sabahtan beridir ağlıyorum artık yeter yaşamamın anlamı kalmadı

Benim de bir kuzenim var sizin yaşlarınizda evlenmemis ama hic evlenmek istiyorum artık diye ağladığını gormedim valla. Gezer tozar yurt dışı turlarina katilir her yaz tatilini başka bir yerde geçirir, tadını çıkarır yani. Size de tavsiyem tadını çıkarın :)

30 yaşında evlendim, başımın göğe erdiğini düşünmüyorum mutluyum çok şükür ama bekarlık başka bişey, çalışıyordum arkadaşlarım vardı , gezip tozardım, yazın üç günlükte olsa tatile giderdik şimdi ise geçim sıkıntısı, kredi borcuydu derken zaman geçiyor, mutlu olmak için evliliği bekleme, evlendiğinde de mutlu olmayabilirsin, bence mutluluk hormonlarında sorun var..her zaman hayırlısını iste.

canım ilk basta herseyin hayırlısı demek lazım illaki seni bekleyen biri vardır ve allah onu daha karşına çıkarmadı demekki herşeyin hayırlısı rabbim inş. hakkında hayırlısını verir .

madem "destan yazsak bu değişmez, bunlar evlenmişler tabi bilmiyorlar çektiklerimi" diyorsunuz, burada ne işiniz var.
bir dolu evlilik siteleri ve programları var.
sizin kadar evlenecem diye tutturanı ilk defa duyuyorum, kardeşim Allah'tan hayırlısını iste. evlenenlerin başı göğe ermiyor.
demek ki alın yazınız böyleymiş niye zorluyorsunuz, evlilik kader kısmet işidir.
arkadaşlarınız ayrı bir tuhaf, evlendiler benimle görüşmüyorlar diyorsunuz. siz önce bir işe girin, meşgaleniz olsun. sonrasında yaşıtlarınızla çevre edinin. 20'li yaşlarla dolaşırsanız zaten ablalık yaparsınız, komplekse girersiniz. çünkü yaşı takıntı yapmışsınız.
bana göre de bir kadının en güzel çağları 30/40 yaş aralığıdır, tadını çıkartın çünkü 30'dan sonrası çok hızlı geçer.

Konu sahibini iki konusunda da arkadaşlar zaten yeterli yorumları yapmış ama konu sahibi öyle bir takılıp kalmış ki anlamamak da direniyorum.... Arkadaşım evlenince iş bitmiyor asıl iş ondan sonra başlıyor.... Sizin bu tavrınız hep hayatınız kaliteli geçirmemeniz den kaynaklanıyor çok boş vaktiniz var galiba bunları düşünüyorsunuz... Hayatınızı degiştirseniz yeni çevre edinseniz kurslara gitseniz... En önemlisi çalışmaya başlasanız... 30 yaşına kadar evlencegim diye boşa düşünmüşsünüz keşke çalışıp kendi kendiniz yetseydiniz.... 30 yaş bu zamanda çok büyük bir yaş degil evlenmek için.... Benim de kuzenim var 32 yaşında evlendi ama okumuş meslegini almış,çalışan biri ben hiç böyle birşeyi dillendirdiğini görmedim aksine bu yaşıma kadar bekledim adam gibi biri olsun diyordu... 32 yaşında kafasının yattığı biri oldu evlendi....Bence sizin bu tutumunuz hayatınız çok dolu olmamasından çalışsanız bu düşünceye o kadar takılıp kalmazsınız en azından vaktin nasıl geçtiğini anlamazsınız....İş yok ,güç yok millet tabi bari evlensin der çalışsanız milletin o kadar gözüne batmazsınız...Size tek tavsiyem iş bulun....Belki yeni bir iş yeni başlangıçlara sebep olur...

