuş. Oluyor tabi de, olan bizim kilolara oluyor aslında.

kızlar odanıza girdim baktım okudum haberiniz olsun a.s başlayamadım gitti 8 dakikaya her pazartesi başlıycam diyorum ama olmuyor..

Ben eğer o gün kiloda 100 gr azalma görürsem mutlu oluyorum, azmim artıyor. Yok kilo aldığımı görürsem, bu sefer de hırs yapıyorum. Akşam bir bakıyorum bütün gün 4-5 wasa yemişim.

O zaman sözümü geri alıyorum, hatta şöyle bi' ekleme yapıyorum. Sen günde 3 öğün tartıl anacım yerimseniben

O zaman sözümü geri alıyorum, hatta şöyle bi' ekleme yapıyorum. Sen günde 3 öğün tartıl anacım yerimseniben

Bu aralar pek barışık değilim aslında. İki gündür tartılmaya başladım tekrar. Bugün mesela sabahtan akşama kadar bir tabak salata yemişimyerimseniben. O da üşütme için yaptığım kür. Dolayısıyla ekmek yemek zorunda kaldım yanında.
Ama iftarı sorma tabi, gelsin internetten bulma yeni ve güzel yemekler:utangac:. Allahtan ramazan sebebiyle akşamları erken yiyoruz:Roflol:.Tabi hasta olduğum için egzersiz de kaldı bugün. Yarın o tartıda ne göreceğim diye kabuslar başladı bile:1shok:

kızlar odanıza girdim baktım okudum haberiniz olsun a.s başlayamadım gitti 8 dakikaya her pazartesi başlıycam diyorum ama olmuyor..

Hoşgeldiiina.s.a.s. Dur kaçma, gel gel:dance:

PamukŞekerim pazartesilerle olmuyor o iş. Şu pazartesi sendromundan kurtulmak lazım. Benim canım çıktı bak ondan kurtulmak için. Sen bir ucundan tut, en olmadı benim gibi kaza egzersizi yap. Mesela Çarşamba mı başladın, arada Pazartesi ve Salınınkileri de yap. Al işte Pazartesi başlamış gibi oldun:Roflol::Roflol:

Hoşgeldiiina.s.a.s. Dur kaçma, gel gel:dance:

PamukŞekerim pazartesilerle olmuyor o iş. Şu pazartesi sendromundan kurtulmak lazım. Benim canım çıktı bak ondan kurtulmak için. Sen bir ucundan tut, en olmadı benim gibi kaza egzersizi yap. Mesela Çarşamba mı başladın, arada Pazartesi ve Salınınkileri de yap. Al işte Pazartesi başlamış gibi oldun:Roflol::Roflol:

oy oyyy saolasın tatlımcım

selam verdim borçlu çıktım :dilcikar: kaza keffaret yapmaya kalksam ömrümü alır daha normalini yapamadımki ben ama bi başlarsam elimden kurtulamaz :sm_cool:

Back
X