Çok şükür çevremde böyle bir arkadaşım yok. Hepsi otuz yaşında bir ikisi hariç hepsi bekar hiç biri bir erkeğe endeksli mutluluk aramıyor çok şükür.
Erkeklerde güçlü kadın severler. Sürekli evlenme lafı eden, evlenince peri masalı yaşayacağını sanan, fazla romantik hayalleri olan, çocuksu kadınlardansa, erkeksiz de evliliksiz de mutlu olabilen, güçlü, hayatında başka hedefleri, amaçları mutlulukları olan kadınları tercih ederler.
Bende erkek olsam benle evlenince hayatının birden çok mutlu olacağını düşünen bir kadındansa daha hobileri olan kendine yetebilen kadını tercih ederdim.
Bu zihniyetiniz değişmedikçe mutlu olamazsınız. Evlenseniz de mutlu olamazsınız.
Daha dün otuz yaşında bir arkadaşımızı evlendirdik. Kendisi yedi senelik nişanlısından ayrıldı senelerce kimseyle görüşmedi bile ama kariyer yaptı, arkadaşlarıyla gezdi tozdu, turla yurt dışına gitti, dans kurslarına gitti, sinema tiyatro gezdi. O gezilerinden birinde bir adam peşinden koştu ve evlenmek istemediğini bildiği halde peşinde dolaştı razı etti. Ben eminim arkadaşım da sizin gibi evlilik evlilik diye gezseydi eniştemiz de pek gitmezdi yanına. O güçlü duruşu, eğlenceli hayat dolu yanını sevdi. Tek başına turlara katılan biri olması etkiledi onu.
Bir başka arkadaşım 35 yaşında bekar ama evlilerden çok keyif alıyor hayattan.
İnşallah evlenirsiniz ama böyle isyan ederek bir sonuca da varamazsınız. Biraz tevekkel olun ve şu zamanınızı verimli ve mutlu geçirmeye çalışın bence.
Bunu otuza merdiven dayamış bekar biri olarak diyorum. Evlenemeyedebilirim kısmet ama hayatımda beni mutlu edecek çok şey var. Kısmet diyorum sadece.

Bence sorun 30 yaşına kadar evlenememiş olman değil.
sadece evlenmek seni mutlu etmeyecek, emin olabilirsin.
ciddi bir özgüven problemin var ve sanırım arkadaş problemin var ki kendinden kaç yaş küçük kuzenlerinle takılmak istiyorsun.
Ben kuzenlerinin yaşındayken 30 yaşındaki bekar kuzenime imrenerek bakardım, cünkü kariyerliydi, evli bekar karışık kalite bi arkadaş çevresi vardı ve bırak küçümseyerek bakmayı, imrendiğim bir insandı.

senin insanlara bakışında problem var, onları çok tepende görürsen, haliyle onlar da seni aşağıda görecektir.
senin mutlu olmak için evliliğe değil, özgüvenini onarmaya, hayatını daha kaliteli hale getirmeye ihtiyacın var.

Yok artık yaa ,söylediklerin hiç mantıklı değil ..bence psikolojik yardım al ,evlenince yaşama amacını olucak zannediyorsun ...yav sen bu psikolojı ile evlenıncede mutlu olamazsın ,
Şükürsüzlük etme ,Rabbim öyle bir dert verirki ,bu dediklerine pişman olursun

kıyamam sana, onlar lafını bilmeden konuşmuş. ben olumlu düşününce bir işin olacağına inananlardanım sana bir örnek vereyim ben iş bulamadığım için 1 yıl boyunca iş yok beni kimse almıyor diye ağladım bir arkadaşm iş yok deme iş var hayırlısı de, olumsuz cümleler kullanma, kendine inan dedi

1 hafta boyunca iş var ben inanıyorum iş bulacağım dedim ve inanır mısın 1 hafta sonra beni iş görüşmesine çağırdılar ve şu an o işte çalışıyorum. 1 ay doldu bile. ve olumlu düşününce gerçekten oluyor.

bence sen de denemelisin. ben inanıyorum hayırlı bir kısmetle evleneceğim mutlu olcağım de. cümlelerinde eş yok şanssızım deme hep olumlu cümle kur. aklında hep olumlu cümleler geçir.
hem kendini iyi hissedersin hem de olumlu düşünceleri çağırmış olursun.

Sana şunu söyleyeyim sağlık herşeyden önce biliyor musun? Ben evlendim evet çok da iyi bir evliliğim var ama sağlığım yok! Psikolojik sıkıntılarla uğraşıyorum. O kadar berbat bir şey ki. Diyeceksin benmde psikolojim bozuldu ama düzelebilecek bir durum sennkisi. Her şeyde hayır vardır bunu hatırla hep lütfen!

arkadaşım böyle şeyler söyleme Allah'ın gücüne gider.
hayırlısını iste, sağlıklısın.
karşına dengesizin biri çıkar dünyan şaşar. kocanın da evladın da hayırlısını iste.

Valla bende 31 yaşında evlendim ama hiç kendime dert edinmedim. Dert ettiğim hep işimdi, daha iyi neler yapabilirim diye düşünürdüm, hayat geçiyor ahirete nasıl hazırlanmalı, kimseye muhtaç olmadan(anam ve babam da dahil) nasıl yaşarımın hesabını yapıyordum...Evlenmek için değilde hayatıma girecek insanın ADAM olması için dua ettim hep...( herkes evlenir fakat herkes mutlu olmaz evliliğinde) hayata daha gerçekçi bakmak lazım...Şimdi bir evladım var Rabbim bağışlarsa ve onu nasıl topluma iyi bir birey olarak yetiştirebilirim çabasındayım...hayatta dert ettiğin şeyleri iyi bilmek lazım yoksa dertsiz başına dert alırsın benden söylemesi. Karşına çıkan ilk insanla sırf evlenmek için evlenirsen vay haline....Rabbim karşına iyi insanlar çıkarsın inşallah...

Kör,topal! Sizin gibiler yüzünden insanların psikolojisi bozuluyor bence. Yazık!
lafın gelişi o
belki vardır birinin kardeşi abisi sonuçta kız evlenmek istiyor özellkde istemiyr
ne aaaa bide böyle illa evlencem diyene de bu denir
sanki evlilik çok matah bişi de

canım kendine yaptığın bu eziyete değer mi yaaa...

Silkelen bi kendine gel.. onlarla gezmek zorunda değilsin kendin bile gezebilirsin yani...

yaa ewlencen de ne olcak yok kaynana yok kaynpdr yok görümce bi ton derdn olacak...

sen sanıyor musunki her ewlenen mutlu güllük gülistanlık yaşıyor? Eminm ne desem boş çnkü bende senn gibi düşünüyordum ki nişanlımla ewlenmeyi çok istiyordum. ewlendim ne oldu dert dert üstüne.. herkesi memnun etmek zorundasın.. eşinle aranda da problemler olcak kaynana sen iş yapmadığında laf söleyecek,

Hey gidi heyyy ewlilik büyük sorumluluk ister canım.. hele aşık olamıyorum elektrik alamıyorum beğenmiyorum çirkin şu bu dersen bekar kalırsın... önemli olan insanın karakteri...

koca da öle ewde oturup ağlamkla odalara kapnmkla olmaz... düğünler git, çalış işyerinde bul, dışarda otr bi yerde kahve iç, ya da açıköğretime yazıl bi de dershaneye yazıl h.sonuna falan bulursun... ya da dershanede arkdş ortamı kurduunda onlar buluyor zaten.. bu kadar dert etme...

kimse bekar kalmaz... olmadı esra erola git bizim komşunun kızı orda buldu hemde çok yakşklı ve çok zengin... bak seda sayanda ewlenme programı yapcak artık onlara katıl koca istiyorsan üzme kendinii =)

Ekşi sözlükten olduğuna da evi satar parayı basarım.

Aynen ben de bunu dusunuyorum ilk konudan itibaren, ama ''kiziiiim senin icin fesat'' demesinler diye ses cikarmiyorum.
Hayatindaki en buyuk ideali evlenip kocasina aksamlari meyve soymak olacak vizyondaki bir kadinin noktalama ve imlasinin bu kadar iyi olmasi imkansiz degilse bile imkansiza yakin. Baglac olan -de'leri, -ki'leri ayri yazmis hep.
Hic 'kislaaaar' yazmamis. Ustune ustelik 'kocis', 'bebis', 'hamis' de dememis. Her cumle sonuna 15 nokta koymamis. Cumleler sade ve anlasilir. Giris, gelisme, sonuc iyi yapilandirilmis. Kelimelerin hepsi yerinde ve dogru anlamlariyla kullanilmis. Dogrusu su sekilde olmaliydi:

Kislaaaaar...... Evlnmiyrm cHok mutsuzm. Bnim bi kusen var. 23 yasinda basenleri gepgenis, hic de guzel degil....... gecn bana dediki aslinda bana demedi diger kuzenmle konusuyodu bende duydum gizlice dinlemeiyodum tabi baska odadaydim ama duydm o yasli biz genciz bovlinge beraber gidelim dediii cok uzldum agladim alllhim neden evlenemiyorum ben artik evlenmek istiyorum neden boylebilmiyrm, bi evim olsun kayinvalidm bilzk taksin altin taKSin istiyrm.
Kocisim gobusume bebis doldursun istiyrm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…